KADRA NA MUNDIAL

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

SIMON NH

KADRA NA MUNDIAL

Postautor: SIMON NH » pn maja 15, 2006 8:41 pm

Selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski, Paweł Janas ogłosił skład kadry narodowej na mistrzostwa świata, które rozpoczną się 9 czerwca w Niemczech.
Kadra reprezentacji Polski:

bramkarze - Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion), Łukasz Fabiański (Legia Warszawa);
obrońcy - Jacek Bąk (Al-Rayyan), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Mariusz Jop (FK Moskwa), Seweryn Gancarczyk (Metallist Charków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka (Wisła Kraków);

pomocnicy - Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Kamil Kosowski (FC Southampton), Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Piotr Giza (Cracovia Kraków), Damian Gorawski (FK Moskwa);

napastnicy - Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Grzegorz Rasiak (FC Southampton), Ireneusz Jeleń (Wisła Płock), Paweł Brożek (Wisła Kraków).

-------------------

SZOK dla mnie--brak Dudka,Franka,Kłosa...
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

dUfio

Postautor: dUfio » pn maja 15, 2006 8:51 pm

z dudkiem to akurat słusznie, gosc nic nie gra, podobnie frankowiski-ile strzelil bramek w ligach w tym roku?

swietnie ze jedzie rasiak, beda sie mialy na kim kompleksiarze z onetu pastwic :lol:

Awatar użytkownika
NH Power

Postautor: NH Power » pn maja 15, 2006 8:57 pm

wdg mnie powołania bdb :!: Dudek nie grał - Fabiański wdg. mnie najlepszy golkiper naszej ligi - wdg. mnie prezentuje już poziom europejski. :!: Franek - kompletnie bez formy, od takiego Franka jak w ostatnich meczach wole już Rasialdo :!: :twisted: Dziwi mnie troche powołanie Gizy :? Dobrze że powołał Garncarczyka bo chłopak naprawde w tych meczach co grał gryzł trawe i walczył :!: Szkoda troche Sosina bo na MŚ byłby Hutniczy akcent :twisted: Reszta powołań dla mnie przynajmniej bez zaskoczeń większych 8) GRATULUJE JANASOWI :!: odwagi , nie bał się powołać tych ,którzy w jego myśli szkoleniowej powalczą na mistrzostwach :!: Oby z powodzeniem :twisted:
Power =
n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;

czyli mówiąc po prostu "NH Power" = Hutnik

FAN86

Postautor: FAN86 » pn maja 15, 2006 9:06 pm

Po kolei:

Bramkarze:

Brak Dudka to słuszna decyzja.Nie spodziewałem sie tak odważnej decyzji po Janasie i miło mnie zaskoczył.Wziąłbym jednak Kowalewskiego zamiast Fabiańskiego.Wystarczy młody Kuszczak.Może braknąć drugiego doświadczonego golkipera w razie słabszej formy Boruca.

Obrona:

Brak Rząsy to kolejna dobra decyzja.Gość nic nie gra,nie widziałem dobrego meczu w jego wykonaniu,zupełnie nie potrzebny.Mimo wszystko wziąłbym Kłosa.Reszta ok.

Pomoc:

Jedyna dla mnie niespodzianka to Giza.Zamiast niego wziąłbym Błaszczykowskiego.Niestety brak dobrych lewonożnych zawodników spowodował że lewa flanka nie będzie zbyt mocna.

Napad:

Cóż Jeleń ze Smolarkiem sie pewnie będą zamieniać.Żurawski pewniak,Rasiak ulubieniec,a Brożek...hmmm wole młodego perspektywicznego niż starego dziada za zasługi(czyt. Frankowski).

Ogólnie Janas pozytywnie mnie zaskoczył.Zagrał va banque.Albo bedzie ojcem zwycięstwa albo poniesie ogromną klęske.Cieszy że stawia na młodych i jak dla mnie selekcje bardziej udana niż 4 lata temu.

ozzy

Postautor: ozzy » pn maja 15, 2006 9:11 pm

Mi to w obronie jakos Wasyla brakuje.
A Giza nie bardzo mi pasuje, mysle ze bardziej pasowalby Burkhardt.

spikerspw
Kontakt:

Postautor: spikerspw » pn maja 15, 2006 9:13 pm

Jedyna dla mnie niespodzianka to Giza.Zamiast niego wziąłbym Błaszczykowskiego.Niestety brak dobrych lewonożnych zawodników spowodował że lewa flanka nie będzie zbyt mocna.

wg Ciebie Krzynówek i Kosowski są słaby czy prawonożni :lol:
Kolorowe wierne jest... Kolorowe HKS!!!
www.irmarserwis.pl

magik z cylindrem
Kontakt:

Postautor: magik z cylindrem » pn maja 15, 2006 9:20 pm

dla mnie powołanie Mili i fabiańskiego to totalne nieporozumienie. mila gra lipe straszną a od fabiańskiego to nawet dudek jest leprzy !.

też Bąk to przecież porażka, dziadek który gra w katarze ma być ostoją naszej reprezentacji ??

lewandowski też nie powienien znaleźć sie w kadrze a zamiast brożka powinien być Sosin.

spikerspw
Kontakt:

Postautor: spikerspw » pn maja 15, 2006 9:28 pm

wg mnie Janas postąpił odważnie troche odmładzając kadre aczkolwiek z Milą sie zgodze że nie powinien jechać, za to wiele bardziej powołanie należało się Błaszczykowskiemu ...
Kolorowe wierne jest... Kolorowe HKS!!!

www.irmarserwis.pl

Awatar użytkownika
StasiuHKS

Postautor: StasiuHKS » pn maja 15, 2006 9:36 pm

Mila to wogole jest nieporozumienie. Janas nie wiem po co wziol rasiaka. Zagrał teraz mecz z Wyspami Owczymi szczelil 2 bramki, i pewnie janas dlatego wział go na mundial. To jest moje zdanie na temat Rasiaka. Co do innych to szkoda ze na Mundial nie pojedzie Piechna. Mysle ze grzesiek by dal z siebie wszystko, moze ostatnio nie szczela bramek ale dla mnie jest dobrym pilkarzem. Franek juz faktycznie jest za stary tak jak dudek. Ale dudek przecierz nie gral prawie cała wiosne.
NowaHutaHKS[/size]

Awatar użytkownika
Lukasz_HKS

Postautor: Lukasz_HKS » pn maja 15, 2006 9:51 pm

W Katarze jest wyższy poziom niż w naszej lidze...
Hutnik

HZA_Hutnik

Postautor: HZA_Hutnik » pn maja 15, 2006 10:18 pm

Jak dla mnie te niektóre braki to OK. Franek jak dalej będzie o kasie myślał to już powyżej II ligi nie zagra. Dudka bym jednak wziął bo w przypadku kontuzji Boruca zostajemy z dwoma młodziakami. W ataku straszne nieporozumienie to Brożek - zamiast niego powinien być Sagan, Sosin lub Niedzielan. Jeden z nich - wiadomo, że chciałbym Sosina, ale gra podobnie do Rasiaka, więc nie dublujmy stylu. Powołania dla Jelenia czy Dudki można zrozumieć bo to uniwersalni zawodnicy. Na lewą obronę jeden młody i jeden stary, więc dla Rząsy nie starczyło miejsca - da się zrozumieć. Brakuje mi w pomocy Burego i Błaszczykowskiego.

Oro

Postautor: Oro » pn maja 15, 2006 10:48 pm

Dudka zal, ale jada bramkarze od niego nie gorsi. Powolanie dla Dudki mozna od biedy zrozumiec, bo uniwersalny i caly czas robi postepy, choc zrownowazony to on niestety nie jest. Giza z Mila to w sumie dopiero pol pomocnika a Brozek w ataku?? Arytmetycznie, logicznie i na chlopski rozum lepsi sa chociazby Piechna i Chalbinski a Gajtkowski i Matusiak niewiele gorsi. Franek, rzeczywisie, fatalna forma, wczorajszy uraz tylko dobil jego szanse. Wydaje mi sie,ze 12 bramek w lidze portugalskiej jest warte wiecej niz 13 w polskiej i umiejetnosc gry tylko jedna noga :/ Oprocz tego nie wiadomo co pokaza Gorawski, Kosowski i Gancarczyk. Obawiam sie,ze w drugiej rundzie nasza reprezentacja spotka sie z kibicami na Okeciu :/

Andrew

Postautor: Andrew » pn maja 15, 2006 10:55 pm

Mila to przez ostatni rok na trybunach siedzial (a czasami to go na stadionie nie bylo nawet) ale dostal powolanie, a rezerwowy bramkarz klubowego mistrza Europy, sprawdzany w kadrze nie jedzie. Gdzie tu koncekwencja?? Kosowski tez nie gra wogole. Giza jak i cala Cracovia wiosna b.słabi. Brozek w meczu z Legia pokazuje jak niesamowicie dziadowa ma skutecznosc. Zal Franka bez ktorego na mundial z Polakow pojechaliby tylko Klose i Podolski,ale w barwach Niemiec. Nie podoba mi sie to strasznie, no ale to Janas ponoc jest selekcjonerem.

FAN86

Postautor: FAN86 » pn maja 15, 2006 11:58 pm

spikerspw pisze:

wg Ciebie Krzynówek i Kosowski są słaby czy prawonożni :lol:

Nie zrozumiałaś.Krzynówek ok, bo jest zdecydowanie najlepszym lewym pomocnikiem choć problem jest to że malutko gra w klubie.Chodziło mi o to że jedzie Kosowski a jemu to miejsce się nie należy bo nie gra w klubie wogóle,ale z braku dobrych lewonożnych zawodników Janas nie miał kogo wziąść.

Ktoś tu wpsomniał Piechne...hmmm panowie bez jaj przecież ten gość to bedzie drugi Zenon Burzawa polskeij ligi i w przyszłym sezone słuch o nim zaginie.Sosin mimo mojej sympatii do niego nie nadaje sie na mundial tak samo jak i Rasiak.Brożek jest przynajmniej perspektywiczny i pokazał kilka razy w tym sezonie że stać go na gre na poziomie reprezentacyjnym.

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » wt maja 16, 2006 7:55 am

Ja również oceniam skład kadry generalnie pozytywnie. Nie pasuje mi tam choćby Mila, ale wszystkim nigdy nie dogodzisz. Natomiast Janas udowodnił, że

1.nie boi się podejmować trudnych decyzji
2.ma jakąś swoją koncepcję i konsekwentnie stara się ja realizować
3.ma swoich ulubieńców, ale za to generalnie nie ma dla niego świętych krów i gry "za zasługi"
4.ma jaja.

Oby wszyscy trenerzy byli tacy 8)