2 liga - sezon 2020/21

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt kwie 30, 2021 2:56 pm

wychodzi, że masz rację Dufio.

jak to jest? jak drużyna spada to z automatu wylatuje z tej tabeli?

jeśli tak to trzeba jeszcze będzie wprowadzić kolejne zmienne przy typowaniu w bezpośrednich meczach zagrożonych drużyn, w tym Błękitnych i Elbląga :) (chodzi mi o tą zabawę i wymianę opinii jaki wynik NAM najbardziej leży).

za 3. miejsce dają 0,7mln
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Piotrek

Postautor: Piotrek » pt kwie 30, 2021 3:01 pm

Spadkowicze w tym sezonie dostają połowę premii PJS. Przydałby się nam jakiś as w rękawie, żeby na ostatnie 5 meczy wpuścić dwóch młodzieżowców, którzy by punktowali podwójnie. Nie wiem czy mamy takich piłkarzy.

robnh

Postautor: robnh » pt kwie 30, 2021 3:02 pm

Raczej nie wypada z tabeli, dostaje tylko połowę wywalczonej kwoty.
BYŁ, BĘDZIE, JEST !!! Hutnik HKS !!!

dUfio

Postautor: dUfio » pt kwie 30, 2021 3:58 pm

Zostało nam 7 meczów wątpliwe żebyśmy kogoś wyczarowali na 5 kto jeszcze nie punktował gdy ciagle drzymy o byt.

Trzeba punktować tym co jest. Ciągle kartki Drąga, absencje i ściąganie go zeby nie złapał drugiej nie sprzyjają nabijaniu punktów.
Swoje dodają Kieliś, Olszewski i kontuzjowany Ozimek. Chyba tyle? Szalu nie ma. A od nowego sezonu trzeba wynaleźć następnych z roczników 2001 i młodszych za Kielona i Ozimka (00)
Ciekawe ktore roczniki w zasobach akademii sprawia że będziemy punktować razy 2

Edit jeszcze Handzlik punktuje

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » sob maja 01, 2021 6:20 pm

Niestety w Siedlcach Błękitni na 2-1

ksh72

Postautor: ksh72 » sob maja 01, 2021 6:56 pm

KSH74NH pisze:Niestety w Siedlcach Błękitni na 2-1

2--2 sie skonczylo

GieKSa 0-3 z rezerwami Slaska do przerwy :shock:

Awatar użytkownika
FenRiR

Postautor: FenRiR » sob maja 01, 2021 7:29 pm

Olimpia Grudziądz nie pozwoliła odskoczyć tej z Elbląga.Mało tego,goście kończyli w 9.Piątego maja mecz zaległy GKS-Olimpia Elbląg,co sprawi że będziemy mieć równy bilans meczowy z drużyną Olimpii.Oby nasza przewaga pozostała w liczbie 8 punktów,a jeśli Katowice nie dadzą dupy,to jest na to szansa.Jutro trzeba liczyć na Garbarnię,i Chojniczankę.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » sob maja 01, 2021 8:35 pm

Nie nasza strefa ale ...
GKS - Śląsk 1:3

Awatar użytkownika
FenRiR

Postautor: FenRiR » ndz maja 02, 2021 3:48 am

To co interesuje nas najbardziej...oprócz nas oczywiście.

Lech.

Dom:
Garbarnia,Kalisz,Motor,Chojniczanka.

Wyjazd:Śląsk II,Wigry,Bytovia,Stal Rzeszów.

W tej rundzie Lech we Wronkach gra fatalnie.Wyszedł im tylko początek rundy,gdzie ograli Stal 5:1(która od 25 minuty,grała w "10")Poza tym remis z Sokołem i Błękitnymi.Porażki z Katowicami,Pogonią,i Zniczem.

Na wyjazdach,też bez szału.Wygrane z:Nami,Grudziądzem,oraz remis z dołującą,i bardzo osłabioną Skrą.
------------------------------------------------------------------------------------
Olimpia Grudziądz.

Dom:
Skra,Śląsk II,Wigry.

Oprócz dzisiejszego zwycięstwa w meczu o "6"punktów z grającą w "9"Olimpią Elbląg,ponieśli trzy porażki z rzędu:Z Nami,Lechem II,i Pogonią Siedlce.Pokonali Motor,czy Stal Rzeszów(to zwycięstwo odniesione 17 marca)

Wyjazd:
Błękitni,Polkowice,Garbarnia,Kalisz,Motor.

Z nasszego punktu widzenia,najlepiej gdyby z delegacji przywieźli "okrągłe zero".W tym roku niespodziewanie wygrali w Ostródzie,i zanotowali trzy porażki:z Chojniczanką,GKS,i Zniczem.
-------------------------------------------------------------------------------------
Olimpia Elbląg

Dom:
Znicz,Skra,Śląsk II.

Na własnym terenie chyba będą mieć najłatwiejszych rywali.W Elblągu pokonali tylko rezerwy Lecha,ale potrafili też urwać punkty Wigrom.

Wyjazd:Katowice,Błękitni,Garbarnia,Kalisz.
Sytuacja analogiczna jak z Grudziądzem.Trzeba liczyć,że obie Olimpie polegną w Stargardzie.Niewiadomą(o dziwo)zaczyna być drużyna z Bukowej.Mam nadzieję,że nie będą się wygłupiać,i pewnie wygrają w środę.Dobrym prognostykiem jest to,że Ekipa z Elbląga w tej rundzie nie wygrała na wyjeździe.Zremisowała na SS,i w Chojnicach.Przegrała w :Polkowicach,Grudziądzu,i Ostródzie.
-------------------------------------------------------------------------------------
Bytovia.

Dom.
Stal,Hutnik,Lech II,Pogoń.
Mam nadzieję że nam pomogą,i nie dadzą się Lechowi.

Wyjazd
Chojniczanka,Sokół,GKS,Górnik Polkowice.

Zdecydowania najtrudniejszy kalendarz,i może się okazać,że to Oni zamienią kogoś z tercetu:Grudziądz,Elbląg,Poznań.

Podsumowując.
Mamy 8 punktów przewagi nad "czerwoną trójką",oraz 5 nad Bytovią.Szanse na pozostanie na szczeblu centralnym są spore.Bezwzględnie jeszcze trzeba kilka punków dorzucić,i liczyć że faworyci zrobią "swoje".

1979

Postautor: 1979 » ndz maja 02, 2021 7:36 am

Lechowi nikt nic nie musi dawac. Po zakonczeniu ekstraklasy ,pewnie polowa pierwszego skladu bedzie wspomagac rezerwy i spokojnie sie utrzymaja.Najwazniejsze wygrac w Bytovie , izdobyc 5-6 pkt z Motorem,Ostoda , Stala Rzeszow. Powinno wystarczyc
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

dUfio

Postautor: dUfio » ndz maja 02, 2021 8:45 am

1979 pisze:Lechowi nikt nic nie musi dawac. Po zakonczeniu ekstraklasy ,pewnie polowa pierwszego skladu bedzie wspomagac rezerwy i spokojnie sie utrzymaja.Najwazniejsze wygrac w Bytovie , izdobyc 5-6 pkt z Motorem,Ostoda , Stala Rzeszow. Powinno wystarczyc

Niekoniecznie

"Po zakończeniu rozgrywek klasy wyższej, zawodnik może uczestniczyć w meczach z udziałem drużyny klasy niższej (mistrzowskich lub pucharowych), o ile w danym sezonie rozgrywkowym wystąpił w więcej niż 50% rozegranych oficjalnych meczów z udziałem drużyny niższej klasy"

"Zawodnik traci prawo do gry w drużynach niższych klas po rozegraniu 2/3 oficjalnych meczów z udziałem drużyny klasy wyższej (mistrzowskich lub pucharowych) w danym sezonie"

Ktoś tam zejdzie, ale nie polowa.

Inna sprawa ze postawa Lecha tej wiosny to patologia. Całego klubu. 1 nie jest nawet najlepsza drużyna z Poznania i przegrywa ze Stalą. 2 strefa spadkowa. Juniorzy w clj tuz nas strefa i przegrywają z totalnym outsiderem czyli nami. Podobno odkąd Śledź poszedł do rakowa źródełko talentów wysycha

Ogolnie co kolejkę mecze Garbarni sa niemal tak ważne jak nasze

Ale zgadzam się ze 3 wygrane to pewne utrzymanie a może i 2...

Motor, Bytow, Ostróda i żyjemy....

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » ndz maja 02, 2021 10:15 am

Jeśli wszystko rozegra się na boisku i drużyny będą punktować wg średniej sezonowej lub z ostatnich dziesięciu meczów to wg mnie wystarczą nawet i 4 punkty (w tym wygrana z Bytovią) może nawet mniej przy dobrych wiatrach. W dwóch ostatnich kolejkach zdobyliśmy 1 pkt a status quo praktycznie zachowany. Mamy ciężki terminarz ale reszta też nie ma z górki.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

fan

Postautor: fan » ndz maja 02, 2021 10:34 am

To fakt, że my nie mamy najłatwiejszych meczów, ale wydaje się że bezpośredni konkurenci mają jeszcze bardziej przejebane :D ... przynajmniej w teorii

stazyja69

Postautor: stazyja69 » ndz maja 02, 2021 11:22 am

Chojniczanka - Bytovia podobno jest transmitowana za darmo

1979

Postautor: 1979 » ndz maja 02, 2021 11:36 am

stazyja69 pisze:Chojniczanka - Bytovia podobno jest transmitowana za darmo

Stal Rzeszow -Motor mial byc na "łaczy nas pilka" , ale teraz przegladajac ich kanal nie moge znaleźć

PS. Z tymi procentami odnosnie Lecha to nie wiedzialem, tym bardziej szkoda ze z nimi nie bylo przynajmniej remisu ,bo mielibysmy ich z glowy.
od swych narodzin przez wszystkie lata

NA ZAWSZE Hutnik

powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY