POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn sie 24, 2015 12:40 pm

OŻÓG 1950 pisze:Zaczyna się :)
Czy 11 000 w 2 lata to dużo, czy mało?

Mógłbyś sprecyzować co masz na myśli , pisząc zaczyna się .

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn sie 24, 2015 8:30 pm

BINGONH pisze:
OŻÓG 1950 pisze:A teraz coś konkretnego. Czy pierwsza wizyta zagraniczna w Talinie to dobra rzecz? Czy upominanie się o obecność armii USA na terenie Polski to dobra rzecz?

Wizyta śmieszna...
Cóż to za kraj Estonia i jaki my tam mamy niby interesy?
Sami się spychamy do 5 ligi.
Na pierwszą wizytę (w zależności od poglądów i planów na politykę zagraniczną) to się wybiera Berlin, Brukselę, Waszyngton, Moskwę, Pekin a nie Tallinn.
Upominanie się o obecność armii USA w Polsce to zły pomysł. I tak nas w razie czego bronić nie będą a tylko nie potrzebnie pogorszymy sobie i tak tragicznie złe relacje z Rosją.

Hahaha i Ty mówisz o suwerenności? (Vide np. posty o traktacie lizbońskim). Tak trzęsiesz portkami przed Rosją, że o żadnej niezależności mowy być tutaj nie może. Zamiast wzmacniać kraj, z chęcią zadowoliłbyś się kongresówką...

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn sie 24, 2015 8:47 pm

Ożóg ,podbijam pytanie :wink:
-------------------------------------------------
http://wpolityce.pl/polityka/263214-paw ... pisowska-k

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn sie 24, 2015 8:56 pm

Uważam, że wiesz, co mam na myśli. Chcesz tylko podbić bębenek.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn sie 24, 2015 8:59 pm

OŻÓG 1950 pisze:Uważam, że wiesz, co mam na myśli. Chcesz tylko podbić bębenek.

A co ja jestem Jackowski o kuli ?

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn sie 24, 2015 9:01 pm

Nie bądź taki skromny.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn sie 24, 2015 9:06 pm

OŻÓG 1950 pisze:Hahaha i Ty mówisz o suwerenności? (Vide np. posty o traktacie lizbońskim). Tak trzęsiesz portkami przed Rosją, że o żadnej niezależności mowy być tutaj nie może. Zamiast wzmacniać kraj, z chęcią zadowoliłbyś się kongresówką...

Ja nie trzęsę portkami przed Rosją tylko widzę w niej sojusznika.
Słowianie, Chrześcijanie, znacznie mi bliżej do nich niż do zachodniej Europy.

Gdyby świat nie bawił się w demokrację tylko tak jak Rosja popierał Asada w Syrii to pewnie nie mielibyśmy dziś państwa islamskiego i tego całego burdelu na bliskim wschodzie.
Rosjanie mieli odwagę bronić swoich na Ukrainie a my dalej wchodzimy banderowcom w dupę.
Polityka Moskwy jest prosta i zdroworozsądkowa. Pewnie, że tam też są patologie. Trudno by po prawie wieku komuny istniał tam wolny rynek i władza dopuszcza się zbrodni jak niszczenie żywności, ale generalnie idą w lepszym kierunku niż zachód. Bo Unia sam sobie gardło podrzyna wpuszczając miliony dzikusów z Afryki a Ruscy nawet pedałom na parady nie pozwalają...

Problem z Rosją jest co najwyżej taki, że my nie jesteśmy dla niej żadnym partnerem przy jej potencjale a oni się z słabszymi nie specjalnie liczą...

Rozumiem, że tych chcesz naszym "sojusznikom" tu pozwolić wojsko przysłać a oni nawet łaskawie wiz nie zniosą, tak?
Sojusz z USA to jest fikcja. Raz, że Ameryka coraz bardziej traci rolę światowego lidera na rzecz Chin. Dwa, że nas zawsze mieli w dupie nie mają tu żadnych interesów i nie będą nas bronić.
Trzeba myśleć na 30-50 lat do przodu przy zawieraniu sojusz a nie tylko doraźnie. Za pół wieku, światowa hegemonia USA będzie tylko wspomnieniem a na zachodzie zamiast białych będą czarnuchy i wyznawcy Allacha.

Ale cóż, skro u nas woli się Ruskim w nieskończoność wypominać Katyń i pieprzyć farmazony o zamachu smoleńskim to poważnie nas mogą co najwyżej w Tallinnie traktować...

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn sie 24, 2015 9:08 pm

Żeby nie było że jestem tendencyjny :lol:

Prezydent RP Andrzej Duda od samego początku swojej działalności publicznej kładł nacisk przede wszystkim na spotkania z rodakami i rzetelne wykonywanie powierzonych mu obowiązków. Wyjazdy posła Andrzeja Dudy były związane z wykonywaniem mandatu posła.

Czekam na c.d.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn sie 24, 2015 9:24 pm

BINGONH pisze:
OŻÓG 1950 pisze:Hahaha i Ty mówisz o suwerenności? (Vide np. posty o traktacie lizbońskim). Tak trzęsiesz portkami przed Rosją, że o żadnej niezależności mowy być tutaj nie może. Zamiast wzmacniać kraj, z chęcią zadowoliłbyś się kongresówką...

Ja nie trzęsę portkami przed Rosją tylko widzę w niej sojusznika.
Słowianie, Chrześcijanie, znacznie mi bliżej do nich niż do zachodniej Europy.

Gdyby świat nie bawił się w demokrację tylko tak jak Rosja popierał Asada w Syrii to pewnie nie mielibyśmy dziś państwa islamskiego i tego całego burdelu na bliskim wschodzie.
Rosjanie mieli odwagę bronić swoich na Ukrainie a my dalej wchodzimy banderowcom w dupę.
Polityka Moskwy jest prosta i zdroworozsądkowa. Pewnie, że tam też są patologie. Trudno by po prawie wieku komuny istniał tam wolny rynek i władza dopuszcza się zbrodni jak niszczenie żywności, ale generalnie idą w lepszym kierunku niż zachód. Bo Unia sam sobie gardło podrzyna wpuszczając miliony dzikusów z Afryki a Ruscy nawet pedałom na parady nie pozwalają...

Problem z Rosją jest co najwyżej taki, że my nie jesteśmy dla niej żadnym partnerem przy jej potencjale a oni się z słabszymi nie specjalnie liczą...

Rozumiem, że tych chcesz naszym "sojusznikom" tu pozwolić wojsko przysłać a oni nawet łaskawie wiz nie zniosą, tak?
Sojusz z USA to jest fikcja. Raz, że Ameryka coraz bardziej traci rolę światowego lidera na rzecz Chin. Dwa, że nas zawsze mieli w dupie nie mają tu żadnych interesów i nie będą nas bronić.
Trzeba myśleć na 30-50 lat do przodu przy zawieraniu sojusz a nie tylko doraźnie. Za pół wieku, światowa hegemonia USA będzie tylko wspomnieniem a na zachodzie zamiast białych będą czarnuchy i wyznawcy Allacha.

Ale cóż, skro u nas woli się Ruskim w nieskończoność wypominać Katyń i pieprzyć farmazony o zamachu smoleńskim to poważnie nas mogą co najwyżej w Tallinnie traktować...

Ale farmazony :) Ludzie rozwijają się, weryfikują poglądy, nabierają doświadczenia, a Ty dalej jak ta katarynka. Tak jak za małolata. Przypomnij sobie rozbiory. Ale nieee Słoooowianie :) a za tych "czarnuchów" Michael Jordan powinien przywalić Ci piłką. Mam szukać Twoich chrześcijańskich postów? Ee nie chce mi się. Wystarczy, że opłatek jest biały.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn sie 24, 2015 10:19 pm

Widzieliście Kukuza w TV Republika? Jazda :)

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » wt sie 25, 2015 12:34 am

Kukiz jak Kukiz... ale ta dziennikarka, ja pierdole :shock: skąd oni wzięli taką granatem oderwaną od rzeczywistości socjalistkę...

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt sie 25, 2015 8:36 am

BINGONH pisze:Kukiz jak Kukiz... ale ta dziennikarka, ja pierdole :shock: skąd oni wzięli taką granatem oderwaną od rzeczywistości socjalistkę...

Gójska-Hejke - pracownik propagandy PiS :wink:

Krzycho

Postautor: Krzycho » wt sie 25, 2015 12:48 pm

Maliniak zebrał pierwszego liścia od Poroszenki :D
walka z pijaństwem obowiązkiem społecznym

viki

Postautor: viki » wt sie 25, 2015 1:39 pm

Krzycho pisze:Maliniak zebrał pierwszego liścia od Poroszenki :D

Nie ma się z czego cieszyć, bo to Prezydent Polski. I jego porażki, to nie prywatna sprawa Pana Andrzeja Dudy, tylko naszego kraju.

Inną kwestią jest to, że prowadzenie skutecznej polityki międzynarodowej wymaga umiejętności, których się po Prezydencie Dudzie i jego zespole nie spodziewam
:cry:
ezswaz aN Hutnik

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » wt sie 25, 2015 9:24 pm

Krzycho pisze:Maliniak zebrał pierwszego liścia od Poroszenki :D
raczej od Merkelowej