POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw mar 06, 2014 6:14 pm

derexnh

Odpuszczam :) Mamy inne poglądy możemy tak to ciągnąć bez końca Nie mam tyle czasu, co dawniej, gdy leczyłem z socjalizmu Ożóga :D (pozdrowienia)

Ale nie serwuję komunałów. Opierałem się na tym
http://forsal.pl/artykuly/689531,handel ... orcie.html

derexnh

Postautor: derexnh » czw mar 06, 2014 6:28 pm

zgadzam sie - pozdrawiam

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw mar 06, 2014 8:54 pm

BINGONH pisze:derexnh

Odpuszczam :) Mamy inne poglądy możemy tak to ciągnąć bez końca Nie mam tyle czasu, co dawniej, gdy leczyłem z socjalizmu Ożóga :D (pozdrowienia)

------

BINGONH pisze:No to punkt dla Ciebie. Wiem że Kaczyński jest (przynajmniej w wypowiedziach za karą śmierci) I dobrze że popiera w tej sprawie program Korwina. Szkoda tylko że nie wprowadził KS jak rządził...

Na forum się w polityce nie wypowiadam.

Pozdrawiam

OŻÓG 1950 pisze:Wiesz, że jest za ks, a mimo to powielasz na fb ten obrazek, że był w składzie komisji? Przecież to jawne sugerowanie, że jest przeciwko ks i że odpowiada za Trynkiewicza! Takie postępowanie to nic innego jak działanie z premedytacją.

BINGONH pisze:Za ks jest w słowach, nie czynach. Rządził i kary śmierci nie prowadził. A po Smoleńsku, Kaczyński a zwłaszcza Macierewicz, stanowią większe zagorzenie dla Polski niż jedne Trynkiewicz. On na wolności może co najwyżej jakieś dziecko dopaść a szaleńcy z PIS-u gotowi są naród na wojnę posłać za "wolność" bandytów z UPA. Więc będę ich zwalczał zawsze do samego końca - mojego lub ich :)

Lecz to za przeproszeniem siebie. Zafiksowałeś się kompletnie i straciłeś kontakt z rzeczywistością. Poza tym odpowiadasz tylko na to, na co jest Ci wygodnie - odpisując w innych przypadkach co najwyżej na privie.

Bez odbioru.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw mar 06, 2014 9:17 pm

Pasuje jeszcze abyś upublicznił moje rozmowy przy piwie (na szczęście z Tobą chyba?, na ten temat nie gadałem) o moich upodobaniach seksualnych, kiedy rzygałem ostatnio po pijaństwie i całość okrasił wyrywkami z wypowiedzi gdzie padają wulgaryzmy.

Jak nie widzisz różnicy, między prywatną rozmową a publiczną wypowiedzią to prezentujesz tak niski poziom że nie warto tego komentować, a niestety muszę na ten policzek odpowiedzieć.

Jakieś 2 lata temu dałem sobie spokój z debatowaniem na forum w polityce, nie wiem co mnie teraz podkusiło się wypowiedzieć a potem Metal rzucił wyzwanie, wymieniłem parę postów i się rozkręciłem, zupełnie nie potrzebnie. Nie da się dyskutować na argumenty z Tobą.

A i powiem Ci jeszcze że na fb lubię stronę "Polacy popierają Rosyjski Krym" - bo wrzucają tam sporo ciekawych linków, oczywiście możesz z tego wyciągnąć wniosek że tak naprawdę to jestem agentem GRU, opłacanym z Moskwy, aby siać ferment w internecie.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw mar 06, 2014 9:19 pm

BINGONH pisze:oczywiście możesz z tego wyciągnąć wniosek że tak naprawdę to jestem agentem GRU, opłacanym z Moskwy, aby siać ferment w internecie.
Mówiłem, że się zafiksowałeś :lol:

Już na prawdę bez odbioru.

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » czw mar 06, 2014 11:19 pm

bn

Postautor: bn » pt mar 07, 2014 9:47 am

Felieton ks. Isakowicza zablokowany przez Gazetę Polską http://www.isakowicz.pl/index.php?page= ... 8&nid=9122

A tutaj trzeżwy wg mnie osąd sytuacji http://dwagrosze.com/2014/03/banderowsk ... zelal.html

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » pt mar 07, 2014 5:04 pm

......
Ostatnio zmieniony sob mar 22, 2014 12:01 pm przez MISIEK72, łącznie zmieniany 3 razy.

Marchewa

Postautor: Marchewa » pt mar 07, 2014 9:13 pm

Panowie,

miałem się nie wypowiadać w temacie polityka bo wiem jak się to skończy...
spać nie będę mógł a jutro będę namierzał po nickach kogo trzeba rozpierdolić....

napiszę więc tylko:

że Wasze wypowiedzi mogą zostać odbierane jako ogólnie przyjęte na Hutniku a wcale większość z nas a tym bardziej Ci co zawsze stoją w pierwszym szeregu nie uważają że wszyscy Niemcy i Ukraińcy to nasi odwieczni wrogowie co więcej chłopaków z ekipy Dynamo Kijów jak i 1FC Magdeburg traktujemy jak przyjaciół i z tego powodu zapraszamy ich do siebie jak i jeżdzimy do nich. Ostatni turniej był na to dowodem.

P.S. Dynamo Kijów to nie banderowcy! Są prawicowi jak my, nienawidzą komuny antify, pedalstwa i innego gówna ale nie mają nic do polaków!
P.S. 1FC Magdeburg to nie naziści i nie chcą powrotu Hitlera i rozbioru Polski jakby ktoś miał z tym problem.

Koniec.
BUTCHERS '98 - 20 LAT WALKI

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » pt mar 07, 2014 10:26 pm

Najbardziej w tym wszystkim, zastanawia mnie dlaczego nasz szanowny Ruch Narodowy straszy "wrogami". Z początku podobało mi się to co robili (nowa siła, zmiany, itp itd, protesty), a tymi wypowiedziami moim zdaniem się grzebią. Może ktoś tam ma jakiś interes? Bóg jeden wie...

Właśnie przeglądam strony na VK, i cytuąc stronę Prawego Sektora:

Только такой союз может защищать себя от империализма Кремля и Запада. Украина, Беларусь, Польша, Литва, Латвия и Эстония - вместе мы сила!

"Tylko taki sojusz może zatrzymać(?) imperializm Kremla: Ukraina, Białoruś, Polska, Litwa, Łotwa i Estonia - razem jesteśmy siłą!".

Jak widać z powyższego, chyba postrzegani jesteśmy pozytywnie? :)

Wiadomo że historia wielu z krajów była napięta (w szczególności da się to odczuć na Litwie... tam autentycznie wielu ludzi darzy ogromną niechęcią Polaków i się z tym nie kryją)... Ale prawdą jest, że państwa środkowo/wschodnio-europejskie powinny tworzyć jakąś lepszą organizację.

Ciekawi mnie również jak się mają napięcia na linii Czechy, Słowacja - Polska. Można wiele rzeczy sobie wypominać. Tylko, że trzeba brać pod uwagę, że to co robią ludzie ma się nijak do "głów państwa".
Jeżeli państwo X nas atakuje, to czy to wina wszystkich mieszkańców państwa X czy jego rządu? Jakby "guma balonowa" D.T. wydała np teraz nakaz ataku na Słowację, to powinno się za to nienawidzić D.T. :)

PS. mam nadzieje ze nie napisalem nic glupiego, zawsze obawy potem są :)
PS2. tak sobie mysle, ze czasem nie powinno sie prowokowac niepotrzebnych dyskusji, bo dochodzi do niekoniecznie milych sytuacji. zawsze ktos wyskoczy z czyms niekoniecznie "na miejscu"

Dobra, jeszcze coś dopiszę.

Naprawdę polecam wam czytanie ŹRÓDEŁ. Na przykład to: https://vk.com/public62043361
W szczególności zwracam uwagę na zdjęcia na których napisane jest na ukos przez środek "brednia", które przedstawiają różne manipulacje (lewe ulotki, czy zmienione wypowiedzi)
Z całym szacunkiem do naszych niektórych "prawicowych" gazet, to działają one jak Wyborcza, tylko o innych poglądach. Wyrywki z kontekstu, manipulacja... Heh, wiadomo, czasem to "dobrze dla nas". Ale chyba najważniejsza jest prawda? Nie mówię już o tym, że jeden wrzuci jakąś niesprawdzoną brednie a potem każdy od drugiego kopiuje jako drugi news. Jaką wartość to ma?
Łatwo jest wyrwać jedną bzdurę na temat człowieka. Równie dobrze można by oceniać mnie po postach które pisałem na tym forum mając całe 11 lat...

ksh72

Postautor: ksh72 » sob mar 08, 2014 2:22 am

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » sob mar 08, 2014 11:40 pm

A jak wygląda sytuacja z Ukraińska antifą? Na czas rewolucji zawieszenie broni i wspólna walka czy też stoją po stronie władzy/są bierni?

Egipcjanin Sinue

Postautor: Egipcjanin Sinue » ndz mar 09, 2014 12:01 am

A chuj z Nimi, wpierw ochłoń i spójrz na Nasza wspólna historię,
PS CO z tymi Bratankami Węgrami - coś te ultaprawicowe Węgry chyba znowu z autokrata psychopatą się zkumali :lol
"http://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_W%C4%99gier#II_wojna_.C5.9Bwiatowa"

PS . Żeby było jasne nigdy ale to nigdy nie głosowałem na żadnych komunistów- postkomunistów w stylu SLD(=KGB, PSL).

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » pn mar 10, 2014 12:34 pm

Pasha

Pytanie do Ciebie. Czego Was ucza w szkolach na Ukrainie na temat historii i przynaleznosci Krymu?

Z tego co mi wiadomo na ten temat, to Krym zostal przylaczony do Ukrainy ( a dokladnie Ukrainskiej SRR) dopiero w roku 1954 w trzechsetna rocznice Ugody Perejaslawskiej za zgoda Chruszczowa. Byl to taki prezent Matuszki Rosji dla Ukraincow. Ale napewno zadnemu politykowi komunistycznemu sie wtedy nie snilo, ze Zwiazek Radziecki kiedys sie moze rozpasc.

Awatar użytkownika
Pasha

Postautor: Pasha » pn mar 10, 2014 12:46 pm

Winnetou
No nie wiem co teraz. Ja zawsze znalem ze Krym=Ukraina, a to pojebanstwo ze niby tam ktos komus zrobil prezent - niech rosjani o tym myslia, to ich uliubiony temat. W moskwie caly czas zwierzy z kawkazu bija i morduja ruskih a oni nadal myslia za caly swiat, za porzadek z ruskimy gdzies tam na Krymie....
Do tego jezeli poczytac historii, to na Krymie rosjani panowali mnej czasu niz grecy, tatarzy i turcy. Chuj im a nie Krym.

Lucas[NH]
Z antifa byl nieglosny uklad. Oni brali udzial na barykadah i starcah, i nie maly.