Pisząc do tego co poruszył Bartek
Cała ta walka ruchu kibicowskiego z PO było dla mnie nie zrozumiała.
Bo po pierwsze to PIS nie PO bardziej prześladował kibiców za swoich rządów (sądy 24, czy nawet przerywanie meczy na transmisję swoich konferencji) a robił to z pobudek czysto ideologicznych.
I wtedy skończyło się na drobnych protestach.
Obecnie PO została zmuszona z jednej strony przez Gazetę Michnika z drugiej przez EURO i UEFA dochodzi do tego jeszcze sprawa medialnego wizerunku "kiboli" a wiadomo że stadionu na 40 tysięcy się nimi nie zapełni...
Pamiętajcie że genezą konfliktów były transparenty anty Michnikowskie i to środowisko gazety powinno być głównym celem ataku.
A po EURO będzie problem z kryzysem i trzeba będzie tłumć strajki bezrobotnych a nie zajmować się kibicami.
Mnie bardziej martwi to że ze stadionów praktycznie poznikały celtyki, falangi itd.
Tylko nie wiem czy wynika to z cenzury czy ze zmiany pokoleniowej i tego że nie ma ich już kto wieszać...
--------------------------------------------------------------------------------
Nie zbojkotowałem wyborów głosowałem na PSL, i nie żałuję.
Zakładałem bardzo wysoki wynik partii Palikota i już wolę 4 lata marazmu i stagnacji z obecną ekipą niż 4 lata wojny ideologicznej z wicepremierem Januszem Palikotem.
Sprawdzają się święte słowa Korwina
Dyktatury dzielą się na dobre lub złe, demokracja
jest zawsze głupia!
Aldaris pisze:To Anna Grodzka, kandydował/a z Krakowa. Całkiem sympatyczny pan/pani. Gorzej z Biedroniem.
Może zrobimy sondę czy jest bardziej sympatyczna od pewnego byłego trenera z Nowej Huty?