II liga sezon 2024/25
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Re: II liga sezon 2024/25
Wynik Rekordu nie po drodze z Maćkiem
Natomiast Skra grubo widzę pojechała, ciekawi mnie, jak to im wyjdzie. Z tego, co pamiętam, to nie pierwszy raz mieli ujemne punkty?

-
JOK_NH pisze:Wynik Rekordu nie po drodze z MaćkiemNatomiast Skra grubo widzę pojechała, ciekawi mnie, jak to im wyjdzie. Z tego, co pamiętam, to nie pierwszy raz mieli ujemne punkty?
Maćku - wiem, że to czytasz. Dawaj Hutnika do spadku w swoich spekulacjach

A wracając do rzeczywistości. Wychodzi na to, że kurwa najsłabszą drużyną z którą d otej pory graliśmy jest....Jastrzębie. Odliczając im 3 punkty z nami, są najsłabszą drużyną pod tym względem z którą zmierzyliśmy się do tej pory. Oczywiście, trzeba nadmienić, że mają zaległy jeden mecz, no ale...

Wawrów! <oklaski> Wawrów!
Wyniki czesci druzyn sa zaskakujace - porazka Elblaga w meczu na dnie tabeli z rekordem u siebie gdzie ostatnio pokonal Sosnowiec wysoko, ale punkty robia tylko na swoim stadionie. Natomiast patrzac np przez pryzmat grania u bukow to w tej kolejce kto mial wygrac to wygral - Kalisz, Bytom czy Grodzisk. Mysle ze jak pokonamy dzis Resovie to jeszcze pare kolejek i moze dojsc do ligi 3 prędkości. Do kozakow czyli Bytomia , Grodziska, pewnie Wieczystej mozemy dolaczyc i my zwlaszcza ze 2 nastepne mecze to z tymi z grupy obecnych dziadow. Dzisiaj 10 kolejka dla nas wiec jakies male podsumowanie zarowno na temat gry czy zdobytych punktow jak i sytuacji w tabeli mozna bedzie sformulowac. I gdyby nie pogromy ktorych doswiadczylismy wiekszosc raczej napewmo by wypowiadala sie pozytywnie. Z Wieczysta powiedzmy ze mozna bylo tak przyjac ze bedzue ciezko, oni jak zagraja na tym poziomie skutecznosc to tak w ryj moze tam jeszcze nie jedna druzyna dostac. Niestety z Jastrzebiem jest to nie wytlumaczalne, gdyz jak pisali poprzednicy jest to jedna z najgorszych druzyn obecnie.
mr.Vitaminka pisze:Maćku - wiem, że to czytasz. Dawaj Hutnika do spadku w swoich spekulacjachAle nie tylko Ty tak masz, ja mam to samo, co napiszę to odwrotnie
![]()
Przecież tak typował, parę razy

Z TT czy z X
@KamilTybor
Na poziomie centralnym najczęściej do przodu grają:
@_Ekstraklasa_:
Lech 777 podań progresywnych
Górnik Zabrze 720
@_1liga_:
Stal Rzeszów 833
Ruch 764
@laczynas2liga:
@KSHutnikKrakow 768
Wieczysta 692
Dane: WyScout.
@KamilTybor
Na poziomie centralnym najczęściej do przodu grają:
@_Ekstraklasa_:
Lech 777 podań progresywnych
Górnik Zabrze 720
@_1liga_:
Stal Rzeszów 833
Ruch 764
@laczynas2liga:
@KSHutnikKrakow 768
Wieczysta 692
Dane: WyScout.
-
ŁKS vs Kalisz 0:0.
Łodzianie zdobyli pierwszy punkt po 4 porażkach z rzędu. A Kalisz widzę, że pięknie gra w kratkę. Tak jak pisałem, ich farcicho musiało się kiedyś skończyć.
Łodzianie zdobyli pierwszy punkt po 4 porażkach z rzędu. A Kalisz widzę, że pięknie gra w kratkę. Tak jak pisałem, ich farcicho musiało się kiedyś skończyć.
Chojnice tracą punkty że Świtem i w tej kolejce nas nie wyprzedza. Dla gości trafił ich najlepszy strzele Kapelusz, który skarcił min nas
Sosnowiec-Jastrzębie 1:0
Zagłębie przełamało kiepską serię, którą im tam zaczeliśmy w sierpniu i wygrało, choc nie bez trudu. Oglądałem ostatnie kilkanaście minut i to goście cisneli, choc grali malo skladnie, chaotycznie, rzuty wolne z niezlych odleglosci fatalnie przestrzelane itd, widac ze malo tam jakosci.
wygraną pewnie Saganowski urwal sie ze stryczka, bo gdyby tu stracil punkty to dlugo by z nim mogli nie wytrzymac
kibicowsko ciekawie, gosci na oko jakies 500 głow, niemniej ogolna frekwencja o ok 1,5 tysiąca mniejsza niz na meczu z nami (4995, na nas było 6453)
Zagłębie przełamało kiepską serię, którą im tam zaczeliśmy w sierpniu i wygrało, choc nie bez trudu. Oglądałem ostatnie kilkanaście minut i to goście cisneli, choc grali malo skladnie, chaotycznie, rzuty wolne z niezlych odleglosci fatalnie przestrzelane itd, widac ze malo tam jakosci.
wygraną pewnie Saganowski urwal sie ze stryczka, bo gdyby tu stracil punkty to dlugo by z nim mogli nie wytrzymac
kibicowsko ciekawie, gosci na oko jakies 500 głow, niemniej ogolna frekwencja o ok 1,5 tysiąca mniejsza niz na meczu z nami (4995, na nas było 6453)
-
kreeeeejziiiiii, kreeeeejziiiii, kreeeejzii ic maaaaj lajf
Sovia prawie wyciągnęła z 3:0 na 3:3 na SS, następnie w tygodniu wygrała u siebie z liderem Eklapy by dziś zremisować (u SIEBIE!!!) z Olimpią Wielbłąd, czyli największymi dziadami 2. ligi. Tej ligi.
"Klątwa" Maćka Sz. trwa. Rekord urywa punkty zajebistej w tym sezonie Pogoni GM.
I love this league!
edit.
aż się boję jak to dziś będzie z nami w Lubinie, bo gramy z drugimi największymi dziadami 2. ligi. Wielki Luju! Litości! Na dziś wystarczy jajec.
Sovia prawie wyciągnęła z 3:0 na 3:3 na SS, następnie w tygodniu wygrała u siebie z liderem Eklapy by dziś zremisować (u SIEBIE!!!) z Olimpią Wielbłąd, czyli największymi dziadami 2. ligi. Tej ligi.
"Klątwa" Maćka Sz. trwa. Rekord urywa punkty zajebistej w tym sezonie Pogoni GM.
I love this league!
edit.
aż się boję jak to dziś będzie z nami w Lubinie, bo gramy z drugimi największymi dziadami 2. ligi. Wielki Luju! Litości! Na dziś wystarczy jajec.
dUfio pisze:Sosnowiec-Jastrzębie 1:0
....niemniej ogolna frekwencja o ok 1,5 tysiąca mniejsza niz na meczu z nami (4995, na nas było 6453)
Nie wiem czy to miało aż taki wpływ na frekwencje, ale na mecz z nami był głupi konkurs na jakieś hasełko czy coś w tym stylu i bilety za darmochę od koncernu sponsora tytularnego ich stadionu do wygrania. Wiem, bo jestem pracownikiem tego koncernu i taki spam na służbową pocztę mi przychodzi. A meczu z Jastrzębiem już nie reklamowali. A może to pogoda i koniec wakacji zrobiło swoje? Jednak proponuje trzymać się tego, że przyszli na nas. Niemniej nikogo nie obrażając śmiem twierdzić, że gdyby nasz sponsor rozdał ileś biletów pod sklepami 24/h na starej hucie to by frekwencja u nas też wzrosła. Też abstynentem nie jestem, ale są tacy, co jakby sól była za darmo to by nią herbatę słodzili.
Mówię to co myślę, robię to co mówię
PITROL pisze:są tacy, co jakby sól była za darmo to by nią herbatę słodzili.
Hahaha zajebiste, nie słyszałem tego xd
Dzisiaj odrabianie zaległości Wieczysta-GKS Jastrzębie
Czysta wygrywa i chyba ok. Z nimi się chyba nie ścigamy i zachowujemy względnie bezpieczną odległość od Stefy barażowej o spadek, 11 punktów po 11 kolejkach
dUfio pisze:Czysta wygrywa i chyba ok. Z nimi się chyba nie ścigamy i zachowujemy względnie bezpieczną odległość od Stefy barażowej o spadek, 11 punktów po 11 kolejkach
No właśnie. To zależy o co walczymy. Jeśli o utrzymanie to dobry wynik bo oddala nas od spadku.
Niemniej w przedsezonowych wypowiedziaxh zarządu celem był awans baraże minimum. To jeśli tak to jest to wynik niekorzystny bo Wieczysta walczy o awans.
wg mnie Wieczysta to murowany kandydat do jednego z dwóch pierwszych miejsc. Grają na kodach, czyt mozliwosciach finansowych Kwietnia. Jesli beda po rundzie gdzies nizej to pewnie dosypie jeszcze wiecej zbey zdystansowac konkutencje. Nam i reszcie pozostaje walka o miejsca 2-6 i tma bym spogladal. Np strata punktow przez Pogon GM to moze byc poczatek tego ze spuchną i na to lliczymy Oczywiscie to sport i wszystko sie moze zdarzyc, tak jak bylo np w 3 lidze, lacznie z tym ze Wieczysta siekniemy w barazach, ale nie wydaje mi sie.
Skoro prezes uwaza, ze sklad jest mocniejszy niz w zeszlym sezonie (zobacyzmy jak sie te slowa zestarzeja NA KONIEC SEZONU, i jak sie zestarzeja szydery z tego w internecie po pierwszych kolejkach), a poprzedni wynik byl niedosytem tzn ze gramy o 6. Moze nie przewija sie to w przestrzeni publicznej WPROST, ale watpie, zeby pilkarze mieli postawiony inny cel. Siatkowka wszem i wobec oglaszala ze graja o awans, am przegrali baraze z potęgą z Wilczyna, a teraz nie maja kasy na 2 lige. Wszystko mozna gadac, licza sie podstawy i realizacja. Jesli wygrywamy z Resovią, Sosnowcem czy Chojnicami meczu mielibysmy grac o co innego. Tkwienie na dluzsza mete w 2 lidze jest kompletnie nieoplacalne.
Co do ligi, to biorac pod uwage aktualna tabele to na 7 meczów z ekipami z top 8 az 5 z 7 gralismy lub zagramy w tej rundzie na wyjezdzie, tylko Chojnice i resovia zagrane u nas i wygrana. Moze to byc nasz atut wiosną. oczywiscie cele zdobywa sie punktowaniem w kazdym meczu i wielka szkoda tej sobotniej straty.
Na 9 jest Wisła "za przeproszeniem zbieranina na szybko zadowników" Puławy, choc nie sadze, zeby grali o awans. Oczywiscie nie ma co lekcewazyc Podbeskidzia, ktore moze sie ocknac w kazdej chwili. Jak co roku bedzie ciekawie
Skoro prezes uwaza, ze sklad jest mocniejszy niz w zeszlym sezonie (zobacyzmy jak sie te slowa zestarzeja NA KONIEC SEZONU, i jak sie zestarzeja szydery z tego w internecie po pierwszych kolejkach), a poprzedni wynik byl niedosytem tzn ze gramy o 6. Moze nie przewija sie to w przestrzeni publicznej WPROST, ale watpie, zeby pilkarze mieli postawiony inny cel. Siatkowka wszem i wobec oglaszala ze graja o awans, am przegrali baraze z potęgą z Wilczyna, a teraz nie maja kasy na 2 lige. Wszystko mozna gadac, licza sie podstawy i realizacja. Jesli wygrywamy z Resovią, Sosnowcem czy Chojnicami meczu mielibysmy grac o co innego. Tkwienie na dluzsza mete w 2 lidze jest kompletnie nieoplacalne.
Co do ligi, to biorac pod uwage aktualna tabele to na 7 meczów z ekipami z top 8 az 5 z 7 gralismy lub zagramy w tej rundzie na wyjezdzie, tylko Chojnice i resovia zagrane u nas i wygrana. Moze to byc nasz atut wiosną. oczywiscie cele zdobywa sie punktowaniem w kazdym meczu i wielka szkoda tej sobotniej straty.
Na 9 jest Wisła "za przeproszeniem zbieranina na szybko zadowników" Puławy, choc nie sadze, zeby grali o awans. Oczywiscie nie ma co lekcewazyc Podbeskidzia, ktore moze sie ocknac w kazdej chwili. Jak co roku bedzie ciekawie