2 liga - sezon 2020/21
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
A jak to jest z pucharem Polski na przyszły rok.
Bo najpierw jest runda przedwstępna dla chyba 6 czy 8 ostatnich drugoligowców.
Teraz tych drużyn w ekstraklasie jest więcej i u nas w lidze też Motor jest dodatkowo.
Ktoś wie jak będzie puchar Polski za rok wyglądał i co zrobić by uniknąć rundy przedwstępnej?
Teraz tych drużyn w ekstraklasie jest więcej i u nas w lidze też Motor jest dodatkowo.
Ktoś wie jak będzie puchar Polski za rok wyglądał i co zrobić by uniknąć rundy przedwstępnej?
Qlawy pisze:A jak to jest z pucharem Polski na przyszły rok.
Runda wstępna
Uczestniczy 10 zespołów II ligi z sezonu 2020/21 z miejsc 10-19.
10. drużyna II ligi - 19. drużyna II ligi
11. drużyna II ligi - 18. drużyna II ligi
12. drużyna II ligi - 17. drużyna II ligi
13. drużyna II ligi - 16. drużyna II ligi
14. drużyna II ligi - 15. drużyna II ligi
Czyli być powyżej 10 to dłuższe wakacje i pewna kasa za I rundę. Opłaca się być 9

HKS1978 pisze:Qlawy pisze:A jak to jest z pucharem Polski na przyszły rok.
Runda wstępna
Uczestniczy 10 zespołów II ligi z sezonu 2020/21 z miejsc 10-19.
10. drużyna II ligi - 19. drużyna II ligi
11. drużyna II ligi - 18. drużyna II ligi
12. drużyna II ligi - 17. drużyna II ligi
13. drużyna II ligi - 16. drużyna II ligi
14. drużyna II ligi - 15. drużyna II ligi
Czyli być powyżej 10 to dłuższe wakacje i pewna kasa za I rundę. Opłaca się być 9
Czyli po utrzymaniu kolejny cel to 9 miejsce

sytuacja na dole po tej kolejce, zakladajac, ze rywale wygrają swoje 32 mecze (ktorykolwiek z kolejnych):
12. Pogoń 40 (niestety maja lepszy bilans bramkowy)
13. Hutnik 40
14. Znicz 39
15. Lech 36
16. Grudziądz 35
17. Błękitni 33
Bytovia 33
19. Elbląg 32
zatem najnizsza realna przewaga nad strefą wzrosła do 7 punktów na 4 mecze do konca dla kazdego.
Jeśli wygramy w Bytovie, a Błękitni zremisują z Olimpią E.:
Hutnik 43
---
Błękitni 34
Bytovia 33
Elblag 33
to na 3 mecze do końca zapewnimy sobie matematycznie utrzymanie (formalnie, bo chyba nikt przy zdrowych zmyslach po takich wygranych nie zaklada kataklizmu, no ale matematyka to matematyka, mam nadzieje, ze sie gdzies nie jeblem w rachunkach)
12. Pogoń 40 (niestety maja lepszy bilans bramkowy)
13. Hutnik 40
14. Znicz 39
15. Lech 36
16. Grudziądz 35
17. Błękitni 33
Bytovia 33
19. Elbląg 32
zatem najnizsza realna przewaga nad strefą wzrosła do 7 punktów na 4 mecze do konca dla kazdego.
Jeśli wygramy w Bytovie, a Błękitni zremisują z Olimpią E.:
Hutnik 43
---
Błękitni 34
Bytovia 33
Elblag 33
to na 3 mecze do końca zapewnimy sobie matematycznie utrzymanie (formalnie, bo chyba nikt przy zdrowych zmyslach po takich wygranych nie zaklada kataklizmu, no ale matematyka to matematyka, mam nadzieje, ze sie gdzies nie jeblem w rachunkach)
-
mr.Vitaminka pisze:Brawo Dufio za całą robotę jaką robisz z analizami na tym forum.
"Gdybym interesował się piłką, zostałbym Dufiem" 😂
A pamiętasz jak lata temu tłumaczyłem Ci na czym polega spalony? (pewnie dalej nie wiesz) haha
Pozamykane sektory sprawiły u mnie nawrócenie zainteresowania futbolem. A może po prostu się zestarzałem

mr.Vitaminka pisze:Brawo Dufio za całą robotę jaką robisz z analizami na tym forum.
"Gdybym interesował się piłką, zostałbym Dufiem" 😂
A pamiętasz jak lata temu tłumaczyłem Ci na czym polega spalony? (pewnie dalej nie wiesz) haha
To na czym polega ?? Tylko nie patrz w internet

od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata
BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata
BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY
JOK_NH pisze:Tomek83 pisze:Mnie zastanawia co innego: nagle Kalisz przegrywa z Lechem 2 , Skra przegrywa z Grudziadzem a znicz z błękitnymi jak dla mnie trochę dziwne te wyniki
Kalisz z Lechem właśnie śmierdzi, choć nie wiem jaki skład "dwójki". Znicz to samo, dziwne to trochę ,fakt.
Lech zagrał właśnie tradycyjnym składem. Dla mnie dostanie 2-0 śmierdzi. Najwidoczniej Kalisz odpuścił bo awansu nie będzie. Pozostałe dwa mecze wszystko tam było możliwe
Tak dziwne, jak i nasze wygrane z Garbarnią, Wigrami czy Katowicami, o Skrze nie mówiąc
ktoś tu przed rundą pisał, że na wiosnę w 2 lidze dol wygrywa więcej niż górą. Liga jest wyrównana i czasami o wyniku decyduje determinacja i gra do końca. Tym bardziej wazne były nasze wszystkie wygrane. 2-3 mniej i by bylo dalej gorąco