Hutniczy marketing
Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa
-
Obłomow pisze:Mnie zależy na stanowisku dla rowerów: proponuję postawienie koło tej nowej bramy za budynkiem klubowym, na trawniku stojaków do przypięcia rowerów. Idealne byłoby takie rozwiązanie jak w M1, gdzie rowerów pilnuje 1 ochroniarz i właściciel ma pewnośc, że rower jest bezpieczny.
Poza tym proponuję poniżej dachu na budynku, na tym białym odcinku blachy namalować napis "Hutnik Kraków" albo "Suche Stawy", bo teraz to wygląda brzydko.
Trzecia sprawa to zaopatrzenie na stadionie w jedzenie. Teraz jest za mało stanowisk z kiełbaskami, które są niedobre, a poza nimi nie ma prawie nic do kupna. Dobrze by było albo zdopingować obecnych sprzedawców do lpeszej pracy i otwarcia ejszce 1-2 stanowisk albo ich zmiana.
co do tych kiełbasek kiedys widziłem(bodajze mecz z Tłokami albo jeden wczesniej) jak Pani sprzedajaca kiełbaski wynosiła je do blaszaka i były..........stare poprostu 20-30 imn. przed meczem zaczeła odgrzewac stare niesprzdane kiełbaski (pewnie z Constaru) wiec jesli po tych meczach kogos bolał brzuch to wiadomo dlaczego .
Ale to chyba nie wchodzi do kompetencji Piotrka .Pozdro.
Proponuję rozprowadzić ulotki z informacją o inicjatywie odbudowy klubu, o obecnej sytuacji, o tym, że kibic dostał się do zarządu, o tym, że wspiera nas radny Krakowa, niech się ludzie dowiedzą
Tylko, że kaski dużo by poszło, więc na początek proponuję tylko od stadionu do Placu Centralnego.
Nie wiem może na siłę próbuję coś wymyśleć, ale ciągle kminię co jeszcze można nowego zrobić.
Słyszałem też, ze kiedyć kibice jakiegoś klubu podpisali umowę z browarem i sprzedawali piwo swojego klubu, w ten sposób trochę zarobili. To też jest jakiś pomysł...

Nie wiem może na siłę próbuję coś wymyśleć, ale ciągle kminię co jeszcze można nowego zrobić.
Słyszałem też, ze kiedyć kibice jakiegoś klubu podpisali umowę z browarem i sprzedawali piwo swojego klubu, w ten sposób trochę zarobili. To też jest jakiś pomysł...
-
HKS N-H !
JESLI KTOS BY CHCIAL TO JA NA DYWIZJONU,2PL,ALBERTYNSKIM MOGE POROZNOSIC ZA DARMO HUTNICZE ULOTKI . JESLI BY BYŁA TAKA INICJATYWA TO NIECH KTOS MI NAPISZE NA PRIVIE .

thk
-
Witam,
dziękuję za wszelkie pomysły i dyskusje...licze na jeszcze.
Pomysły, które zamierzam realizować:
1. odnalezienie osób odpowiedzialnych za oklejenie nieoficjalnymi plakatami swoich osiedli - taki "rezydent" otrzymywałby w środę przed meczem np 50 egzemplarzy, już gotowych do rozklejenia; czekam na zgłoszenia ambitnych reprezentantów, chętnych by coś zrobić - hutnikmarketing@poczta.onet.pl .
2. bilet grupowy - świetna idea - problem tylko w weryfikacji wchodzących na takie bilety; ewoluuje pomysł biletów osiedlowych.
3. Zbieram już info pod gazetkę/informator meczowy; plan: bez szaleństw na początku - A4,zadrukowane z dwóch stron, za darmo rozdawane;
4. Oficjalna strona klubu - w środę odbędą sie rozmowy nt uznania za oficjalną stronę tą która właśnie powstaje, a jej elementy zaprezentowano wam na tym forum; świetna jakościowo - będąca uzupełnieniem dla tego forum - pojawia się w odpowiednim czasie;
5. Informacje o meczach w gablotkach - jak najbardziej; czekam na propozycję takich miejsc, punktów kluczowych dla Dzielnicy: np. NCK, Domy Kultury, OYAMA Karate...
6. Media. Nie ma możliwości by dytkować mediom co mają pisać, ale można prowokować by pisały wogóle, przez różnorakie ciekawe akcje; ponadto planuję przekazać konkursowe bilety na mecze do redakcji gazet, radiostacji, portali.
Rozwiewanie wątpliwości:
1. Plakaty meczowe. Z nimi sytuacja jest następująca - cel minimum to opłacenie z reklamy na afiszu druku plakatów (rozklejanie w oparciu o umowę z Filmotechniką jest darmowe); pozostaje jako mój obowiązek uzgodnienie warunków rozklejania plakatów, ktroe ostatnio są niezadowalające;
2. Produkcja gadżetów przez klub. Priorytetem jest stworzenie replik koszulek piłkarskich; problem w nierozstrzygniętej jeszcze sprawie trykotów na nowy sezon oraz w minimalnej ilości dyspozycyjnych środków klubu;
Kwestia gadżetów.
Ze startem rundy na stadionie pojawi się namiastka sklepiku z pamiątkami. Kwestię lokalizacji pozostawiam do dyskusji, ja proponuje okolice zegara - blisko dla kibiców z obustron stadionu, nie tylko dla szalikowców(najczęściej mających świeże informacje nt pamiątek), ale i fanów z krzesełek; w ciągu tygodnia w godzinach do 15:30 w pokoju 206 można nabyć m.in.:
- proporczyki Hutnika (na rewesie PHS; na innym Godło Polski) - 20 zł;
- hutnicze otwieracze do lemoniady - 4 zł;
- długopisy Hutnika - dwa rodzaje - 2 zł;
- odznaki/przypinki - historyczne, jak i 55-lecia; 10 zł;
- niepowtarzalne zaproszenia na mecze: Hutnik - Chazari; Hutnik - Sigma; Hutnik - Monaco.
! UWAGA: skończyły się białe koszulki produkowane przez Stowarzyszenia; W drodze kolejna partia o identycznym kroju!
W krótkim czasie postaram się dołączyć foto tej skromenj, na razie, oferty klubowych gadżetów.
PS. Dziękuję FC Warszawa za udostepnienie mi do pracy w klubie komputera.
pozdrawiam wszystkich, którzy swojej wierności dowodzą nawet drobnym działaniem.
dziękuję za wszelkie pomysły i dyskusje...licze na jeszcze.
Pomysły, które zamierzam realizować:
1. odnalezienie osób odpowiedzialnych za oklejenie nieoficjalnymi plakatami swoich osiedli - taki "rezydent" otrzymywałby w środę przed meczem np 50 egzemplarzy, już gotowych do rozklejenia; czekam na zgłoszenia ambitnych reprezentantów, chętnych by coś zrobić - hutnikmarketing@poczta.onet.pl .
2. bilet grupowy - świetna idea - problem tylko w weryfikacji wchodzących na takie bilety; ewoluuje pomysł biletów osiedlowych.
3. Zbieram już info pod gazetkę/informator meczowy; plan: bez szaleństw na początku - A4,zadrukowane z dwóch stron, za darmo rozdawane;
4. Oficjalna strona klubu - w środę odbędą sie rozmowy nt uznania za oficjalną stronę tą która właśnie powstaje, a jej elementy zaprezentowano wam na tym forum; świetna jakościowo - będąca uzupełnieniem dla tego forum - pojawia się w odpowiednim czasie;
5. Informacje o meczach w gablotkach - jak najbardziej; czekam na propozycję takich miejsc, punktów kluczowych dla Dzielnicy: np. NCK, Domy Kultury, OYAMA Karate...
6. Media. Nie ma możliwości by dytkować mediom co mają pisać, ale można prowokować by pisały wogóle, przez różnorakie ciekawe akcje; ponadto planuję przekazać konkursowe bilety na mecze do redakcji gazet, radiostacji, portali.
Rozwiewanie wątpliwości:
1. Plakaty meczowe. Z nimi sytuacja jest następująca - cel minimum to opłacenie z reklamy na afiszu druku plakatów (rozklejanie w oparciu o umowę z Filmotechniką jest darmowe); pozostaje jako mój obowiązek uzgodnienie warunków rozklejania plakatów, ktroe ostatnio są niezadowalające;
2. Produkcja gadżetów przez klub. Priorytetem jest stworzenie replik koszulek piłkarskich; problem w nierozstrzygniętej jeszcze sprawie trykotów na nowy sezon oraz w minimalnej ilości dyspozycyjnych środków klubu;
Kwestia gadżetów.
Ze startem rundy na stadionie pojawi się namiastka sklepiku z pamiątkami. Kwestię lokalizacji pozostawiam do dyskusji, ja proponuje okolice zegara - blisko dla kibiców z obustron stadionu, nie tylko dla szalikowców(najczęściej mających świeże informacje nt pamiątek), ale i fanów z krzesełek; w ciągu tygodnia w godzinach do 15:30 w pokoju 206 można nabyć m.in.:
- proporczyki Hutnika (na rewesie PHS; na innym Godło Polski) - 20 zł;
- hutnicze otwieracze do lemoniady - 4 zł;
- długopisy Hutnika - dwa rodzaje - 2 zł;
- odznaki/przypinki - historyczne, jak i 55-lecia; 10 zł;
- niepowtarzalne zaproszenia na mecze: Hutnik - Chazari; Hutnik - Sigma; Hutnik - Monaco.
! UWAGA: skończyły się białe koszulki produkowane przez Stowarzyszenia; W drodze kolejna partia o identycznym kroju!
W krótkim czasie postaram się dołączyć foto tej skromenj, na razie, oferty klubowych gadżetów.
PS. Dziękuję FC Warszawa za udostepnienie mi do pracy w klubie komputera.
pozdrawiam wszystkich, którzy swojej wierności dowodzą nawet drobnym działaniem.
-
Co do gadzetow to chyba juz wszystko bylo wydane nawet w kilku seriach, ale ciagle nie ma recznikow. Z tego co wiem duzo osob bylo by chetnych na taki gadzet, tylko trzeba przywrocic kontakt gdzie klub robil reczniki w pierwszej lidze. mysle ze tamten wzor tez byl bardzo dobry nie ma co urozmaicac bo moze sie nie podobac. Wiem tez aby zrobic taki gadzet potrzebny jest wiekszy naklad finansowy a zwyklych kibicow na taki nie stac.
Co do biletow i ludzi przy bramkach, mysle ze najlepszym rozwiazaniem byloby zrobienie kolowrotkow, wtedy bramka dokladnie musialaby sie rozliczyc z ilosci ludzi ktorzy przez nia przeszli. To chyba najlepszy sposob pozbycia sie problemu kibicow wchodzacych za darmo .
Co do ograniczenia wydatkow przez klub, dobrym rozwiazaniem moze byc zaoszczedzenie kasy na ochronie poprzez ustawienie wlasnych ludzi ktorzy za to nie brali by kasy lub brali by jej chociaz o polowe mniej.
Co do biletow i ludzi przy bramkach, mysle ze najlepszym rozwiazaniem byloby zrobienie kolowrotkow, wtedy bramka dokladnie musialaby sie rozliczyc z ilosci ludzi ktorzy przez nia przeszli. To chyba najlepszy sposob pozbycia sie problemu kibicow wchodzacych za darmo .
Co do ograniczenia wydatkow przez klub, dobrym rozwiazaniem moze byc zaoszczedzenie kasy na ochronie poprzez ustawienie wlasnych ludzi ktorzy za to nie brali by kasy lub brali by jej chociaz o polowe mniej.
Moze na tej stronie oficjalenj ( o ile powstanie ) uruchomic sklep internetowy z pamiatkami??
Wysylka i paczka w ktorej miesci sie koszulka, szalik + szklanka kosztowalaby okolo 20zl a mysle ze w polsce jest sporo osob ktore tez interesowalyby się naszymi pamiątkami (tzw kolekcjonerzy:) ) Napiszcie co o tym myslicie.
W takim sklepie oprocz gadzetow molyby tez byc zdjecia pilkarzy z ich autografami (tak jest za granica) to jest tani i dobry zysk:) oraz wiele innych rzeczy.
Pozdro

W takim sklepie oprocz gadzetow molyby tez byc zdjecia pilkarzy z ich autografami (tak jest za granica) to jest tani i dobry zysk:) oraz wiele innych rzeczy.
Pozdro
Wiara Czyni Cuda
Hutnik NovaHuta
Hutnik NovaHuta
Co do sponsora to proponowałbym rozmowy z firmą KUPCZYK obecnie w FUTSALU wystawia ona trzecią drużyne do rozgrywek. Zespół sponsorowany przez Kupczyka był o krok od wygrania pucharu polski (przegrał z baustalem po rzutach karnych 16:15) Z tego co mi wiadomo zarobki tych piłkarzy są bardzo zbliżone do zarobków naszych kopaczy tak więc może zamiast czekać aż Kupczyk wyłoży na 4 zespół zaproponować mu współprace.
http://www.kupczyk.pl/futsal/
http://www.kupczyk.pl/o_nas.htm

http://www.kupczyk.pl/futsal/
http://www.kupczyk.pl/o_nas.htm

Wiara Czyni Cuda
Hutnik NovaHuta
Hutnik NovaHuta
w zabrzu oferta wygląda dosyć jasno:
http://www.gornik.zabrze.net.pl/sponsor.html
Może by podobną oferte zrobić dla nas, tylko że trzeba pogadać z zarządem czy są wogóle chętni tym aby ktoś za nich szukał tego sponsora??????

http://www.gornik.zabrze.net.pl/sponsor.html
Może by podobną oferte zrobić dla nas, tylko że trzeba pogadać z zarządem czy są wogóle chętni tym aby ktoś za nich szukał tego sponsora??????

Wiara Czyni Cuda
Hutnik NovaHuta
Hutnik NovaHuta