II LIGA SEZON 2022/23
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Re: II LIGA SEZON 2022/23
Nie wiem co wy wszyscy z tym stadionem na 1 ligę.
Na tym naszym" pięknisiu "można spokojnie grać w 1 lidze.
Warunek pierwszy udrożnić istniejącą instalację podgrzewania murawy.
Warunek drugi zakupić teleskopowe maszty oświetleniowe.
Wydatek ten nie zrujnuje budżetu miasta, któremu klub jako operator płaci co miesiąc niemałą daninę. To wszystko nie przeszkadza by w międzyczasie budować stopniowo nowe trybuny.
Wydatek ten nie zrujnuje budżetu miasta, któremu klub jako operator płaci co miesiąc niemałą daninę. To wszystko nie przeszkadza by w międzyczasie budować stopniowo nowe trybuny.
-
dUfio pisze:https://twitter.com/pklimek99/status/1657753778425143303
lecimy na 0.5%
inna sprawa, ze np Zagłębie przez ostatnie kolejki miał non stop 85-90% na spadek, cos tam powygrywalo i "wrocili do zywych"
strasznie chwiejne te statystyki, wg mnie jest jakis blad w wyliczeniach chocby nie zakladajacy tego, jak wyrownana jest ta liga, wg mnie wyliczynienia powinny byc mniej skrajne
buki mają bardziej zyciowe podejscie dajac rowne kursy w meczach dolu z górą
Dokładnie, do rzadkości należą kursy mniejsze niż 1,5.
Aktualny stan - 2 liga - spadek wg sts:
Garbarnia 1.01
Tarnobrzeg 1.01
Śląsk II 1.04
Polkowice 1.75
Zagłębie II 2.50
Stężyca 3.25
Hutnik 1000.00
Wawrów! <oklaski> Wawrów!
no cóż znajomi postawiali po 150 zeta na spadek Hutnika
132000 do wygrania
132000 do wygrania
Re:
Krzycho pisze:Realnie oceniając, z hukiem z ligi może spaść Hutnik Kraków. Przygotowywano się tam na III ligę, odeszła połowa sponsorów, a już wcześniej klub nie był krezusem. Po wycofaniu Wigier trzeba było szybko klecić zespół. Trener Andrzej Paszkiewicz sprowadził kilku znanych sobie zawodników, swoich „żołnierzy”. Albo podzielą los Sokoła Ostróda z poprzednich rozgrywek, albo wbrew logice wywalczą utrzymanie.
Gdyby ktoś przed sezonem powiedział że na trzy kolejki przed końcem sezonu za każdą złotówkę postawioną na spadek Hutnika będzie można wygrać 1000 (no, 800) to nikt by nie uwierzył
Na szczęście Red Szczesniewski zachował chłodna głowę i przewidział.
Albo spadniemy z hukiem, albo, wbrew logice, się utrzymamy

Myślę ,że to nie chłodna głowa ale hutnicze serce nie pozwoliło Maćkowi nie dodać tej drugiej kwestii ,że wbrew logice nie spadniemy...... 

MISIEK72 pisze:Nie wiem co wy wszyscy z tym stadionem na 1 ligę.
Pożyjemy, zobaczymy... obyś miał rację
MISIEK72 pisze:Myślę ,że to nie chłodna głowa ale hutnicze serce nie pozwoliło Maćkowi nie dodać tej drugiej kwestii ,że wbrew logice nie spadniemy......
A może po prostu wymienił dwie dostępne opcje i trafił

Co do stadionu to jak dobrze liczę brakuje 134 krzesełek, ale to pikuś. Pytanie czy skoro jest wymóg stadionu na 2000 to pewnie też jest wymagana koniecznośc potencjalnej organizacji imprez masowych, z tym gorzej
Ewentualnie zostaje liczenie na łaskę PZPN na rok dwa.
Obyśmy mieli za rok takie problemy
Najważniejsze jest mieć drużynę reszte można latać na bieżąco
dUfio pisze:MISIEK72 pisze:Myślę ,że to nie chłodna głowa ale hutnicze serce nie pozwoliło Maćkowi nie dodać tej drugiej kwestii ,że wbrew logice nie spadniemy......
A może po prostu wymienił dwie dostępne opcje i trafił
Jak na M.Ś. była to niesłychanie odważna prognoza. Warto zauważyć, że nie zastrzegł, że istnieje też małe prawdopodobieństwo że awansujemy lub że może też być tak, że klub zbankrutuje i zostanie zdegredowany o dwie ligi. : )
bn pisze:Jak na M.Ś.
a jak typował Mateusz Święcicki? ; )
Faktycznie, nie ta literka; )
To co nas interesuje gra jutro i w nd ale kolejka staruje dziś
Szlagier Kotwica - Motor (dziwne ze tego nie pokazują w tv)
I mecz którego rezultat znany jest już od tygodnia
I mecz którego rezultat znany jest już od tygodnia
Fan Hutnika pisze: Garbarnia gra w Jastrzębiu 3 pkt może doliczyć
-
dUfio pisze:To co nas interesuje gra jutro i w nd ale kolejka staruje dziś
I mecz którego rezultat znany jest już od tygodniaFan Hutnika pisze: Garbarnia gra w Jastrzębiu 3 pkt może doliczyć
po 4 punktach z Polonią mogą się jeszcze włączyć do walki o baraże. Bukmacherzy ich nienawidzą!!!
Wawrów! <oklaski> Wawrów!
Do przerwy 3:0 dla Jastrzębia, szykuje się spektakularny łamak, chińska mafia bukmacherska kiwa głową z uznaniem
Z jednej strony szkoda spadku Garbarni, ale może zmieszczą u siebie gdzieś jeszcze 2-3 bloki mieszkalne i znowu coś wygrają.
Jeśli polecą a my zostaniemy to będziemy od nich w wyższej lidze po raz pierwszy od sezonu 2007/8