Sezon 2024/25 - sparingi, transfery, info

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Wandyta

Re: Sezon 2024/25 - sparingi, transfery, info

Postautor: Wandyta » pt lip 19, 2024 1:30 pm

wojo77

Postautor: wojo77 » pt lip 19, 2024 2:02 pm

dUfio pisze:zbieżność imienia i nazwiska tym razem przypadkowa, samego nazwiska już mniej :lol:

https://hutnikkrakow.com/kadra-hutnika- ... o67R0dKaew

Rozimiem że to nie pani którą przytoczyłem więc zbieżność imienia, nazwiska i zawodu dodatkowo przyjmuje w Hucie na 2 półku no ja zwarjuje :shock:

pawcio

Postautor: pawcio » pt lip 19, 2024 2:22 pm

wojo77 pisze:
dUfio pisze:zbieżność imienia i nazwiska tym razem przypadkowa, samego nazwiska już mniej :lol:

Rozimiem że to nie pani którą przytoczyłem więc zbieżność imienia, nazwiska i zawodu dodatkowo przyjmuje w Hucie na 2 półku no ja zwarjuje :shock:

Jakby co to ich zdjęcia są na stronie ;) nie trzeba się tak wysilać ;)

https://hutnikkrakow.com/kadra

dUfio

Postautor: dUfio » sob lip 20, 2024 2:18 pm

wojo77 pisze:

Dokładnie tak

dUfio

Postautor: dUfio » śr lip 24, 2024 10:20 pm

https://www.polsatsport.pl/film/czy-sla ... s_7178792/

raki wygląda jakby odwiedzil sekcje bokserską :D

Fan Club Kościuszkowskie

Postautor: Fan Club Kościuszkowskie » czw lip 25, 2024 11:45 am

...I miał rację :)
Trzeba go słuchać, ciekawe co ma do powiedzenia o naszym zespole na tę chwilę, przed tamtym sezonem mówił, że buduje się dobry zespół i będzie ciekawie. Wiele się nie pomylił.
Raki dajesz... uspokój nas lub pogrąż ostatecznie.

bn

Postautor: bn » pn lip 29, 2024 11:05 pm

Dlaczego Bełyczowi napisali na koszulce "Bielych"? To jakaś ksywa?

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » wt lip 30, 2024 7:21 am

bn pisze:Dlaczego Bełyczowi napisali na koszulce "Bielych"? To jakaś ksywa?

A istnieją w ukraińskim języku litery Ł albo CZ? Pewnie dlatego. Pisownia. Ale może to nie to. Na tranfermarkt widnieje: Yevgeniy Belych

Andrew

Postautor: Andrew » wt lip 30, 2024 10:14 am

Czytam sobie komentarze ze wszystkich tematow. Próbuję zebrac to jakos wszystko do kupy. To jest czysta zabawa!!! Chodzi mi tylko o kwestie, sportowe, kadrowe itp. Nie poruszam tematow wlascicielskich, dyrektorskich. Informacji dokladnych finansowych tez nie posiadam, jest to na zasadzie jakby jakiegos porownania. Budzet mamy ograniczony, miedzy innymi po to zeby nie robic dlugow. Odeszlo od nas sporo zawodnikow, wszyscy za darmo, dostalismy za to jakis ekwiwalent, wg prezesa spory. Tylko Ci pilkarze ktorzy odeszli, byli juz u nas dlugi czas i kontrakty mieli zapewne niskie. Wiec teraz wymieniajac Draga, Lelka, Marcinkowskiego, Kielisia, Zawadzkiego ktorzy zalozmy zarabiali tutaj na swoich kontraktach kolo ( tutaj informacji pewnej żadnej niemam , strzelam!) 6-7tys zl nasz budzet placowy wzrosl o 20% to mozemy zaplacic pienieadze rzedu 9-10tys. Czy za ta kase bedzie chetny do przyjscia naprawde jakis nawet solidny 2go ligowiec z miasta oddalonego o 500km? Jak policzy wszystkie koszty, wynajmu, ściągnięcia rodziny, albo rozłąki to wydaje mi sie ze nie. Chyba ze sie myle, prosze zeby ktos dal znac i nasi byli pilkarze zarabiali tu po 12tys. Paru pilkarzy w tym momencie , pewnie Rakels, Budzinski, Tarasovs, Urbanczyk, może Fratczak sa na jakis wysokich kontraktach. Jezeli nasz budzet wynosil, niemoge teraz tego znalesc, ale chyba podawali cos ponizej 4mln zl to w tym pewnie ujete sa i koszta i zyski z akademi. Generalnie jak sie czyta procent placowy na druzyne w klubach wynosi okolo 50-70%. Czyli na calosc wyplat, pilkarzy, trenerow, masazystow, sztabu mamy powiedzmy 2.5mln zl. Calosc kadry liczy , u nas w sumie z 17pilkarzy, reszta juniorow(7) plus z 9osob ze sztabu. To policzylem z kadry meczowej ostatniego programu meczowego. Weźmy teraz ta najlepiej oplacana 5, srednio 15tys . To ta piatka razem pochlania kolo 900tys zl rocznie. Zostaje nam okolo 1.6mln zl na cala reszte druzyny ze sztabem. Zostaje nam do oplacenia 28 osob! Oczywistym jest ze junior, fizjoterapeuta nie dostaje tyle co trener Musial czy kierownik druzyny 8) dzialac to wszystko po rowno byloby to niesprawiedliwe. Wiec trzeba przyjac jakies zalozenie. Zalozmy ze juniorzy dostaja 2tys zl miesiecznie. W kadrze jest ich 7 i chyba wszyscy juz na kontraktach. Daje to nam niecale 200tys zl. Zostaje 1.4mln. To juz rozdzielmy na wszystkich czyli 12 pilkarzy oraz 9 ze sztabu. Jeszcze nie odejmowalem jakis premi, czy kasy za podpis, bo nie wiem czy takie u nas sie stosuje.Srednio ujmujac wychodzi kolo 5.5tys zl na miesiac na osobę. Teraz przechodzac do wnioskow; kadra jest drozsza bo wymienilismy naszych pilkarzy , ktorzy byli u nas dlugo i zarabiali niewiele, bo byli na kontraktach sprzed lat na pilkarzy ktory przy obecnej inflacji i tym ze przychodza do 2ligi nie do juniorow , chca zarabiac odpowiednio wiecej. Z drozszych pilkarzy odszedl Wrobel, w miejsce jego oraz jego kontraktu niema nikogo.Zeby sciagnac pilkarza na poziomie naszej najlepszej piatki potrzeba mu dac pensje kolo 200tys moze wlasnje na to zostalo jeszcze funduszy. Bo reszta pozycji w teori zostala uzupelniona jeden do jednego. Jakby na to nie patrzec wszystko rozbija sie o kase. Koszty wszystkiego poszly w gore wiec i pilkarze chca wiecej zarabiac. Jak radza sobie z tym inne biedniejsze od nas kluby ciezko wytlumaczyc. Kadra wg mnie zbudowana w oparciu o to , na co nas stac. Tyle daje wlasciciel i ciezko to przeskoczyc. Sztab wierzy ze tacy pilkarze jak Zieba, Gorski, Misak, Belycz, Slomka, Sowinski sa odpowiedni na ten poziom i dadza rade. Na starcie sezonu niestety nie wyglada to w ten sposob.

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » wt lip 30, 2024 11:25 am

Andrew - bardzo mądrze to opisałeś.

luke.krak

Postautor: luke.krak » wt lip 30, 2024 11:30 am

Na możliwości Cognora to troszkę wstyd żeby tak funkcjonować na granicy... Pan właściciel chyba się piłką mało interesuje , może powinien więcej...

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » wt lip 30, 2024 3:45 pm

" Wiec teraz wymieniajac Draga, Lelka, Marcinkowskiego, Kielisia, Zawadzkiego ktorzy zalozmy zarabiali tutaj na swoich kontraktach kolo ( tutaj informacji pewnej żadnej niemam , strzelam!) 6-7tys "

Dobre. Widzę , że wyobraźnia kibiców nie ma granic.
Który z nich tyle miał?
Nasz kapitan do ubiegłego sezonu miał 4000 kontraktu.
Przed ostatnim sezonem nie chciano dać mu 1000 podwyżki. Gdy już był jedną nogą poza klubem po długich targach dano mu ten 1000 czyli za ostatni sezon miał piątaka.
Czyli kapitan 4000 a Marcinkowski na juniorskim kontrakcie 7000? Czy może jednak 1500-2000?
Wszyscy którzy odeszli zarabiali jakieś grosze więc wiele kasy na nowe kontrakty wcale się nie zwolniło.
Za rok prawdopodobnie upragnione derby z Wisłą szkoda tylko , że nie z pierwszą drużyną.

luke.krak

Postautor: luke.krak » wt lip 30, 2024 5:45 pm

I pomyśleć że wystarczyło by jeszcze dwóch konkretnych grajcorów w odpowiednim czasie przygotowań do sezonu i nie było by wogóle takiego syfu i rozgoryczenia(poprzez opowiadanie zarządu i wmawianie że mamy lepszą kadrę niż w tamtym sezonie gdzie zwykły kibic widzi gołym okiem co jest grane z wisienką na torcie w postaci przebranego z pomocnika na napastnika Głogowskiego) najgorsze to że dostają po dupie zarządzający, piłkarze, sztab, i kibice. Mam nadzieję że jakoś Musiał wstanie z tego pojemnika chłodzącego napoje i tknie we wszystkich wiarę i pozgrywa tych co ma zresztą sam mówił że może czas zagra na naszą korzyść to pewnie to miał na myśli i nie odstaniemy od reszty na dnie tabeli.

Andrew

Postautor: Andrew » wt lip 30, 2024 6:34 pm

MISIEK72 pisze:" Wiec teraz wymieniajac Draga, Lelka, Marcinkowskiego, Kielisia, Zawadzkiego ktorzy zalozmy zarabiali tutaj na swoich kontraktach kolo ( tutaj informacji pewnej żadnej niemam , strzelam!) 6-7tys "

Dobre. Widzę , że wyobraźnia kibiców nie ma granic.
Który z nich tyle miał?
Nasz kapitan do ubiegłego sezonu miał 4000 kontraktu.
Przed ostatnim sezonem nie chciano dać mu 1000 podwyżki. Gdy już był jedną nogą poza klubem po długich targach dano mu ten 1000 czyli za ostatni sezon miał piątaka.
Czyli kapitan 4000 a Marcinkowski na juniorskim kontrakcie 7000? Czy może jednak 1500-2000?
Wszyscy którzy odeszli zarabiali jakieś grosze więc wiele kasy na nowe kontrakty wcale się nie zwolniło.
Za rok prawdopodobnie upragnione derby z Wisłą szkoda tylko , że nie z pierwszą drużyną.

Dlatego wlasnie napisalem ze sa to wyliczenia bardziej zeby pokazac jak to systemowo wygoada. A nie podawac dane co do ktorych pewnosci niemam, lub tymbardziej podawac dane zaslyszane. No to jeżeli Ci co odeszli zarabiali takie smieci, to tym bardziej nasz budzet poszedl do gory procentowo. Tylko jak np Marcinkowski podpisal kontrakt juniorski iles lat temu to myslisz ze bedac podstawowym zawodnikiem w 2 lidze nie mial jakies renegocjacji tego tylko dalej na tym gral? Co do Swiatka to on tez swoj kontrakt podpisywal dawno temu i po praktycznie cala druzyna przyszla juz po nim a większość obecnej kadry juz w 2 lidze wiec myslisz ze nawet taki Wrobel gral za kase rzedu 4tys?? Bo jezeli zatrudniamy pilkarzy za kase typu 5tys zl to az trzeba pochwalic dyrektora ze taka druzyne potrafil stworzyc! To napisz mi prosze jeszcze wg. Ciebie jak Ty to widzisz? Mamy jeszcze ta kase w budzecie i nie chcemy zatrudnisc juz nikogo? Nie powinno sie zaglądać nikomu do jego kieszeni, ale jak ktos ma jakies dane odnosnie zarobkow, to zapraszam do dyskusji.

bn

Postautor: bn » wt lip 30, 2024 7:46 pm

centrum nh pisze:
bn pisze:Dlaczego Bełyczowi napisali na koszulce "Bielych"? To jakaś ksywa?

A istnieją w ukraińskim języku litery Ł albo CZ? Pewnie dlatego. Pisownia. Ale może to nie to. Na tranfermarkt widnieje: Yevgeniy Belych

Według mojej wiedzy żadna litera polskiego lub angielskiego alfabetu nie istnieje w ukraińskim, maja tam cyrylicę. Rozumiem, że na transfer markt piszą po angielsku, ale my mogli byśmy polsku bo w końcu jesteśmy w Polsce, skoro i tak nie piszemy mu po ukraińsku cyrylicą. W końcu Szypowski to był Szypowski po polsku a nie Shipovskiy(?) po angielsku.

Tak ogólnie to próbuje to jestem ciekawy jak się nazywa nasz zawodnik? Każdy co słyszę, zawodnicy, trener, prezes nazywa go inaczej. Bełycz? Biełycz? Może faktycznie Bielych jak na koszulce? Wersja na koszulce na koszulce to też nie wygląda jak ktoś pisał ukraiński po angielsku tylko robił jakąś kombinację - trochę polskiej a trochę angielskiej transkrypcji ukraińskiego w jednym.