Wybory Prezydenckie
Moderator: dUfio
Jak dla mnie Prezydent jest praktycznie tylko na pokaz. Za wiele Kwasniewski w pierwszej kadencji nie zrobil a i tak zostal wybrany ponownie i to przygniatajaca iloscia glosów. Czemu ?? umie sie zaprezentowac i tyle -wiadomo jest ,ze jesli pojedzie do USA itp. to nie narobi burdelu ,nie wyzywa wszystkich jak leci itd. co pewnie zrobiloby kilku polityków za Lepperem na czele (narobil bajzlu wypowiedzia w Strassburgu ,gdzie jeszcze mógł zmieszac z błotem wszystkich) jak rowniez pewnej partii roznoszacej krzyze po pokojach.Wyobrazacie sobie ,aby taki czlowiek pojechal reprezentowac Polske ? bo ja nie, a Prezydent i tak ma szczerze mowiac jeden wielki ch.. do9 gadania. Ja jeszcze sie zastanawiam ale albo nie po9jde w ogole ,albo pojde i zaglosuje na Tuska badz Cimoszewicza. Inaczej ma sie moim zdaniem sprawa z wyborami do Sejmu i Senatu.Tutaj zdecydowanie oddam glos na PiS -wg. mnie jedyna partia ktora moze zmienic Polske na lepsze.
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata
BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata
BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY
Właśnie o to chodzi że Polacy przy wyborze prezydenta patrzą tylko ja na jego wygląd i poziom wypowiedzi...a to źle bo np taki Kaczyński w powównaniu do "przystojenego" Cimoszewicza nie ma żadnych szans, to samo było 10 lat temu kiedy po eufori z 89r przyszły kolejne wybory i taki niewyjściowy, jąkający się Wałęsa nie miał żadnych sznas przy Kwaśniewskim
Nie Penny, nie jest moim marzeniem wyjazd za granicę, do "raju", gdzie wszyscy obsypują się funtami.
Uśmiałbyś się, jakbyś się dowiedział, gdzie pracuję i jako kto - ale to nie o to chodzi. Ja poprostu nie godzę się na tę farsę, mimo, że siedzę w niej po uszy, jak każdy z nas. Straciłem wiarę, jakoby w tak mocno przegniłym kraju mogłoby sie jeszcze coś zmienic...
Gdzie wszędzie obowiązuje korupcja, by móc coś załatwic - urzędy, by móc życ - szpitale. Gdzie na każdym kroku z ludzi wyciąga się ich ciężko zarobione pieniądze, a potem trwoni na modne ostatnio tzw.: reformy.
Ja poprostu nie jestem w stanie tego zaakceptowac, udawac, że nic się nie dzieje. Nie lubię byc okłamywany - a to właśnie słyszę codziennie włączając telewizor, czytając prasę - kłamstwa.
Z wyrazami szacunku!

Uśmiałbyś się, jakbyś się dowiedział, gdzie pracuję i jako kto - ale to nie o to chodzi. Ja poprostu nie godzę się na tę farsę, mimo, że siedzę w niej po uszy, jak każdy z nas. Straciłem wiarę, jakoby w tak mocno przegniłym kraju mogłoby sie jeszcze coś zmienic...
Gdzie wszędzie obowiązuje korupcja, by móc coś załatwic - urzędy, by móc życ - szpitale. Gdzie na każdym kroku z ludzi wyciąga się ich ciężko zarobione pieniądze, a potem trwoni na modne ostatnio tzw.: reformy.
Ja poprostu nie jestem w stanie tego zaakceptowac, udawac, że nic się nie dzieje. Nie lubię byc okłamywany - a to właśnie słyszę codziennie włączając telewizor, czytając prasę - kłamstwa.
Z wyrazami szacunku!
Cieszę się ze żywiołowo dyskutujecie! Pytasz co byśmy mieli z zakładów przetwórczych takich czy innych, a co mają zachodni inwestorzy? Co ma Mittal z HTS? Zobacz na zyski! Popatrz na osiedla PGR-owskie, to teraz elektorat Leppera i SLD z tęksnoty, z nienawisci do Balcerowicza za zniszczenie tego, nie przeobrażenie ale zniszczenie... Długa dyskusja jeszcze pewnie będzie się ciągnąć...
Wybieram prof. Giertycha bo chcę, aby w moim Kraju nie rządziła klika Okrągłego Stołu -zgraja, która udaje różnice pomiędzy sobą a tak de facto nie ma wizji polityki polskiej, kontakty ze Wschodem chce realizować za pośrednictwem Brukseli, jest mentalnie zniewolona - jak nie Rosja to Zachód - obrzydliwe, mówie sobie dość. Tzn. dawno już sobie powiedziałem!
Wybieram prof. Giertycha bo chcę, aby w moim Kraju nie rządziła klika Okrągłego Stołu -zgraja, która udaje różnice pomiędzy sobą a tak de facto nie ma wizji polityki polskiej, kontakty ze Wschodem chce realizować za pośrednictwem Brukseli, jest mentalnie zniewolona - jak nie Rosja to Zachód - obrzydliwe, mówie sobie dość. Tzn. dawno już sobie powiedziałem!
Balcerowicz musi odejść
Do Wandy;
głosujesz na Giertycha bo jesteś przeciw temu co się stało przy okrągłym stole. A możesz nam przybliżyć program LPR. Co chcą zrobić z bezrobociem, w jaki sposób chcą zwiekszyć wzrost gospodarczy itp. Niestety ja jeszcze nie słyszałem poważnych propozycji co LPR zrobi gdyby doszła do władzy. Oczywiście rozliczy złodziei, komunistów, liberałów a homoseksualistów i lesby zakopie w lesie. Ale od tego nam się życie nie poprawi. Nie dyskutujmy na zasadzie głosuje na tych bo nie byli przy okrągłym stole, a głosujmy na tych bo nie rządzili to może będą lepsi, a jak nie będą to co.
Pozdro

Do Wandy;
głosujesz na Giertycha bo jesteś przeciw temu co się stało przy okrągłym stole. A możesz nam przybliżyć program LPR. Co chcą zrobić z bezrobociem, w jaki sposób chcą zwiekszyć wzrost gospodarczy itp. Niestety ja jeszcze nie słyszałem poważnych propozycji co LPR zrobi gdyby doszła do władzy. Oczywiście rozliczy złodziei, komunistów, liberałów a homoseksualistów i lesby zakopie w lesie. Ale od tego nam się życie nie poprawi. Nie dyskutujmy na zasadzie głosuje na tych bo nie byli przy okrągłym stole, a głosujmy na tych bo nie rządzili to może będą lepsi, a jak nie będą to co.
Pozdro
Z Hutnikiem od zawsze...
-
Wejdzcie na tan link http://www.prezydentpolski.pl/ i zagłosujcie na swojego kandydata na prezydenta , z jednego IP może zostac oddany tylko jeden głos .
Pozdro all
Pozdro all

thk
Zobaczcie kto usiadł do Okrągłego Stołu? gdzie w latach 50-60 byli Kuroń, Michnik, Geremek, Modzelewski??? ONi z PZPR zostali wyrzuceni bo chcieli prawdziwego komunizmu, chcieli rewolucji pełną gębą, chcili kołchozów i likwiadacji prywatnej właśności na wsi!!! Fajnie jest siedząc w wiezieiniu pisać książki, wyjezdzać na Zachód etc. Giertych? Skończył najlepszy uniwesrytet na świecie i zdecydował ze swoją wiedzę będzie realizował w PRL, wtedy kiedy WSZYSCY chcieli z Polski uciekac!!!
Okrągły Stół - porozumienie w Magdalence o przekazaniu władzy, gruba kreska, fortuny PZPR-owskich magnatów, nietykalność zbrodniarzy Stanu Wojennego etc.
Aktywnosć Giertycha w PRL, masz na mysli Rade Konsulatcyjną? Bronił tam nauki polskiej, bronił konsekwentnie życia tych co się poczęli, zeby ich nie zabijać, bo się obronić nie mogą, namawiał do zerwania z doktyną socjalistyczną w gospodarce! Ot co! W Wyborczej o tym nie poczytacie...
Okrągły Stół - porozumienie w Magdalence o przekazaniu władzy, gruba kreska, fortuny PZPR-owskich magnatów, nietykalność zbrodniarzy Stanu Wojennego etc.
Aktywnosć Giertycha w PRL, masz na mysli Rade Konsulatcyjną? Bronił tam nauki polskiej, bronił konsekwentnie życia tych co się poczęli, zeby ich nie zabijać, bo się obronić nie mogą, namawiał do zerwania z doktyną socjalistyczną w gospodarce! Ot co! W Wyborczej o tym nie poczytacie...
WANDY pisze:Zobaczcie kto usiadł do Okrągłego Stołu? gdzie w latach 50-60 byli Kuroń, Michnik, Geremek, Modzelewski??? ONi z PZPR zostali wyrzuceni bo chcieli prawdziwego komunizmu, chcieli rewolucji pełną gębą, chcili kołchozów i likwiadacji prywatnej właśności na wsi!!! Fajnie jest siedząc w wiezieiniu pisać książki, wyjezdzać na Zachód etc. Giertych? Skończył najlepszy uniwesrytet na świecie i zdecydował ze swoją wiedzę będzie realizował w PRL, wtedy kiedy WSZYSCY chcieli z Polski uciekac!!!
Ze za mlodu chcieli komunizmu a co w tym zlego , wielu ludzi o wiele bardziej wybitnych od nich tez bylo zauroczonych tym systemem , pozniej przejrzeli na oczy .Kto z nas nie popelnia bledow w mlodosci

BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan
Oldschool Fan
Chce Polski innej niż przykład filipinski, niestety elity okrągłostołowe tego nie gwarantują, bo... rządzą 15 lat. A trudno odpowiedziec na pytanie co robił w 1949 lub 1955 roku jak się urodził 1973 lub 76... Gdybym urodził się wczesniej to z całą pewnością w 1949 r. wyjechałbym do Nowej Huty aby ją budować i w niej zamieszkac
-
Kuroń, Michnik, Modzelewski to nie tylko za młodu chcieli komunizmu. Oni w tym systemie byli (są) zakochani do smierci (Kuroń). Oni to chcieli tylko inaczej urzadzic. Jak sluchalem i czytalem wypowiedzi Kuronia nawet po '89r. to bylem przerazony. To byl komunizm w czystej postaci.
Pan M.Giertych to porażka. Najgorsze lata stanu wojennego a on dzielnie stoi przy zbrodniarzu Jaruzelskim.Jego dzisiejsze tlumaczenia sa żenujące!
Pan M.Giertych to porażka. Najgorsze lata stanu wojennego a on dzielnie stoi przy zbrodniarzu Jaruzelskim.Jego dzisiejsze tlumaczenia sa żenujące!
Suche Stawy-
były ryby
są piłkarze
były ryby
są piłkarze
Religa zrezygnuje na rzecz Tuska?
Zbigniew Religa w najbliższym czasie zrezygnuje z walki o fotel prezydenta i poprze Donalda Tuska – poinformowało radio RMF FM. Według rozgłośni Religa ma zostać szefem honorowego komitetu poparcia Tuska.
Oficjalnie nikt z otoczenia obu kandydatów nie chce komentować tych informacji.
Kilka miesięcy temu Zbigniew Religa prowadził w sondażach, przewidywano, że może nawet przejść do II tury. Sondaże sprzed 2 tygodni dawały mu około 6 proc.
Powodem wycofania się Religi ma być niewielkie poparcie, brak wiary w zwycięstwo i pieniędzy na dalszą kampanię.
Poparcie dla Donalda Tuska zadeklarował również były prezydent Lech Wałęsa.
Donald Tusk nie chciał komentować informacji o tym, że Zbigniew Religa zamierza wycofać się z kandydowania przekazując swoje głosy na jego rzecz. Ale dodał, że dla niego "byłby to zaszczyt, gdyby ktoś taki jak Zbigniew Religa uznał, że jestem wart poparcia".
"Dostałem informację, że pan profesor Religa zwołał na piątek konferencję prasową i przedstawi swoje stanowisko w odniesieniu do wyborów prezydenckich. I to jest cały mój komentarz w tej sprawie. Jutro będziemy wiedzieli, o jakiego typu informacje chodzi" - powiedział Tusk w czwartek dziennikarzom w Gdańsku, pytany czy doszło do jego spotkania i rozmowy z Religą na temat przekazania głosów.
Szef sztabu Religi Aleksander Pociej przyznał w czwartek rozmowie z PAP, że profesor zorganizuje w piątek konferencję prasową, podczas której ustosunkuje się do pojawiających się informacji o jego ewentualnej rezygnacji z udziału w wyborach prezydenckich na rzecz kandydata PO Donalda Tuska.
Jak podkreślił Tusk, "jest rzeczą oczywistą" i na pewno nie musi tego szczegółowo tłumaczyć, że dla niego "byłby to zaszczyt, gdyby ktoś taki jak Zbigniew Religa uznał, że jestem wart poparcia."
Tusk apelował, aby poczekać do piątkowej konferencji prasowej prof. Religi. "Jeśli ma jakiekolwiek plany dotyczące jego kampanii, czy mojej, to wyłącznie on ma prawo o tym mówić. Tak więc nie będę tego komentował" - oświadczył.
Pytany, czy cieszyłby się z przekazania głosów przez Religę, odparł, że to "zupełnie zrozumiałe".
"Każdy głos jest cenny, ale w przypadku prof. Religi byłoby to dla mnie coś naprawdę wyjątkowego. Nie tylko ze względu na to, że byłoby to skuteczne, ale też to zaszczyt dla kogoś takiego jak ja cieszyć się zaufaniem kogoś takiego jak pan Religa. Gdyby coś takiego się zdarzyło byłbym szczęśliwym człowiekiem" - zapewnił.
Za Onet.pl
Zbigniew Religa w najbliższym czasie zrezygnuje z walki o fotel prezydenta i poprze Donalda Tuska – poinformowało radio RMF FM. Według rozgłośni Religa ma zostać szefem honorowego komitetu poparcia Tuska.
Oficjalnie nikt z otoczenia obu kandydatów nie chce komentować tych informacji.
Kilka miesięcy temu Zbigniew Religa prowadził w sondażach, przewidywano, że może nawet przejść do II tury. Sondaże sprzed 2 tygodni dawały mu około 6 proc.
Powodem wycofania się Religi ma być niewielkie poparcie, brak wiary w zwycięstwo i pieniędzy na dalszą kampanię.
Poparcie dla Donalda Tuska zadeklarował również były prezydent Lech Wałęsa.
Donald Tusk nie chciał komentować informacji o tym, że Zbigniew Religa zamierza wycofać się z kandydowania przekazując swoje głosy na jego rzecz. Ale dodał, że dla niego "byłby to zaszczyt, gdyby ktoś taki jak Zbigniew Religa uznał, że jestem wart poparcia".
"Dostałem informację, że pan profesor Religa zwołał na piątek konferencję prasową i przedstawi swoje stanowisko w odniesieniu do wyborów prezydenckich. I to jest cały mój komentarz w tej sprawie. Jutro będziemy wiedzieli, o jakiego typu informacje chodzi" - powiedział Tusk w czwartek dziennikarzom w Gdańsku, pytany czy doszło do jego spotkania i rozmowy z Religą na temat przekazania głosów.
Szef sztabu Religi Aleksander Pociej przyznał w czwartek rozmowie z PAP, że profesor zorganizuje w piątek konferencję prasową, podczas której ustosunkuje się do pojawiających się informacji o jego ewentualnej rezygnacji z udziału w wyborach prezydenckich na rzecz kandydata PO Donalda Tuska.
Jak podkreślił Tusk, "jest rzeczą oczywistą" i na pewno nie musi tego szczegółowo tłumaczyć, że dla niego "byłby to zaszczyt, gdyby ktoś taki jak Zbigniew Religa uznał, że jestem wart poparcia."
Tusk apelował, aby poczekać do piątkowej konferencji prasowej prof. Religi. "Jeśli ma jakiekolwiek plany dotyczące jego kampanii, czy mojej, to wyłącznie on ma prawo o tym mówić. Tak więc nie będę tego komentował" - oświadczył.
Pytany, czy cieszyłby się z przekazania głosów przez Religę, odparł, że to "zupełnie zrozumiałe".
"Każdy głos jest cenny, ale w przypadku prof. Religi byłoby to dla mnie coś naprawdę wyjątkowego. Nie tylko ze względu na to, że byłoby to skuteczne, ale też to zaszczyt dla kogoś takiego jak ja cieszyć się zaufaniem kogoś takiego jak pan Religa. Gdyby coś takiego się zdarzyło byłbym szczęśliwym człowiekiem" - zapewnił.
Za Onet.pl
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"