POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn cze 06, 2011 3:03 pm

Wasza praca jest bardzo potrzebna Polsce. Dziękuję!’ – powiedział prezydent Bronisław Komorowski, wręczając Marcinowi Kornakowi, prezesowi Stowarzyszenia ‘NIGDY WIĘCEJ’, Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski.

4 czerwca prezydent Bronisław Komorowski spotkał się z okazji Dnia Wolności z działaczami organizacji pozarządowych – zasłużonymi w budowaniu społeczeństwa obywatelskiego. Wśród odznaczonych znaleźli się m.in. Janina Ochojska, Jerzy Owsiak oraz Marcin Kornak.

‘Odznaczenie, jakie otrzymałem z rąk Pana Prezydenta, jest dla mnie wielkim zaszczytem. Myślę, że w ten sposób Pan Prezydent podkreślił, jak ważne jest przeciwdziałanie rasizmowi i ksenofobii w Polsce. Wyróżnienie to traktuję również jako docenienie wieloletniego zaangażowania wszystkich współpracowników Stowarzyszenia ‘NIGDY WIĘCEJ’ i zobowiązanie do dalszych działań przeciwko nietolerancji’ – stwierdził Marcin Kornak. Zapytany o najważniejsze zadania stojące w tej dziedzinie przed Polską, Kornak przypomniał m.in. o konieczności ratyfikowania podpisanej przez Polskę 8 lat temu Konwencji w sprawie zwalczania przestępstw kryminalnych w cyberprzestrzeni wraz z Protokołem dodatkowym o zwalczaniu rasizmu.

Marcin Kornak jest współzałożycielem i prezesem Stowarzyszenia ‘NIGDY WIĘCEJ’, redaktorem naczelnym magazynu antyfaszystowskiego ‘NIGDY WIĘCEJ’. Zainicjował również kampanie ‘Muzyka Przeciwko Rasizmowi’ i ‘Wykopmy Rasizm ze Stadionów’. Jest autorem ‘Brunatnej Księgi 1987-2009’ i ‘Brunatnej Księgi 2009-2010’, stanowiących efekt monitoringu incydentów na tle rasistowskim i ksenofobicznym oraz przestępstw popełnionych przez neofaszystów i skrajną prawicę.

Urodzony w 1968 roku, Marcin Kornak od 15. roku życia porusza sie na wózku inwalidzkim. Zyskał ogólnopolskie uznanie jako poeta i autor tekstów piosenek zespołów rockowych ze sceny niezależnej.

Po uroczystości w trakcie przyjęcia w ogrodach prezydenckich premier Donald Tusk otrzymał od przedstawicieli ‘NIGDY WIĘCEJ’ ‘Brunatną Księgę’. Rozmawiał też z nimi o problemie rasizmu w sporcie.

Stowarzyszenie ‘NIGDY WIĘCEJ’ jest niezależną organizacją antyrasistowską powstałą w 1996 roku. W 2011 roku otrzymało między innymi Medal Honorowy Powstania w Getcie Warszawskim przyznany przez Stowarzyszenie Żydów Kombatantów i Poszkodowanych w II Wojnie Światowej oraz Europejską Nagrodę dla Kibiców Piłki Nożnej. Od 2009 roku prowadzi w Warszawie Centrum Monitorowania Rasizmu w Europie Wschodniej

No, więc doczekaliśmy czasów, kiedy wysokie odznaczenie państwowe dostaje facet, który we współczesnej Polsce zawodowo zwalcza faszystów. Teraz .czas na Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski .dla gościa, który zawodowo zwalcza takich homofobów jak ja. Najlepsze jest jednak to, jaki główny cel na przyszłość stawia sobie ów nagrodzony, czyli cenzurę w Internecie. Jedyne miejsce gdzie przechodzą jeszcze niepoprawne politycznie poglądy. Przecież to jest właśnie faszyzm. Jak będą zwalczać rasizm w sieci to pod tym pretekstem można przyczepić się do wszystkiego. Zresztą próbują dla przykładu:
http://www.wykop.pl/ramka/734997/dostalem-wyrok/
Na razie im nie przeszło, ale te zakłamane świnie chciałyby ludzi za takie rzeczy wsadzać do więzień. Zresztą mają w takim działaniu praktykę premier wskaże stadion a wojewoda już paragraf znajdzie.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » pt cze 10, 2011 2:18 pm

No i doszło do sytuacji gdzie jakby nie oceniac, z której strony i w jakiej dziedzinie tej ekipy rządowej, to wnioski bedą druzgocące dla PO. Rudy obiecywał drugą Irlandie, no i kurwa chociaz jednej obietnicy dotrzymał....Oczywiście kłamliwe media milczą i wciskaja ludziom ciemnote, ze jest fajnie i zabawnie . Propaganda rodem z PRL-u. Tylko czemu jest tak chujowo jak jest. Przeciętny Polak nawet nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Chcialoby sie powiedziec: Quo vadis Polsko.....

dan1950

Postautor: dan1950 » sob cze 11, 2011 7:13 pm

MISIEK72 pisze:No i doszło do sytuacji gdzie jakby nie oceniac, z której strony i w jakiej dziedzinie tej ekipy rządowej, to wnioski bedą druzgocące dla PO. Rudy obiecywał drugą Irlandie, no i kurwa chociaz jednej obietnicy dotrzymał....Oczywiście kłamliwe media milczą i wciskaja ludziom ciemnote, ze jest fajnie i zabawnie . Propaganda rodem z PRL-u. Tylko czemu jest tak chujowo jak jest. Przeciętny Polak nawet nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Chcialoby sie powiedziec: Quo vadis Polsko.....
Mamy co niektórzy chcieli. Ku przestrodze wszystkim. Quo vadis Polsko!

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » sob cze 11, 2011 8:28 pm

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » sob cze 11, 2011 8:38 pm

http://niezalezna.pl/11887-odurzeni-polityka-milosci

Świnie walą do koryta przed wyborami tabunami. Wiadomo transfer do partii miłości to 1 albo 2 miejsce na liscie i pewne miejsce w sejmie i znów 4 lata świetnie płatnych wakacji na koszt podatników.
Dziś niezbyt lubiany przeze mnie Celiński powiedział ,że Rosati był zawsze tam gdzie rozdawali chojnie apanaże. kiedyś PZPR, później przefarbowane PZPR na SLD, dziś PO tylko gwarantuje mu odpowiednie profity. Kluzik to nawet szkoda komentować......

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » ndz cze 12, 2011 9:15 am

Taka luźna impresja z wczoraj, Jarosław mógłby się skusić co najmniej na romans, jak nie małżeństwo, ale by konkurencji opadła szczęka: http://4.bp.blogspot.com/_FyU8WEgihE...A/s1600/05.jpg.
A POjeby mówią, że Pis i kobiety=Wróbel Marzena 8)
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » ndz cze 12, 2011 10:57 am

już nie działa
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » ndz cze 12, 2011 11:29 am

Cato pisze:już nie działa

Tutaj działający
http://4.bp.blogspot.com/_FyU8WEgihE8/T ... 600/05.jpg
BOG Z Nami, chuj z Nimi.

Oldschool Fan

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » ndz cze 19, 2011 1:09 am

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/la- ... tory.shtml

To co oni uchwalają to nawet szkoda komentować. Matoły POje BA ne.
Walka z kibolami,hazardem a dług publiczny rośnie. :twisted:
A najlepsze że jeszcze są tacy którzy powiedzą no szkoda że niemożna chodzić w koszulce z reklamą buka ale w końcu walka z hazardem jest ok.
Czytając takie komentarze pod artykułem można się załamać.

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt cze 21, 2011 1:29 pm

http://niepoprawni.pl/blog/64/zmiana-us ... y-narodowi

Szczególnie polecam punkt 9 i 10.
To ma być liberalny rząd! Tym sukinsynom już się chyba naprawdę wydaje, że mogą wszystko. Co za zakłamanie fałsz i obłuda u tych żydokomuchów. :twisted:
P.S. Jeśli ktoś uważa mój post za prymitywny i pełen nienawiści to ma absolutną rację.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt cze 21, 2011 6:46 pm

Pitrol - uzasadnienie do ustawy
http://www.bbn.gov.pl/download.php?s=1&id=7289

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » wt cze 21, 2011 8:08 pm

PITROL pisze:A najlepsze że jeszcze są tacy którzy powiedzą no szkoda że niemożna chodzić w koszulce z reklamą buka ale w końcu walka z hazardem jest ok.
Czytając takie komentarze pod artykułem można się załamać.

Ale za to możesz sobie legalnie chodzić z mordercą CHE na koszulce.
Nie jest tak źle z wolnością słowa :P

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt cze 21, 2011 10:27 pm

stazyja69 pisze:Pitrol - uzasadnienie do ustawy
Tak przeczytałem uzasadnienie i rzeczywiście wierzysz w atak cyberterrostów?!Chyba to nie szklana pułapka 4?!
BINGONH pisze:Ale za to możesz sobie legalnie chodzić z mordercą CHE na koszulce.
Nie jest tak źle z wolnością słowa :P

No tak ale pod warunkiem że jesteś konformistą lub po prostu pedałem.
Bo ktoś kto wyznaje takie wartości jest dla mnie cwaniaczkiem lub idiotą.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr cze 22, 2011 7:18 am

PITROL pisze:Bo ktoś kto wyznaje takie wartości jest dla mnie cwaniaczkiem lub idiotą.

Raczej idiotą bo cwaniacy są z zasady bezideowi wyznają taką idę jak przynosi im zysk.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr cze 22, 2011 1:33 pm

PITROL pisze:
stazyja69 pisze:Pitrol - uzasadnienie do ustawy
Tak przeczytałem uzasadnienie i rzeczywiście wierzysz w atak cyberterrostów?!Chyba to nie szklana pułapka 4?!
.

To nie atak cyberterrorysty , ale ... :wink:
http://www.tvn24.pl/-1,1707848,0,1,19_l ... omosc.html