DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

flagus

Postautor: flagus » czw lis 06, 2014 9:16 pm

linkaRTS pisze:
huteusz pisze:A ja polecę ketchup Winiary ostry chilli w takiej foliowej torebce. Poważna konkurencja dla diabelskiego Carrefoura :)

Lubię to ! :)))

flagus pisze:
linkaRTS pisze:ta JAZZ to gdzie na tym Taauzenie jest ?
ja jeszcze polecam BOOM z Wysokiego

Na wprost poczty na Tauzenie. A w linii prostej 200 metrow od szkoly poligraficzno-ksiegarskiej.

obok tego jest cukiernia z brzydkimi ale dobrymi ciasteczkami ?
placki jakie mają - nawalone dodatków czy raczej cienkie ?

Ciastka i placki takie jak w każdej piekarnio/cukierni typu Buczek czy Awiteks, szału nie ma ----- zjadliwe ale bez rewelacji.
Zdecydowanie bardziej wolę jeść rzeczy tylko z cukierni. Jedna specjalizacja a nie bułki, precle, weki, chleby i do tego serniki czy makowce.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Awatar użytkownika
linkaRTS

Postautor: linkaRTS » pt lis 07, 2014 9:25 pm

placek = pizza łosiuuuu

a ciastka spróbujcie sobie, wyglądają paskudnie a w smaku fajne
tylko nie wiem czy są jeszcze gdzieś w Kraku
tam koło poczty są na pewno i nazywają się tak jak napisałam

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » pt lis 07, 2014 9:49 pm

na pewno w wielu miejscach mozna kupic na wage ciastka "brzydkie ale dobre" :) a czasem są nawet pakowane po prostu - jakaś firma to produkuje

Krzycho

Postautor: Krzycho » pt lis 07, 2014 10:00 pm

linkaRTS pisze:placek = pizza łosiuuuu

a ciastka spróbujcie sobie, wyglądają paskudnie a w smaku fajne
tylko nie wiem czy są jeszcze gdzieś w Kraku
tam koło poczty są na pewno i nazywają się tak jak napisałam

ciasto cienkie, mozzarella, składników niezbyt dużo, sos pomidorowy to sos pomidorowy a nie ketchup. nie jest to typowy zapychacz.

podobnie sytuacja ma się z ta druga pizzeria, którą polecałem, ale tam tylko dowóz. w jazz codziennie jakaś pizza jest 20% taniej, tzn ta której numer w menu odpowiada dniu miesiąca.
walka z pijaństwem obowiązkiem społecznym

1950N-H

Postautor: 1950N-H » pt lis 07, 2014 10:08 pm

W Krakowie tylko pizza Babilon na miasteczku studenckim- duża, smaczna w dobrej cenie
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » śr lis 12, 2014 4:35 pm

Skuszony ketchupem pikantnym winiary kupiłem ketchup łagodny winiary.

co za gówno :?
teraz przeczytałem skład, a tu cynamon. nie wiem kto jest w stanie takie wynalazki jeść :)
Ostatnio zmieniony śr lis 12, 2014 4:42 pm przez huteusz, łącznie zmieniany 1 raz.

flagus

Postautor: flagus » śr lis 12, 2014 4:39 pm

huteusz pisze:Skuszony ketchupem pikantnym winiary kupiłem ketchup łagodny winiary.

co za gówno :?

Nie wszystko złoto co się świeci. :lol:
http://www.pajacyk.pl

http://www.pustamiska.pl

Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr lis 12, 2014 7:48 pm

Krzycho pisze:http://www.parmapizza.pl/. wymagań co do wielkości nie spełnia, ale warto polecić jakby ktoś szukał czegoś w okolicy. wg mnie jedna z lepszych pizzerii w nowej Nowej Hucie. Dorównuje jej tylko jazz z tysiąclecia. cała reszta to typowe zapychacze.

zamoaiwlem pizze dracule 50 z tej pizzeri i nie jestem oczarowany. jakosc taka jak wszedzie, troche ciasta na to skladniki i tyle.zadnej rewelacji, przyznaj sie ze zaplacili Ci za reklame. generalnie to wisisz mi czteropak
pzdr Osiek

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » wt lis 25, 2014 12:26 pm

kuraki z przy arki sa super
pzdr Osiek

1950N-H

Postautor: 1950N-H » śr lis 26, 2014 12:05 am

zawsze były ;)
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » śr lis 26, 2014 12:46 am

I o dziwo że mimo że są moczone żeby odświeżyć to nikogo po nich nie sra. Hahaha.

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr lis 26, 2014 1:02 am

ja kiedys bylem sceptyczny ( sorry viki ;) ale ostatnio widze ze tak jak pisales - nie sa suche i naprawde smaczne, a i cena z wiekiem wydaje sie bardziej przystepna. otoczka jest ciekawa bo przedostatnio jak tam bylem ( kolo polnocy ) to w srodku byl zbieracz puszek aluminiowych wiec i ja chcialem sie dostac do srodka szarpiac drzwi a potem sie okazalo ze otwarte jest tylko okienko a zbieracz jest elementem lokalu
pzdr Osiek

viki

Postautor: viki » śr lis 26, 2014 8:18 am

centrum nh pisze:I o dziwo że mimo że są moczone żeby odświeżyć to nikogo po nich nie sra. Hahaha.

Skąd takie rewelacje?
ezswaz aN Hutnik

viki

Postautor: viki » śr lis 26, 2014 8:21 am

dzuhas pisze:ja kiedys bylem sceptyczny ( sorry viki ;) ale ostatnio widze ze tak jak pisales - nie sa suche i naprawde smaczne, a i cena z wiekiem wydaje sie bardziej przystepna. otoczka jest ciekawa bo przedostatnio jak tam bylem ( kolo polnocy ) to w srodku byl zbieracz puszek aluminiowych wiec i ja chcialem sie dostac do srodka szarpiac drzwi a potem sie okazalo ze otwarte jest tylko okienko a zbieracz jest elementem lokalu

Spoko, błądzić jest ludzką rzeczą :lol:

Zmartwiło mnie natomiast to, co centrum nh podaje... Ciekawe skąd takie informacje :?:
ezswaz aN Hutnik

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » śr lis 26, 2014 10:15 am

viki pisze:
centrum nh pisze:I o dziwo że mimo że są moczone żeby odświeżyć to nikogo po nich nie sra. Hahaha.

Skąd takie rewelacje?

Kurczaki prowadzi ciotka mojej dobrej znajomej. Wiem od niej że dość często są mało świeże, ale przyznam że jakoś mnie też nie odstraszyło a problemów po nich nigdy nie miałem