Sezon 2024/25 - sparingi, transfery, info
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Re: Sezon 2024/25 - sparingi, transfery, info
Jeśli prezes ciągle powtarza formułkę, że jesteśmy 5 wyborem dla piłkarzy , albo że realizujemy strategię zrównoważonego rozwoju to wiadomo, że kasy nie ma.
Hitem jest również tłumaczenie braku ławki rezerwowych.
Niby to dla dobra zawodników , którzy mają ambicje
i chcą grać a jak nie grają to czują dyskomfort..
Jeśli nie masz 18 zawodników w pułapie 10-20 tys pensji to wiadomo, że jakości nie będzie i zawsze tylko walka o przetrwanie. Resztę kadry możesz uzupełnić juniorami którzy jednocześnie grają w rezerwach.
Niektórzy kibice nawet się cieszą , że u nas się dużo nie zarabia. Komentarze w stylu , że na szczęście to u nas takich pensji nie ma i nie będzie o tym świadczą.
Tyle, że jak nie ma odpowiednich pensji to i kadra jest taka jaka jest.
Od początku nie podobało mi się zatrudnienie Musiała. W przerwie między sezonami myślałem, że może to jakoś ogarnie. No niestety stworzono naprawdę "potwora" i trener ma w tym swój udział.
Jedyna nadzieja to chyba wpierdol ze Skrą i Puławami i szybkie pożegnanie fachowca od krakowskiej piłki.
Być może przyjdzie jakiś nowy Szydełko czy Bobla i pragmatycznym antyfutbolem przyciułamy trochę punktów do zimy. A potem wiadomo zimowa rewolucja.
Ale czy po raz czwarty urwiemy się że stryczka?
Mówią, że do trzech razy sztuka a za czwartym się uda......
Jeśli nie masz 18 zawodników w pułapie 10-20 tys pensji to wiadomo, że jakości nie będzie i zawsze tylko walka o przetrwanie. Resztę kadry możesz uzupełnić juniorami którzy jednocześnie grają w rezerwach.
Niektórzy kibice nawet się cieszą , że u nas się dużo nie zarabia. Komentarze w stylu , że na szczęście to u nas takich pensji nie ma i nie będzie o tym świadczą.
Od początku nie podobało mi się zatrudnienie Musiała. W przerwie między sezonami myślałem, że może to jakoś ogarnie. No niestety stworzono naprawdę "potwora" i trener ma w tym swój udział.
Jedyna nadzieja to chyba wpierdol ze Skrą i Puławami i szybkie pożegnanie fachowca od krakowskiej piłki.
Być może przyjdzie jakiś nowy Szydełko czy Bobla i pragmatycznym antyfutbolem przyciułamy trochę punktów do zimy. A potem wiadomo zimowa rewolucja.
MISIEK72 pisze:Jeśli prezes ciągle powtarza formułkę, że jesteśmy 5 wyborem dla piłkarzy , albo że realizujemy strategię zrównoważonego rozwoju to wiadomo, że kasy nie ma.
No to u nas napewno nie ma 18 pilkarzy w tym przedziale finansowym, bo u nas nie ma nawet tylu pilkarzy. Czyli Musiał by jeszcze kogos chcial do kadry, ale juz na niego brakuje kasy. Jezeli nie dojdzie nikt wiecej to ja tez tego nie widze i po raz czwarty moze sie nie udac. Dojda kartki kontuzje to na lawce rezerwowych beda chyba kibice siedziec. Jesli proponujemy pilkarza po 6-8 tys to nie dziwne ze jestesmy 5tym wyborem.
A ja mam wrażenie że Cognor zrobił zamieszanie i nic więcej.
Poszła fama przy przejęciu klubu że będzie walka o awans bo sponsor bogaty. Na tym rozgłosie złapali kilka głośnych nazwisk które liczyły na klasową i dofinansowaną drużynę.
Wyszło tak że kadra ucierpiała na ilości bo zamiast np 5 graczy zarabiającyh 5k/miesiąc zakontraktowano jednego za 25k/miesiąc.
Rzecz w tym że matematycznie sie zgadza ale piłkarsko już niekoniecznie.
Brakuje przynajmniej 4-5 ligowców. Młodzież ogrywać jak najbardziej ale muszą mieć warunki. Co pokaże junior wchodzący przy 0-4?
Jak nie ma kasy to niech ktoś ma jaja i to powie oficjalnie. Przynajmniej wkurw będzie mniejszy bo nie takie czasy przeżyli kibice Hutnika.
Dość pajacowania przy kawce, dość szyderczych uśmiechów i kłamstw w żywe oczy.
Tu trzeba się uderzyć w pierś i powiedzieć jak jest naprawdę.
Po cichu liczę że chłopaki zaczną się zgrywać i zaczną punktować a nasz półnapastnik Głogu w końcu trafi bo stara się chłopak bardzo (szacun).
Poszła fama przy przejęciu klubu że będzie walka o awans bo sponsor bogaty. Na tym rozgłosie złapali kilka głośnych nazwisk które liczyły na klasową i dofinansowaną drużynę.
Wyszło tak że kadra ucierpiała na ilości bo zamiast np 5 graczy zarabiającyh 5k/miesiąc zakontraktowano jednego za 25k/miesiąc.
Rzecz w tym że matematycznie sie zgadza ale piłkarsko już niekoniecznie.
Brakuje przynajmniej 4-5 ligowców. Młodzież ogrywać jak najbardziej ale muszą mieć warunki. Co pokaże junior wchodzący przy 0-4?
Jak nie ma kasy to niech ktoś ma jaja i to powie oficjalnie. Przynajmniej wkurw będzie mniejszy bo nie takie czasy przeżyli kibice Hutnika.
Dość pajacowania przy kawce, dość szyderczych uśmiechów i kłamstw w żywe oczy.
Tu trzeba się uderzyć w pierś i powiedzieć jak jest naprawdę.
Po cichu liczę że chłopaki zaczną się zgrywać i zaczną punktować a nasz półnapastnik Głogu w końcu trafi bo stara się chłopak bardzo (szacun).
Jesteśmy chyba pionierami w zakresie budowania zrównoważonej kadry. W tamtym sezonie bez nominalnego prawego obrońcy a w tym bez napastnika. Choć patrząc na jakość kadry to chyba jakby nawet Lewandowski przyszedł to i tak chyba za wiele nie zmieni . Przypomniało mi się z kilku wywiadów ulubione zdanie prezesa , że czasem trzeba zrobić krok w tył by za chwilę wykonać dwa do przodu. No to chyba nie ma się co martwić. To właśnie chyba wykonujemy ten krok w tył .
MISIEK72 pisze:Jesteśmy chyba pionierami w zakresie budowania zrównoważonej kadry. W tamtym sezonie bez nominalnego prawego obrońcy a w tym bez napastnika. Choć patrząc na jakość kadry to chyba jakby nawet Lewandowski przyszedł to i tak chyba za wiele nie zmieni . Przypomniało mi się z kilku wywiadów ulubione zdanie prezesa , że czasem trzeba zrobić krok w tył by za chwilę wykonać dwa do przodu. No to chyba nie ma się co martwić. To właśnie chyba wykonujemy ten krok w tył .
Akurat przeczytałem coś w podobnym stylu..
Ja wiem że to żadne pocieszenie ale są jeszcze lepsi. Tacy którzy twierdzę że trzeba zrobić dwa do tyłu żeby później trzy do przodu bo rozbieg musi być …
...
– Chcemy wystartować w piątej lidze. Zgodnie z obowiązującymi przepisami, po wycofaniu drużyny zostajemy zdegradowani o dwie klasy rozgrywkowe. W piątej lidze koszty są już niższe i powinniśmy podołać pod względem ekonomicznym. To duże wyzwanie, bo nowy zarząd postawił sobie za cel przeprowadzenia gruntownej restrukturyzacji w klubie. Biorąc pod uwagę historię Garbarni, liczymy, że piąta liga będzie jedynie chwilowym przystankiem do tego, żebyśmy wrócili silniejsi sportowo i strukturalnie. Czasami trzeba zrobić dwa kroki do tyłu, żeby wykonać trzy do przodu. Mamy nadzieję, że nam się to powiedzie. Z punktu czysto ekonomicznego nie mogliśmy podjąć innej decyzji – dodał Kaim, po czym wyjaśnił, jak wygląd aktualny status projektu Garbarnia 2.0.
...
Mówię to co myślę, robię to co mówię
MaciejSz o falstarcie Hutnika
https://www.youtube.com/watch?v=SQqYjErbQLg
https://www.youtube.com/watch?v=SQqYjErbQLg
Czyli Maciek ma takie same spostrzeżenia jak cała rzesza kibiców. Pocieszeniem jest fakt, że to dopiero druga kolejka. Mniej radosnym faktem może być to , że jest to jedyne i ostatnie pocieszenie w tym sezonie.
Moim skromnym zdaniem nie zaszkodziłby list otwarty kibiców Hutnika do właściciela klubu. No bo skoro Sztuczkowski jest właścicielem to chyba jest jedynym odpowiednim adresatem. Kibice mogliby go podpisać przed następnym meczem a można by go też wysłać do jakiegoś medium .
List oczywiście w stylu, że my niżej podpisani kibice Hutnika Kraków bardzo doceniamy zaangażowanie pana Sz.. i firmy Cognor w działalność naszego klubu i jesteśmy niezwykle wdzięczni. Jednocześnie wyrażamy ogromne zaniepokojenie sytuacją sportową .pierwszej drużyny.
Czerpiąc wiedzę z medium ogólnodostępnych odnośnie budżetu i sytuacji finansowej klubu uważamy, , że jeśli te informacje są prawdziwe to sytuacja pierwszej drużyny powinna wyglądać zgoła lepiej.
Uważamy, że osoby które odpowiadają za stronę sportową zupełnie zawodzą i wyrażamy wobec nich wotum nieufności ze szczególnym uwzględnieniem stanowiska dyrektora sportowego.
Uważamy , że klub potrzebuje fachowców z prawdziwego zdarzenia by drużyna się rozwijała i ewoluowała w pozytywnym kierunku
Uważamy , że taka marka jak Hutnik i Cognor w chwili obecnej nie zasługuje na byle jakość i należy zrobić wszystko by nie dopuścić do degrengolady klubu w postaci cofnięcia się w rozwoju czyli spadku do trzeciej ligi.
Wierzymy, że Pana olbrzymia wiedza i doświadczenie w zarządzaniu potężną firmą jaka jest Cognor pomoże zażegnać kryzys.
Coś w tym stylu. Adresat właściciel i jakieś media.
W sumie co jest do stracenia. Jak polecimy to i tak już hiena z kulawą noga o nas nie napisze.
Nie wiem pomysł może chujowy, aczkolwiek desperacki i wynikający z bezinteresownej miłości do tego klubu. Amen.
Moim skromnym zdaniem nie zaszkodziłby list otwarty kibiców Hutnika do właściciela klubu. No bo skoro Sztuczkowski jest właścicielem to chyba jest jedynym odpowiednim adresatem. Kibice mogliby go podpisać przed następnym meczem a można by go też wysłać do jakiegoś medium .
List oczywiście w stylu, że my niżej podpisani kibice Hutnika Kraków bardzo doceniamy zaangażowanie pana Sz.. i firmy Cognor w działalność naszego klubu i jesteśmy niezwykle wdzięczni. Jednocześnie wyrażamy ogromne zaniepokojenie sytuacją sportową .pierwszej drużyny.
Czerpiąc wiedzę z medium ogólnodostępnych odnośnie budżetu i sytuacji finansowej klubu uważamy, , że jeśli te informacje są prawdziwe to sytuacja pierwszej drużyny powinna wyglądać zgoła lepiej.
Uważamy, że osoby które odpowiadają za stronę sportową zupełnie zawodzą i wyrażamy wobec nich wotum nieufności ze szczególnym uwzględnieniem stanowiska dyrektora sportowego.
Uważamy , że klub potrzebuje fachowców z prawdziwego zdarzenia by drużyna się rozwijała i ewoluowała w pozytywnym kierunku
Uważamy , że taka marka jak Hutnik i Cognor w chwili obecnej nie zasługuje na byle jakość i należy zrobić wszystko by nie dopuścić do degrengolady klubu w postaci cofnięcia się w rozwoju czyli spadku do trzeciej ligi.
Wierzymy, że Pana olbrzymia wiedza i doświadczenie w zarządzaniu potężną firmą jaka jest Cognor pomoże zażegnać kryzys.
Coś w tym stylu. Adresat właściciel i jakieś media.
W sumie co jest do stracenia. Jak polecimy to i tak już hiena z kulawą noga o nas nie napisze.
Nie wiem pomysł może chujowy, aczkolwiek desperacki i wynikający z bezinteresownej miłości do tego klubu. Amen.
P.Sztuczkowski jest w radzie nadzorczej która wg.def. pełni rolę kontrolną w spółce. Pełni nadzór nad działalnością spółki i to we wszystkich dziedzinach jej działalności. Rada nadzorcza spółki z o.o. składa corocznie zgromadzeniu wspólników pisemne sprawozdanie z wyników oceny działalności spółki. Zgromadzenie wspólników już się odbyło i zmian w zarządzie nie ma więc wydaje mi się, że obecni mają pełne poparcie P.Sztuczkowskiego czy nam się to podoba czy nie. Jednak w tym roku trzeba było pukać do drzwi P.Sztuczkowskiego z prośbą o doinwestowanie czyli innymi słowy o większe wsparcie finansowe. Udało się i wg.mojej wiedzy jest to kwota ok.2mln/rok w tym m.in usługi transportowe PTS i być może jeszcze jakaś spółka powiązana która jest na koszulkach więc Andrew był bliski podając kwotę globalną, ja obstawiałem 1,5mln +0,3 spółki powiązane ale jest więcej. Nasz właściciel to nie jest człowiek pokroju Kwietnia, Jakubasa czy Królewskiego dla których klub to oczko w głowie, lubiących szum i żeby się pisało. Ciężko dostępny schowany można powiedzieć za podwójną gardą, bywa na meczach ale się praktycznie nie udziela, był chyba jeden wywiad z nim po przejęciu klubu i tyle. Daje kasę i che mieć święty spokój. Pytanie czy taki list od kibiców zadziała na plus, wydaje się że absolutnie nie. Coś z czym (będzie lub nie) się musiał zmierzyć bo dołożyć póki co nie dołoży, dopiero co to zrobił. Oby się nie wkurwił i zamknął za sobą drzwi jak to zrobił w Włókniarzu Częstochowa czując naciski z różnych stron. Płutno na płocie może zrobić to samo, jest to ostateczność jak nie będzie już ratunku a wydaje mi się że to jeszcze nie ten etap. W ostatnim sezonie ilu forumowiczów nas widziało już w 3 lidze, z Tobą Misiek na czele bo nawet zakład mieliśmy
co prawda nieroztrzygnięty bo nie weszliśmy do barażów ale musisz przyznać że byłem dużo bliższy niż TY i Twoja wizja spadku. Pisać po dwóch kolejkach żeby coś zrobił, po pierwsze zdecydowania za szybko, po drugie nie do tej osoby, z P.Sztuczkowskim trzech znajomych robiło interesy, sam chciałem przez nich dotrzeć bo chciałem komuś pomóc i wiem jaka to osoba tj.trudno dostępna i mało ufna, może dlatego doszedł tak daleko. Reasumując może przesadzam ale ryzykować jego odejścia nie warto bo wtedy szorujemy po dnie bez tych 2mln. Poczekać do zamknięcia okienka moim zdaniem bardziej się opłaca, tyle mojego wywodu 

Czy napastnik będzie poszukiwany, czy szefostwu i trenejro wystarczy taki skład, jaki mamy obecnie ?
Może czekają aż odejdzie Kaczorowski i zwolnią się środki 

LOKO pisze:Może czekają aż odejdzie Kaczorowski i zwolnią się środki
Oby się to spełniło bo w Pucharze i z Puławami widać było brak zmiennika napastnika, Głogowski odpalił ze Skrą uraz złapał i na dziewiątce Budzik, moźna tak kombinować ale nie na poziomie 2 ligi takie moje zdanie
Napastnik jest nie tyle potrzebny co jest zajebiscie konieczny. Budzik w formie ale to nie napadzior. Glogowski moglby na skrzydle grac wtedy za Slomke, bo ten poki co sie wogole nie sprawdza.
Dla mnie Głogowski w napadzie ok widać że ma swobodę. Jak nabierze pewności to naprawdę moźe być niezły napastnik ale zmiennika potrzebuje każdy
https://hutnikkrakow.com/komunikat-zarz ... u-2213-589
Ten to naprawdę wie jak zarobić i się nie narobić…
Ten to naprawdę wie jak zarobić i się nie narobić…