ISPAT ...

Akcje i pomysły marketingowe.
Przetargi, reklamy, sponsoring.
Public Relations. Gorące newsy ze Sportowej S.A.

Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa

Awatar użytkownika
Robin

Postautor: Robin » wt cze 28, 2005 6:11 pm

1. Co powinien zrobić MT? Intensywnie zaangażować się w proces lobbingu w RMK (na rzecz pozyskania sponsora strategicznego, bądź w postaci Mittala bądź innego) ale efektywnie. Poszukiwanie rozwiązań na innych szczeblach. Ale jak to zrobi to już jego droga, on jest radnym i on powinien zaradzić - bierze w końcu za to grube pieniądze - również i moje z płaconych podatków. Więc to co robi nie jest dobrowolnością tylko jego obowiązkiem.

I to tyle wyłączam się bo widzę że mój głos jest głosem wołającego na pustyni.

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » wt cze 28, 2005 6:36 pm

Robin pisze:1. Co powinien zrobić MT? Intensywnie zaangażować się w proces lobbingu w RMK (na rzecz pozyskania sponsora strategicznego, bądź w postaci Mittala bądź innego) ale efektywnie. Poszukiwanie rozwiązań na innych szczeblach. Ale jak to zrobi to już jego droga, on jest radnym i on powinien zaradzić - bierze w końcu za to grube pieniądze - również i moje z płaconych podatków. Więc to co robi nie jest dobrowolnością tylko jego obowiązkiem.

I to tyle wyłączam się bo widzę że mój głos jest głosem wołającego na pustyni.

Bzdury pierdolisz bez sensu chłopcze .Ja nie jestem , żadnym fanem Maćka Twaroga jako polityka , wszytkie giertrychy , rydzyki etc , to nie moja bajka , wali mnie jaki gosc ma stosunek do gejow , czy pedałow.Ale jako Kibic Hutnika cenie go za to , że jest Prawdziwym Kibicem .
Jako radny zrobił najwięcej ile mógł dla Hutniczka , dzieki niemu mamy nowe trybuny , etc , wiecej jako radny chlop nic nie moze zrobic , rada miasta nie przydziela pieniedzy na dzialalnosc biezaca .Zaangazowac sie w intensywnie w proces lobbingu , a kto on jest Marek Drochnal , od tych spraw jest zarzad , a poza tym w wiekszosci przypadkow w pilce bywa tak , że to firmy same przychodza z kasa do klubow .
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

kanarhks

Postautor: kanarhks » wt cze 28, 2005 7:11 pm

Panie Robin, proponuje przeczytać sobie gdzieś jakie są kompetencje Radnego.... co może, a czego nie jest w stanie zrobić.... MT jako człowiek z świadka politycznego nie ma wpływu na działalność klubu, czy widziałeś kiedyś żeby Rada Miasta(miasto) rządziło klubem?? podaj mi taki przykład.... Miasto nie może być sponsorem klubu, może jedynie wyłożyć środki na rozwój infrastruktury i dokształcanie młodzieży co uczyniło dla naszego klubu, chce zaznaczyć tak jak poprzednicy, że po raz pierwszy dostaliśmy jako klub pięniądze na remont stadionu od niepamiętnych lat.... a to że kluby: Cracovia, Wisła dostały więcej to po pierwsze "wyższa półka" obecnie, po drugie kluby z tradycjami, po trzecie mające większe wsparcie w radzie miasta niż my. My mamy jednego rodzynka który dzielnie walczy o każdy grosz i nie boi sie postawić teoretycznie silniejszym. Zaznaczam tutaj że również nie jestem zwolennikem ugrupowania jakie pan T. reprezentuje ale w tym wypadku nie interesuje mnie to. patrze co on zrobił i stara sie robić dla klubu który bardzo mocno ma w sercu. Tak samo z resztą jak i dla dzielnicy, bo to co sie dzieje za jego kadencji to poprostu skok o 4 ligi... (wielka orkiestra, koncerty, pokazy filmowe, konkurs streetballa - to wszystko jego zasługa). dlatego jak widze Twoje posty to mnie poprostu szlak trafia, kurwa człowieku zejdź na ziemie, zapoznaj się z regułami jakie rządzą w świecie polityki(prawa, obowiązki, możliwości płynące z pełnienia danej funkcji).
aha, i jeszcze jedno, kierujesz do Maćka takie zarzuty jakby był prezesem klubu... a do tego to raczej mu daleko....
pomyśl, poczytaj troche, a dopiero potem sie bierz za pisanie ..... i następnym razem prosze o konkrety....

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » wt cze 28, 2005 7:26 pm

Robin pisze:1. Co powinien zrobić MT? Intensywnie zaangażować się w proces lobbingu w RMK (na rzecz pozyskania sponsora strategicznego, bądź w postaci Mittala bądź innego) ale efektywnie. Poszukiwanie rozwiązań na innych szczeblach. Ale jak to zrobi to już jego droga, on jest radnym i on powinien zaradzić - bierze w końcu za to grube pieniądze - również i moje z płaconych podatków. Więc to co robi nie jest dobrowolnością tylko jego obowiązkiem.

hahahahahaha!! Nie mam więcej pytań. A tak przy okazji, to równie dobrze Ty możesz się zająć lobbingiem.
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!

Awatar użytkownika
Robin

Postautor: Robin » wt cze 28, 2005 7:51 pm

Brak wam zupełnie krytyki, a w bezgranicznym dziekczynieniu dla wodza (TM) straciliście umiar i rzetelne rozeznanie sytuacji. Prawda nie potrzebuje obrońców i winna bronić się faktami. Wy mówicie: ogrodzenie, boisko wielofunkcyjne, krzesełka. A ja mówię: beznadziejny poziom 3 ligowy, spadająca frekwencja, brak sponsora.
Oczywiście, że TM nie może odpowiadać za to wszystko i ponosić winy: twierdzić tak było by to nonsensem na koturnach. Ale twierdzić, że to co osiagnął (dotacja) jest zdobyczą ogromną to chyba jak sie weźmie szkło powiększające. Dobrze, że przeszła ta dotacja, ale to nic, a nic nie zmienia w beznadziejnej sytuacji finansowej klubu. Cały czas stoimy w miejscu!!!
A działalność TM ocenię dopiero wtedy pozytywnie gdy zobaczę że wynik jego pracy i starań przyniósł wyraźny zysk.

Awatar użytkownika
Daro

Postautor: Daro » wt cze 28, 2005 8:01 pm

Michas pisze:Pierdolisz głupoty kurwa!!!Tak pokupujmy kurwa znowu armie zaciężną tak jak kiedyś.Grali chłopy w żaden sposób nie związani z klubem i doprowadziło nas to do 3 ligi.tylko ciężkie pieniądze wydawane były na zawodników.Mamy pake na awans jak chuj.Potrzeba tylko premi za zwycięstwa i lekkie przewietrzenie składu.Tzron drużyny musi pozostać ten sam.Pozdrawiam i nie pierdol już głupot

A ty kurwa na jakim świecie żyjesz chłopie?Samymi wychowankami to możemy ale utrzymać sie w 3 lidze a taka prawda że jak chcemy czegoś więcej to trzeba wzmocnień jak ty to nazwałeś "chłopami w żaden sposób nie związanymi z klubem"
Hutnik 1950 KRAKÓW-wiara która przetrwała wszystko

tomnh

Postautor: tomnh » wt cze 28, 2005 8:07 pm

Już nie wytrzymałem.

Robin to może objedź od razu kwiaciarki na rynku głównym za poziom piłki w Polsce... Bo masz pretensje do MT o coś na co nie ma wpływu, a to na co ma wpływ potrafił załatwić. I tu nie chodzi o brak krytyki, masz pretensje do niewłaściwego człowieka!Zaczynam cię powoli podejrzewać o prowokację, no chyba, że masz 13 lat i jeszcze pewnych rzeczy nie rozumiesz, na przykład tego, że jedna osoba sama wiele nie zdziała a jeżeli choć działa w zakresie w jakim może to już jest dobrze. Może, skoro tak lubisz krytykować, sam coś zrób dla tego naszego kochanego klubu. Spróbuj czy łatwo. Cokolwiek. Później krytykuj. I nie dopasowuj argumentów do swojej tezy, tylko werfikuj tezę argumentami.... Mam nadzieję, że zrozumiałeś. Potęgi klubu nie buduje się na bazie natychmiastowego wydawania pieniędzy na drogich piłkarzy, awanse, najpierw trzeba stworzyć infrastrukturę do treningów, dla młodzieży, dla kibiców, żeby chcieli przychodzić na ten stadion a później zachęcić ich do przychodzenia wynikami. Nie można zaczynać od d.... strony bo się zrobi zator i finansowy i rozwojowy. A jak chcesz już natychmiast sukcesów to może sam znajdź sponsora skoro myślisz, że tak łatwo...
A wyniki pracy MT sam podałeś, więc na co jeszcze czekasz, że co radny będzie szukał sponsora? Szuka swoimi drogami, a jakbyś nie wiedział miasto może dać pieniądze prywatnej firmie tylko na takie rzeczy które będą służyć mieszkańcom, np boisko, pływalnia itp, nie na działalność firmy jaką jest SSA.

Łukasz

Postautor: Łukasz » wt cze 28, 2005 8:30 pm

Robin pisze:Brak wam zupełnie krytyki, a w bezgranicznym dziekczynieniu dla wodza (TM) straciliście umiar i rzetelne rozeznanie sytuacji. Prawda nie potrzebuje obrońców i winna bronić się faktami. Wy mówicie: ogrodzenie, boisko wielofunkcyjne, krzesełka. A ja mówię: beznadziejny poziom 3 ligowy, spadająca frekwencja, brak sponsora.
Oczywiście, że TM nie może odpowiadać za to wszystko i ponosić winy: twierdzić tak było by to nonsensem na koturnach. Ale twierdzić, że to co osiagnął (dotacja) jest zdobyczą ogromną to chyba jak sie weźmie szkło powiększające. Dobrze, że przeszła ta dotacja, ale to nic, a nic nie zmienia w beznadziejnej sytuacji finansowej klubu. Cały czas stoimy w miejscu!!!
A działalność TM ocenię dopiero wtedy pozytywnie gdy zobaczę że wynik jego pracy i starań przyniósł wyraźny zysk.

co ty gadasz chlopie jaki wódz? co ty masz do niego ? co MT zrobil to zrobil a rownie dobrze mogl wogole nic nie zrobic jak wszyscy nowohuccy radni (za wyjatkiem jego oczywiście) a jednak COŚ zrobił i za to co zrobił powinniśmy mu dziękować a nie wymagać jakiś cudów :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
Robin

Postautor: Robin » wt cze 28, 2005 9:25 pm

To ja wam powiem jedno jak sie nie znajdzie solidny sponsor to przekiblujemy kolejny sezon w 3 lidze. I cała infrastruktura: krzesełka, boisko wielofunkcyjne, itp. będzie ładną miną do złej gry. Te zmiany ktore niby nastąpiły to pic na wodę. Tu potrzeba rewolucji: i chcialbym żeby taką właśnie werwą odznaczał się TM, dlaczego On? bo właśnie dlatego, że jest jednym z nas, który chce i mógłby zrobić coś wielkiego. Ja go nie piętnuje, ja go mobilizuję. Bo jeśli komuś wiele powierzono to i od takich wiele wymagać będą.

kanarhks

Postautor: kanarhks » wt cze 28, 2005 10:01 pm

a przepraszam bo w Twojej wypowiedzi wyczuwam że to Maciek jest odpowiedzialny za beznadziejny poziom trzecioligowy, że to On nie znalazł sponsora itd. A co to MT jest kurwa prezesem, trenerm, marketingowcem czy politykiem ????? bo to chyba jest różnica. obwiniasz go za czyny trzech zupełnie innych osób. Tak jeszcze powiem, że zapewne nie znasz MT i nie wiesz czy On szukał sponsorów czy nie.... , czy chciał debaty z władzami klubu czy nie..... . Dopiero niedawno zaczęli Nas (kibiców) w klubie jako tako szanować... są tego pierwsze efekty, a czas pokaże co z tego będzie dalej.

P.S. a MT nie jest naszym wodzem, nigdy się za takiego nie uważal, podejrzewam że uwagi krytyczne też przyjmuje ( i UMIE przyjąć ), a to jak działa dla dobra klubu..... uwierz wiele prywatnych pięniędzy go to kosztowało i kosztuje.... ale tego sie kurwa niedocenia!!!!!! tyle, pzdr.

Awatar użytkownika
Robin

Postautor: Robin » wt cze 28, 2005 10:05 pm

Kanar: czytaj jeśli nie cały temat, to chociaż ostatnie kilka postów!!!

oszuwar

Postautor: oszuwar » wt cze 28, 2005 10:06 pm

Robin napisał;
Co powinien zrobić MT? Intensywnie zaangażować się w proces lobbingu w RMK (na rzecz pozyskania sponsora strategicznego, bądź w postaci Mittala bądź innego) ale efektywnie

Najlepiej przegłosować na radzie miasta że Mital ma być sponsorem i sprawa załatwiona. Później następne głosowanie Hutnik ma grać w II lidze - wystarczy zwykła większość i mamy II lige. Myśle że MT jako radny powinien to załatwić :cry:

kanarhks

Postautor: kanarhks » wt cze 28, 2005 11:09 pm

chyba zbyt mało wiesz żeby z Tobą dyskutować, poczytaj może jakie są zadania Rady Miejskiej - organu samorządu terytorialnego, może wtedy zrozumiesz co może pan MT, a czego nie może... a przede wszystkim co MA robić i za co jest odpowiedzialny jako przedstawiciel ogółu... . szukanie sponsora nie należy do miasta, od tego jest ZARZĄD KLUBU .

Hutnik_Skarpa

Postautor: Hutnik_Skarpa » wt cze 28, 2005 11:22 pm

Temat chyba zmierza w złą strone. Temat brzmi "ISPAT" a nie "MT co o nim sądzisz?", więc skończmy tutaj te rozmowe bo i tak do niczego nie dojdziemy. Nieważne jakim argumentem ktos pojedzie i tak Robin bedzie uwazal ze to ze nie mamy sponsora, problemy itd to wszystko wina MT wiec po co to wszystko. Dla mnie MT odwala dla nas duzo dobrej roboty i na pewno jesli cos mógłby zrobić aby u nas sie porpawilo to to zrobi.

Pozdro!

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » wt cze 28, 2005 11:28 pm

Ja chciałem tylko dodać, że MT nie pracuje w klubie, ma inną pracę, którą musi wypełnić, a zabiera ona wiele czasu. Poza tym ma dzieci, żonę, rodzinę, której także trzeba poświęcić czas. Jako radny ma wiele obowiązków, a mimo to znajduje czas dla Hutniczka :!: Najlepiej niech się zaangażuje na rzecz klubu na 24 godziny na dobę, niech nic nie je, nie spotyka sie z rodziną i w ogóle niech robi to za darmo :!: Wtedy może będziesz zadowolony.

Robin po prostu Twoje myślenie jest dramatyczne :!:
Zastanów się co moze jeden człowiek...
Przecież musi zarabiać w pracy na rodzinę, na jedzenie...
A tą pracą nie jest działalność na rzecz Hutnika.
Koleś ma wpizdu obowiązków i jeszcze znajduje czas, aby powalczyć o coś dla klubu :!: Przypominam, że doba ma tylko 24 godziny.

Chłopie weź się zastanów :!: