DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść
Moderator: dUfio
huteusz pisze:próbował ktoś frugo po powrocie?
ja namierzyłem pod pocztą główną i niedaleko teatru bagatela w delikatesach póki co.
wydaje mi sie ze jakieś rozcieńczone teraz jest.
Szczerze mówiąc nie widziałem jeszcze w sklepach, ale chętnie spróbuję i podzielę się swoimi wrażeniami. Zawsze mi to smakowało.
dzuhas pisze:wzialem sie za kuraki. na poczatek poszla poleweczka kuaraka z okolic powilonow na ZLotego wieku . cena polowki 10 zl - bez chleba , musztardy itd . nie wiem jakie sa ceny ale ja bylem zaskoczony - drogo. co do smaku to trzeba to chyba lubic, na poza skorka bo skorke to lubi kazdy normalny. inna sprawa ze gdyby to bylo podane z dobra buleczka , fajna musztarda albo jakims sosikiem i ogorkiem to ocena byla by zupelnie inna. wole sobie kupic w biedronce 2 cwiartki kuraka za 5 zl i ugotowac-dla mnie duzo smaczniej
ocena 3+/10
Bardzo słaba ocena...więc nie warto pewnie. A co do skórki, to uważaj, bo to bomba cholesterolowa

P.S.
Podczas pobytu w Zakopcu wybrałem się do restauracji (karcmy, gospody,etc) w Bukowinie Tatrzańskiej. Knajpa nazywa się Szymkówka - malowniczo położona (respektują "karty na plus" i to z zajebistym bonusem drugie takie samo danie lub tańsze za 1 zł!!!), widok na Tatry przecudowny. 12 panoramicznych okien plus taras - polecam. Co do szamki - kurczak z grilla po góralsku miażdży, słuszna porcja do tego( dla Bingo pewnie mała...

Tak czy siak - polecam.
JOK_NH pisze:luke.krak pisze:Jakby ktoś był w Skawinie to sa tam bardzo znane i dobre zapiekanki(przy pkp) a mega wyjebisty jest kebab budka 'istambul' przy stacji orlenu:)
O tych zapiekankach już słyszę o d trzeciej osoby. Coś w tym chyba musi być.
Te zapiekanki istnieją "od zawsze", choć dla mnie najlepsze były przy pętli autobusowej al. Przyjaźni- nie wiem czy jeszcze ta budka działa
- centrum nh
Piotrek pisze:JOK_NH pisze:luke.krak pisze:Jakby ktoś był w Skawinie to sa tam bardzo znane i dobre zapiekanki(przy pkp) a mega wyjebisty jest kebab budka 'istambul' przy stacji orlenu:)
O tych zapiekankach już słyszę o d trzeciej osoby. Coś w tym chyba musi być.
Te zapiekanki istnieją "od zawsze", choć dla mnie najlepsze były przy pętli autobusowej al. Przyjaźni- nie wiem czy jeszcze ta budka działa
Beznadzieja!! Słabe!! Kupują gdzieś gotowe mrożone, układają potem na nich np ogóreczka czy cebulkę itp i mają kilka rodzajów niby.. Lipa !!
-
BINGONH pisze:dzuhas pisze:wzialem sie za kuraki
Stanowczo odradzam te z TESCO na Wielickiej (zatrułem się nimi kiedyś)
JOK_NH pisze: słuszna porcja do tego( dla Bingo pewnie mała...)
![]()
![]()
![]()
Kolego jestem świeżo po diecie 5 kilo w 3 tygodnie!

To nie był przytyk, tylko sledząc ten temat zauwazyłem, że lubisz zjeść dobrze i duzo
P

PZDR
Panowie odwiedzilem dzisiaj te kebaby ze skawiny tak zachwalane.
Ruch niesamowity o 19 w niedziele
kolejka ogromna
cena bardzo dobra, ale w smaku nie powalimy mnie
Moze bylem najedzony obiadem ,albo wyglodnialy zjadlem kebaba z igolomskiej ktory wedlug mnie jest duzooooooooooooooooo lepszy od tych w skawinie.
Minus to cena bo za mega kebaba dalem chyna 15 zl a maly 11zl
ale naprawde ten z iglolomskiej (budka kolo drukarni) jest po prostu mistrzostwo swiata,a skawina niech bedzie mistrzostwo europy
Ruch niesamowity o 19 w niedziele

cena bardzo dobra, ale w smaku nie powalimy mnie
Moze bylem najedzony obiadem ,albo wyglodnialy zjadlem kebaba z igolomskiej ktory wedlug mnie jest duzooooooooooooooooo lepszy od tych w skawinie.
Minus to cena bo za mega kebaba dalem chyna 15 zl a maly 11zl
ale naprawde ten z iglolomskiej (budka kolo drukarni) jest po prostu mistrzostwo swiata,a skawina niech bedzie mistrzostwo europy