2 liga - sezon 2020/21
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Budzet mamy najmniejszy to wiadomo.
Zarzad powinien reagowac na wyniki.
Zimą może być za późno.
Spadek z ligi jest bardzo możliwy, ale próbować nie spaść trzeba.
Mieliśmy 3 miesiace na przygotowanie, inni 1-2 tygodnie.
Widziałem wszystkie mecze oprócz Znicza nasze i gramy słabo.
A w obronie bardzo słabo.
Nie sieje fermentu. Odpowiedziałem koledze o Raku. Zgodnie z prawdą. A że miał grać minuty to nie napisałem bo nie byłem pewny.
Zarzad powinien reagowac na wyniki.
Zimą może być za późno.
Spadek z ligi jest bardzo możliwy, ale próbować nie spaść trzeba.
Mieliśmy 3 miesiace na przygotowanie, inni 1-2 tygodnie.
Widziałem wszystkie mecze oprócz Znicza nasze i gramy słabo.
A w obronie bardzo słabo.
Nie sieje fermentu. Odpowiedziałem koledze o Raku. Zgodnie z prawdą. A że miał grać minuty to nie napisałem bo nie byłem pewny.
Garbarnia, podobnie jak my, remisuje ze spadkowiczem, tym razem Bytovią, na Rydlówce 2:2 i tylko nieznacznie odskakuje od peletonu "czteropuntowców" (wiadomo, że niektórzy mają po meczu mniej)
Blekitni przegrywają do przerwy ze Stalą 0:1, jak się tak skończy to zostaną w peletonie, tuż za nami bo mają gorsze bramki
Czyli na chwilę obecną kolejne dwa mecze z drużynami które są za nami
Blekitni przegrywają do przerwy ze Stalą 0:1, jak się tak skończy to zostaną w peletonie, tuż za nami bo mają gorsze bramki
Czyli na chwilę obecną kolejne dwa mecze z drużynami które są za nami
Chuj trzeba walczyć do ostatniej kropli krwi. Cały czas uważam, że potencjał drzemie całkiem spory w tych zawodnikach którzy są. Przynajmniej na tyle by się utrzymać. Wiadomo, że finansów nie przeskoczymy. Ale to już inna bajka. Wrócimy w końcu na Suche Stawy i skończy się granie w ciągłych rozjazdach. Kibice muszą dać z siebie 100 procent i Suche Stawy muszą być twierdzą.
-
Porter_HKS pisze:HKS1978 pisze:wojo77 pisze:Jedno co wiem to to że od paru sezonów nie możemy ściągnąć napastnika, był Rak ale wiadomo z jakich względów go nie ma (tak wogole sie wkurwiłem jak sie dowiedziałem że Stomil teraz wypożyczył go do motura)
Rak chciał do nas przyjść na kolejne wypożyczenie. Ale "my" nie chcieliśmy. W końcu "mamy" Wójcika.
BN, błękitni w ps mają 1,5. Niby Skra ma tylko mniej niż my 0,8. Ale w rzeczywistości wątpię.
Apropo Skry to ma fajnego młodego trenera z licencją A. Objął ich przed sezonem, gdy poprzedni odszedł do Jastrzębia. Marek Gołębiewski się nazywa.
Bartek, dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd? Zadzwoń, dopytaj jak nie wiesz a nie siej fermentu. Numer znasz.
Był temat Raka i chcieliśmy go wypożyczyć. Sprawa była dogadana tyle że Stomil uparł się na wpisanie dużej ilości minut które Rak miał spędzać na boisku. W praktyce oznaczało to, że niezależnie od formy Rak musiałby grać. Na takie rozwiązanie nigdy się nie zgodzimy.
Przyszedł Wójcik, to decyzja zarządu. Panowie, zejdźcie na ziemię. Chcecie klasowego napastnika gwarantującego 10 bramek? Ktoś kto 5 strzeli w 4 lidze jest rozchwytywany i już jest poza naszym zasięgiem finansowym. Napastnicy to towar deficytowy, nie ma klubu który by takiego nie szukał. Wójcik przyszedł bo gwarantował zwiększenie rywalizacji gdzie o miejsce mają walczyć Hafez, Handzlik, Sobala i właśnie Wójcik.
Na pryzmat transferów trzeba popatrzeć całościowo, biorąc przede wszystkim nasze możliwości finansowe. Przyszli Smug, Zając, Stawarczyk, Czarniecki, Kieliś, Olszewski, Ozimek, Hajduk i Wójcik. Zdecydowana większość prezentuje się dobrze także okienko w mojej ocenie było dobre. Jeśli ktoś wymaga 100% skuteczności transferów to znaczy że fruwa w obłokach, szczególnie mając na względzie jakie kontrakty oferujemy.
Co do budżetu. Podany do mediów budżet 1,5mln to jest budżet CAŁEGO klubu. Połowa budżetu to akademia, do tego dochodzi utrzymanie obiektów i inne koszta funkcjonowania klubu. Budżet pierwszego zespołu jest tak naprawdę zbliżony do podanego tu budżetu Wisłoki.
Moi drodzy, zważcie na jedno. Jesteśmy jednym z dwóch klubów w tej lidze którzy NIE MAJĄ dofinansowania z miasta. Tym drugim jest Garbarnia która jednak jest w tej dobrej sytuacji że ma tereny którymi może dzielić się z deweloperami i póki wszystkiego się nie pozbędzie będzie miała środki na stabilne funkcjonowanie.
Co do wczorajszego meczu, proszę o nieocenianie tego meczu przez osoby które go nie widziały na oczy. Kto był ten widział że przez pierwsze 25min pierwszej połowy dominowaliśmy i mieliśmy sytuacje do strzelenia gola. Końcówka pierwszej połowy i początek drugiej to przewaga Znicza. Ostatnie 30min to znów nasza przewaga i wiele dogodnych sytuacji, niestety piłka nie chciała wpaść do bramki (mieliśmy m.in. słupek gdzie toczącą się wolno piłkę już wszyscy niemal widzieli w bramce). Trzeba oddać że Znicz też miał swoje sytuacje także z przebiegu meczu sprawiedliwy byłby remis.
Ważne że dalej gramy swoją otwartą piłkę, utrzymujemy się przy niej, stwarzamy sytuacje. Brakuje niestety szczęścia.
Żeby jednak była jasność, trener ma całkowite zaufanie zarządu i zmiana na tym stanowisku na obecną chwilę nie jest brana pod uwagę.
Proszę Was, w klubie jest naprawdę dużo problemów i smutno czyta się że jeszcze wewnętrznie próbuje rozsadzać to co z takim mozołem zostało zbudowane.
Chcecie pomóc? Na dziś priorytetem jest budżet obywatelski. Liczę na Waszą aktywność e tej sprawie.
Mam nadzieję, że kilku kolegów zejdzie wreszcie na ziemię i zacznie kibicować, a nie "zacierać rączki".
Co sądzić w tym kontekście o relacji live kolegi Stazyji ? Z wczorajszych postów wynikało, że nie graliśmy za wiele i sytuacji praktycznie nie było...takie odniosłem wrażenie. Przydałby się obszerny skrót

Osobiście nie sadzę, żeby miało to aż duże znaczenie. Mieliśmy naprawdę dużego pecha, że graliśmy z nimi przed 5. kolejką ekstraklasy bo od tego roku jest przepis że kto wystąpił 5 razy w I drużynie (nie licząc młodzieżowców) nie może już grać na poziomie centralnym w rezerwach.
Więc znaczenie ma to tylko takie, że jeśli na ekstraklasę zaczną wystawiać rezerwowych, to ci rezerwowi szybciej wyczerpią limit pięciu meczy i nie będą mogli grać w rezerwach.
Dobrze, że Śląsk będzie już po pięciu kolejkach kiedy zagramy z jego rezerwami w przerwie na reprę.
Więc znaczenie ma to tylko takie, że jeśli na ekstraklasę zaczną wystawiać rezerwowych, to ci rezerwowi szybciej wyczerpią limit pięciu meczy i nie będą mogli grać w rezerwach.
Dobrze, że Śląsk będzie już po pięciu kolejkach kiedy zagramy z jego rezerwami w przerwie na reprę.
Fan Club Kościuszkowskie pisze:Porter_HKS pisze:HKS1978 pisze:wojo77 pisze:Jedno co wiem to to że od paru sezonów nie możemy ściągnąć napastnika, był Rak ale wiadomo z jakich względów go nie ma (tak wogole sie wkurwiłem jak sie dowiedziałem że Stomil teraz wypożyczył go do motura)
Rak chciał do nas przyjść na kolejne wypożyczenie. Ale "my" nie chcieliśmy. W końcu "mamy" Wójcika.
BN, błękitni w ps mają 1,5. Niby Skra ma tylko mniej niż my 0,8. Ale w rzeczywistości wątpię.
Apropo Skry to ma fajnego młodego trenera z licencją A. Objął ich przed sezonem, gdy poprzedni odszedł do Jastrzębia. Marek Gołębiewski się nazywa.
Bartek, dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd? Zadzwoń, dopytaj jak nie wiesz a nie siej fermentu. Numer znasz.
Był temat Raka i chcieliśmy go wypożyczyć. Sprawa była dogadana tyle że Stomil uparł się na wpisanie dużej ilości minut które Rak miał spędzać na boisku. W praktyce oznaczało to, że niezależnie od formy Rak musiałby grać. Na takie rozwiązanie nigdy się nie zgodzimy.
Przyszedł Wójcik, to decyzja zarządu. Panowie, zejdźcie na ziemię. Chcecie klasowego napastnika gwarantującego 10 bramek? Ktoś kto 5 strzeli w 4 lidze jest rozchwytywany i już jest poza naszym zasięgiem finansowym. Napastnicy to towar deficytowy, nie ma klubu który by takiego nie szukał. Wójcik przyszedł bo gwarantował zwiększenie rywalizacji gdzie o miejsce mają walczyć Hafez, Handzlik, Sobala i właśnie Wójcik.
Na pryzmat transferów trzeba popatrzeć całościowo, biorąc przede wszystkim nasze możliwości finansowe. Przyszli Smug, Zając, Stawarczyk, Czarniecki, Kieliś, Olszewski, Ozimek, Hajduk i Wójcik. Zdecydowana większość prezentuje się dobrze także okienko w mojej ocenie było dobre. Jeśli ktoś wymaga 100% skuteczności transferów to znaczy że fruwa w obłokach, szczególnie mając na względzie jakie kontrakty oferujemy.
Co do budżetu. Podany do mediów budżet 1,5mln to jest budżet CAŁEGO klubu. Połowa budżetu to akademia, do tego dochodzi utrzymanie obiektów i inne koszta funkcjonowania klubu. Budżet pierwszego zespołu jest tak naprawdę zbliżony do podanego tu budżetu Wisłoki.
Moi drodzy, zważcie na jedno. Jesteśmy jednym z dwóch klubów w tej lidze którzy NIE MAJĄ dofinansowania z miasta. Tym drugim jest Garbarnia która jednak jest w tej dobrej sytuacji że ma tereny którymi może dzielić się z deweloperami i póki wszystkiego się nie pozbędzie będzie miała środki na stabilne funkcjonowanie.
Co do wczorajszego meczu, proszę o nieocenianie tego meczu przez osoby które go nie widziały na oczy. Kto był ten widział że przez pierwsze 25min pierwszej połowy dominowaliśmy i mieliśmy sytuacje do strzelenia gola. Końcówka pierwszej połowy i początek drugiej to przewaga Znicza. Ostatnie 30min to znów nasza przewaga i wiele dogodnych sytuacji, niestety piłka nie chciała wpaść do bramki (mieliśmy m.in. słupek gdzie toczącą się wolno piłkę już wszyscy niemal widzieli w bramce). Trzeba oddać że Znicz też miał swoje sytuacje także z przebiegu meczu sprawiedliwy byłby remis.
Ważne że dalej gramy swoją otwartą piłkę, utrzymujemy się przy niej, stwarzamy sytuacje. Brakuje niestety szczęścia.
Żeby jednak była jasność, trener ma całkowite zaufanie zarządu i zmiana na tym stanowisku na obecną chwilę nie jest brana pod uwagę.
Proszę Was, w klubie jest naprawdę dużo problemów i smutno czyta się że jeszcze wewnętrznie próbuje rozsadzać to co z takim mozołem zostało zbudowane.
Chcecie pomóc? Na dziś priorytetem jest budżet obywatelski. Liczę na Waszą aktywność e tej sprawie.
Mam nadzieję, że kilku kolegów zejdzie wreszcie na ziemię i zacznie kibicować, a nie "zacierać rączki".
Co sądzić w tym kontekście o relacji live kolegi Stazyji ? Z wczorajszych postów wynikało, że nie graliśmy za wiele i sytuacji praktycznie nie było...takie odniosłem wrażenie. Przydałby się obszerny skrótNa szczęście reszta rywali nie kwapi się do ucieczki w tabeli. Walczymy !
tez chetnie zobacze skrot, a poki co mozna odczytac post jednego z kibicow Znicza
Trener mądrze mówi ale niestety nie rozumiem dlaczego jego wypowiedzi mijają się z prawdą. Mówi, że z Sokołem i Stalą powinniśmy zdobyć punkty oraz, że Hutnik to bardzo dobra drużyna.
Uważam, że Sokół mimo, że nie grał efektownej piłki zasłużył zdecydowanie na wygraną, a Stal była o klasę lepszą drużyną. Widać również, że Hutnik to poprostu najsłabsza (ewentualnie jedną z najsłabszych) drużyna w lidze. Bardzo mało jakości w Hutniku, a mimo to mogliśmy to przegrać lub zremisować przez nerwową końcówkę meczu. Warto podkreślić bardzo dobra formę Misztala i brak skuteczności Kubickiego. Brawo dla drużyny za 3 pkt ale trener mógłby być bardziej obiektywny.
-
bn pisze:Osobiście nie sadzę, żeby miało to aż duże znaczenie. Mieliśmy naprawdę dużego pecha, że graliśmy z nimi przed 5. kolejką ekstraklasy bo od tego roku jest przepis że kto wystąpił 5 razy w I drużynie (nie licząc młodzieżowców) nie może już grać na poziomie centralnym w rezerwach.
odnosnie rezerw SLaska to bedziemy znowu chyba musieli sie meczyc z skladem troche extraklasowym bo wtedy co gramy ze Slaskiem jest znowu jakas jebana przerwa na repre

http://www.youtube.com/watch?v=tnkA38Lh ... re=related to jeszcze nie tak dawno bylo tak pieknie ,tyle hutniczych braci 

Może ja za bystry nie jestem , ale ...
* staram się nie popadać ze skrajności w skrajność
* mój opis "live" był , jest i ewentualnie będzie kiepski (jakby była transmisja to siedziałbym jak mysz pod miotą
)
* subiektywny obraz ze spotkania - słaby mecz w wykonaniu OBU drużyn
ps
poprzednich spotkań Znicza nie widziałem
ps2
może za nisko siedziałem i pogląd na murawę mi się zacierał .
ps3
może murawa była za mokra ?
ps4
Był , będzie , jest ...
A teraz idę na negocjację z moją drugą połową w sprawie Elbląga i mam nadzieję ,że będzie transmisja w TV
pozdrawiam - pięćdziesięciojedno letni piknik
* staram się nie popadać ze skrajności w skrajność
* mój opis "live" był , jest i ewentualnie będzie kiepski (jakby była transmisja to siedziałbym jak mysz pod miotą

* subiektywny obraz ze spotkania - słaby mecz w wykonaniu OBU drużyn
ps
poprzednich spotkań Znicza nie widziałem
ps2
może za nisko siedziałem i pogląd na murawę mi się zacierał .
ps3
może murawa była za mokra ?
ps4
Był , będzie , jest ...
A teraz idę na negocjację z moją drugą połową w sprawie Elbląga i mam nadzieję ,że będzie transmisja w TV
pozdrawiam - pięćdziesięciojedno letni piknik