Hutniczy marketing

Akcje i pomysły marketingowe.
Przetargi, reklamy, sponsoring.
Public Relations. Gorące newsy ze Sportowej S.A.

Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa

Awatar użytkownika
MarianHKS

Postautor: MarianHKS » sob lip 09, 2005 1:42 pm

Moze dobrym sposobem jescze byloby rozglaszanie sparingów:a tam sprzedawanie kilbasek napojów itd
Hutnik Centrum B

suchystaw50

Postautor: suchystaw50 » sob lip 09, 2005 3:14 pm

pewnie jestem nudny, ale jeszcze raz napisze. Dopoki nie zlikwiduje sie brania w lape przez porzadkowych dyskusja o cenie biletow traci sens. Porzadkowy zawsze wezmie mniej niz kosztuje bilet. Zauwazylem w ostatniej rundzie ze z meczu na mecz coraz wiecej osob daje w lape. Mnie nie dziwi ze stoi tam 3 biletero. Wyczuli kase to zaden nie odpusci. Pamietam ich smutne miny, jak byl mecz poprzedzony msza i wszyscy wchodzili za free.
Co do darmowego wstepu kobiet to jestem za utrzymaniem tego. 1zl od laski to zaden wplyw dla klubu (50zl za mecz?), a zawsze przyjemniej jest popatrzyc na zgrabne cialka gdy nudny mecz. Pamietam ze gdy laski musialy placic za wstep wypatrzenie ktorejs bylo b. trudne.
Suche Stawy-
były ryby
są piłkarze

marketing

Postautor: marketing » ndz lip 10, 2005 5:38 pm

Witam,
rozwinięcie kilku wątków:
1) Mittal - po ostatnich zmianach w koncernie następuje reorganizacja. Nowy szef i nowy zarząd powodują,że trzeba trochę czasu na poznanie ich nastawienia. Tak więc Prezes lustruje nastroje, jak najlepiej dotrzeć do Vijaya Bhatnagara, a ja tworze ofertę reklamową.

2) serwis sms nt Hutnika - ciekawy pomysł, zorientuję się w szczegółach, jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie z podobnym przedsięwzięciem liczę na pomoc.

3) kierunkiem moich poszukiwań reklamowych zdecydowanie są małe, nowohuckie firmy.

4) Turniej z okazji 55-lecia Hutnika. W obliczu bieżących zmartwień - piłkarze, start sezonu - nie ma rozmów na temat takiego turnieju. W tym temacie - pojawia się kwestia wystawy pamiątek hutniczych.

5) Moim zdaniem kobiety powinny wchodzić na mecze za darmo. Oto kilka arumentów: ich obecnoś pwoduje, że nawet jeżeli poziom piłkarski jest niski, mecz staje się atrakcją towarzyską; kobiety łagodzą obyczaje; podnoszą walory wizualne meczu; zwiększają liczbę widzów - nie będąc związane w większości emocjonalnie z klubem, nie przychodziłyby na mecze, gdyby obowiązywałaby je opłata; zabranie kobiety na mecz jest często jedynym sposobem, aby mężczyzna sie na niego wybrał.

6) Krzesełka imienne - bardzo interesujący pomysł. Myślę, że do wprowadznia razem ze zmianą karnetów od rundy rewanżowej. Dyskusję nt ceny karnetu uważam za otwartą.

Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych.

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » ndz lip 10, 2005 6:30 pm

marketing pisze:,
3) kierunkiem moich poszukiwań reklamowych zdecydowanie są małe, nowohuckie firmy.

A czy udało Ci sie już czegoś dowiedzieć czy coś załatwić??Na jakim etapie jest twoja praca w tej kwesti??
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

Awatar użytkownika
MarianHKS

Postautor: MarianHKS » wt lip 12, 2005 10:54 pm

Nie wiem czy transfery to marketing ale sugerowal bym nie przepuszczenie okazji i zakontraktowanie którego s zdosiwadczonych graczy Tłoków Gorzyce
Hutnik Centrum B

Junior

Postautor: Junior » śr lip 13, 2005 12:20 am

MarianHKS pisze:Nie wiem czy transfery to marketing ale sugerowal bym nie przepuszczenie okazji i zakontraktowanie którego s zdosiwadczonych graczy Tłoków Gorzyce

To dwie zupełnie różne bajki
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » śr lip 13, 2005 12:26 am

Strasznie ciężka robota czeka naszego człowieka , bo niestety cały potencjał marketingowy , jaki kiedyś mieliśmy , został stracony , przez działania zarządu , ale i nie tylko , taka niestety jest smutna prawda.Co do małych firm możemy sobie darować , walczą o ne o przetrwanie w warunkach dzikiego polskiego kapitalizmu i na pomoc z ich stronty bym nie liczył , przy awansie do drugiej ligi sensowny budżet musiałby wynosić około miliona złotych rocznie , jeśli niechcielibyśmy po roku ponownie pokrążyć się w otchłani 3ligowego badziewia .Milion złotych aby zebrać to 1000 firm musiało by wpłacać po tysiąc złotych rocznie , więc widzicie , że jest to raczej nieralne .Jedynym ratunkiem jest związanie się z potentatem biznesowym , np.taka firma jak Złomex strasznie dużo zysku mają , ale to wszystko będzie bardzo trudne.Z rzeczy prostych postawić na Edukacje i wychowywanie młodych kibiców , czyli dzieciaków , wystarczy popatrzyć na dzieciaki , które dopingują pod krytą , żeby uwierzyć w tego sens .Tak więc nasze gwiazdeczki , wysłać do Nowohuckich podstawówek , dać im jakieś gadzety do rozdanie , szaliki etc i niech promują Hutnika.Pozatym wprowadzić darmowe bilety dla grup zorganizowanych pod opieką dorosłego , które by mogły odwiedzać nasz stadion.Po trzecie podnieść cenę biletów o 2 zł i pieniądze te przeznaczyć na rozwój ruchu kibicowskiego.Czwarte wypieprzyć tych wszystkich znajomych królika z honorowej i wprowadzić na nią karnety po 250 zł , chętni napewno się znajdą .Usunąć żulernie z bramek , która bierze kasę do kieszeni , od tych którym żal na bilety .Konkursy z rozdawaniem biletów w jakimś lokalnym radio i w gazetach .To na razie tyle .
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

Awatar użytkownika
raval

Postautor: raval » śr lip 13, 2005 1:25 am

Powtarzam trzeba wyjebać tych co sprzedają bilety, bo dosłownie WSZYSCY biorą w łape!

1979

Postautor: 1979 » śr lip 13, 2005 1:52 am

raval pisze:Powtarzam trzeba wyjebać tych co sprzedają bilety, bo dosłownie WSZYSCY biorą w łape!

zgoda...tylko,ze w łape daja kibice HKS a nie sympatycy Pasów badz Wisły. Moim zdaniem na bramkach powinni siedziec ludzie ktorym w rzeczywistosci zalezy na dobru klubu (a jesli przyjmie w łape -dostanie w morde i tyle) a nie stary wąsacz , W... ktory bardziej zbiera kase na piwo niz na klub i kilku innych darmozjadów
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

Awatar użytkownika
raval

Postautor: raval » śr lip 13, 2005 2:05 am

No właśnie, tylko połowa kibiców dając w łape nawet nie wie że robi źle na rzecz klubu... :?

Awatar użytkownika
raval

Postautor: raval » śr lip 13, 2005 2:10 am

OŻÓG 1950 pisze:Raval myślę, że dalej się nie rozumiemy, 10 zł też nie mogę zapłacić. 6 i już, nic więcej, bo mnie po prostu nie stać! Zgadzam się z Marchewą.

Wiem rozumiem Twoją trudną sytuacje, ale gdybyś np. jechał tramwajem z biletem ulgowym (zakładając że nie obowiązuje Cie już zniżka uczniowsko/studencka) i tłumaczył kanarowi że na cały Cie nie stać on by na to nie patrzył i według mnie tak samo powinno być na Hutniku, a że bilety na Hutniku są za drogie to zgadzam się w 100% :)

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » śr lip 13, 2005 9:40 am

raval pisze:
OŻÓG 1950 pisze:Raval myślę, że dalej się nie rozumiemy, 10 zł też nie mogę zapłacić. 6 i już, nic więcej, bo mnie po prostu nie stać! Zgadzam się z Marchewą.

Wiem rozumiem Twoją trudną sytuacje, ale gdybyś np. jechał tramwajem z biletem ulgowym (zakładając że nie obowiązuje Cie już zniżka uczniowsko/studencka) i tłumaczył kanarowi że na cały Cie nie stać on by na to nie patrzył i według mnie tak samo powinno być na Hutniku, a że bilety na Hutniku są za drogie to zgadzam się w 100% :)

Bilety , po 6 zł. to według was drogie bilety , to po ile byście chcieli :?: :shock:
BOG Z Nami, chuj z Nimi.

Oldschool Fan

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » śr lip 13, 2005 9:55 am

a według mnie 6 zł to cena w porządku... 12 też... 8) Jak sie tyklo postawi sprawiedliwych gosci w kasach to bedzie w porządku... Właśnie ceny takie są dla tego że biorą do wlasnych kieszeni tę kasę jakby dawali wszystko do klubu to pewnie cena by była niższa

al1950

Postautor: al1950 » śr lip 13, 2005 10:10 am

marketing pisze:2) serwis sms nt Hutnika - ciekawy pomysł, zorientuję się w szczegółach, jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie z podobnym przedsięwzięciem liczę na pomoc.

rzuciłem tylko pomysł, ale się na tym nie znam (na pewno wielu się na tym zna dużo lepiej)
natomiast wpadł mi link do realizacji podobnego pomysłu:
http://www.przegladligowy.pl/modules.ph ... age&pid=63

pozdrawiam
al

Awatar użytkownika
Lukasz_HKS

Postautor: Lukasz_HKS » śr lip 13, 2005 11:36 am

Kiedyś było coś takiego na bci.pl i powinno to być :) To jest dobra rzecz.
Hutnik