POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

bn

Postautor: bn » pn sty 26, 2015 8:58 pm

ja z kolei odlajkowałem Korwina (mimo że lubię). Ogólnie wygląda to, jakby ktoś go szantażował i dlatego rozbił środowisko, być może za namową Wiplera dla którego to być albo nie być bo poza byciem posłem niewiele umie. Mam nadzieję zresztą że JKM pójdzie jeszcze po wyborach prezydenckich po rozum do głowy i wróci do KNP, bo jak widzę kto tam jeszcze jest w tym KORWiN-ie (oprócz JKM), to śmiech na sali.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn sty 26, 2015 9:42 pm

Wipler liczy na 15-20 proc. poparcia dla partii KORWiN. „Trzeba stawiać sobie ambitne cele”

http://www.tvp.info/18594783/wipler-lic ... bitne-cele

Piotrek

Postautor: Piotrek » pn sty 26, 2015 10:14 pm

A może JKM poszedł po rozum do głowy, skoro przez 20 lat bycia betonem nie mógł się do sejmu załapać, to postanowił otworzyć się na inne środowiska?
Z innej beczki, dziś czytałem artykuł o Wojsku Polskim, jest w nim dwa razy więcej oficerów niż szeregowych...... - to tak jak mniej więcej w jednej spółdzielni GS, która posiada 2 sklepy, zatrudnia w nich 3 osoby, w biurach siedzi 5 osób a prezes narzeka że bieda.

ksh72

Postautor: ksh72 » wt sty 27, 2015 1:34 am

flagus pisze:Nie wiem czy masz dzieci.. Ale odpowiedz sobie na pytanie.. Czy jeśli Twoje dziecko leżało by w szpitalu, powiedziałbyś lekarzom żeby ją odłączyli od aparatury bo jest na niej logo WOŚP.

łzawy argument.

odpowiem słowami Mazurka:

przecież ja tak samo płacę podatki i ubezpieczenie zdrowotne. (...) I czy ponoszę odpowiedzialność za to, że państwo/NFZ ze swych obowiązków abdykuje przerzucając je na barki fundacji? Nikt mi nie daje wyboru: aparat „owsiakowy” czy „nieowsiakowy”, nawet jeśli wybór taki miałby dla mnie jakiekolwiek znaczenie. A nie ma.
(...) Otóż w Centrum Zdrowia Dziecka widziałem łóżka podarowane przez Fundację Polsatu. Czy muszę zachwycać się „Światem według Kiepskich”, by moja córka mogła być na nich położona?

a tutaj taki przypadek:

3 grudnia 2010 roku moja córka trafiła na onkologię do Centrum Zdrowia Dziecka. Nie można jej było wykonać na miejscu tomografii, bo aparat był nieczynny. Zepsuł się w listopadzie, ale go nie naprawiano, bo w styczniu „Owsiak da nowy”.
Droga Janko,

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22886 ... jnowsze%29

meritum sprawy jest inne.
zgrywał świętego Jureczka, prawie bezinteresownego, media salonowe go nie ruszały (ciekawe dlaczego ;) a tu się okazało że grubą monete z tego ma.
po prostu jeśli ktoś kłamie, kręci to do pomocy charytatywnej się nie nadaje.

a z

http://kontrowersje.net/owsiak_je_dzi_b ... jak_rydzyk

I że taki zwolennik wolnego rynku nie zauważa ze jest to przerzucanie publicznych pieniędzy z budżetu do szpitali za pośrednictwem (i niezłą dolą) Jureczka - to zdumiewa

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt sty 27, 2015 5:34 pm

Przecież to pralnia pieniędzy i trwa latami…
Zastanowił się ktoś ile kosztuje zorganizowanie tych imprez?
Ciekawe czy prezenter tv, operator, dźwiękowiec, oświetleniowiec, kierowca, cały dzień zapierdzielają za darmo? Nie płaci za to TVP czyli MY bo do niej dopłacamy. A ilu takich pracowało w całej Polsce? Ile kosztowało paliwo telewizyjnych samochodów? Ile transmisje? Ile kosztowały te wszystkie koncerty i imprezy? Muzycy być może kasy nie brali, ale techniczni? Ile prąd kosztował?
Czy kasa zebrana do puszek zrównoważyła te wydatki? Czy niemożna byłoby kupić potrzebnego sprzętu bez tego cyrku?!!
Jaki pożytek miały mieć biedne chore dzieci z tego, że LOT dostarczał Owsiakowi samolot, którym latał po całej Polsce? Czy LOT nie jest państwowy? Ile kosztuję paliwo lotnicze? Czy za kasę, która poszła na paliwo nie można było kupić czegoś konkretnego? Owsiak w śmigłowcu. Owsiak na czołgu. Owsiak z policyjną asystą. Owsiak z eskortą myśliwców.
Ja pierdzielę czemu mu tego nie zafunduje TVN albo ryanair?
Mówię to co myślę, robię to co mówię

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt sty 27, 2015 8:49 pm

W październiku 2015 roku będziemy mieli możliwość wzięcia udziału w wyborach parlamentarnych.
Głosujcie na partie , które skończą z pralnią pieniędzy p. Owsiaka !!!
Podatnicy przestaną dopłacać do tego cyrku .
Zostanie paliwo lotnicze ?
Nie , nowy premier przeznaczy zaoszczędzoną kasę na sprzęt medyczny dla biednych dzieci.
A NFZ czy jakiś inny NOWY twór typu Kasa Chorych zrobi to co do niego należy.
A w styczniu 2016 roku nie będzie nas WOŚP okradał .

bn

Postautor: bn » wt sty 27, 2015 9:41 pm

Piotrek pisze:A może JKM poszedł po rozum do głowy, skoro przez 20 lat bycia betonem nie mógł się do sejmu załapać, to postanowił otworzyć się na inne środowiska?

Inne środowiska - ok, ale nie skompromitowani posłowie PO, PiS czy Palikota, którym chciał oddać jedynki.

Nawiasem pisząc, w partii KORWiN ma powstać nowy "beton" - trzyosobowy: Korwin-Iwaszkiewicz-Wipler :) http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/jak_to ... rwina/2569

flagus

Postautor: flagus » wt sty 27, 2015 9:48 pm

stazyja69 pisze:W październiku 2015 roku będziemy mieli możliwość wzięcia udziału w wyborach parlamentarnych.
Nie , nowy premier przeznaczy zaoszczędzoną kasę na sprzęt medyczny dla biednych dzieci.

Człowieku weź jakiś ciężki młotek i PIERDOLINIJ się w głowę ale mocno.
Ktoś cię okrada?
Pistolet do głowy ci przystawiają i każą pieniądze wrzucać?
Zamaskowani bandyci wchodzą przez okno, ogałacają mieszkanie i zostawiają serduszka?
TWÓJ WYBÓR - DAJESZ ALBO NIE

:evil: :evil: :evil:
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Piotrek

Postautor: Piotrek » wt sty 27, 2015 10:28 pm

flagus pisze:
stazyja69 pisze:W październiku 2015 roku będziemy mieli możliwość wzięcia udziału w wyborach parlamentarnych.

Człowieku weź jakiś ciężki młotek i PIERDOLINIJ się w głowę ale mocno.
Ktoś cię okrada?
Pistolet do głowy ci przystawiają i każą pieniądze wrzucać?
Zamaskowani bandyci wchodzą przez okno, ogałacają mieszkanie i zostawiają serduszka?
TWÓJ WYBÓR - DAJESZ ALBO NIE

:evil: :evil: :evil:

Post Stażyji nawiązywał bezpośrednio do postu poprzedzającego, przynajmniej tak mi się wydaje

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr sty 28, 2015 8:13 am

Po ostatnich przygodach z służbą zdrowia (rak nerki u bliskiej osoby) dochodzę do wniosku, że powinno się strzelać do zwolenników państwowej służby zdrowia.
Nie do lekarzy. Ja w ich powołanie nie wierzę, jakiś procent pewnie ma dla większość to praca i tyle.
Burdel na państwowym jest taki, że szok!
Ktoś mi tu kiedyś (zdaje się kol. Ożóg) zarzucił, że chyba nie znam innej choroby niż grypa. Otóż kolego poznałem, aż za dobrze i mogę Cię poinformować, że prywatna operacja kosztuje raptem 55 obecnych składek na NFZ !!!
Obecnie zabiegi robi tylko jedna klinika w Krakowie i może dyktować dowolne ceny, choć te i tak nie są jakieś kosmiczne.
Gdyby klinik było kilka, rynkowa konkurencja a kasa którą w większość przeżera NFZ i marnuje na leczenie w ramach "solidaryzmu społecznego" trafiała do mojej kieszeni, koszt takiej operacji dla zwykłego człowieka nie był by żadnym problemem.
Owszem dochodzi jeszcze koszt związany z utratą zarobków (pobyt w szpitalu, rekonwalescencja) ale na to można się ubezpieczyć.
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2015 1:43 pm przez BINGONH, łącznie zmieniany 1 raz.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr sty 28, 2015 11:22 am

Flagus :wink: chyba Cię poniosło . Jestem niemal takiego samego zdania jak Ty(co do WOŚP).
Piotrek odczytał mój wpis prawidłowo .

flagus

Postautor: flagus » śr sty 28, 2015 6:27 pm

stazyja69 pisze:Flagus :wink: chyba Cię poniosło . Jestem niemal takiego samego zdania jak Ty(co do WOŚP).
Piotrek odczytał mój wpis prawidłowo .

Zwracam honor....... Sorreczka.
http://www.pajacyk.pl

http://www.pustamiska.pl

Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » czw sty 29, 2015 10:26 am

Ja się wypowiadałem nie o partiach a o fundacji i osobie pana Owsiaka.
To NIE JEST MÓJ WYBÓR jeśli TVP lub LOT dokładają do tego interesu bo są to instytucję do których dopłaca skarb państwa.
PS. Ciekaw jestem gdyby tak ojciec dyrektor otrzymał od lotu samolot w celu zbierania pieniędzy na zarządzaną przez siebie fundację np.?Też by było OK.?

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pt sty 30, 2015 3:12 pm

Bęgowski ksywa Grodzka kandydatem na prezydenta.
Zgłaszają się lepsze przypadki niż na casting do idola…

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob sty 31, 2015 3:06 pm

Bingo, chcesz mnie wciągnąć w kolejną awanturę? Czemu ma służyć licytowanie się na choroby? Odpuść. W życiu takiego kretynizmu nie napisałem. Być może miałeś problem ze zrozumieniem jakiegoś dłuższego wywodu. PS: strzelaj, strzelaj.