co slychac u naszych rywali

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

dUfio

Re: co slychac u naszych rywali

Postautor: dUfio » pt lis 08, 2024 7:01 am

w strefie spadkowej 1 ligi trzy drużyny z byłymi piłkarzami Hutnika w składach - Pogoń S (Drąg), Stal SW (Lelek) i Chrobry (Ozimek).
Choc dzieki temu, ze spadaja stamtąd tylko trzy ekipy to strata 2 z 3 tych druzyn do bezpiecznych miejsc jest znikoma. Kolo strefy spadkowej kreci sie tez Odra O i GKS Tychy - ci drudzy zremisowali tylko 1 zwyciestwo i az 9 remisow w 15 meczach. I z ktoras z tych 2 ekip bym zagral w przyszlym sezonie, nie wazne w ktorej lidze :lol:

Awatar użytkownika
FenRiR

Postautor: FenRiR » sob lis 09, 2024 8:34 pm

bn

Postautor: bn » pn lis 11, 2024 3:59 pm

dUfio pisze:Stal SW (Lelek)
Tam jeszcze Wilk w bramce, który w przeciwieństwie do Lelka zaliczył cały mecz w weekend (choć z marnym skutkiem).

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » wt lis 12, 2024 12:11 pm

https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... ampaign=cb

O Pogoni GM:

"Powiedzieliśmy z trenerem piłkarzom i prezesowi, że sportowo idziemy na maksa i chcemy awansować mimo wszystko. Jeśli finansowo i organizacyjnie nie będziemy mogli zagrać w I lidze, trudno. Ale nie mamy zamiaru odpuszczać i przegapić takiego momentu. Nikt nie lubi przegrywać i odpuszczać. I my na pewno nie odpuścimy – zapewnia Przyrowski".
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Alex

Postautor: Alex » wt lis 12, 2024 12:31 pm

Jeżeli Pogoń by weszła do 1 ligi. Kibicowsko: tragedia, piłkarsko: powiew świeżości. Nigdy nie grali zdaję się na tym poziomie rozgrywkowym. Osobiście mam wrażenie, że spuchną na wiosnę i zagrają w barażach. Awans Polonia, Wieczysta. Dla Pogoni ważna będzie zima, żeby utrzymać trzon zespołu. Pokazało się sporo nowych twarzy i będzie zainteresowanie choćby z 1 ligi.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr lis 13, 2024 2:09 pm

Alex pisze:Jeżeli Pogoń by weszła do 1 ligi. Kibicowsko: tragedia, piłkarsko: powiew świeżości. Nigdy nie grali zdaję się na tym poziomie rozgrywkowym. Osobiście mam wrażenie, że spuchną na wiosnę i zagrają w barażach. Awans Polonia, Wieczysta. Dla Pogoni ważna będzie zima, żeby utrzymać trzon zespołu. Pokazało się sporo nowych twarzy i będzie zainteresowanie choćby z 1 ligi.

ale Polonię też mogą "rozebrać". z tym, że podobno w Bytomiu lepiej płacą niż w GM. Jedynie Wieczysta zostanie na pewno wzmocniona, bo nie wyobrażam sobie, żeby im kogoś podebrali. a nawet jakby to pewnie 2 nowych grajków, gotowych do gry od razu sprowadzą na taki wakat. Ciekawy jestem czy od nas ktoś jest na celowniku innego zespołu? Nie licząc MGłoga oczywista.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » śr lis 13, 2024 5:45 pm

Mnie ciekawi z kolei, czy my mamy kogoś na celowniku :P

HAMAS

Postautor: HAMAS » śr lis 13, 2024 9:17 pm

My poczekamy na 3 wybór.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn lis 18, 2024 1:09 pm

Na tą chwilę do 2 ligi najbliżej mają:
Unia Skierniewice, Błękitni Stargard, Śląsk2 i Sandecja.
Pogoń Siedlce, Stal SW i Chrobry…

dUfio

Postautor: dUfio » pt lis 22, 2024 7:54 pm

Kotwica-Cieczka 0:5

Ciekawa zima się szykuje u gofersellerów

Patryk_NH1950

Postautor: Patryk_NH1950 » pt lis 22, 2024 9:34 pm

stazyja69 pisze:Na tą chwilę do 2 ligi najbliżej mają:

Niekoniecznie tak bo Dzika Zachód w Kołobrzegu to bankrut powoli i ktoś z tej trójki może się utrzymać za tego bankruta z dykty szczególnie że właśnie ich gwiazda stała się wolnym zawodnikiem za zaległości wobec niego (Jonathan Junior).

Jonathan Júnior z powodów zaległości finansowych MKP Kotwicy Kołobrzeg i tym samym dłuższemu braku zapłaty ze strony klubu, odchodzi z zespołu i zostaje wolnym zawodnikiem

Dane zawodnika:
▪️Wiek: 25
▪️Narodowość: Brazylia
▪️Pozycja: Środkowy Napastnik
▪️W klubie od: 9 sierpień 2023
▪️Poziom rozgrywkowy: Betclic 1 Liga
▪️Łącznie występów: > 48 ⚽ 29 A 3
▪️Wartość: 250tys€

Patryk_NH1950

Postautor: Patryk_NH1950 » sob lis 23, 2024 8:55 am

Niedawny Nasz rywal w PP również zadłużony i grozi mu degradacja (tak się kończy funkcjonowanie ponad stan!):

https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... sy/0cbhlqx

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » sob lis 23, 2024 11:19 am

Patryk_NH1950 pisze:
stazyja69 pisze:Na tą chwilę do 2 ligi najbliżej mają:

Niekoniecznie tak bo Dzika Zachód w Kołobrzegu to bankrut powoli i ktoś z tej trójki może się utrzymać za tego bankruta z dykty szczególnie że właśnie ich gwiazda stała się wolnym zawodnikiem za zaległości wobec niego (Jonathan Junior).

Jonathan Júnior z powodów zaległości finansowych MKP Kotwicy Kołobrzeg i tym samym dłuższemu braku zapłaty ze strony klubu, odchodzi z zespołu i zostaje wolnym zawodnikiem

Dane zawodnika:
▪️Wiek: 25
▪️Narodowość: Brazylia
▪️Pozycja: Środkowy Napastnik
▪️W klubie od: 9 sierpień 2023
▪️Poziom rozgrywkowy: Betclic 1 Liga
▪️Łącznie występów: > 48 ⚽ 29 A 3
▪️Wartość: 250tys€

dziś to przeczytałem drugi raz i dopiero do mnie dotarło, że to nie literówka :))))) zwrot-petarda :)))) chylę czoła za kreatywność.

a w temacie gofersellerów (też zajebiste :)) ), to nie tacy bankruci potrafili zrobić wynik. Nie mają najgorszej sytuacji. Na jedną rundę mogą zebrać spady z eklapy, I ligi czy jakichś prospektów z niższych lig bądź nawet gastarbeiterów, którzy zagrają za przysłowiowe gofEry i zrobią rezultat. a co potem to LujWi.

Patryk_NH1950

Postautor: Patryk_NH1950 » sob lis 23, 2024 7:25 pm

Dzika Zachód to nie moje, to za pożyczone od Weszło które tak nazwało jego bajzel w jednym ze swoich artykułów o Kotwicy :D

https://weszlo.com/2022/07/14/kotwica-k ... -historia/