Temat o wszystkim

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

BIMBER

Postautor: BIMBER » pn lis 29, 2010 7:24 pm

BIEDA NIGDY NIE JEST SMUTNA

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » wt lis 30, 2010 8:15 pm

niech mi ktos w 3-4 zdaniach wytlumaczy o co chodzi z tym Wikileaks ? co to kto i czemu to
dziekuje
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
Dario GT'02

Postautor: Dario GT'02 » śr gru 01, 2010 12:55 am

Sok Z Gumijagód Jest Najlepszy

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr gru 01, 2010 1:03 am

tak czytalem , nie pogniewalem sie z wujkiem googlem ale nadal nie rozumiem kto to wypuscil i czemu i o co tu w ogole chodzi
w kazdym razie dzieki
edyta :dzieki Slav
Ostatnio zmieniony śr gru 01, 2010 11:18 pm przez dzuhas, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr Osiek

Slav

Postautor: Slav » śr gru 01, 2010 4:49 pm

WikiLeaks powstało by skompromitować działania Stanów Zjednoczonych na arenie międzynarodowej. Julian Assange udostępniając tajne materiały chce pokazać zakulisowe machinacje rządu USA które nie są zgodne z prawem,a mają służyć zaprowadzeniu demokratycznego ładu i porządku w kosmopolitycznym świecie XXI wieku... :wink: Większość dokumentów sięga historycznie prezydenturze George`a W. Busha i "wojnie z terroryzmem za wszelką cenę"...Komu działalność WikiLeaks jest na rękę to tak naprawdę trudno stwierdzić,bo dane które ostatnio zostały umieszczone/prawdopodobnie będą umieszczone drążą wątek napięcia w Gruzji i odnoszą się do sytuacji geopolitycznej Europy...w zasadzie możnaby pokusić się o tezę,że wnikliwi obserwatorzy już wcześniej mogli się domyślić że WikiLeaks to "nihil novi" - wiadomo bowiem,jak funkcjonuje obłudny i zakłamany amerykański model demokratyczny,sygnowany hasłem monopolu na zaprowadzanie ładu i porządku wszędzie tam gdzie zagrożona jest jakakolwiek wolność :wink:

Jak bardzo WikiLeaks jest niewygodne dla "systemu" najlepiej oddaje ten artykuł : http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,8746415,Drugi_atak_na_WikiLeaks.html

Nie ma działań bez przyczyny... :wink:

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr gru 01, 2010 11:08 pm

Prezydent Majchrowski: W czwartek komunikacja miejska za darmo

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75248,8752553,Prez ... z16tsw3bSJ
:lol: :lol: :lol:
+ CURUŚ = :?:

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » czw gru 02, 2010 1:06 am

chcialem sie z was posmiac ze u was biale szalenstwo dopoki dopoty nie zagladnalem co za oknem :) jutro paraliz Anglii i ciapate bałwany
pzdr Osiek

1979

Postautor: 1979 » pt gru 03, 2010 2:52 pm

Zima ogołociła półki sklepowe w W. Brytanii
Półki wielu sklepów świecą pustkami. Maleją zapasy paliw i gazu. Zamknięto tysiące szkół i niektóre lotniska.
Największy popyt odnotowano na podstawowe produkty żywnościowe, które można przechowywać przez dłuższy czas. Trudniej też o chleb i mleko, zwłaszcza pasteryzowane (UHT), którego sprzedaż w ostatnich dniach wzrosła o 20 proc.

Ok. 500 stacji benzynowych, zwłaszcza mniejszych, w odległych rejonach kraju, ma coraz niższe zapasy paliw, które z braku nowej dostawy wyczerpią się w czasie weekendu.

www.interia.pl

dzuhas jak jestes glodny to wyslemy Ci jakies konserwy, a nie robil byś bydła
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » pt gru 03, 2010 3:40 pm

smichu hichu ale jak mi odwolaja samolot albo autokar na lotnisko utknie w korkach to wracam kajakiem bo juz mam dosc siedzenia tutaj . wyslij stacje benzynowa
pzdr Osiek

stazyja69

Postautor: stazyja69 » ndz gru 05, 2010 8:12 pm

Wasilewski wraca i strzela dla Anderlechtu

Marcin Wasilewski strzelił pierwszego gola dla Anderlechtu w meczu 18. kolejki ligi belgijskiej z Zulte-Waregem. Mistrzowie Belgii pokonali przeciwników 2:1. Polak wraca do gry po poważnej kontuzji.

Polak wrócił do gry po groźnej kontuzji w 84 minucie zeszłotygodniowego meczu z Charleroi. Nie licząc majowego epizodu z Saint Triuden, kiedy Wasilewski wszedł na boisko na kilka minut przywitać się z kibicami i podziękować im za wsparcie, był to jego pierwszy występ od 30 sierpnia. Tego dnia jego piłkarskie życie zawisło na włosku - piłkarz Standardu Liege Axel Witsel złamał mu kość piszczelową i strzałkową.

- Sobota była jednym z moich piękniejszych dni w życiu - opowiada Wasilewski. - Wreszcie czuję, że z nogą jest tak, jak być powinno. Rozegrałem kilka pełnych meczów w rezerwach. Nadrobiłem zaległości fizyczne, wróciły moc, siła i szybkość. I ta poskładana noga już nie boli. Kiedy na nią patrzę, widzę, że znowu wygląda normalnie - mówił Wasilewski.

W niedzielę Anderlecht mierzył się na wyjeździe z 11. w tabeli Zulte-Waregem. Wasilewski wybiegł na boisko w podstawowym składzie. W 44. minucie otworzył wynik meczu. Polak rozegrał w barwach mistrzów Belgii całe spotkanie. W 82. minucie został ukarany żółtą kartką.
sport.pl

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » śr gru 08, 2010 11:18 pm

Mnie mikołaj nie odwiedził, bo byłem bardzo niegrzeczny. :roll:
Ale jak widzę taką poprawność polityczną to krew mnie zalewa, i dziwię się tylko, że nikt się jawnie nie zbuntuję i nie nazwie rzeczy po imieniu…:twisted:
Tu św. Mikołaj nie odwiedzi dzieci. Jest zakaz

Jego obecność naruszała wolność religijną.

Dzieci z przedszkola w mieście
Greenvale w australijskim stanie Wiktoria na próżno będą w tym roku wypatrywać św. Mikołaja i choinki w sali.

Dyrekcja zakazała obchodzenia Świąt Bożego Narodzenia
w trosce o maluchy z rodzin
wyznających niechrześcijańskie religie. Pedagodzy twierdzą, że św. Mikołaj, choinka czy kolędy przeszkadzają w integracji dzieci z różnych grup religijnych i etnicznych - donosi news.com.au.

Marlene Guclu z dyrekcji przedszkola w Greenvale tłumaczy, że placówka zdecydowała się na wprowadzenie programu nauczania bez jakichkolwiek elementów religii już we wrześniu. Dodaje, że sama jest chrześcijanką.

Część rodziców oburzona jest jednak tym, że dzieci
uczą się śpiewania piosenek z melodią kolędy, ale z zupełnie innymi słowami
- zauważa portal
.

http://www.sfora.pl/Tu-sw-Mikolaj-nie-o ... kaz-a26988
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Slav

Postautor: Slav » czw gru 09, 2010 12:04 am

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8789545,Zaginiony_kobalt_z_Lublina_nie_istnieje__Wielki_balagan.html takie rzeczy to tylko w Polsce... :lol: Strach pomyśleć co by się mogło stać gdyby ten kobalt rzeczywiście zaginął...przy naszym bajzlu organizacyjnym wszystko jest możliwe... :wink:

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw gru 09, 2010 12:14 am

PITROL pisze:Mnie mikołaj nie odwiedził, bo byłem bardzo niegrzeczny. :roll:
Ale jak widzę taką poprawność polityczną to krew mnie zalewa, i dziwię się tylko, że nikt się jawnie nie zbuntuję i nie nazwie rzeczy po imieniu…:twisted:

Wielu ma odwagę tylko nie ma gdzie.
Wszystkie duże media są łapach poprawnych politycznie lewaków, a pisanie prawdy w Najwyższym Czasie! czy innych niszowych pisemkach jest sztuką dla sztuki. Do ludu to nie trafi, za to potem ten lud idzie i głosuje - ot demokracja... :cry:

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » czw gru 09, 2010 12:55 pm

BINGONH pisze:
PITROL pisze:Mnie mikołaj nie odwiedził, bo byłem bardzo niegrzeczny. :roll:

Wielu ma odwagę tylko nie ma gdzie.
Wszystkie duże media są łapach poprawnych politycznie lewaków, a pisanie prawdy w Najwyższym Czasie! czy innych niszowych pisemkach jest sztuką dla sztuki. Do ludu to nie trafi, za to potem ten lud idzie i głosuje - ot demokracja... :cry:

Wszystko się zgadza. Tylko ta poprawność już zaszła za daleko.
Poczekajmy jeszcze trochę a cywilizacja białego człowieka upadnie.
Na jej miejsce arabowie i turcy zorganizują nowy ład a nasi wnukowie będą się uczyć w szkole wersów z Koranu :? Tfu,tfu,tfu....Obym był złym prorokiem. Ale to już historia na inny temat…
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw gru 09, 2010 2:56 pm

PITROL pisze:Poczekajmy jeszcze trochę a cywilizacja białego człowieka upadnie.
Na jej miejsce arabowie i turcy zorganizują nowy ład a nasi wnukowie będą się uczyć w szkole wersów z Koranu :? Tfu,tfu,tfu....Obym był złym prorokiem. Ale to już historia na inny temat…

Historycznie rzecz biorąc proces jest jak najbardziej naturalny.
Wszystkie wielkie cywilizacje upadały a na ich miejscu rodziły się nowe.
Szkoda tylko że nasza może być tą która upadnie bez jednego wystrzału, mało tego niektórzy jeszcze przyklasną!.