Wysłałem dane itd z dopiskiem , że żona (dodatnia) mieszka na osobnym piętrze , osobną kuchnią i łazienką . Bez kontaktu z pozostałymi mieszkańcami .

Liczyłem , że będę krócej na kwarantannie .
Moderator: dUfio
A dziękuję
Z tym że ja mało się nie wykiwałem
Na tenyen świat
Miałem potężne ataki kaszlu suchego, w domu płakali i na pogotowie dzwonili,
Nie mogłem złapać tchu
Jak dostałem ataku
Ale na szczęście jest już lepiej
Nie
Zostałem w domu
Nie pozwoliłem dzwonić
W każdym bądź razie było złe
Ale jest lepiej
Każdy ma różne poglądy ale jednak jest coś na rzeczy
Nas zaraziły dzieci
Ze szkoły
A one tylko gorączka bez objawów 2 dni
I zdrowe
Żona 2 dni zdychała i zdrowa
Został tylko brak smaku i czucia
A ja tydzień katorg
to po co robiles teraztest?
Musiałem Głosić do lekarza, od środy miałem urlop bo nie chciałem zgłaszać, ale sytuacja zmusiła
Lekarz wysłał
Od tamtej środy
Miałem 3 dni urlopu
Myślałem że minie gorączka
Ale zaczęła się jazda z dusznościami
I lekarz skirwowal na test
Dzwoniłem w poniedziałek ale oddzwoniła we wtorek
Test w środę
I chuj już jest lepiej
To najważniejsze
Tylko mnie wkurwia jak piszą że to ściema, może ściema nie znam się, ale nie chorowałem chyba 6 lat albo więcej
I nagle ciach tak ostro
mr.Vitaminka pisze:znajomi lekarze i lekarze znajomych opowiadają, że skala zakażeń jest niedoszacowana min. 200%.
teraz w to wierzę. byłem spokojny, bo skupiałem się jedynie na średniej liczbie zgonów dziennie w poprzednich latach. z tego wynikało, że wszystko jest w normie. aktualnie od września/października tygodniowo jest ich ponad 12k, a średnio powinno być niecałe 8k. wiem, że bierze się to po części z tego że system był i jest niewydolny przez znaczny czas i nie było jak leczyć innych schorzeń, ale nie wierzę, że aż na taką skalę.
ale można o tym mówić, prosić a i tak niektórzy robią sobie delikatnie jaja. znajoma mojej żony i jej mąż mieli to na bank. nie zbadali się, ale zarazili teścia, który już miał pozytywny test. zamiast siedzieć na dupach normalnie chodzili do sklepów, aptek itd. zapraszali do siebie ludzi itd. no ja pierdolę!
Aldaris pisze:mr.Vitaminka pisze:znajomi lekarze i lekarze znajomych opowiadają, że skala zakażeń jest niedoszacowana min. 200%.
teraz w to wierzę. byłem spokojny, bo skupiałem się jedynie na średniej liczbie zgonów dziennie w poprzednich latach. z tego wynikało, że wszystko jest w normie. aktualnie od września/października tygodniowo jest ich ponad 12k, a średnio powinno być niecałe 8k. wiem, że bierze się to po części z tego że system był i jest niewydolny przez znaczny czas i nie było jak leczyć innych schorzeń, ale nie wierzę, że aż na taką skalę.
ale można o tym mówić, prosić a i tak niektórzy robią sobie delikatnie jaja. znajoma mojej żony i jej mąż mieli to na bank. nie zbadali się, ale zarazili teścia, który już miał pozytywny test. zamiast siedzieć na dupach normalnie chodzili do sklepów, aptek itd. zapraszali do siebie ludzi itd. no ja pierdolę!
Żadne ja pierdole tylko w miarę normalna racjonalna reakcja. Biorąc pod uwagę że można to przejść bezobjawowo to dosłownie każdy powinien w tym momencie zrezygnować z jakichkolwiek czynności odbywających się na zewnątrz wśród ludzi. A żyć przecież trzeba. Część ludzi sra się na samą myśl o covidzie a część uważa że jakoś to będzie lub z nieufnością podchodzi do przekazów medialnych. I nie ma co się im dziwić.
SIMON NH pisze:Pfizer
Stwierdzono, że szczepionka eksperymentalna jest skuteczna w ponad 90% w zapobieganiu COVID-19
Podczas pierwszej analizy okresowej nie zidentyfikowano żadnych poważnych problemów dotyczących bezpieczeństwa
Plany ubiegania się o zezwolenie na użycie w sytuacjach awaryjnych w USA wkrótce po osiągnięciu kamienia milowego w zakresie bezpieczeństwa pod koniec listopada
Na ogłoszonym sukcesie skorzystał również dyrektor generalny Pfizera Albert Bourla i tego samego dnia sprzedał 62 proc. swoich akcji firmy - informuje amerykańska odsłona Business Insidera.
„Osoby zaszczepione będą mogły nie podlegać wybranym obostrzeniom”
stazyja69 pisze:https://nczas.com/2020/12/04/szokujace-slowa-niedzielskiego-osoby-zaszczepione-beda-mogly-nie-podlegac-wybranym-obostrzeniom/„Osoby zaszczepione będą mogły nie podlegać wybranym obostrzeniom”
dUfio pisze:Winnetou pisze:dUfio pisze:
dUfio - jestem w stanie zalozyc sie z Toba i z kazdym innym chetnym o zgrzewke dobrego piwa, ze jeszcze w tym kalendarzowym roku rozgrywki pilkarskie w Polsce zostana przerwane z powodu Koronawirusa.
Piwo wypijemy w hutniczym gronie.
Tak jak ustaliliśmy, chodzi o rok kalendarzowy 2020
Brakowało tylko daty startu nowego sezonu
Czyli: jeśli przez koronawirusa esa, 1 i 2 liga w Polsce nie wystartuje w terminie lub będzie odwołana cała kolejka (nie np pojedynczy mecz, tylko cała kolejka) do końca roku 2020 to wygrywasz;)