POLITYKA
Moderator: dUfio
ksh72 pisze:BINGONH pisze:Akurat Lucas ma rację publiczna to jest tuba PIS-u z dużymi wpływami SLD.
a nie PZPRu??
odmrozili cie niedawno?
Publiczna zawsze była w łapach rządzących, paradoksalnie PO nie zawłaszczyła telewizji bo ma własną, więc zostawili PIS, i SLD - wszak banda czworga musi się dzielić aby móc istnieć w tym składzie.
A jedyny w miarę obiektywny kanał to Polsat News
dan1950 pisze:Bingo, gieroju a oglądasz ty te telewizje, czy tylko gdzies o tym czytałeś?
Czasami trzeba się trochę odmóżdżyć i popatrzyć w szklany ekran
A najlepszym podsumowaniem dyskusji będzie stary dobry kawałek
http://www.youtube.com/watch?v=s423IL3-pr0
Dobrze że nie stoi w Hucie bo znów by afera w mediach była...
http://fakty.interia.pl/polska/news/pop ... ne,1758472
OŻÓG 1950 pisze:BINGONH pisze:A jedyny w miarę obiektywny kanał to Polsat News
Taaa, szkoda, że link z Gugałą już nie działa
Ze wszystkim można polemizować, dlatego napisałem że w miarę
Osobiście polecam program - http://pl.wikipedia.org/wiki/To_by%C5%8 ... program%29
Wiesz co, to ja już wolę wiadomości na Trwam, chociaż rzadko na nie trafiam, bo oglądam raczej z przypadku. Wbrew stereotypom, czasem można coś tam złowić, czasem pomiędzy rzeszą programów modlitewnych, jest zaproszony jakiś profesor i coś mądrego powie. W innych telewizjach tego brak. Są za to ciągle te same lewicowe twarze - pożal się Boże komentatorzy rzeczywistości, specjaliści do spraw czegoś tam.
-
Przed chwilą w Tusk Network Vision był krótki reportaż na temat napisów na cokole płk. Kuklińskiego i jedna mądra głowa stwierdziła (wybaczcie, lecz nie jestem pewien nazwiska, aczkolwiek możliwe, że był to Bukowski), że przedwojenna polska skrajna prawica miała tendencje...rusofilskie i antyniepodległościowe jako komentarz na umieszczenie na w/w cokole falangi i celtyka.
Brak słów...
Brak słów...
Quam dulce et decorum est pro patria mori
Troublemaker pisze:Przed chwilą w Tusk Network Vision był krótki reportaż na temat napisów na cokole płk. Kuklińskiego i jedna mądra głowa stwierdziła (wybaczcie, lecz nie jestem pewien nazwiska, aczkolwiek możliwe, że był to Bukowski), że przedwojenna polska skrajna prawica miała tendencje...rusofilskie i antyniepodległościowe jako komentarz na umieszczenie na w/w cokole falangi i celtyka.
Brak słów...
Raczej wątpię żeby powiedział to Bukowski
Bo rozumiem że masz na myśli tego pana http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adimir_Bukowski
Inna kwestia że Kukliński jest nazywając to delikatnie postacią kontrowersyjną...
Troublemaker pisze:Przed chwilą w Tusk Network Vision był krótki reportaż na temat napisów na cokole płk. Kuklińskiego i jedna mądra głowa stwierdziła (wybaczcie, lecz nie jestem pewien nazwiska, aczkolwiek możliwe, że był to Bukowski), że przedwojenna polska skrajna prawica miała tendencje...rusofilskie i antyniepodległościowe jako komentarz na umieszczenie na w/w cokole falangi i celtyka.
Jeszcze odnośnie tych słów, przyczepię się do Binga. Idealnie mi to pasuje do tego, co Bingo pisze, tzn. prawica i rusofilizm.
Sorry Bingo
-
BINGONH pisze:Raczej wątpię żeby powiedział to Bukowski
Bo rozumiem że masz na myśli tego pana http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adimir_Bukowski
Inna kwestia że Kukliński jest nazywając to delikatnie postacią kontrowersyjną...
Tak jak wspomniałem wcześniej chodziło mi o Jerzego Bukowskiego będącym byłym reprezentant prasowym Kuklińskiego.
Oto materiał:
http://www.tvn24.pl/12690,1734511,0,1,p ... omosc.html
OŻÓG1950 pisze:Trouble, rozwiń proszę, bo nie wiem, o co Ci chodzi.
Ja generalnie popieram Kuklińskiego, dlatego proszę o uświadomienie od jego przeciwników...
Optowałbym, byś to Ty inaczej skonstruował swoje pytanie, bądź jeszcze raz zerknął na mój post wyżej, ponieważ wnioskuję, że źle je zdefiniowałeś.

Główne ostrze krytyki pułkownika kierują głównie postkomuniści i w moim mniemaniu szeroko rozumiany ruch narodowy nie ocenia tej postaci negatywnie, do czego ja również się przychylam (nie mam pewności co zrozumiałe, że tyczy się to wszystkich organizacji tudzież większości osób).
Bezsprzecznie pozytywnie oceniamy działalność chociażby Zrzeszenia WiN, walczącego po II wś z nowymi okupantami naszych ziem, które utrzymywało kontakty z wywiadem amerykańskim i otrzymywało ze strony USA pewną pomoc (głównie finansową, przekazując w zamian cenne informacje dotyczące np. dyslokacji wojsk, etc.).
Jak widać działanie Kuklińskiego niewiele, oględnie pisząc oczywiście, różniło się od działań WiN-u, więc w moich oczach krytyka jest raczej bezzasadna. Zdaję sobie sprawę, że kontrowersje wokół niej nie ustaną.
Przyczyny decyzji i wybuchu stanu wojennego, potwierdzone badaniami historycznymi są jednoznaczne i nie powinny być kwestionowane, ale nie przeszkadza to, takiej za przeproszeniem kurwie jak Senyszyn przykładowo, skrzeczącym głosem twierdzić, że generał miał racje... To jak rozmowa ze ślepym o kolorach niestety.
Quam dulce et decorum est pro patria mori
Ustosunkuje się komiksem tutaj, aby nie rozmywać tematu kibicowskiego.

pawel_nh_zw pisze:... Jedyne, co może poprawić sytuację to ACTA i paliwo, bo to już w najbardziej ewidentny i prymitywny sposób godzi w interes ludzi. Oczywiście pełno ludzi drze pysk, że to przez kryzys ale dzięki temu ACTA społeczeństwo przynajmniej od nich zaczyna się odwracać....

Mówię to co myślę, robię to co mówię
Troublemaker pisze:Główne ostrze krytyki pułkownika kierują głównie postkomuniści i w moim mniemaniu szeroko rozumiany ruch narodowy nie ocenia tej postaci negatywnie, do czego ja również się przychylam (nie mam pewności co zrozumiałe, że tyczy się to wszystkich organizacji tudzież większości osób).
Aczkolwiek mój mentor (Korwin) ma nieco inne zdanie w tej kwestii z którym ja się zgadzam.
Po pierwsze Kukliński z formalnego punktu widzenia jest zdrajcą - nazywajmy rzeczy po imieniu.
Dobrowolnie wstąpił w szeregi LWP i złożył przysięgę - którą złamał.
Sam zgłosił się do Amerykanów, a nie został przez nich zmuszony szantażem czy skuszony dolarami.
Więc taki człowiek zasługuje na miano zdrajcy.
Inna kwestia to kwestia moralna kogo zdradzał i w imię jakich wartości.
Swoisty Walenrodyzm i można w nieskończoność ciągnąć dyskusję jakie zbrodnie można usprawiedliwiać wyższymi wartościami.
Nie chcę się podejmować oceny, ale wzorem do stawiania na pomnikach na pewno dla mnie nie jest
-----------------------------------------------------------------------------------
Ożóg - bardziej panslawista niż rusofil ale nie ukrywam że żywię sympatię do tak nielubianych w Polsce "kacapów"
- pawel_nh_zw
PITROL pisze:Ustosunkuje się komiksem tutaj, aby nie rozmywać tematu kibicowskiego.pawel_nh_zw pisze:... Jedyne, co może poprawić sytuację to ACTA i paliwo, bo to już w najbardziej ewidentny i prymitywny sposób godzi w interes ludzi. Oczywiście pełno ludzi drze pysk, że to przez kryzys ale dzięki temu ACTA społeczeństwo przynajmniej od nich zaczyna się odwracać....
[obrazek]
Przykre i prawdziwe, ale teraz już nawet TVN przyznaje, że poparcie PO w sondażach leci na pysk. Skoro według ich sondażu PO ma 2 punkty procentowe poparcia więcej niż PiS to ile mieliby w takim obiektywnym przeprowadzanym wśród różnych grup społecznych? Głupota i prymitywizm ludzi też mają swoje granice, wątpię, że wygrają kolejne wybory. Gorzej z tym, ile do tego czasu zdążą zrobić...
Mistrzejowice Hutnika kibice!