Covid-19

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw lis 05, 2020 11:25 pm

Z mojej strony poszło info do sanepidu .
Wysłałem dane itd z dopiskiem , że żona (dodatnia) mieszka na osobnym piętrze , osobną kuchnią i łazienką . Bez kontaktu z pozostałymi mieszkańcami .
:lol: :lol: :lol:

Liczyłem , że będę krócej na kwarantannie .

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » czw lis 05, 2020 11:28 pm

no a odpisali cos?
pzdr Osiek

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw lis 05, 2020 11:31 pm

Właśnie pisałem , że NIE .
Jedynie żona byłą w systemie jako osoba w izolacji .
Jeszcze 30 minut i jutro do pracy . :wink:
A ja ...

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » czw lis 05, 2020 11:42 pm

jesli żona była chora to może Cie zarazić podczas swojej choroby(nie wiadomo kiedy Cie zarazi) i Ty możesz być chory jak ona już skończy izolacje. Ale jesli nie sciemniasz i mieszkacie osobno to oczywiscie Twoj wniosek o zwolnienie z kwarantanny jest jak najbardziej ok. Tyle ze raczej sie do sanepidu nei dobijesz
pzdr Osiek

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pt lis 06, 2020 12:10 am

Kończąc , żebyśmy tylko takie problemy mieli .

ps
Zdrowia dla wszystkich i do zobaczenia na stadionach w komplecie .
A kiedy to będzie ?
Raczej nie za szybko .

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » pt lis 06, 2020 12:33 am

masz racje, ja tez sie nie spodziewam szczepionki szybko, zdrowia wszystkim.

a tutaj info z kumplem kafarem z mojego rocznika

<tutaj mi wkleil info o pozytywnym wyniku>

Brawo

Gratulacje!

A dziękuję

Z tym że ja mało się nie wykiwałem

Na tenyen świat

opowiedz

Miałem potężne ataki kaszlu suchego, w domu płakali i na pogotowie dzwonili,

Nie mogłem złapać tchu

Jak dostałem ataku

no i szpital?

Ale na szczęście jest już lepiej

Nie

Zostałem w domu

przyjechala karetka?

Nie pozwoliłem dzwonić

W każdym bądź razie było złe

Ale jest lepiej

Każdy ma różne poglądy ale jednak jest coś na rzeczy

Nas zaraziły dzieci

Ze szkoły

A one tylko gorączka bez objawów 2 dni

I zdrowe

Żona 2 dni zdychała i zdrowa

Został tylko brak smaku i czucia

A ja tydzień katorg

to po co robiles teraztest?

Musiałem Głosić do lekarza, od środy miałem urlop bo nie chciałem zgłaszać, ale sytuacja zmusiła

Lekarz wysłał

Od tamtej środy

Miałem 3 dni urlopu

Myślałem że minie gorączka

Ale zaczęła się jazda z dusznościami

I lekarz skirwowal na test

Dzwoniłem w poniedziałek ale oddzwoniła we wtorek

Test w środę

I chuj już jest lepiej

To najważniejsze

Tylko mnie wkurwia jak piszą że to ściema, może ściema nie znam się, ale nie chorowałem chyba 6 lat albo więcej

I nagle ciach tak ostro

pzdr Osiek

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt lis 06, 2020 11:18 am

znajomi lekarze i lekarze znajomych opowiadają, że skala zakażeń jest niedoszacowana min. 200%.

teraz w to wierzę. byłem spokojny, bo skupiałem się jedynie na średniej liczbie zgonów dziennie w poprzednich latach. z tego wynikało, że wszystko jest w normie. aktualnie od września/października tygodniowo jest ich ponad 12k, a średnio powinno być niecałe 8k. wiem, że bierze się to po części z tego że system był i jest niewydolny przez znaczny czas i nie było jak leczyć innych schorzeń, ale nie wierzę, że aż na taką skalę.

ale można o tym mówić, prosić a i tak niektórzy robią sobie delikatnie jaja. znajoma mojej żony i jej mąż mieli to na bank. nie zbadali się, ale zarazili teścia, który już miał pozytywny test. zamiast siedzieć na dupach normalnie chodzili do sklepów, aptek itd. zapraszali do siebie ludzi itd. no ja pierdolę!
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » pt lis 06, 2020 11:58 am

mr.Vitaminka pisze:znajomi lekarze i lekarze znajomych opowiadają, że skala zakażeń jest niedoszacowana min. 200%.

teraz w to wierzę. byłem spokojny, bo skupiałem się jedynie na średniej liczbie zgonów dziennie w poprzednich latach. z tego wynikało, że wszystko jest w normie. aktualnie od września/października tygodniowo jest ich ponad 12k, a średnio powinno być niecałe 8k. wiem, że bierze się to po części z tego że system był i jest niewydolny przez znaczny czas i nie było jak leczyć innych schorzeń, ale nie wierzę, że aż na taką skalę.

ale można o tym mówić, prosić a i tak niektórzy robią sobie delikatnie jaja. znajoma mojej żony i jej mąż mieli to na bank. nie zbadali się, ale zarazili teścia, który już miał pozytywny test. zamiast siedzieć na dupach normalnie chodzili do sklepów, aptek itd. zapraszali do siebie ludzi itd. no ja pierdolę!

Żadne ja pierdole tylko w miarę normalna racjonalna reakcja. Biorąc pod uwagę że można to przejść bezobjawowo to dosłownie każdy powinien w tym momencie zrezygnować z jakichkolwiek czynności odbywających się na zewnątrz wśród ludzi. A żyć przecież trzeba. Część ludzi sra się na samą myśl o covidzie a część uważa że jakoś to będzie lub z nieufnością podchodzi do przekazów medialnych. I nie ma co się im dziwić.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt lis 06, 2020 12:39 pm

Aldaris pisze:
mr.Vitaminka pisze:znajomi lekarze i lekarze znajomych opowiadają, że skala zakażeń jest niedoszacowana min. 200%.

Żadne ja pierdole tylko w miarę normalna racjonalna reakcja. Biorąc pod uwagę że można to przejść bezobjawowo to dosłownie każdy powinien w tym momencie zrezygnować z jakichkolwiek czynności odbywających się na zewnątrz wśród ludzi. A żyć przecież trzeba. Część ludzi sra się na samą myśl o covidzie a część uważa że jakoś to będzie lub z nieufnością podchodzi do przekazów medialnych. I nie ma co się im dziwić.

może nie doprecyzowałem, ale pisząc, że "mieli to na bank" miałem na myśli objawy grypopodobne plus brak smaku i węchu. to, że któreś z nich zarażało to już napisałem. tak samo napisałbym "japierdole" gdyby ktokolwiek rok temu i wcześniej lekceważył takie objawy grypowe i łaził po sklepach. racjonalnie byłoby siedzieć z tydzień w domu i wtedy wyjść. ale jak widać każdy pojmuje to inaczej
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

stazyja69

Postautor: stazyja69 » ndz lis 08, 2020 5:48 pm

Dzisiaj w południe telefon od pani aspirantki ;

- Dzień dobry , aspirant ...
czy pan ... i pani ... przebywają na kwarantannie ?
- Tak
- Dziękuję .
W tle słychać
- Odhaczamy .

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pn lis 09, 2020 2:22 pm

Pfizer
Stwierdzono, że szczepionka eksperymentalna jest skuteczna w ponad 90% w zapobieganiu COVID-19
Podczas pierwszej analizy okresowej nie zidentyfikowano żadnych poważnych problemów dotyczących bezpieczeństwa
Plany ubiegania się o zezwolenie na użycie w sytuacjach awaryjnych w USA wkrótce po osiągnięciu kamienia milowego w zakresie bezpieczeństwa pod koniec listopada
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr lis 11, 2020 10:28 pm

SIMON NH pisze:Pfizer
Stwierdzono, że szczepionka eksperymentalna jest skuteczna w ponad 90% w zapobieganiu COVID-19
Podczas pierwszej analizy okresowej nie zidentyfikowano żadnych poważnych problemów dotyczących bezpieczeństwa
Plany ubiegania się o zezwolenie na użycie w sytuacjach awaryjnych w USA wkrótce po osiągnięciu kamienia milowego w zakresie bezpieczeństwa pod koniec listopada

Szczepionka. Przedwczesna ekscytacja.

https://www.youtube.com/watch?v=lappcNW ... =emb_title

I jeszcze to , ciekawe czy prawda ?
Na ogłoszonym sukcesie skorzystał również dyrektor generalny Pfizera Albert Bourla i tego samego dnia sprzedał 62 proc. swoich akcji firmy - informuje amerykańska odsłona Business Insidera.

https://www.money.pl/gielda/szczepionka ... 5552a.html

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pt gru 04, 2020 5:05 pm

https://nczas.com/2020/12/04/szokujace- ... strzeniom/

„Osoby zaszczepione będą mogły nie podlegać wybranym obostrzeniom”

ksh72

Postautor: ksh72 » pt gru 04, 2020 6:39 pm

stazyja69 pisze:https://nczas.com/2020/12/04/szokujace-slowa-niedzielskiego-osoby-zaszczepione-beda-mogly-nie-podlegac-wybranym-obostrzeniom/

„Osoby zaszczepione będą mogły nie podlegać wybranym obostrzeniom”

Apartheid niedobrze się kojarzy to będzie ładniejsza nazwa "pakiet udogodnień".

Zauważyli, że ludzie się już orientują że wirus nie tak straszny jak to w tv straszą, a szczepionki wynalezione w ciągu niecałego roku nie mogą być bezpieczne, więc zamiast przymusu, który by odniósł skutek odwrotny do zamierzonego, będzie kij i marchewka.
Nie zaszczepisz się to będziesz obywatelem drugiej kategorii.

Ciekawe pytania zadane rządowi w temacie szczepionki.
https://nczas.com/2020/12/02/grzegorz-b ... go-milczy/

dUfio

Postautor: dUfio » ndz gru 20, 2020 6:25 pm

dUfio pisze:
Winnetou pisze:
dUfio pisze:
dUfio - jestem w stanie zalozyc sie z Toba i z kazdym innym chetnym o zgrzewke dobrego piwa, ze jeszcze w tym kalendarzowym roku rozgrywki pilkarskie w Polsce zostana przerwane z powodu Koronawirusa.

Piwo wypijemy w hutniczym gronie.

Tak jak ustaliliśmy, chodzi o rok kalendarzowy 2020

Brakowało tylko daty startu nowego sezonu

Czyli: jeśli przez koronawirusa esa, 1 i 2 liga w Polsce nie wystartuje w terminie lub będzie odwołana cała kolejka (nie np pojedynczy mecz, tylko cała kolejka) do końca roku 2020 to wygrywasz;)

Czy za "zgrzewkę dobrego piwa" możemy uznać 20 piw w Hattricku na P4 po sparingu? (Gdy już będzie czynny)