Sezon 2023/24 - sparingi, transfery, info

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

bn

Re: Sezon 2023/24 - sparingi, transfery, info

Postautor: bn » sob gru 30, 2023 9:23 am

Lekkie wygłupy ze strony klubu:
https://www.facebook.com/10000075010271 ... ZkNuij71l/
Będzie musiało się skończyć rozwiązaniem z winy klubu i wypłatą kasy do końca kontrakty bo ciężko to wytłumaczyć. Można odnieść wrażenie że klub niezbyt uczciwie postępuje wobec zawodników których chce się pozbyć l, bo wcześniej podobne "atrakcje" spotkały wcześniej Kamila Sobalę.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » sob gru 30, 2023 10:52 am

bn pisze:

Lekkie wygłupy ze strony klubu:
https://www.facebook.com/10000075010271 ... ZkNuij71l/
Będzie musiało się skończyć rozwiązaniem z winy klubu i wypłatą kasy do końca kontrakty bo ciężko to wytłumaczyć. Można odnieść wrażenie że klub niezbyt uczciwie postępuje wobec zawodników których chce się pozbyć l, bo wcześniej podobne "atrakcje" spotkały wcześniej Kamila Sobalę.

Klub Kokosa v. NH :lol: a tak na serio to jest jedynie wersja zawodnika. Zawsze jest jakieś drugie dno. No chyba, że w tym przypadku nie ma... wtedy zachowanie klubu jest co najmniej niezrozumiałe.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

wojo77

Postautor: wojo77 » sob gru 30, 2023 11:41 am

Zapewne jest drugie dno moim zdaniem Dawid i Kamil grali na zwolnienie Bobli (zresztą Dawid gdzieś wspominał jaka to straszna atmosfera) oraz robili kwas jeszcze w inny sposób więc trzeba oczyścić szatnie, nie wyobrażam sobie inaczej bo Dawid mógł by teraz szukać kompana w innej osobie np.która do nas przyjdzie. Musi odejść a nie chce z wiadomych względów, kasa. Robi teraz męczennika licząc że sprawę szybko wygra w PZPN pytanie czy za wybryki typu komornik mu się uda. Inna sprawa że trener moim zdaniem też do wyj........ dużo pracy w gabinetach

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » sob gru 30, 2023 4:35 pm

Ilu ludzi w „zwykłej” pracy coś zapierdoliło a może i nie a tylko zostali niesłusznie posądzeni czy źle osądzeni i nikt się nad nimi nie litował a wszystko poszło sprawnie i bez echa. A mobbing i inne hujniki na jego koncie to już są pomówienia i obraza pracodawcy. Tak wiem on tego nie pisał, ale i nie kasuje. Więc w innej pracy by była (a może w tej też jest) klauzula o aktywności w mediach społecznych tzn. np. ja nie mogę oceniać na swoim prywatnym koncie, którego zresztą nie mam działań mojej firmy. Pytanie czy tylko warto ciągnąć tą farsę?
Choć może nie kasowanie pod to nie podchodzi nie znam się na tym.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Wandyta

Postautor: Wandyta » śr sty 03, 2024 4:28 pm

Patryk_NH1950

Postautor: Patryk_NH1950 » śr sty 03, 2024 5:42 pm

Zajebiście, zaciąg z 4 ligi, nic tylko się cieszyć i gratulować, transfery byłyby wręcz zajebiste jakby to przeszło. Nie rozumiem po co taki szrot zapraszać na testy?!

Chyba ktoś w klubie pomylił rezerwy (które nie istnieją jeszcze) z 1 drużyną jeśli te testy by przeszły albo jest to sabotaż bo nie jestem w stanie uwierzyć przy budżecie COGNOR że nie stać nas na nikogo lepszego, ręce opadają .

Wandyta

Postautor: Wandyta » śr sty 03, 2024 8:38 pm

LOKO

Postautor: LOKO » śr sty 03, 2024 8:47 pm

Skórski odszedł?

Awatar użytkownika
FenRiR

Postautor: FenRiR » śr sty 03, 2024 11:37 pm

Mam nadzieję że nasz zarząd umie wyciągać wnioski,i nie podpisze kontraktów z 5(przykładowo)zawodnikami na "pałę",tylko dlatego że będą tani i być może młodzi,(kochany PJS).Nie będę już wspominał że za pensję ich wszystkich(a po 2 tysiące raczej nie będziemy im płacić)można zacząć się rozglądać za kimś już ogarniętym jeśli chodzi o szczebel centralny.Liczę że to tylko "kapiszony",a ciężka artyleria przybędzie pod koniec stycznia,albo na początku lutego :wink: .

Ciekawe ile prawdy jest w tym,że Kołodziej i Gamrot mają wrócić.

sikorek_nh

Postautor: sikorek_nh » czw sty 04, 2024 1:26 am

Patryk_NH1950 pisze:Zajebiście, zaciąg z 4 ligi, nic tylko się cieszyć i gratulować, transfery byłyby wręcz zajebiste jakby to przeszło. Nie rozumiem po co taki szrot zapraszać na testy?!

Chyba ktoś w klubie pomylił rezerwy (które nie istnieją jeszcze) z 1 drużyną jeśli te testy by przeszły albo jest to sabotaż bo nie jestem w stanie uwierzyć przy budżecie COGNOR że nie stać nas na nikogo lepszego, ręce opadają .

Pamietaj, ze Kielis byl wyciagniety z okregowki a obecnie jest wiodaca postacia. Narazie sa wylacznie na testach. Gdzie mamy szukac talentow? W ekstraklasie? Moze akurat trafi sie ktos z perspektywa.
Hutnik 1950 KRAKÓW.

Awatar użytkownika
FenRiR

Postautor: FenRiR » czw sty 04, 2024 3:24 am

sikorek_nh pisze:
Patryk_NH1950 pisze:Zajebiście, zaciąg z 4 ligi, nic tylko się cieszyć i gratulować, transfery byłyby wręcz zajebiste jakby to przeszło. Nie rozumiem po co taki szrot zapraszać na testy?!

Pamietaj, ze Kielis byl wyciagniety z okregowki a obecnie jest wiodaca postacia. Narazie sa wylacznie na testach. Gdzie mamy szukac talentow? W ekstraklasie? Moze akurat trafi sie ktos z perspektywa.

Nie z okręgówki tylko z IV ligi,a wcześniej od nas Kielisiem interesował się GKS Katowice,który był półkę wyżej(co najmniej) niż my.Problem jest taki,że my co rundę szukamy "talentów"i żaden nie odpala.

Rozumiem że dyrektor sportowy jest jednocześnie trenerem w IV lidze więc jakiś pogląd ma.Ale popatrzyłem na CV tych zawodników i naprawdę nie chcę was wkurwiać,bo sam już się wkurwiłem :lol:

Napiszę tylko,że na testach mamy "wahadłowego" z MKS Lędziny(IV Liga śląska,II grupa).Uważajcie,bo teraz najlepsze.Ta drużyna zajmuje ostatnie miejsce w IV lidze!.Bilans0-0-15,bramki 6-73 :shock: :lol: .

"Talenty" po chuju :lol:

http://www.90minut.pl/liga/1/liga13018.html

Żeby nie było,nie śmieje się z 17 letniego chłopaka z MKS.Nie jego wina,że go tu zaprosili.

wojo77

Postautor: wojo77 » czw sty 04, 2024 8:49 am

Nazwiska i kariera tych zaproszonych delikatnie mówiąc nie powala na kolana, nie byłem na treningu więc nie chce krytykować ich umiejętności ale zakładam, że większość potrenuje i im podziękujemy. Jednak trzeba zaznaczyć że należy szukać w niższych ligach talentów i wyrwać kogoś tym bardziej, że od nowego sezonu chcemy mieć rezerwy i najlepiej jakby mzpn wrzucił nas do IV ligi. Co do chłopaków młodych "z zewnątrz" którzy się u nas sprawdzili to do Kielisia dorzuciłbym Głogowskich obaj mają papiery na granie. Ciekawa opcja z nowym trenerem który posiada licencje UEFA A....

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » czw sty 04, 2024 11:44 am

Trzeba próbować szukać w niższych ligach, bo czasem uda się wyłowić jakąś perełkę. Z prehistorycznych czasów byli to choćby Węgrzyn, Hajto, Krzywda, Wojnecki.

fan

Postautor: fan » czw sty 04, 2024 1:33 pm

Tacy "starzy wyjadacze" szczególnie wiekowi zawsze w pewnym momencie się psują...

Patryk_NH1950

Postautor: Patryk_NH1950 » czw sty 04, 2024 6:12 pm

fan pisze:Tacy "starzy wyjadacze" szczególnie wiekowi zawsze w pewnym momencie się psują...

Tak, to się da zauważyć że starzy wyjadacze w postaci dyrektora sportowego odpowiedzialnego za transfery psują się od pewnego czasu bo te osoby co zostały zaproszone na testy to jakies nieporozumienie.
A młodych talentów to można szukać w ligach wyżej, a nie pójść na łatwiznę i znów po sprowadzać gówno warty szrot z 4 lig.

Ruch, Motor i Polonia W jakoś potrafią kogoś konkretnego sprowadzić a u Nas mam wrażenie to ciągle mission imposibile.