POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz lis 21, 2010 11:43 pm

OŻÓG 1950 pisze:
Ja się wcale Jarkowi nie dziwię.

A Ja tak, że przez tyle lat nie potrafił sobie dobrać zaufanych ludzi, no ale skoro nawet przyjaciół (Dorn) traktuje jak taktuje to w sumie masz racje nie ma się co dziwić - i może skończmy bo chyba zrozumiałeś moje stanowisko a widzę że i tak Ci nie przekonam - choć w samorządowych jak sam piszesz mi się udało :D

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » pn lis 22, 2010 6:26 am

Jednak sondaże są omylne :)

sikorek_nh

Postautor: sikorek_nh » pn lis 22, 2010 12:38 pm

centrum nh pisze:Jednak sondaże są omylne :)

Na całe szczęście
Hutnik 1950 KRAKÓW.

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pn lis 22, 2010 12:46 pm

centrum nh pisze:Jednak sondaże są omylne :)

jakbyś nie przekonywał -pewne osoby z tego forum nigdy w to nie uwierzą :oops:
za tydzień będa epatować liczbami :lol:

BINGONH pisze:Swój głos oddałem na NARODOWE ODRODZENIE POLSKI

no to od dzisiaj trzeba śledzić pilnie, kto kogo nie lubi w NOP i kto komu ręki nie podaję. a może znajdziemy tam żyda!!! :lol:
tylko skąd brać informację. na tefałen liczyć nie można. trzeba zaprenumerować gw i wierzyć że Seweryn B coś tam wywęszy

OŻÓG 1950 pisze:U władzy zdaje się, że jest PO, a tu ciągle dyskusje o PiSie...
W mediach to samo, co pozostawię bez komentarza.

Ożóg dopiero od 3 lat rządzą :lol: :lol:
a tu ciągle o PiSie wlaśnie dlatego że w mediach o tym non stop mówią.
a antyPiSowcy bez tefałenu, wyborczej, wprostu czy polityki bezradni
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pn lis 22, 2010 1:16 pm

Jakoś głęboko w polityce nie siedzę, ale oglądałem wczoraj wieczór wyborczy i wypowiedź błazna Kaczyńskiego ubawiła mnie po pachy. Jestem daleko od popierania PO, ale na bank dalej od PiS. A wszystkim, którzy tak głośno popierają tego człowieka "gratuluję". Wstyd, że w tym kraju jest taka ślepota, ale wschodnie poparcie też o czymś świadczy.
Hitler też został wybrany w wolnych wyborach.

sikorek_nh

Postautor: sikorek_nh » pn lis 22, 2010 1:18 pm

JOK_NH pisze:Jakoś głęboko w polityce nie siedzę, ale oglądałem wczoraj wieczór wyborczy i wypowiedź błazna Kaczyńskiego ubawiła mnie po pachy. Jestem daleko od popierania PO, ale na bank dalej od PiS. A wszystkim, którzy tak głośno popierają tego człowieka "gratuluję". Wstyd, że w tym kraju jest taka ślepota, ale wschodnie poparcie też o czymś świadczy.

Dokładnie.
Jego słowa o kończącej się dominacji PO o tym ,że gdyby nie ta sytuacja która była przez nich zaplanowana to by wygrali te wybory. To jest śmieszne.
Hutnik 1950 KRAKÓW.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pn lis 22, 2010 1:20 pm

sikorek_nh pisze:
JOK_NH pisze:Jakoś głęboko w polityce nie siedzę, ale oglądałem wczoraj wieczór wyborczy i wypowiedź błazna Kaczyńskiego ubawiła mnie po pachy. Jestem daleko od popierania PO, ale na bank dalej od PiS. A wszystkim, którzy tak głośno popierają tego człowieka "gratuluję". Wstyd, że w tym kraju jest taka ślepota, ale wschodnie poparcie też o czymś świadczy.

Dokładnie.
Jego słowa o kończącej się dominacji PO o tym ,że gdyby nie ta sytuacja która była przez nich zaplanowana to by wygrali te wybory. To jest śmieszne.

http://www.pardon.pl/artykul/12989/kacz ... idna_akcja

Masz rację sikorek, bo zapomniałem, że ten hipokryta dodał jeszcze koniec dominacji PO.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn lis 22, 2010 2:50 pm

birkut pisze:

BINGONH pisze:Swój głos oddałem na NARODOWE ODRODZENIE POLSKI

no to od dzisiaj trzeba śledzić pilnie, kto kogo nie lubi w NOP i kto komu ręki nie podaję. a może znajdziemy tam żyda!!! :lol:
tylko skąd brać informację. na tefałen liczyć nie można. trzeba zaprenumerować gw i wierzyć że Seweryn B coś tam wywęszy

www.nop.org.pl

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » pn lis 22, 2010 3:21 pm

Porównujesz Jerrego do Hitlera, gratuluje ogromnej wiedzy historycznej :lol: .
Zgodzę się z Tobą, że w Polsce panuje ślopota popularność Po o tym świadczy. Gdzie największa:
- ściana zachodnia, Arizona, jumiarze, lodziarze wyjeżdzający do niemiec na lody, terytoria arcypolskie, kwitnące polskością od 60 lat.
- Wielkie miasta, gdzie odsetek ludzie od pokoleń związanych z nimi wynosi pewnie do 20%. Tabuny wieśniaków w pierwszym lub drugim pokoleniu, na siłe chcących czuć się europejczykami i kupujących 30 metrowe apartamenty, a jeszcze kilkanaście lat temu kąpiących się w rzece i napierdalących z własnymi starymi zdrowaśki majowe pod przydrożną kapliczką.
Te 24% procent w sytuacji gdzie non stop gość obwiniany za całe zło tego świata, obecnie przez wszystkie liczące się media, kiedy koniuktualiści i zdrajcy, robią mu takie dobrze na pare godzin przed wyborami, jest zajebistym wynikiem.
Do wyborów pozostał rok, po ma poparcie 30% niegłosuje 60% prawie ludzi i tu jest siła.
A jak nie wygramy, no cóż, Generał-Nil, został powieszony i spoczął w anonimowym grobie, na prawdę o Katyniu trzeba było czekać 70 lat, pozostanie Nam moralne zwycięstwo.
Polecam wywiad z Rymkiewiczem sprzed tygodnia(jeśli wiesz kto to jes jak go znależć)
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

derexnh

Postautor: derexnh » pn lis 22, 2010 3:26 pm

1. Co do konca dominacji PO to czekam az sie zacznie i mam nadzieje, ze bedzie to jak najpredzej. Te 30 pare % w sejmiku moze byc tego dowodem (bo sondazownie wskazuja na ponad 50), ktos zaraz powie, ze przeciez to samorzadowe i ludzie nie glosowali partyjnie, no ale 33% glosowalo partyjnie czyli tak zwany sztywny elektorat (ktore to haslo zawsze kojarzy sie z PiSem), ergo reszta wyborcow PO jest "plynna" i nie koniecznie odda na nich glos. Kraj zadluzony coraz bardziej, podatki w gore a jeden z drugim bedzie o kaczynskim pisal...
2. PiS ma teraz tak naprawde najwiekszy problem, bo kluzik zapewne ma wybadanych swoich samorzadowcow, ktorzy nie afiszowali sie za bardzo przed wyborami ze swoimi sympatiami, i spodziewam sie w najblizszym czasie informacji na temat, ze kilku z rady miasta albo z sejmiku opuscilo PiS i poszli do kluzik...
3. Żółtek w krakowie, zal mi takich wiecznych przegranych, Zwolennicy JKM maja to do siebie, ze nakrecaja sie wzajemnie na necie, na spotkaniach (ale tylko z JKM, przeciez nikt nie pojdzie na spotkanie z jakims vice preziem czy sekretarzem partii UPR czy WiP) a jak dochodzi do weryfikacji kandydata to poziom jest mniej wiecej na poziomie... sami widzicie jakim. Wniosek - w sondazach popieraja JKM bezkrytycznie, nad urna juz nie koniecznie...

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn lis 22, 2010 3:40 pm

PennyWise pisze:
Porównujesz Jerrego do Hitlera, gratuluje ogromnej wiedzy historycznej :lol: .

Faktycznie niezbyt trafione
Mi to bardziej przypomina końcówkę Neron, do złudzenia podobne

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn lis 22, 2010 5:37 pm

JOK_NH pisze:ale wschodnie poparcie też o czymś świadczy.

ad. 1. O czym świadczy wschodnie poparcie? Oświecisz nas?

ad. 2. No i?

PennyWise pisze:w Polsce panuje ślopota popularność Po o tym świadczy.

Nasuwa mi się tylko jeden termin - "pożyteczni idioci"...
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn lis 22, 2010 6:27 pm

OŻÓG 1950 pisze:
Nasuwa mi się tylko jeden termin - "pożyteczni idioci"...

Merytorycznie podszedłeś do tematu :lol: :lol: :lol:
Gratuluję :oops:

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn lis 22, 2010 7:33 pm

Wpisz sobie ten termin w google.
Zobacz, kiedy tego terminu użyto pierwszy raz.
I zastanów się, czy aby, w pewien sposób, nie jest to merytoryczny głos.

Głos, który mówi o medialnej manipulacji, o modzie na jaśnie oświeconą Europę.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn lis 22, 2010 7:45 pm

Jeżeli uważasz że stwierdzenie "pożyteczni idioci" to merytoryczny głos , to życzę powodzenia :roll:

Sam domagasz się na każdym niemal kroku merytorycznego podejścia do tematu . A stosujesz się do tego kiedy Ci pasuje .
I nie pisz co mam wpisywać do wyszukiwarki bo to jest poniekąd nowoczesna EUROPA (świat), którą(y) tak często wyśmiewasz :wink: