KOMENTARZE, złote rady, genialne pomysły.
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Temat wałkowany milion razy. Przede wszystkim MKS Korona Kielce to spółka akcyjna której jedynym akcjonariuszem jest gmina Kielce. A teraz porównaj to ze strukturą własnościową Hutnika i będziesz mieć odpowiedź dlaczego tam można a u nas nie.
Uprzedzając kolejne pytanie: Kraków nie właduje się w kolejny klub na podobnych zasadach bo jeden MKS już w tym mieście jest. W dodatku deficytowy i wszyscy urzędnicy na czele z radnymi starają się teraz pozbyć udziałów, gdyż miasta na to zwyczajnie nie stać. Polecam śledzić finanse i zadłużenie miasta, wtedy zrozumiesz że nie chodzi tu tylko o układy.
Uprzedzając kolejne pytanie: Kraków nie właduje się w kolejny klub na podobnych zasadach bo jeden MKS już w tym mieście jest. W dodatku deficytowy i wszyscy urzędnicy na czele z radnymi starają się teraz pozbyć udziałów, gdyż miasta na to zwyczajnie nie stać. Polecam śledzić finanse i zadłużenie miasta, wtedy zrozumiesz że nie chodzi tu tylko o układy.
Temat wałkowany milion razy. Przede wszystkim MKS Korona Kielce to spółka akcyjna której jedynym akcjonariuszem jest gmina Kielce. A teraz porównaj to ze strukturą własnościową Hutnika i będziesz mieć odpowiedź dlaczego tam można a u nas nie.
Uprzedzając kolejne pytanie: Kraków nie właduje się w kolejny klub na podobnych zasadach bo jeden MKS już w tym mieście jest. W dodatku deficytowy i wszyscy urzędnicy na czele z radnymi starają się teraz pozbyć udziałów, gdyż miasta na to zwyczajnie nie stać. Polecam śledzić finanse i zadłużenie miasta, wtedy zrozumiesz że nie chodzi tu tylko o układy
Obawiam się, że miasto nigdy nam nie pomoże, po pierwsze aktualnie jest bardzo zadłużone, po drugie sami izolujemy się od miasta, choćby przez zmianę drugiego członu nazwy drużyny z Kraków na Nowa Huta. Ja wiem, że to dzienica Krakowa, ale jakby nie patrzyć coś w tym geście "niezależności" jest.
Według mnie komunalizacja Hutnika byłaby kiepska nie tylko dla miasta, ale też dla Hutnika. Wystarczy popatrzeć, jak działają miejskie urzędy i instytucje. Generalnie urzędnicy nie są od tego, by bawić się w sportowy biznes. Teraz może Hutnik awansuje, może nawet spadnie, ale ma realną szansę na awans i rozwój. Uzależnienie od urzędniczych dotacji byłoby niedźwiedzią przysługą i czymś w rodzaju równi pochyłej, jak przy SSA czyli trwanie w miejscu bez nadziei na zmianę.
HAMAS pisze:Dlatego dzielnica powinna nam pomagać .
Może jakieś to wyjście jest, ale niestety budżety dzielnic są bardzo skromne, a potrzeby bardzo duże. Zresztą nie wiem jak to się ma do panujących przepisów.
Wiadomo że najłatwiej jest uzyskać dotacje na sport młodzieżowy, w przypadku seniorskiego i to jeszcze nie amatorskiego, jest to mało możliwe. A nawet jeśli jest to w jakiś sposób realne to i tak podpisuje się pod tym co napisał bn. Ładowanie publicznych pieniędzy w profesjonalny sport jest bardzo kontrowersyjne. Poza tym dasz jednemu, a zaraz się ustawi cała kolejka następnych.
Ares pisze:Gumezi pisze:nie żeby Hutnik był od razu MKS,ale miasto powinno nas wspomóc.na stadiony wisły i cracovii wyjebali z 800 mln,a my musimy radzić sobie sami...
Na stadiony, a nie na kluby, a to jest subtelna różnica. Poza tym stadiony są własnością miasta.
No tak, ale nasz stadion jest również miejski i jakby miasto chociaż się nim zajmowało umożliwiając rozgrywanie tego AŻ jednego meczu w tygodniu i trenowania za darmo to na pewno by ich wiele to nie kosztowało.A mogło by NH2010 pomagać w różnych sprawach odnośnie utrzymania obiektu itd
- admin
- Site Admin
viki pisze:http://krakow.[usuwamy]/krakow/1,35798,10085904,Walcza_o_Nowa_Hute__ale_w_starej_formule.html
Do PDN każdy przewodniczący wniósł 30 tys. zł z budżetu swojej dzielnicy - tu dofinansowanie turnieju piłki plażowej, tam Nowohuckiej Kroniki Filmowej, działalności Siemachy, koncertów. Ale w PDN ciekawsze pomysły na razie się nie urodzą - to właśnie kwestia ograniczonych kompetencji i przycinanych budżetów.
Wiedzieliśmy o Porozumieniu Dzielnic Nowohuckich? Na pewno warto rozważyć intensywną współpracę.
w tamtym tygodniu do skrzynki pocztowej wpadła mi ulotka zachęcająca do dopingowania żużlowców Wandy w sektorze kibiców a nie piknikowym
może by tak u nas zrobic.
tzn nie zachęcać do przyjścia do młyna, ale na mecz
marketing bezpośredni zawsze przynosi lepszy efekt
druk ulotki (Wanda miała kolorową) na pewno nie jest duży - do tego wśród sponsorów mamy taką firmę - problemem jest dystrybucja.
musielibyśmy roznieść to sami
myślę że mecz z Orłem byłby godzien
inauguracja, mecz przy światłach - a im wcześniej się zrobi tym większa szansa że na kolejnych meczach Ci kibice też będą
no i wtedy wszystko w nogach piłkarzy
może by tak u nas zrobic.
tzn nie zachęcać do przyjścia do młyna, ale na mecz
marketing bezpośredni zawsze przynosi lepszy efekt
druk ulotki (Wanda miała kolorową) na pewno nie jest duży - do tego wśród sponsorów mamy taką firmę - problemem jest dystrybucja.
musielibyśmy roznieść to sami
myślę że mecz z Orłem byłby godzien

inauguracja, mecz przy światłach - a im wcześniej się zrobi tym większa szansa że na kolejnych meczach Ci kibice też będą
no i wtedy wszystko w nogach piłkarzy
- Dario GT'02
Robiliśmy w tamtym sezonie plakatowanie dzielnicy. Powtarzamy akcje również w tej rundzie. Problem jest taki że zanim Ty obskoczysz jeden blok (jakiś drapacz chmur) ja w tym czasie obkleję pół osiedla. Ba! - w 10 osób jesteśmy w stanie w 2 godziny równocześnie zalać plakatami starą część NH.
99% ulotek ze skrzynek ląduje w koszu bez uprzedniego przeczytania. Opcja była brana pod uwagę. Wybraliśmy najlepszą i najszybszą według nas z najmniejszym nakładem ludzkim a i tak nie było kolorowo z chętnymi.
99% ulotek ze skrzynek ląduje w koszu bez uprzedniego przeczytania. Opcja była brana pod uwagę. Wybraliśmy najlepszą i najszybszą według nas z najmniejszym nakładem ludzkim a i tak nie było kolorowo z chętnymi.
Sok Z Gumijagód Jest Najlepszy
- tenco się zdusił szlugiem
Może byłaby możliwosc wykorzystania dachu budynku klubowego nad trybuna główna dla fanów chcących obejrzec mecz z tego egzotycznego i wyjatkowego miejsca. Ustawic jakas elegancka laweczke, popielniczke coby to zapatrzeni na piłke nie kiepowali tych na dole , i wejscie oczywiscie za wyższa cene np. 40 zł, do tego program meczowy, i jakis okazyjny bilet na pamiatke, jakby jeszcze jakis baniaczek z woda tam postawic to juz niemal business class hehe. 10 takich śmiałków sie pokusi i sami już pokrywaja 1/4 kosztów wynajmu obiektu. Taki luzny pomysł, nie wiadomo jakie też byloby zainteresowanie takim rarytasem.
Jasny gwint! Viceroy'e lighty już 9,80!
Ch*j z akcyzami karton na targu jest tani!
Ch*j z akcyzami karton na targu jest tani!