Ogólnohutnicza pomoc
Moderator: dUfio
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
- centrum nh
Jest na forum jakiś elektryk? Lub ktoś, kto się zna na prądzie? Potrzebuję porady odnośnie możliwości spalenia się laptopa. Bo goście z serwisu to mi tak motają, że twierdzą, iż laptop mógł się spalić od anteny do internertu
(co zdaniem sklepu z antenami, jest teoretycznie mozliwe podczas burzy)
Podejrzana jest te listwa (choć ta działa raczej sprawnie) oraz kontakt, który też niczego innego nie spalił.

Podejrzana jest te listwa (choć ta działa raczej sprawnie) oraz kontakt, który też niczego innego nie spalił.
Lapop był stary, martwa bateria, chodził tylko na kablu, ale chodził. Padł dokładnie w momencie jak podłączyłem antenę internetowa. W serwisie twierdzą że się spalił tak jest ich wstępna diagnoza. I że to może być przebicie od antent??? Byłem w sklepie gdzie brałem ta antenę i sprzedawca twierdzi że nie ma takiej możliwości. Tylko jakby piorun walnął. Listwa działa normalnie chyba bo ostatnio się żarówka od lampki spalił. Ale tak to ląduje telefony i wszystko ok. Kupiłem nowego laptopa i boję się go nie spalić na dzień dobry. I teraz nie wiem co to było. Zbieg okoliczności, czy faktycznie coś mi się pierdzieli z instalacją w mieszkaniu.
SIMON NH pisze:linkaRTS pisze:polećcie jakiś sprawdzony zakład mechaniczny, gdzie wymienią rozrząd, wahacza, jakiś smering + kilka mniejszych usterek
w czym?
co w czym ?
potrzebuję jeszcze naprawić klimatyzację lub wymienić ją całkowicie na nową
latają mi jakieś opiłki czy coś więc trzeba ją wyczyścić gruntownie, do tego wymiana sprężarki - gdzie w Kraku to zrobią w miarę szybko ?