Kolejny marsz tolerancji w krakoofku... ?

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Perła17

Postautor: Perła17 » śr lis 30, 2005 3:22 pm

telipinus pisze:Ja wogole nie widze problemu. Jak chca sobie organizowac marsze to niech sobie organizuja... ja mam to w dupie przeciez nikt mi nie kaze na nich patrzec.

W sumie masz racje. Im zalezy na tym zeby bylo jak najwiecej ich w gazetach i mtelewizji powinnismy ich olac z gory na dol w koncu jak zobacza ze nikt nie interesuje sie tymi ich paradami to juz nie bada ich robi. Powinna nastac cisza na ich temat.
Bohaterów Września- Zawsze Wierni

Awatar użytkownika
Stefek_Burczymucha

Postautor: Stefek_Burczymucha » śr lis 30, 2005 4:00 pm

METAL pisze:
cyt: "Światowa Organizacja Zdrowia w 1991 r. oświadczyła, że "homoseksualizm nie może być rozpatrywany jako zaburzenie", i oznacza to, że nie jest on chorobą i nie stanowi odstępstwa od normy."

widac i tam lobby "pro homo" rowniez dotarlo
Wasting time is an important part of living.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » śr lis 30, 2005 4:56 pm

Widać spiskowa teoria dziejów nie jest Ci obca.

Czyli:
Każdy logiczny argument możemy obalić tezą o "homo-lobby"

ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » śr lis 30, 2005 4:58 pm

telipinus pisze:Ja wogole nie widze problemu. Jak chca sobie organizowac marsze to niech sobie organizuja... ja mam to w dupie przeciez nikt mi nie kaze na nich patrzec.

Heh, właśnie... Przecież to takie proste...

suchystaw50

Postautor: suchystaw50 » czw gru 01, 2005 12:07 am

itd.
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2006 9:37 pm przez suchystaw50, łącznie zmieniany 1 raz.
Suche Stawy-
były ryby
są piłkarze

Junior

Postautor: Junior » czw gru 01, 2005 12:38 am

Anonimowosc pozwala mi wyrazac swobodnie moje poglady

i czujesz się z tym dobrze?? tylko że wtedy te poglądy ja osobiscie mam w dupie bo nie wiem czy wygłasza je 10 latek czy 35 letnia kobieta i cięzko się do nich ustosunkować.

Aha i co jest takiego zastanawiającego w tym że dopiero w 1991 OŚWIADCZONO( a nie uznano jak piszesz a to zasadnicza różnica) że to nie choroba?
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » czw gru 01, 2005 1:42 am

METAL pisze:(...)Każdy logiczny argument możemy obalić tezą o "homo-lobby"

Tak samo jak każdy logiczny argument drugiej strony można "obalić" hasłem "homofobia".

A dla mnie logiczne argumenty są następujące:
Gdyby dwa pedały dniami i nocami ruchały się w dupę, to choćby srały skały, nie będzie z tego dziecka. Rozwijając myśl: gdyby wszyscy ludzie na świecie byli pedałami, ludzkość wymarłaby w ciągu jednego pokolenia. Wniosek jest taki, że pedalstwo nie jest czymś normalnym (niezależnie czy nazwiemy to dewiacją, chorobą, wynaturzeniem, czy jeszcze inaczej), bo celem nadrzędnym każdego gatunku jest przetrwanie. A zatem, jeżeli jest to zachowanie nienormalne, to nie powinno być promowane w żaden sposób. Wszelkim tego typu marszom mówię stanowcze nie, ponieważ to wcale nie jest walka o żadne prawa, tylko promocja. Gdyby byli faktycznie tak gnębieni jak twierdzą, to nie odważyliby się ujawnić na ulicy, bo ich sąsiedzi hetero rozpoznaliby ich i potem najzwyczajniej w świecie zajebali, a jeśli im się wydaje, że takimi prowokacjami zjednają sobie, jak to oni określają "homofobów", to chyba im się w głowach pojebało. Oczywiste jest, że nie o to im chodzi.

P.S.

Widok napisu Wisły czy Cracovii na murze też masz w dupie?? Bo mnie on wkurwia, chociaż nikt nie każe patrzeć...
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw gru 01, 2005 8:32 am

dziadekrk pisze:
A dla mnie logiczne argumenty są następujące:
Gdyby dwa pedały dniami i nocami ruchały się w dupę, to choćby srały skały, nie będzie z tego dziecka. Rozwijając myśl: gdyby wszyscy ludzie na świecie byli pedałami, ludzkość wymarłaby w ciągu jednego pokolenia. Wniosek jest taki, że pedalstwo nie jest czymś normalnym (niezależnie czy nazwiemy to dewiacją, chorobą, wynaturzeniem, czy jeszcze inaczej), bo celem nadrzędnym każdego gatunku jest przetrwanie. A zatem, jeżeli jest to zachowanie nienormalne, to nie powinno być promowane w żaden sposób.

... i właśnie w związku z tym wprowadzicie zakaz procesji (jak wiadomo księża OFICJALNIE nie mogą mieć potomstwa ), a dla osób niepłodnych zorganizujecie jakieś specjalne obozy żeby wyplenić WYNATURZENIE....

Twój argument został obalony. Czekam na następny.

SuchyStaw:
- nie odniosłeś się do moich argumentów
- wiem kim jesteś S******A, głupio CI chyba będzie podać mi teraz rękę na meczu, choć zapewne nie będziesz próbował takiemu "obrońcy pederastów" jak ja.

Pozdrawiam PRAWDZIWYCH kibiców Hutnika.
Metal

Awatar użytkownika
Stefek_Burczymucha

Postautor: Stefek_Burczymucha » czw gru 01, 2005 9:34 am

METAL pisze:... i właśnie w związku z tym wprowadzicie zakaz procesji (jak wiadomo księża OFICJALNIE nie mogą mieć potomstwa ), a dla osób niepłodnych zorganizujecie jakieś specjalne obozy żeby wyplenić WYNATURZENIE....

Twój argument został obalony. Czekam na następny.

ale teraz napisales smuta.a co do tego maja ksieza?ich zobowiazuje do tego celibat! natomiast ludzie ktorzy nie moga miec dzieci w zwiazku z uwarunkowaniami genetycznymi wogole nie powinni byc tu argumentem.mowimy tu o posuwaniu sie w odbyty tylko i wylacznie dla osiagniecia satysfakcji.tylko czekac dnia pedaly beda biegac po ulicach zczepieni dupami...jak psy na trawniku pod blokiem
Ostatnio zmieniony czw gru 01, 2005 9:38 am przez Stefek_Burczymucha, łącznie zmieniany 1 raz.
Wasting time is an important part of living.

telipinus

Postautor: telipinus » czw gru 01, 2005 9:34 am

P.S.

Widok napisu Wisły czy Cracovii na murze też masz w dupie?? Bo mnie on wkurwia, chociaż nikt nie każe patrzeć...[/quote]

Nie wiem co ta teza chciales osiagnac jesli stwierdzic ze nie jestem prawdziwym kibicem to Ci sie nie udalo a cala ta wypowiedz tylko Cie osmiesza.
Jak slusznie zauwazyla juz Perla ta cala nagonka prowadzona przez ludzi Twojego pokroju tylko ich prowokuje a prawo nie moze im zabronic demonstracji dopoki sa pokoje i radze sie z tym pogodzic.
A przygladajac sie Twoim wypowiedziom dochodze do wniosku ze Twoim zdaniem powinno sie ich ustawic wzdluz muru i kulka w glowe. Przy okazji ustawilbys tam pewnie wszystkich innych odchodzacych od normy np niedorozwinietych umyslowo cukrzykow kaleki itd bo przeciez ludzie inni nie sa ludzmi i powinno sie im odebrac wszystkie prawa lacznie z tym do zycia.
tylko Hutnik HKS

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » czw gru 01, 2005 10:47 am

telipinus pisze: Przy okazji ustawilbys tam pewnie wszystkich innych odchodzacych od normy np niedorozwinietych umyslowo cukrzykow kaleki itd bo przeciez ludzie inni nie sa ludzmi i powinno sie im odebrac wszystkie prawa lacznie z tym do zycia.
telipinus - nie porownoj pedalstwa z cukrzyca, kalectwem, niedorozwinieciem umyslowym itd. Skoro tak Ci sie ta rowniosc podoba to wez zapros na jakis marsz jeszcze pedofilow, zoofilow, nekrofilow, mordercow gwalcicieli, a co - rownosc to rownosc - trzeba ich tolerowac nieprawdaz?

===================================================

Wydawnictwa dla homoseksualistów studiowała wczoraj niemal cała heteroseksualna rada miasta. Prezydent Jacek Majchrowski zapowiedział, że miasto nie będzie już współpracować z organizacją Lambda, która dostarczyła kontrowersyjne ulotki na szkolenie o zapobieganiu AIDS

Następstwa skandalu z ulotkami wywołały podczas wczorajszego posiedzenia rady miasta tyle emocji, że debata o budżecie zaczęła się ze znacznym opóźnieniem. Przypomnijmy, że w ostatni wtorek prezydent Krakowa w trybie natychmiastowym przerwał organizowane w magistracie szkolenia dla licealistów o zapobieganiu AIDS, gdyż wśród rozdawanych tam ulotek znalazła się broszura dla gejów. Zawierała szczegółowe instrukcje i obrazki seksu męsko-męskiego. Ulotki przynieśli wolontariusze organizacji Lambda, działającej na rzecz osób homoseksualnych i biseksualnych. W tym samym czasie po magistracie kręciło się wiele dzieci ze szkół podstawowych, które przyszły tu na finał konkursu plastycznego.

Niesmak prezydenta

- Jak mogło do tego dojść? - pytali przede wszystkim radni LPR, którzy chcieli, by aferę ulotkową włączyć do porządku obrad. Nie udało się. Skończyło się na tym, że prezydent musiał wytłumaczyć się z incydentu przed komisją główną rady miasta. - Te ulotki zostały do urzędu podrzucone nielegalnie. Urzędnicy magistraccy nie akceptowali ich wcześniej. To podstawa do zakończenia współpracy z Lambdą - wyjaśniał prezydent, po czym wyznał: - To była wyjątkowo obrzydliwa ulotka. Czytałem ją z dużym niesmakiem. Potem odpowiadał na szczegółowe pytania zawarte w interpelacji radnych LPR.

Geje i harcerze

Radnym te tłumaczenia nie wystarczyły. - Z tego, co wiem, podczas tegorocznych Dni Organizacji Pozarządowych w pikniku na Błoniach uczestniczyła też Lambda. Czy rozdawano te same ulotki i czy tego typu treści przekazywano z trybuny opłacanej przez miasto - drążył Paweł Pytko, przewodniczący rady miasta, ubolewając, że w tym samym pikniku co Lambda udział brali też harcerze. Prezydenta wyręczył radny PO Andrzej Wysocki: - Byłem na tym pikniku i takich treści ani nie widziałem, ani nie słyszałem - odpowiadał.

- No dobrze, w tym roku nie rozdawali tych ulotek, a w poprzednim? - nie ustępował Paweł Pytko. - Wówczas ta organizacja nie miała jeszcze oddziału w Krakowie - wyjaśniała Krystyna Kollbek, dyrektor magistrackiego wydziału spraw społecznych. Ulotkowa narada zakończyła się konkluzją, że miasto musi być w przyszłości ostrożniejsze w kontaktach z organizacjami pozarządowymi, a także ostrzeżeniem radnego Jana Okońskiego z Demokratów. - Żebyśmy tylko nie popadli w przesadę i w ogóle nie zrezygnowali ze szkoleń o zapobieganiu AIDS - przestrzegał.

Ulotki w prokuraturze

Tymczasem prokuratura krakowska wszczęła postępowanie sprawdzające, czy urzędnicy magistraccy nie przekroczyli swoich uprawnień, dopuszczając, by te ulotki znalazły się podczas szkolenia. Sprawdzi też sygnały, jakoby podobne wydawnictwa były rozprowadzane w krakowskich szkołach. O informacje w tej sprawie prokuratorzy wystąpią do kuratorium oświaty.

BIMBER

Postautor: BIMBER » czw gru 01, 2005 11:22 am

Ulotka przeznaczona dla homoseksualistów trafiła na warsztaty dla młodzieży w krakowskim magistracie

Czwartek, 1 grudnia 2005r.

Szokujące szczegółami opisy technik stosunków homoseksualnych z ulotki "Żyj namiętnie, kochaj się bezpiecznie" wprawiły w zażenowanie nawet dorosłych. Po skandalu, októrym pisaliśmy wczoraj, prezydent Krakowa przerwał trzydniowe warsztaty na temat profilaktyki HIV/AIDS i zerwał współpracę z ich inicjatorem - Stowarzyszeniem "Lambda". Prokuratura z urzędu wszczeła postępowanie sprawdzające. A Krajowe Centrum ds. AIDS zapowiedziało, że odbierze certyfikaty edukatora osobom, które przyniosły tę ulotkę wraz z prezerwatywami na warsztaty w Urzędzie Miasta Krakowa.

- Udostępnienie takiej ulotki to błąd w sztuce, powinna ona trafić tylko do miejsc, gdzie spotykają się dorośli homoseksualiści - mówi Anna Marzec-Bogusławska, dyrektor Centrum ds. AIDS. Ulotkami zbulwersowani byli nie tylko radni LPR, ale też ci o liberalnych poglądach.

Zbadamy, czy nie doszło do przekroczenia uprawnień u osób z urzędu współorganizujących warsztaty dla młodzieży - mówi Bogusława Marcinkowska, rzecznik Prokuratury Okręgowej. -Mamy także informację, że ulotki z opisami technik stosunków homoseksualnych pojawiły się w krakowskich szkołach. To także będziemy badać. Postępowanie sprawdzające zajmie około miesiąca. Współorganizatorami przerwanych warsztatów na temat profilaktyki HIV/AIDS, prócz stowarzyszenia "Lambda", byli: Monar, Krakowskie Towarzystwo Pomocy Uzależnionym, Towarzystwo Rozwoju Rodziny i UMK. Kontrowersyjną ulotkę, w 1998 roku, wydała Krakowska Grupy Gejów i Lesbijek. A sfinansowało ją... Ministerstwo Zdrowia i Opieki Społecznej. - Zatem treści zawarte w ulotce zostały zaakceptowane przez ministerstwo jako zgodne z profilaktyką HIV/AIDS. To nie jest materiał nakłaniający do homoseksualizmu, ale tłumaczący, jak się zabezpieczać przed zarażeniem - mówi Marzena Krajewska, rzecznik Stowarzyszenia "Lambda".

Nie ma winnego
W Ministerstwie Zdrowia i Opieki Społecznej powiedziano nam, że sprawami ulotek o profilaktyce HIV/AIDS zajmuje się Krajowe Centrum ds. AIDS. Tam jednak nikt tej ulotki nie pamięta i nikt jej nie opiniował. Część edukatorów, którzy prowadzili warsztaty w urzędzie miasta, też jest zdziwiona, że ta ulotka znalazła się wśród innych materiałów. - Nikt nam nie pokazywał żadnych ulotek. Celem warsztatów nie było szkolenie z technik seksualnych. Dla mnie jako pedagoga takie ulotki są obsceniczne i nie powinno ich być wśród materiałów dydaktycznych, związanych z profilaktyką AIDS - tłumaczy Małgorzata Polaska z Towarzystwa Rozwoju Rodziny.

Urzędnik pilnował?
M. Polaska dodaje też, że przy stoliku z ulotkami cały czas stał urzędnik z UMK, który pilnował i rozkładał wszystkie materiały, więc wydawało się, że wszystko jest pod kontrolą. Prezydent Krakowa nie widzi jednak żadnej winy po stronie urzędników. - Zostaliśmy oszukani - mówi. Pytany przez "GK", czy nie doszło do zaniedbań urzędu przy ulokowaniu uczestników warsztatów i dzieci z podstawówki w sąsiadujących ze sobą salach, odpowiada, że gdyby ulotki nie znalazły się na korytarzu, te dwa spotkania odbyłyby się bez zakłóceń. Skandal związany z ulotką "Żyj namiętnie, kochaj się bezpiecznie" był wczoraj przyczyną zwołania nadzwyczajnego posiedzenia Komisji Głównej Rady Miasta Krakowa, na której prezydent Jacek Majchrowski musiał odpowiadać na pytania dotyczące m.in. demoralizowania młodzieży i propagowania postaw dewiacyjnych, pod pozorem profilaktyki. Udało mu się jednak przekonać radnych, że urzędnicy nie zaniedbali swoich obowiązków
BIEDA NIGDY NIE JEST SMUTNA

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw gru 01, 2005 11:34 am

Stefek SKUP SIĘ!
Napisałeś że celem nadrzędnym jest PROKREACJA, więc przeczytaj jeszcze raz mojego posta a zrozumiesz tego SMUTA.

+ lista pytań do Stefka:
- Czy seks tylko w celu osiągnięcia przyjemności to coś złego ?
- Czy seks analny mężczyzny z kobietą to coś złego ?
- Czy używanie prezerwatywy w stosunku heteroseksualnym to coś złego?
- Czy onanizm to coś złego ?
- Czy celibat jest "zgodny z naturą" ?
...pewnie nie odpowiesz...

Pozdrawiam! Metal
Ostatnio zmieniony czw gru 01, 2005 3:10 pm przez metal, łącznie zmieniany 1 raz.

BIMBER

Postautor: BIMBER » czw gru 01, 2005 11:39 am

METAL pisze:Stefek SKUP SIE!

:D :D :D
BIEDA NIGDY NIE JEST SMUTNA

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » czw gru 01, 2005 12:39 pm

suchystaw50 pisze:Wszyscy ktorych znasz ci slodza albo unikaja zabierania glosu. np. Marcinek, ktory jest juz bardzo blisko twojej ....

Który? Bo jeśli ja, to cóż... Nie mam zielonego pojęcia, kim jest Metal.