Sezon 2025/26 - sparingi, transfery, info
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Re: Sezon 2025/26 - sparingi, transfery, info
Poczekajmy do końca okienka transferowego, nie ma się co zniechęcać.
co do skladu to przemawia ewidentnie zawod, ze druzyna jaka byla przez dwa lata (przewineli sie Budzinski, Rakels, Kubowicz, Wenger, Urbanczyk, Misak, Taras, Slomka, Kuzimski i paru innych ogranych wyzej) nie byla w stanie sie wczołgac raz chocby do 6 i po prostu ograniczala sie do spokojnego utryzmania, czyli niby miejsce wyzsze ale suma sumarum efekt ten sam co w 21 i 23. byly jakies tam nazwiska (choc wiadomo, ze nie przychodzili do nas w prime) ale jak widac to nie przynioslo to spodziewanych efektow
nie bylo tez tak ze wajcha totalnie byla przesunieta w strone pjs, bo by zostal Ikwuka i gral wszystko, i probowano upiec dwie pieczenie na jednym ogniu a ostatecznie sie nie udalo ani to ani to
niezaleznie od budzetu jaki byl i jaki bedzie zawsze pozostaje opytanie o skutecznosc transferow tu czuje ze sa rezerwy
co do frekwencji, to jesli ostanio Beskidu na naszej trybunie bylo 420 to nas nigdy na niej nie ma mniej niz 600-700 na calej prostej, do tego ludzie od strony krytej, wiec czas krecimy sie kolo 999, raz jej mniej, raz wiecej, ale ogranicza nas stadion. Organizacja masowki na 1500 osob (bo tyle by moglo wejsc nas samych) to bezsens. Opcja jakiejs totalnej ofensywy frekwencyjnej by miala sens pod warunkiem, zemielibysmy do dyspozycji te 3000 miejsci mysle, ze po jakiejs dobrej propagandzie na jeden mecz te 2500 by moglo zajrzec
takto sie krecimy maksymalnie kolo tych 999 + kilkanascie, czasem kilkadziesiat % w ramach "obsługi meczu"
środek tabeli jako cel nie bylby w naszej sytuacji wcale taki zly, gdyby tylko ta liga byla normalna czyli 18 druzyn i 3 lecace, przy 4 lecacych + 2 barazowych to moze byc cieplutko. no ale zobacyzmy. spokojnego sezonu znow sie nie spodizewam, zreszta żaden w 2 lidze taki nie byl i nie bedzie
nie bylo tez tak ze wajcha totalnie byla przesunieta w strone pjs, bo by zostal Ikwuka i gral wszystko, i probowano upiec dwie pieczenie na jednym ogniu a ostatecznie sie nie udalo ani to ani to
niezaleznie od budzetu jaki byl i jaki bedzie zawsze pozostaje opytanie o skutecznosc transferow tu czuje ze sa rezerwy
co do frekwencji, to jesli ostanio Beskidu na naszej trybunie bylo 420 to nas nigdy na niej nie ma mniej niz 600-700 na calej prostej, do tego ludzie od strony krytej, wiec czas krecimy sie kolo 999, raz jej mniej, raz wiecej, ale ogranicza nas stadion. Organizacja masowki na 1500 osob (bo tyle by moglo wejsc nas samych) to bezsens. Opcja jakiejs totalnej ofensywy frekwencyjnej by miala sens pod warunkiem, zemielibysmy do dyspozycji te 3000 miejsci mysle, ze po jakiejs dobrej propagandzie na jeden mecz te 2500 by moglo zajrzec
takto sie krecimy maksymalnie kolo tych 999 + kilkanascie, czasem kilkadziesiat % w ramach "obsługi meczu"
środek tabeli jako cel nie bylby w naszej sytuacji wcale taki zly, gdyby tylko ta liga byla normalna czyli 18 druzyn i 3 lecace, przy 4 lecacych + 2 barazowych to moze byc cieplutko. no ale zobacyzmy. spokojnego sezonu znow sie nie spodizewam, zreszta żaden w 2 lidze taki nie byl i nie bedzie
Zobaczymy jakich grajków nasi skauci sprowadzą, pierwsze nazwiska są optymistyczne tzn.byli to wyróżniający się gracze. Jeżeli pójdziemy tym torem i każdy kto przyjdzie był wyróżniającym sie kopaczem w niższej lidze może to być bardzo ciekawy skład, każdy będzie miał dużą motywację a dodatkowo Święty wyciśnie z nich maksa w tej materii. Ważne jest żeby zostali Kielon, Hoyo i Urbańczyk
Ta liga jest tak skonstruowana, że nigdy tu spokoju nie będzie, to fakt. Mnie martwi to, że nawet się nie mówi o tym, że są dogadywane jakieś nazwiska "wow", tylko że coś tam działają. Niby już wczoraj lub dziś ma być coś ogłoszone, ale na razie cisza, a to chyba mamy na myśli mówiąc o kilku doświadczonych graczach, przy których ma się ogrywać młodzież.
Co do prztyczka do Marcina Kądziołki, to jak nawet jeżeli to rzeczywiście miał być prztyczek, to grubo nie trafiony, bo ktoś ich tego nauczył i HZA to raczej może być dumny, że to bez niego działa, bo po tym się poznaje fachowca - nauczył tak, że działa bez niego. Pomijając fakt, że o takich sprawach to się dyskutuje, jak jest sielanka
W mojej ocenie kolejny sezon bliźniaczo podobny do poprzednich się szykuje, czyli szycie z tego, co jest. Tułamy się na szczeblu centralnym i to nam powinno wystarczyć na dzień dzisiejszy.
I nie, nie jest malkontentem ten, kto mówi o ostatnich zwycięstwach to, co sam prezes powiedział, czyli że pyknęliśmy spadkowicza i awansowany już zespół, bo to fakty, a nie malkontenctwo. Podpiździe nas wyjaśniło, gdzie tak naprawdę byliśmy, więc nie rozumiem takiego lekkiego fochowania się na zwracanie uwagi na fakty.
Co do prztyczka do Marcina Kądziołki, to jak nawet jeżeli to rzeczywiście miał być prztyczek, to grubo nie trafiony, bo ktoś ich tego nauczył i HZA to raczej może być dumny, że to bez niego działa, bo po tym się poznaje fachowca - nauczył tak, że działa bez niego. Pomijając fakt, że o takich sprawach to się dyskutuje, jak jest sielanka

W mojej ocenie kolejny sezon bliźniaczo podobny do poprzednich się szykuje, czyli szycie z tego, co jest. Tułamy się na szczeblu centralnym i to nam powinno wystarczyć na dzień dzisiejszy.
I nie, nie jest malkontentem ten, kto mówi o ostatnich zwycięstwach to, co sam prezes powiedział, czyli że pyknęliśmy spadkowicza i awansowany już zespół, bo to fakty, a nie malkontenctwo. Podpiździe nas wyjaśniło, gdzie tak naprawdę byliśmy, więc nie rozumiem takiego lekkiego fochowania się na zwracanie uwagi na fakty.
Jeszcze jest opcja taka i mi się wydaje dużo prawdopodobna że po wcześniejszych sezonach Prezes się skapnął że nie ma co sobie samemu balonika pompować Bo wie jaki jest później odbiór więc teraz tonuje nastroje A pewnie swoje myśli i liczy na coś więcej w tym sezonie mimo wszystko niż utrzymanie
-
obawiam się czy Puławy nie dały pomysłu na sklecenie zespołu z czego się da licząc na podobny efekt (17 punktów Wisły w 15stu meczach w 2025 roku). Zdobyli więc tylko o 3 oczka mniej niż Hutnik.
Ale póki co wiemy to, że nic nie wiemy. Kto dojdzie? Jak się wdroży? Ktoś bardziej doświadczony / z nazwiskiem? Młodzi wilcy? Starzy dzicy? Tyle pytań a odpowiedzi (póki co) brak. Czekamy.
Ale póki co wiemy to, że nic nie wiemy. Kto dojdzie? Jak się wdroży? Ktoś bardziej doświadczony / z nazwiskiem? Młodzi wilcy? Starzy dzicy? Tyle pytań a odpowiedzi (póki co) brak. Czekamy.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!
Potwierdzenie newsa z kawusi, Jania nie przedłużył kontraktu, ma oferty z wyższych lig
I Belycz out, tego akurat się najmniej spodziewalem
Kolejny do kolekcji: Bełycz - out. Nastawiałem się, że jest źle a wychodzi tragicznie. Skład, budżet. Pod nazwą pierwszej drużyny, będą grały jakby nasze rezerwy. Ciekaw jestem jaka będzie średnia wieku, przy zamkniętej kadrze
Spokojnie,cała Kotwica Kołobrzeg(a nawet ich były susper snajper "Żonatan Żunior") jest do kupienia,do tego może ktoś się znajdzie z Wisły Puławy
,Ewentualnie,jest jeszcze III i IV liga.
A pisząc poważniej,to mnie to już nawet nie denerwuje(po prostu kolejna absurdalna decyzja zarządu)Miał być zrównoważony rozwój,a z każdym sezonem coraz większa rewolucja jeśli chodzi o skład.Zarząd łącznie z "właścicielem"ma w dupie kto co pisze,więc się dziwię co poniektórym oburzonym.
Nie jestem dumny z tego co powiem,ale po raz pierwszy od 30 lat nie byłem na ani jednym meczu(jeśli chodzi o rundę).Kiedyś źle bym się z tym czuł,teraz coraz mniej mnie to obchodzi.Nigdy bym nie pomyślał,że do tego dojdzie,ale cóż.

A pisząc poważniej,to mnie to już nawet nie denerwuje(po prostu kolejna absurdalna decyzja zarządu)Miał być zrównoważony rozwój,a z każdym sezonem coraz większa rewolucja jeśli chodzi o skład.Zarząd łącznie z "właścicielem"ma w dupie kto co pisze,więc się dziwię co poniektórym oburzonym.
Nie jestem dumny z tego co powiem,ale po raz pierwszy od 30 lat nie byłem na ani jednym meczu(jeśli chodzi o rundę).Kiedyś źle bym się z tym czuł,teraz coraz mniej mnie to obchodzi.Nigdy bym nie pomyślał,że do tego dojdzie,ale cóż.
FenRiR pisze:Spokojnie,cała Kotwica Kołobrzeg(a nawet ich były susper snajper "Żonatan Żunior") jest do kupienia,do tego może ktoś się znajdzie z Wisły Puławy,Ewentualnie,jest jeszcze III i IV liga.
A pisząc poważniej,to mnie to już nawet nie denerwuje(po prostu kolejna absurdalna decyzja zarządu)Miał być zrównoważony i z każdym sezonem coraz większa rewolucja jeśli chodzi o skład.Zarząd łącznie z "właścicielem"ma w dupie kto co pisze,więc się dziwię co poniektórym oburzonym.
Jeszcze tego brakuje na Hutniku żeby zarzad i właściciel nie mieli w dupie frustratów z internetu, zwłaszcza tych którzy nie chodzą na mecze

dUfio pisze:FenRiR pisze:Spokojnie,cała Kotwica Kołobrzeg(a nawet ich były susper snajper "Żonatan Żunior") jest do kupienia,do tego może ktoś się znajdzie z Wisły Puławy,Ewentualnie,jest jeszcze III i IV liga.
A pisząc poważniej,to mnie to już nawet nie denerwuje(po prostu kolejna absurdalna decyzja zarządu)Miał być zrównoważony i z każdym sezonem coraz większa rewolucja jeśli chodzi o skład.Zarząd łącznie z "właścicielem"ma w dupie kto co pisze,więc się dziwię co poniektórym oburzonym.
Jeszcze tego brakuje na Hutniku żeby zarzad i właściciel nie mieli w dupie frustratów z internetu, zwłaszcza tych którzy nie chodzą na mecze
Spoko mogę być frustatem,ewnetualnie kibicem sukcesu

-
ktoś na fejsie podsumował dotychczasowe ruchy:
OUT:
1. JANIA
2. FRĄTCZAK
3. MIŠAK
4. WILAK
5. GÓRSKI
6. KUZIMSKI
7. PIETRZYK
8. TOMAL
9. TARASOVS
10. GŁOGOWSKI
11. BELYCH
IN:
1. Bracik
PS jedenastu, których do tej pory odeszło to niezła "jedenastka", która spokojnie utrzymałaby się w lidze. Ciekawe co to będzie? Quo Vadis, Hutniku?
OUT:
1. JANIA
2. FRĄTCZAK
3. MIŠAK
4. WILAK
5. GÓRSKI
6. KUZIMSKI
7. PIETRZYK
8. TOMAL
9. TARASOVS
10. GŁOGOWSKI
11. BELYCH
IN:
1. Bracik
PS jedenastu, których do tej pory odeszło to niezła "jedenastka", która spokojnie utrzymałaby się w lidze. Ciekawe co to będzie? Quo Vadis, Hutniku?
Wawrów! <oklaski> Wawrów!
FenRiR pisze:dUfio pisze:FenRiR pisze:Spokojnie,cała Kotwica Kołobrzeg(a nawet ich były susper snajper "Żonatan Żunior") jest do kupienia,do tego może ktoś się znajdzie z Wisły Puławy,Ewentualnie,jest jeszcze III i IV liga.
Spoko mogę być frustatem,ewnetualnie kibicem sukcesuSzkoda tylko że nie wpadłem na to 15 lat temu,tylko jak ten idiota wspierałem Hutnika(nie tylko przez mecze i kupowanie biletów).Może w końcu nie chcę być robiony więcej w chuja przez towarzystwo wzajemnej adoracji.Przez bite 30 lat,na palcach dwóch rąk można polikczyć mecze u siebie które opuściłem,ale w porządku.Niech ta sytuacja trwa,płąć za bilet jak na ekstraklasę,oglądaj kopanie się po czołach III i IV ligówców i broń boże nie śmiej nic powiedzieć na "grupę trzymającą władzę"
A pisz sobie co chcesz ale nie licz na to że ktoś to bedzie brał pod uwagę przy decydowaniu o losach klubu, to forum dyskusyjne a nie walne zgromadzenie
Każde odejście to osobna historia i przy każdym decydował pilkarz i/lub zarząd i/lub sztab, mam wrażenie że sie o tym zapomina
Skala odejśc jest duża ale większość była raczej spodziewana bardziej mnie interesuje kto przyjdzie i przede co z tego ulepi trener a to można bedzie ocenić i to wstępnie koło września