POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pt kwie 15, 2011 2:45 pm

PennyWise pisze:Z innej beczki fajny comment:

http://www.youtube.com/watch?v=3UFTs_4D ... r_embedded

heeee :lol:
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz kwie 17, 2011 4:04 pm

...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » ndz kwie 17, 2011 11:57 pm

o ...”ludziach z zoo z szaleńczym kompleksem antyrosyjskim”
http://wsieci.rp.pl/opinie/za-burta/Mic ... o-tabloidu
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » wt kwie 19, 2011 6:27 pm

być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » wt kwie 19, 2011 10:39 pm

Wiadomo coś o tym Kongresie Prawicy w Warszawie ? Jakoś w głównych mediach nie słychać nic o tym.
HUTNICZY KLUB SPORTOWY

1979

Postautor: 1979 » wt kwie 19, 2011 10:58 pm

ok 2 tys na sali kongresowej w PKiN. Tez wypatrywalem wiadomosci na drugi dzien ale....nic ...cisza jednak 3 partie komuny sld po pis (kolejnosc nieprzypadkowa) dalej trzymaja media w swoich łapach
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt kwie 19, 2011 11:04 pm

Panowie , jak ktoś chce to znajdzie . XXI WIEK
To nie lata osiemdzisiąte ubiegłego stulecia :!:
Ja to mogę mieć problemy , ale Wy młodzi :wink:

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr kwie 20, 2011 11:05 am

stefan batory pisze:Wiadomo coś o tym Kongresie Prawicy w Warszawie ? Jakoś w głównych mediach nie słychać nic o tym.

16 kwietnia 2011
Szybkie refleksje po Kongresie.

Kongres Nowej Prawicy był b. udany. Organizatorzy obawiając się, że zabraknie na sali miejsc, wstawili dwa dodatkowe rzędy krzeseł i dodatkowo umieścili prawie 200 Uczestników na scenie – ale, jak się okazało, gdyby siedzieli na miejscach, też by się zmieścili. Co ciekawe: zgłosiło się 2600 osób... i przyszło na salę 2600 osób!

Obrady znakomicie prowadził kol.Lech Walicki z Krakowa. Otworzył je v-Prezes UPR-WiP, kol.Adam Woch. Następnie przemawiali niezależni eksperci: prof.Krzysztof Rybiński, Krzysztof Habich, Stanisław Michalkiewicz i Rafał Ziemkiewicz. Następnie przedstawiciele różnych zbliżonych sił politycznych:

Stanisław Żółtek Prezes UPR

Andrzej Sośnierz, poseł PJN

Tomasz Sommer Ruch Wyborców JKM (RN "Najwyższego Czasu!")

Romuald Szeremietiew – działacz niepodległościowy

Marcin Kamiński (Prezes) i Seweryn Szwarowski (skarbnik) „KoLibra”

Władysław Reichelt (SD – ale nie „piskorskie”) , Unia Wielkopolan)

Konrad Rosiński - stowarzyszenie "Liberalni"

Krzysztof Bosak – Prezes fundacji Euro-Media

Michał Czajkowski – Ruch Wolności Włocławek

Ireneusz Woszczyk - Stowarzyszenie na rzecz Tradycji i Kultury "NIKLOT"

Artur Zawisza (Klub Zachowawczo-Monarchistyczny)

Wojciech Ziętkowski burmistrz Środy Wlkp.

Martin Lechowicz (Radio „KonteStacja”)

Pewien redaktor europejskiej firmy (było zabawnie!)

Adam Wielomski prezes Klubu Zachowawczo-Monarchistycznego. RN "Pro Fide Rege et Lege"

(nie jestem pewien, czy kogoś nie pominąłem...)

- a na zakończenie były dwa przemówienia zasadnicze:

Michała Marusika – Prezesa Rady Sygnatariuszów UPR i UPR-WiP - oraz moje. Swoje znacznie skróciłem, gdyż uznałem, że Uczestnicy Kongresu są już nieco zmęczeni tym maratonem.

Zabrakło gorąco oczekiwanego przemówienia Andrzeja Szlęzaka, prezydenta Stalowej Woli – ale za to fantastycznie wystąpił burmistrz Środy Wielkopolskiej. To naprawdę trzeba zobaczyć!

A po Kongresie dwa tysiące ludzi zostało jeszcze, by wziąć udział w przemarszu na pl.Zamkowy. Imponujące.

A teraz musimy przekuć ten sukces w formy organizacyjne. Od poniedziałku bierzemy się do roboty – bo żniwa wielkie, a robotników mało!

Na razie proszę, by prostować rozmaite głupoty wypisywane w komentarzach do informacji o KNP, które pojawiają się tu i ówdzie.

Oczywiście głównych stacyj TV i radio – nie było. ONI nadal udają, że nas nie ma.

Więcej na http://korwin-mikke.blog.onet.pl/

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw kwie 21, 2011 8:33 am

stazyja69 pisze:Panowie , jak ktoś chce to znajdzie . XXI WIEK
To nie lata osiemdzisiąte ubiegłego stulecia :!:
Ja to mogę mieć problemy , ale Wy młodzi :wink:

Za "komuny” to było dobrze!

Jak za "komuny” człowiek zorganizował ze trzydziestu kolegów, którzy zebrali się na ulicy i coś antyrządowego pokrzykiwali – to zaraz pojawiała się milicja, pałowała i pakowała nas do aresztu.

Natychmiast podawała o tym "Wolna Europa”, "Głos Ameryki – Głos Wolnej Polski”, "Radio Madryt”, a czasami także "Radio Tirana”.

I nazajutrz mówiła o tym cała Polska.

Teraz tak dobrze mają tylko (tfu!) "geje” i feministki. Gdy natomiast tłumy zwolenników "Nowej Prawicy” wypełniły Salę Kongresową Pałacu Kultury i Nauki im. Józefa Stalina, gdy potężny marsz 2000 ludzi przetoczył się ulicami Warszawy, gdy (zupełnie spontanicznie!) zatrzymał się przed Ministerstwem Finansów krzycząc: "Bandyci! Złodzieje!” – nie pokazała tego żadna telewizja, nie wspomniało radio – a "Wolna Europa” została zlikwidowana, zaś "Głos Ameryki” zajmuje się wyzwalaniem Chińczyków spod jarzma kapitalizmu.

Chyba zwrócę się do JE Aleksandra Łukaszenki by uruchomił "Głos Wolnej Polski”…

Z blogu Janusza Korwin-Mikkego

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » pt kwie 22, 2011 3:56 pm

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

Bolesław I Prosty oczywiście sam obalił komunizm........... Tylko czemu ta komuna nigdy tak naprawde nie upadła.....

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pt kwie 22, 2011 5:18 pm

Obrazek

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pt kwie 22, 2011 6:43 pm

Pitrol rewelacja ta Wyborcza! Gdzie to znalazłeś? Jak będzie stale wychodzić kupuje prenumeratę :D

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pt kwie 22, 2011 7:17 pm

Bingo - jak już pisałem - XXI wiek
A nie lata osiemdziesiąte ubiegłego stulecia
:wink:
http://wsercupolska.org/joomla/

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » sob kwie 23, 2011 11:43 am

BINGONH pisze:Pitrol rewelacja ta Wyborcza! Gdzie to znalazłeś? Jak będzie stale wychodzić kupuje prenumeratę :D

Mam nadzieje, że moi przełożeni tego nie czytają.. :wink:
Nudząc się wczoraj w pracy grzebałem po Internecie celem zabicia czasu i całkiem przypadkiem natrafiłem na ową wyborczą na forum kibiców Legii. Niestety nie wiem, kto jest autorem czy będzie więcej aczkolwiek sam bym bardzo chętnie zaprenumerował…
Aha z tego, co przeczytałem to ktoś tam wyszedł z propozycją żeby ją drukować i rozdawać ludziom tak jak metro wrzucać jako pocztę itp..
Natomiast nie polecam kopiować na serwery w naszym kraju. Usuwają i banują adres IP komputera. Cenzura działa.
Jeszcze apropo cenzury w internecie polecam felieton
http://strefa.nowyekran.pl/post/11269,p ... sci-sorosa

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt maja 03, 2011 1:10 am

Izrael utworzył w niedzielę tzw. Grupy Zadaniowej ds. Restytucji Majątku z Okresu Holokaustu (HEART). Inicjatywę ogłoszono podczas trwających od niedzieli obchodów Dnia Pamięci o Holokauście, które upamiętniają śmierć 6 mln Żydów zamordowanych podczas Zagłady.

Projekt HEART (Holocaust Era Asset Restitution Taskforce - Project HEART) to specjalna komisja, której zadaniem jest odnaleźć mienie odebrane Żydom przez różne państwa europejskie podczas Holokaustu, a także doprowadzić do jego restytucji. Do powstania HEART przyczyniła się Agencja Żydowska na rzecz Izraela.

To pierwsza od kilkudziesięciu lat oficjalna inicjatywa Izraela w sprawie zwrotu żydowskiego mienia zawłaszczonego przez nazistów - zauważa Reuters. "Większość państw Europy Wschodniej nie zwróciła jeszcze mienia i praw zagrabionych Żydom podczas Holokaustu" - powiedziała Leah Ness, przedstawicielka rządu odpowiedzialna za program.

W oświadczeniu organizacja podała, że skompilowała już listę ponad 500 aktów własności, którą umieściła na swojej stronie internetowej.

W specjalnym nagraniu premier Izraela Benjamin Netanjahu zapewnił o swoim poparciu dla komisji. Zaznaczył przy tym, że jej członkowie "walczą z czasem", bo z biegiem lat coraz mniej jest osób ocalałych z holokaustu.

http://niezalezna.pl/9872-zaplacimy-miliardy-izraelowi
a tu jeszcze ciekawy link jakby ktoś był zainteresowany,oczywiście brak napletka obowiązkowy bo tak działa przedsiębiorstwo holokaust

http://www.heartwebsite.org/Default.aspx?cc=pl-PL
co ciekawe
KTO NIE JEST UPRAWNIONY DO UDZIAŁU W PROJEKCIE?

Pod uwagę nie będą brane osoby, których własność znajdowała się, między innymi (choć nie tylko), na terenie:

1.Obszarów i terytoriów zarządzanych lub kontrolowanych przez były Związek Radziecki przed dniem 23 sierpnia 1939 roku.
2.Obszarów i terytoriów zarządzanych lub kontrolowanych przez Imperium Japońskie lub jego sojuszników

Mój komentarz do tej sprawy,bo szkoda liter
Obrazek
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Zbliżają się wybory. Tusk walczy z kibicami a tymczasem Obama ogłosił zabicie Osamy Bin Ladena. Nie żeby mi było żal tego pewnie agenta CIA ale nawet
Himmler i Goering doczekali się procesów...Cóż takie czasy. Inna sprawa że ludzie to kupią….
A tymczasem

http://konflikty.wp.pl/gid,13350832,kat ... leria.html