Temat o wszystkim

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » pn cze 04, 2012 1:31 pm

huteusz pisze:To zdjęcie z Krakowa. W tle widać Wawel.

Ta wieża w tle to nie Wawel, tylko kościół Misjonarzy u zbiegu Lea/Galla.
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!

MarchewaNH

Postautor: MarchewaNH » sob cze 09, 2012 10:57 am

Obrazek
"Od północnego wschodu miasto narasta i wrasta w ciało starego miasta"
http://www.marchewa-plastyka.blog.onet.pl
http://new.fundacjanh.pl/enha-trip/

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » sob cze 09, 2012 1:24 pm

no. w koncu najlepsza akcja pierwszego dnia turnieju
pzdr Osiek

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » ndz cze 10, 2012 1:19 pm

Nie widzę konkretnego tematu na takie rzeczy, a jak ktoś znajdzie, to proszę o przeniesienie:

http://www.youtube.com/watch?v=z0Qjovd-bSQ

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn cze 11, 2012 5:01 pm

Miałem o tym napisać w dziale” Ogólnohutnicza pomoc”, ale w końcu to PRZESTROGA i tak ją potraktujcie :lol: :!:
Chciałbym was ostrzec bo padłem ofiarą przebiegłych oszustek. Zdarzyło mi się to w M1. Oszustki działają następująco: Dwie ładne dziewczyny koło 20 przychodzą do waszego samochodu. Zaczynają myć szyby a piersi im dosłownie wyskakują z bluzek. Jak im podziękujecie i zaproponujecie niewielką kwotę za wykonaną prace, odmówią i poproszą, o podwiezienie. Jeżeli się zgodzicie, obie usiądą na tylnym siedzeniu i w trakcie jazdy zaczną się pieścić. Następnie jedna z nich przechodzi na przednie siedzenie i zabierze się do robienia wam dobrze. W tym czasie druga kradnie pieniądze z waszego portfela... Moj portfel został właśnie tak okradziony w zeszły piątek, sobotę i dwa razy w niedzielę.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pn cze 11, 2012 11:18 pm

no trzeba być grubym...nie powiem kim, zeby się dać zrobić na coś takiego. To Prima Aprilis?

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn cze 11, 2012 11:23 pm

To wszystko zależy od zasobności portfela :wink:

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn cze 11, 2012 11:59 pm

JOK_NH pisze:no trzeba być grubym...nie powiem kim, zeby się dać zrobić na coś takiego. To Prima Aprilis?

Przeczytaj uważnie ostatnie zdanie:Mój portfel został właśnie tak okradziony w zeszły piątek, sobotę i dwa razy w niedzielę.
:wink: Jak to mówią chcącemu nie dzieję się krzywda. :D
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pt cze 15, 2012 9:36 am

A wracając do dyskusji o stadionie to zapomnieliśmy od dwóch żydowskich klubach które już nie istnieją

W pierwszej chwili myślałem że może to być Makabi Kraków (obecnie stadion Nadwiślanu)

Ale w sumie całkiem możliwe że jest to stadion Jutrzenki Kraków (nie mogę znaleźć zdjęcia)

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » pt cze 15, 2012 12:36 pm

http://miazga.tk/IVrunda.html

Jeżeli komuś się nudzi to może oddać głosy w takim małym zestawieniu ;) (przez kliknięcie na tytuł)

Ares

Postautor: Ares » pt cze 15, 2012 3:10 pm

BINGONH pisze:A wracając do dyskusji o stadionie to zapomnieliśmy od dwóch żydowskich klubach które już nie istnieją

W pierwszej chwili myślałem że może to być Makabi Kraków (obecnie stadion Nadwiślanu)

Ale w sumie całkiem możliwe że jest to stadion Jutrzenki Kraków (nie mogę znaleźć zdjęcia)

Raczej mało prawdopodobne. Przede wszystkim stadion Makkabi leżał praktycznie w centrum miasta, więc otoczenie było zupełnie inne, mniej więcej zbliżone do dzisiejszego. Więc byłoby widać bardzo blisko kamienice i Wawel tuż obok.

Natomiast jeżeli chodzi o Jutrzenkę to teoretycznie byłoby to możliwe bo stadion był tam gdzie dzisiejszy stadion Wisły. Natomiast z tego co pamiętam (widziałem kiedys jakies pojedyncze zdjęcia tego stadionu) to wygląd raczej nie pasował. No i perspektywa raczej nie od tej strony.
Poza tym mało prawdopodobne aby Niemcy organizowali takie wydarzenia na boisku dawnego klubu żydowskiego.

Mimo wszystko, najbardziej prawdopodobne wydaje się, iż był to lekkoatletyczny stadion Cracovii. Idealnie zgadza się perspektywa, bo z jednej strony widać Kopiec Kosciuszki, a z drugiej zabudowania Czarnej Wsi i Łobzowa. Ewentualnie jeszcze to mógł być stary stadion Wisły ale po głębszej analizie raczej się skłaniam do tego że to lekkoatletyczny stadion Cracovii. Do dzis po tym obiekcie została już chyba tylko sama płyta boiska i to w kiepskim stanie. Z trybun już chyba nic nie zostało.

Awatar użytkownika
radeknh

Postautor: radeknh » sob cze 16, 2012 12:16 pm

Jesli kogoś interesuje to polecam zakup drugiego numeru pisma Kwarta.Dołaczona do niegjesto plyta z filmem o Zołnierzach Wykletych. Cena to tylko 8,90zł+3,50zł wysylka.

http://www.fundacja-niepodleglosci.pl/w ... warta.html

PoMpOn eNHa

Postautor: PoMpOn eNHa » wt cze 19, 2012 2:28 pm

Czy ktoś nam uśmiercił stronę?

http://i45.tinypic.com/sv5jqw.jpg
Fanatyczna Emigracja - Hutnik Nowa Huta

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw cze 21, 2012 6:58 pm

Mało kogo na tym forum to pewnie obchodzi , ale
CANAL+FILM - PETER GABRIEL NEW BLOOD LIVE IN LONDON 2011 + ORKIESTRA SYMFONICZNA

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » wt cze 26, 2012 8:43 pm

Nie polecam kupowania niczego w Komputroniku.
Chamstwo, opieszałość - problemy z wymianą fabrycznie uszkodzonego sprzętu.