POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » sob paź 22, 2011 10:34 pm

BINGONH pisze:Teks niestety nie mojego autorstwa ale tak dobry że nic tylko powielać...

BINGO, ogromnie lubię czytać Twoje posty, z różnych powodów zresztą, ale mniejsza z tym ;-)
Generalnie zauważyłem, że albo się z Twoimi poglądami zupełnie nie zgadzam, albo zgadzam w zasadzie w 100% - ot, taka ciekawostka... Jak widać w sprawie "Krzyż-Smoleńsk-Palikot" ma miejsce ta druga sytuacja. Pod zacytowanym przez Ciebie tekstem podpisuję się obiema rękami.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz paź 23, 2011 10:06 am

Nie jest to niestety tekst mojego autorstwa ale Adama Wielomskiego.
Widzę że nie jest w Polsce aż tak źle i sporo osób potrafi trzeźwo oceniać

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » ndz paź 23, 2011 6:12 pm

flagus pisze:Nie nie przeszkadza mi że ma inne poglądy. Bo każda merytoryczna dyskusja nawet z przeciwnikiem politycznym jest wskazana. Ale podkreślam merytoryczna. A co do tej oglądając "Warto rozmawiać" to mam wątpliwości czy taka była. Wiem że Lis w swoim programie też obiektywny bywa rzadko, jednak to pikuś w porównaniu z tym co robił Pospieszalski.

:shock: Chyba Pospieszalski to był ten ostatni Mohikanin, próbujący rozpaczliwie, w mediach przesiąkniętych i opanowanych przez salon, przebic się z poglądami antypoprawnymi politycznie. Jak jeleń na rykowisku pełnym salonowych baranów( i Lisów.....).... a porównanie Pospieszalskiego do Lisa i to jeszcze z korzyścią dla tego drugiego, to tak jak porównywanie przez brudasów Marszu Niepodległości do marszu "faszystów".l

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn paź 24, 2011 8:28 am

Zbigniew Ziobro - są dwie drogi: albo PiS stanie się wielką zwycięską formacją, która jest w stanie samodzielnie rządzić, albo będzie konieczne zbudowanie obok siebie dwóch ugrupowań. Jednego centrowego, a drugiego bardziej prawicowego i narodowego, by zagospodarować większość wyborców, a potem budować koalicję. To jest jednak scenariusz, którego nawet nie chcę rozważać. Dzisiaj priorytetem jest jedność, liderem Jarosław Kaczyński - musimy jednak wyciągać wnioski z przegranych.
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po01.txt

------------------------------------------------------------------------------------

http://vod.gazetapolska.pl/600-jan-posp ... -rozmawiac

ksh72

Postautor: ksh72 » wt paź 25, 2011 7:32 pm

ksh72

Postautor: ksh72 » czw paź 27, 2011 4:37 pm

ksh72

Postautor: ksh72 » sob lis 05, 2011 7:32 pm

stazyja69

Postautor: stazyja69 » ndz lis 06, 2011 5:07 pm

Jeszcze nie tak dawno Dan pytał się stacyji - co ci PIS zawinił ?
A to pytanie powinien kierować do chłopaków: Jarosława i Zbigniewa , Jacka itd .

Jestem ciekaw za kim PISIORY opowiedzą się teraz .
I kto za tym wszystkim stoi .

Ziobro to drapieżnik a nie zaszczuty baranek.
A dziś, to prawda że po trosze razem z Kaczyńskim, ciągnie w dół konserwatywną część Polski

http://wpolityce.pl/artykuly/17610-ziob ... esc-polski

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz lis 06, 2011 5:37 pm

Dla mnie to cały konflikt w PIS wygląda tak

Kaczyński zdał już sobie sprawę że żadnych wyborach nigdy nie wygra i do władzy nie wróci, ale do śmierci nie odpuści swojej prezesury - bo cieszy go to jak garstka staruszków mu pokrzyczy - Jarosław Polskę Zbaw.
Otoczył się zgrają ludzi spod znaku BMW (bierny, mierny, wierny) i oni też zdają sobie sprawę że polityczna śmierć Kaczyńskiego jest końcem ich karier - a teraz mają ciepłe stołki, zero roboty, zero odpowiedzialności więc też będą bronić nie tyle prezesa co własnego świętego spokoju.

A z drugiej strony są "młodzi gniewni" którym zależy na władzy a nie na ciepłych krzesłach, i stąd ta próba przewrotu.

Co by nie mówić Ziobro to był nr 2 w PIS i jest jedynym politykiem wyrzuconym w ostatnim czasie który może pociągnąć za sobą część elektoratu.

To jeszcze nie jest koniec PIS, to nawet nie początek końca, TO JEST konie początku...

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz lis 06, 2011 7:23 pm

Bingo, ale pier*** ;)

Zaprawdę powiadam Wam, nie mogę wyjść z podziwu jak Was ten PiS tak bardzo podnieca.

Pytam się - kto jest u władzy?

Pytam się - co ze sprawą pieniędzy w SLD?

A jak tam Grzesio Schetna?

Cisza...

Za to o PiSie ciągle głośno :lol: Im bardziej atakują, tym bardziej, na przekór mainstremowi, popieram.

Co do meritum - żal mi Cymańskiego.

No i tyle. Pozdro ;)

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz lis 06, 2011 7:36 pm

Odniosłem się tylko to poprzedniego postu Kaczysto :wink:

We wtorek mamy początek nowej ery "Palikoty" w Sejmie!

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » ndz lis 06, 2011 7:39 pm

Ożóg tu nie o to chodzi.. Zapewne większość osób tutaj ma poglądy prawicowe i nie chce PO.Ale przez to, że PiS swoimi populistycznymi hasłami zagarnął prawą scenę polityczną inne partie prawicowe nie mają szans.Do tego Kaczyński zamiast skupić się na rzeczowej krytyce Tuska to robi jakieś szopki i przez to ludzię głosują na platformę.

A jak platforma rządzi widzą wszyscy.. :roll:

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz lis 06, 2011 8:14 pm

No tak, ale Lucas... PiS jest prawicowy tylko ideologicznie.
Także teoretycznie jest jeszcze miejsce dla prawicy gospodarczej.

A tak dyskutując - jakie szopki masz na myśli?

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » ndz lis 06, 2011 8:29 pm

OŻÓG 1950 pisze:No tak, ale Lucas... PiS jest prawicowy tylko ideologicznie.
Także teoretycznie jest jeszcze miejsce dla prawicy gospodarczej.

A tak dyskutując - jakie szopki masz na myśli?

NP Smoleńsk.Ja wiem, że to jest ważna kwestia, bo ja jako Polak też uważam że zostaliśmy oszukani, ale ten temat nie może zdominować całej polityki.

Silna opozycja wypunktowała by tak tuska i jego rząd, że może by 10 procent w wyborach osiągnęli.

A prawicowy ideologicznie wystarczy by być kojarzonym jako prawica.Bo jednak wiele osób nie zna się na gospodarce itd ale bliska jest im wizja państwa katolickiego z tradycjami,wartościami itd więc głosują na PiS nie widząc innej alternatywy.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz lis 06, 2011 8:42 pm

Jakie masz rady dla PiSu?
Tudzież kogo popierasz zamiast PiSu?