GKS Jastrzębie - Hutnik Kraków 19.07.2024 g. 18:00

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

dUfio

Re: GKS Jastrzębie - Hutnik Kraków 19.07.2024 g. 18:00

Postautor: dUfio » ndz lip 21, 2024 10:53 pm

OŻÓG 1950 pisze:A ja powiem tylko tyle - jest taka polityka klubu, że jako kibic nie mam się totalnie z kim identyfikować. Co rundę przemiałka, dużo wiślaków i nic w tym pociągającego nie ma.

u nas jak zawsze ze skrajnosci w skrajnosc, od lewa do prawa
gralibysmy swoimi wychowankami to by bylo pięć stron napierdalania, ze tylko pjs nas interesuje
ci co odeszliby dostaliby podwyzki to ze przeplacamy przecietniakow.
Rakels by odszedl - skandal, pozbywamy sie najlepszego grajka, zostal - z niewolnika nie ma pracownika, juz mu sie nie chce, za rok odejdzie za darmo. i tak w kolko

poza tym tacy wychowankowie jak ten ktorego się niedawno pozbylismy to raczej mial odwrotny wplyw na identyfikowanie sie z druzyna
najbardziej naszą i gumiorską druzyne mielismy chyba w 2016 i nas spuscila do 4 ligi, z ktorej wyciagali nas sprowadzeni z zewnatrz Sobala, Tetych i Gawęcki (oczywiscie przy wsparciu jakosciowych swoich- na tamte czasy i lige - , jak Święty, Jękot, Pachowicz)
trzeba wprowadzac wychowankow ale muszą prezentowac odpowiedni poziom, a wymagania rosną
bedzie gra, wyniki i zaangazowanie to bedzie identyfikacja z druzyna, tak jest pod kazda dlugoscia i szerokoscia geograficzną

niemniej zakladajac, ze dane budzetowe z ps są prawdziwe i faktycznie wydajemy na druzyne jako sredniak drugoligowy to tez tak skonstruowanej kadry nalezaloby wymagac i takiej gry na srednim drugoligowym poziomie. czy tak bedzie - czas pokaze

ps. jesli ktos wspolczuje ludziom obserwującym mecze z perspektywy sektora gosci to chyba sam rzadko uczestniczy w wyjazdach ;)
takich lomotow widzielismy juz kilka. Jok wspomnial Sandomierz, Wólke, jeszcze na szybko przypominam sobie Wislan Jaskowice. Wysoka przegrana na inauguracje na szybko z pamieci to... Siepraw 2010. Kazdy lomot boli ale nie pamietam, zeby z tego bylo potem jakies konsewkencje inne niz po prostu strata 3 punktów i sie po nich podnosilismy (moze poza wspomnianym 2016 gdzie lomoty z rezerwami WC byly gwozdziami do trumny)

wojo77

Postautor: wojo77 » pn lip 22, 2024 11:09 am

Wkurwiające jest jednak to że w meczu z Jastrzębiem na ławce na 7 zawodników z pola był jeden senior pozostałych 6 to młodzieżowcy z których 4 jeszcze nie zagrało w pierwszym składzie w oficjalnym meczu Hutnika. Jak Ci młodzi chłopcy mieli odwrócić losy meczu ? Musiał przed meczem w wywiadzie się wypowiadał na ten temat i przyznaje mu racje, że są to zawodnicy za młodzi i liczy że jeszcze ktoś doświadczony dojdzie ale słychać, że raczej jak ktoś dojdzie to nadal młody mam nadzieję że chociaż ograny. Pocieszam się, że pierwszy mecz Musiała jak do nas przyszedł i nie miał czasu na zgranie/nauczenie "musiałowego systemu gry" to Stomil Olsztyn który był bliżniaczy w naszym wykonaniu tj.graliśmy taki sam piach. Teraz wg.tego co mówił tak na prawdę jeden tydzień trenowali system gry, zobaczymy co po następnym tygodniu ........ :roll:
Ostatnio zmieniony pn lip 22, 2024 12:49 pm przez wojo77, łącznie zmieniany 3 razy.

Andrew

Postautor: Andrew » pn lip 22, 2024 11:26 am

Zobaczymy co po nastepnym tygodniu... moze tez nie byc dobrze. Ogladalem ten Swit Skołwin calkiem niezle grali. Duzo zawodnikow doswiadczonych na poziomie i 1 i 2 ligi. Ogorki to napewno nie sa.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn lip 22, 2024 11:58 am

metal pisze:
OŻÓG 1950 pisze:A ja powiem tylko tyle - jest taka polityka klubu, że jako kibic nie mam się totalnie z kim identyfikować. Co rundę przemiałka, dużo wiślaków i nic w tym pociągającego nie ma.

Właśnie!
Przecież zarząd powinien Cię zapytać, czy z którymś wychowankiem się identyfikujesz, a jeśli nie, to kogo zakontraktować...
JPRDL....

Nie jprdl, tylko takie jest moje zdanie.

Które... akurat koegzystuje z tym, co kiedyś, w jednym z wywiadów, mówił Janiczak. A mówił tam o którymś klubie z niższych lig. Może Słomniczanka, ale nie jestem pewien, nie pamiętam nazwy klubu. I mówił, że był przeciwny polityce zewnętrznych transferów, bo kończy się to tak, że lokalna wioska nie identyfikuje się z grajkami, a ci zaraz odchodzą i zostaje "ubita ziemia".

I na pewien sposób, trochę inaczej, dzieje się to teraz w Hutniku. Przemiał jest za duży.

dUfio pisze:

najbardziej naszą i gumiorską druzyne mielismy chyba w 2016 i nas spuscila do 4 ligi, z ktorej wyciagali nas sprowadzeni z zewnatrz Sobala, Tetych i Gawęcki (oczywiscie przy wsparciu jakosciowych swoich- na tamte czasy i lige - , jak Święty, Jękot, Pachowicz)

I cała ta trójka była niezmiernie sympatyczna, fajne chłopaki, chciało się ich oglądać.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

ksh72

Postautor: ksh72 » pn lip 22, 2024 1:00 pm

Też uważam, że w miarę możliwości powinno się zadbać, aby w drużynie byli jacyś piłkarze identyfikujący się z klubem.
Ile znaczył Święty dla (nie tylko młodych) kibiców można się było przekonać min. na jego pożegnaniu.
Teraz podczas jednej przerwy pozbyliśmy się wszystkich, którzy się z tym kojarzyli.
Tak bezpłciowy to w nowej historii klubu nie byliśmy.
I piszę o zawodnikach nadających ton szatni, bo z tych młodszych może jakiś gumior wyrośnie.
I jak pokazał Sobala można wróść w klub nie mając z nim wcześniej wiele wspólnego.

HAMAS

Postautor: HAMAS » wt lip 23, 2024 6:21 pm

Z tym składem choć będą trenować rok i Musiał będzie im wpajał swoją taktykę to nic nie będzie ,po prostu brak umiejętności.
A zmiany w Jastrzębiu to była manifestacja trenera że dziećmi to można grać w trampkarzach.

wojo77

Postautor: wojo77 » wt lip 23, 2024 6:55 pm

HAMAS pisze:Z tym składem choć będą trenować rok i Musiał będzie im wpajał swoją taktykę to nic nie będzie ,po prostu brak umiejętności.
A zmiany w Jastrzębiu to była manifestacja trenera że dziećmi to można grać w trampkarzach.

Dokładnie tak

luke.krak

Postautor: luke.krak » wt lip 23, 2024 8:58 pm

21,7 lat- taka średnia wieku w drużynie..