HKS, czyli: Hutnicy Kochają Siłownię

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » ndz lut 19, 2006 4:56 pm

mr.V - pytanko - jaka bys polecil odzywke "B" lub "WB"?Moze cos do tego co by lepszy efekt byl...?

sezon sie zbliza i trzeba troche popracowac nad soba...

rwd

Postautor: rwd » pn lut 20, 2006 10:07 am

a co do tej "setki" - to jak liczysz rekord? po ćwiczeniach na klate przystąpiłeś do niego (na zmęczonych mięśniach)? czy na początku treningu po lekkiej rozgrzewce i paru seriach próbnych rozpocząłeś boje?

Specjalnego podejścia do rekordu nie robiłem, co daje mi znać że to raczej wcześniej psychika mnie blokowała bardziej niż siła.
Ot standardowy trening na klatkę, gdzie dokładałem co serie 5 kilo i gdy zorientowałem się że robię 90 razy 4 dołożyłem 5 i poszly 3 razy więc postanowiłemspróbowac z ta moją barierą-setką i poszło 2 razy-zapsa siły jeszcze byl ale chodziło mi tylko o sprawdzenie czy wycisnę.
Teraz trochę żałuję bo mogłem próbować jeszcze z 5 dołozyć - ale nic to jutro znów mam klatkę na rozkładzie - tyle że coś mi od weekendu (kiedy robilem ręce) nadgarstek napierdala przy zginaniu (jak ja tego nie lubię-jak nie przejdzie to będzie sakramencko blokował trening z dużym ciężarem).

Jeśli chodzi i centymentry w bicepsie nie jestem nie zadowolony ale niewystarczająco.
Po prostu tej zimy mi się wyjątkowo dobrze ćwiczyło-zmiana siłowni, nowe przyrządy - siła wzrosła, waga też parę kilo do przodu - nawet wyglądowo ten biceps wydaje mi się pełniejszy/większy - myślałem ze poszło więcej - niepotrzebnie wziąłem "centymetr" i mierzyłem. Teraz morale trochę mi spadło hehe.
A ciężar zwiększyć już narazie raczej nie dam rady.

STROŃ*OD*BŁOŃ

Postautor: STROŃ*OD*BŁOŃ » pn lut 20, 2006 11:28 am

Ja powoli wracam do formy:)
Dziś pękło 140. A jak tam panie Vitaminka u Ciebie?? Jak po kuracji??:)
Na podwórzu jest kałuża
A z kałuży się wynurza
Hipopotam powiadacie?
Nie! To Tata po wypłacie

BIMBER

Postautor: BIMBER » pn lut 20, 2006 2:41 pm

Nie wiem co wy to wpierdalacie za chemikalia ale ja trenuje na sucho i dobrze jest :) i tak jestem lepszy od tych co wogole nie trenują :D
BIEDA NIGDY NIE JEST SMUTNA

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn lut 20, 2006 2:52 pm

HDS - dla Ciebie to polecam węgle i białeczko - do tego ewentualnie nitrobolon2 + coś na siłę np tribusterol

RWD - skoro po normalnym treningu tyle dźwigasz to i tak jest nieźle. co do bicepsów, to zauważyłem nie tylko u mnie,że w pewnym momencie po prostu przestają rosnąć, wtedy należy zmienić zestaw ćwiczeń, ewentualnie kolejnośc, czy ilośc powtórzeń

STROŃ - wszystko byłoby git gdyby nie sesja, która mnie niamalże wykończyła (na szczęście to już prawie the end), zrobiłem cykl na nitro - efekty, jak dla mnie znaczne, po parę kilo dołożyłem do wszystkiego, motyle się poszerzyły, wreszcie barki się wyłoniły :) ogólnie lepiej mi się ćwiczyło, mniejsze zmeczenie, mogłem machnąc parę dodatkowych super-serii na koniec treningu, poza tym przytyłem ze 3kg, ale niestety po sesji muszę stwierdzić że spowrotem schudłem. teraz waże coś koło 82kg, ale mam nadzieję że już na bank zrealizuję drugi cykl na nitro (tym razem nitrobolon2) + do tego, jak pisałem kiedyś bcaa, białko i tribusterol. chcę dojść do 85kg, może wiecej, następnie planuję miesiąc-półtora poćwiczyć na bcaa i hmb, potem znowu nitro i ewentualnie stack2 (na siłę).

140kg - imponujące

BIMBER - oczywiście, że lepiej jest cokolwiek ćwiczyć niż nic nie robić, Ameryki nie odkryłeś :)
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
PAN_SPOKO

Postautor: PAN_SPOKO » śr lut 22, 2006 11:39 pm

Duże chłopy. W weekend w przerwie miedzy treningami polecam Top Mocny. Nazwa wyjaśnia wszystko.
"Choćby V liga - bede chodził na Hutnika" - pamiętaj o tym człowiek.

STROŃ*OD*BŁOŃ

Postautor: STROŃ*OD*BŁOŃ » czw lut 23, 2006 11:52 am

lepsza Warka STRONG
Na podwórzu jest kałuża

A z kałuży się wynurza

Hipopotam powiadacie?

Nie! To Tata po wypłacie

Awatar użytkownika
ANCYMON

Postautor: ANCYMON » ndz mar 05, 2006 8:16 pm

Panie Vitaminka,a co Pan polecasz na tzw. sucha mase miesniowa?Bo widze ze sie Pan znasz na temacie :) jakis rok temu jadlem przez kilka miesiecy L-Glutamine razem z Cell Pumpem i musze powiedziec ze dalo rade robic 1kg masy miesniowej na miesiac.I tak regularnie przez 4 miechy.Najlepsze jest to ze nic nie zeszlo po calym cyklu.Niestety CP juz nie uswiadczysz(moge sie mylic) a nie chce experymentowac zeby nie przylac rzezby przed latem ;) Zaproponujesz cos? <sorowka za literowki> PZDR.

Awatar użytkownika
ANCYMON

Postautor: ANCYMON » ndz mar 05, 2006 8:19 pm

Rzecz jasna wszystkie opinie i porady mile widziane:) <nie tylko Mr.Vitaminki>

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn mar 06, 2006 3:01 pm

ancymon - hmb (najlepiej w płynie) + bcaa + cieżki trening :wink:

ja tak mam zamiar wystartować za miesiąc - do wakacji, rzeźba rzeźba i rzeźba :)

Awatar użytkownika
ANCYMON

Postautor: ANCYMON » pn mar 06, 2006 8:33 pm

Ale pojde do przodu cos z masa?czy to recepta na wyrzezbienie tego co mam?Bo chodzi o to ze ta rzezba co mam w zasadzie mi wystarcza :) Chce tylko nabierac powolutku czysej masy miesniowej bez straty rzezby:) choc moze mam za duze wymagania ;) tak czy inaczej dziex za porade.Pzdr mr Vitaminka.

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » pn mar 06, 2006 9:18 pm

albo jedno albo drugie - nie slyszalem jeszcze o tym by komus udalo sie zrobic jednoczesnie mase i rzeźbe, najpierw zrob mase, by pozniej miec co rzezbic...

Awatar użytkownika
TERROR

Postautor: TERROR » pn mar 06, 2006 10:00 pm

A ja mam takie pytanie,mam troche wzrostu kolo 185 cm a moja waga jest mala cos kolo 65 kg czy jest mozliwosc szybszego nabrania na masie?powiem szczerze ze jedzenie nie pomaga jem ile wlezile dziennie i to nic niedaje.Poradzcie mi chlopaki bo chcialbym cos z soba zrobic...z gory dziekuje

Junior

Postautor: Junior » pn mar 06, 2006 11:44 pm

A ja to musze wrócic pod ramie pana vitaminki chyba bo mi "troche" miesien spadł. ale 3mam kuracje Panaspoko top mocny OK
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » wt mar 07, 2006 9:35 am

ANCYMON - HDS ma rację, 2 rzeczy naraz za bardzo nie można robić, a hmb i aminokwasy (BCAA) spowodują że przy dobrym treningu trochę pójdziesz z wagą w przód (i to na mięśniach). na samą masę polecam białko

TERROR - dla Ciebie białko + kreatyna,

ale kurde mać, zapomniałem się was zapytać ile ćwiczycie, same suplementy nic nie dadzą! jeśli ktoś zaczyna to najpierw jestn ajlepiej poćwiczyc na "sucho" (ew. z białkiem), potem dodawać różne inne, np. kreatynę na cykl (4-6tygodni).

Junior - a zapraszam zapraszam, wprawdzie się trochę pozmieniało na gryfach :) ale się poradzi.