II liga sezon 2024/25

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Re: II liga sezon 2024/25

Postautor: metal » śr paź 02, 2024 10:09 am

dUfio pisze:wg mnie Wieczysta to murowany kandydat do jednego z dwóch pierwszych miejsc. Grają na kodach, czyt mozliwosciach finansowych Kwietnia. Jesli beda po rundzie gdzies nizej to pewnie dosypie jeszcze wiecej zbey zdystansowac konkutencje. Nam i reszcie pozostaje walka o miejsca 2-6 i tma bym spogladal. Np strata punktow przez Pogon GM to moze byc poczatek tego ze spuchną i na to lliczymy Oczywiscie to sport i wszystko sie moze zdarzyc, tak jak bylo np w 3 lidze, lacznie z tym ze Wieczysta siekniemy w barazach, ale nie wydaje mi sie.
Skoro prezes uwaza, ze sklad jest mocniejszy niz w zeszlym sezonie (zobacyzmy jak sie te slowa zestarzeja NA KONIEC SEZONU, i jak sie zestarzeja szydery z tego w internecie po pierwszych kolejkach), a poprzedni wynik byl niedosytem tzn ze gramy o 6. Moze nie przewija sie to w przestrzeni publicznej WPROST, ale watpie, zeby pilkarze mieli postawiony inny cel. Siatkowka wszem i wobec oglaszala ze graja o awans, am przegrali baraze z potęgą z Wilczyna, a teraz nie maja kasy na 2 lige. Wszystko mozna gadac, licza sie podstawy i realizacja. Jesli wygrywamy z Resovią, Sosnowcem czy Chojnicami meczu mielibysmy grac o co innego. Tkwienie na dluzsza mete w 2 lidze jest kompletnie nieoplacalne.
Co do ligi, to biorac pod uwage aktualna tabele to na 7 meczów z ekipami z top 8 az 5 z 7 gralismy lub zagramy w tej rundzie na wyjezdzie, tylko Chojnice i resovia zagrane u nas i wygrana. Moze to byc nasz atut wiosną. oczywiscie cele zdobywa sie punktowaniem w kazdym meczu i wielka szkoda tej sobotniej straty.
Na 9 jest Wisła "za przeproszeniem zbieranina na szybko zadowników" Puławy, choc nie sadze, zeby grali o awans. Oczywiscie nie ma co lekcewazyc Podbeskidzia, ktore moze sie ocknac w kazdej chwili. Jak co roku bedzie ciekawie

Popieram w całej rozciągłości ze szczególnym naciskiem na szyderców w internecie. Widzę tylko jedną nieścisłość. Nawet jeśli Wieczysta będzie jechała na dolarze i zajmie pierwsze miejsce, to nie jest wykluczone, że my zajmiemy drugie i będziemy mieli w dupie baraże.

Ale oczywiście kibicowsko fajniej byłoby pojechać po awans w jakieś ciekawe miejsce. Czego sobie o Wam życzę.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr paź 02, 2024 10:33 am

metal pisze:
dUfio pisze:wg mnie Wieczysta to murowany kandydat do jednego z dwóch pierwszych miejsc. Grają na kodach, czyt mozliwosciach finansowych Kwietnia. Jesli beda po rundzie gdzies nizej to pewnie dosypie jeszcze wiecej zbey zdystansowac konkutencje. Nam i reszcie pozostaje walka o miejsca 2-6 i tma bym spogladal. Np strata punktow przez Pogon GM to moze byc poczatek tego ze spuchną i na to lliczymy Oczywiscie to sport i wszystko sie moze zdarzyc, tak jak bylo np w 3 lidze, lacznie z tym ze Wieczysta siekniemy w barazach, ale nie wydaje mi sie.
Skoro prezes uwaza, ze sklad jest mocniejszy niz w zeszlym sezonie (zobacyzmy jak sie te slowa zestarzeja NA KONIEC SEZONU, i jak sie zestarzeja szydery z tego w internecie po pierwszych kolejkach), a poprzedni wynik byl niedosytem tzn ze gramy o 6. Moze nie przewija sie to w przestrzeni publicznej WPROST, ale watpie, zeby pilkarze mieli postawiony inny cel. Siatkowka wszem i wobec oglaszala ze graja o awans, am przegrali baraze z potęgą z Wilczyna, a teraz nie maja kasy na 2 lige. Wszystko mozna gadac, licza sie podstawy i realizacja. Jesli wygrywamy z Resovią, Sosnowcem czy Chojnicami meczu mielibysmy grac o co innego. Tkwienie na dluzsza mete w 2 lidze jest kompletnie nieoplacalne.
Co do ligi, to biorac pod uwage aktualna tabele to na 7 meczów z ekipami z top 8 az 5 z 7 gralismy lub zagramy w tej rundzie na wyjezdzie, tylko Chojnice i resovia zagrane u nas i wygrana. Moze to byc nasz atut wiosną. oczywiscie cele zdobywa sie punktowaniem w kazdym meczu i wielka szkoda tej sobotniej straty.
Na 9 jest Wisła "za przeproszeniem zbieranina na szybko zadowników" Puławy, choc nie sadze, zeby grali o awans. Oczywiscie nie ma co lekcewazyc Podbeskidzia, ktore moze sie ocknac w kazdej chwili. Jak co roku bedzie ciekawie

Popieram w całej rozciągłości ze szczególnym naciskiem na szyderców w internecie. Widzę tylko jedną nieścisłość. Nawet jeśli Wieczysta będzie jechała na dolarze i zajmie pierwsze miejsce, to nie jest wykluczone, że my zajmiemy drugie i będziemy mieli w dupie baraże.

Ale oczywiście kibicowsko fajniej byłoby pojechać po awans w jakieś ciekawe miejsce. Czego sobie o Wam życzę.

co innego "szydery po kilku kolejkach" (zresztą uzasadnione) a co innego napierdzielanie non stop i szydzenie z kolejnych osób w klubie. to dwie różne sprawy. pierwsza wynika z tego że pewnie wszystkim losy klubu są nieobojętne. to z kolei wywołuje emocje, zarówno te pozytywne i te mniej. to z kolei przeradza się niekiedy we frustrację, czego finalem jest jojczenie np. tu na forum. sam się na tym łapię, i to dość często. co innego jest chociażby z naszymi rezerwami, które jak wygrają to fajnie, ale jak wjebią: no, cóż - niech się ogrywają chłopaki. jest tu znacznie inny ładunek emocjonalny więc siłą rzeczy będą łagodne reakcje po braku sukcesu, w odróżnieniu od pierwszego zespołu. to dla mnie naturalny stan, widoczny wszędzie w Polsce i nie tylko.

z drugiej strony, strasznie mnie irytuje to ciągłe napierdzelanie personalne i joby z byle powodu. nawet po wygranych się do zdarzało w poprzednim sezonie. dobrze, że są to marginalne przypadki, pewnie dlatego że w ogóle na forum wpisuje się może ze 20 osób w piku.

a co do wygranej Wieczystej. to samo sobie pomyślałem. oni i tak będą wygrywać a taki oddech jeśli chodzi o spojrzenie w dół tabeli jest potrzebny moim skromnym zdaniem. co do Podbeskidzia to też czekam aż zaskoczą, bo to aż niemożliwe żeby oni punktowali w ten sposób cały sezon. ale tak samo myślałem o Stomilu w zeszłym sezonie i teraz grają piętro niżej :)
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

wojo77

Postautor: wojo77 » śr paź 02, 2024 11:20 am

Moim skromnym zdaniem 1 i 2 miejsce to Bytom i Wieczysta

fan

Postautor: fan » śr paź 02, 2024 2:23 pm

wieczysta ma podobny problem jak my w przypadku awansu - infrastrukturalny, więc nie wiem czy im się tak będzie spieszyć z awansem :D

bn

Postautor: bn » śr paź 02, 2024 3:41 pm

fan pisze:wieczysta ma podobny problem jak my w przypadku awansu - infrastrukturalny, więc nie wiem czy im się tak będzie spieszyć z awansem :D

Moim zdaniem awans jest warunkiem koniecznym aby rozwiązać problem infrastrukturalny, przynajmniej w naszym przypadku. Nie daje to gwarancji ale w innym przypadku jest prawie pewne że zostanie to odłożone na niesprecyzowany moment w przyszłość ponieważ spełnione są wymogi na obecną ligę.

luke.krak

Postautor: luke.krak » śr paź 02, 2024 9:41 pm

Mi też się wydaje że Wieczysta jest nie do złapania, druga myślę że będzie Polonia Bytom a jeśli chodzi o Pogoń to nawet jeśli wysoko skończą tą rundę to gdzieś tam zasłyszałem że już się inne kluby pytają o niektórych zawodników a z tego co wiadome nie jest to jakiś bogaty klub. Jeśli chodzi o Hutnik to jak przyznałem kiedyś , jestem też w szoku że tak punktujemy więc oby tak dalej, skończyć rundę na barażowym miejscu a na wiosnę atak ( z transferami) i walka o 1 ligę :wink:

Fan Hutnika

Postautor: Fan Hutnika » śr paź 02, 2024 10:12 pm

luke.krak pisze:Mi też się wydaje że Wieczysta jest nie do złapania, druga myślę że będzie Polonia Bytom a jeśli chodzi o Pogoń to nawet jeśli wysoko skończą tą rundę to gdzieś tam zasłyszałem że już się inne kluby pytają o niektórych zawodników a z tego co wiadome nie jest to jakiś bogaty klub. Jeśli chodzi o Hutnik to jak przyznałem kiedyś , jestem też w szoku że tak punktujemy więc oby tak dalej, skończyć rundę na barażowym miejscu a na wiosnę atak ( z transferami) i walka o 1 ligę :wink:

I wieczne wyjazdy domowe do Sosnowca
http://www.youtube.com/watch?v=tnkA38Lh ... re=related to jeszcze nie tak dawno bylo tak pieknie ,tyle hutniczych braci :(

Andrew

Postautor: Andrew » czw paź 03, 2024 5:51 am

bn pisze:
fan pisze:wieczysta ma podobny problem jak my w przypadku awansu - infrastrukturalny, więc nie wiem czy im się tak będzie spieszyć z awansem :D

Moim zdaniem awans jest warunkiem koniecznym aby rozwiązać problem infrastrukturalny, przynajmniej w naszym przypadku. Nie daje to gwarancji ale w innym przypadku jest prawie pewne że zostanie to odłożone na niesprecyzowany moment w przyszłość ponieważ spełnione są wymogi na obecną ligę.

Wieczysta nie ze bedzie spieszyc po awans, oni maja po niego zapierdalac i on musi byc poprostu. U nich jakby trzeba bylo to by narodowy wynajmowali i grali tam swoje mecze. Tam kasa poprostu nie ma znaczenia. Co innego styl, ktory nie jest porazajacy, ale punkty leca. Teraz z Jastrzębiem nagle na obronie debiutuje stary ligowy wyjadacz Koj (31 lat to wiekowo nie tak stary, ale majacy pod 200 gier w Ekstraklasie i 1 lidze) niewiem czy nie gral czy kontuzja byla , ale jeszcze jest Kasolik sciagniety w zimie wprost z Ruchu grajacego w ekstraklasie, on juz powoli zasila szeregi ich rezerw. Kadra zajebiscie szeroka, ale ona tez czasem moze byc problemem bo niektorzy maja malo minut. Stadion tez od 3 lat ma byc budowany i nic sie nie dzieje. Jak wejda to skoncza pewnie na Reymonta.

ksh72

Postautor: ksh72 » czw paź 03, 2024 1:17 pm

piłka nożna dla ???
Kwiecień do dba o kibiców.
Mecz na szczycie w środę o 13 :lol: :lol:
http://www.90minut.pl/news/334/news3343 ... 13-00.html

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw paź 03, 2024 3:09 pm

Oby Polonia ich tam zgwałciła :D

dUfio

Postautor: dUfio » czw paź 03, 2024 3:16 pm

Zmiana na wniosek gości, wiec odpoczynek będą mieli przed meczem z nami

Zmiana ze względu na powołanie dla bramkarza Polonii do kadry, rocznik 2006 wypożyczony z Pogoni Szczecin

Wandyta

Postautor: Wandyta » czw paź 03, 2024 4:15 pm

Co z "Hutniczą Kawusią" ? Za dobrze nam idzie i lepiej nie zapeszać podczas wywiadu ? 8) :roll:

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt paź 04, 2024 8:16 pm

SKRA wygrywa z Chojniczanką

a Wieczysta w Puławach.

Dobre wyniki dla nas
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

dUfio

Postautor: dUfio » pt paź 04, 2024 8:42 pm

Brawo Skra.
Liczę, że dograją sezon do końca, pozabierają punkty innym (poza nami bo trzeba utrzymać bilans z nimi, póki co 5-0-0) i oczywiście że mimo wszystko spadną

wojo77

Postautor: wojo77 » sob paź 05, 2024 10:44 am

dUfio pisze:Brawo Skra.
Liczę, że dograją sezon do końca, pozabierają punkty innym (poza nami bo trzeba utrzymać bilans z nimi, póki co 5-0-0) i oczywiście że mimo wszystko spadną

:lol: :lol: :lol: