Kto za Kasperczyka???

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

fan

Postautor: fan » śr cze 28, 2006 11:43 am

Chciałbym w ciągu dwóch lat wywalczyć awans do II ligi - postawił przed sobą jasno cel nowy szkoleniowiec Hutnika Kraków, Ryszard Kruk.

Cwaniak z niego, powiedział tak bo pewnie za 2 lata i tak - wskutek reorgaznizacji ligi - wejdziemy do 2 ligi. :)

Awatar użytkownika
BOBASBK

Postautor: BOBASBK » śr cze 28, 2006 7:29 pm

Ryszard Kruk trenerem Hutnika
Ryszard Kruk ma zostać nowym trenerem piłkarzy Hutnika Kraków. Sprawa ostatecznie ma się rozstrzygnąć jutro. - Mamy się spotkać z prezesem klubu w czwartek. Jesteśmy na najlepszej drodze, żeby dopiąć szczegóły. Słownie już się dogadaliśmy, ale jeszcze nic nie podpisałem. Jestem jednak zainteresowany prowadzeniem Hutnika - powiedział Ryszard Kruk, który ostatnio był szkoleniowcem Wawelu Kraków, a wcześniej prowadził rezerwy Wisły Kraków, był skautem pracującym w Wiśle (za czasów Henryka Kasperczaka), trenerem w Garbarni Kraków, Wawelu i Świcie Krzeszowice.

- Jesteśmy umówieni na ostateczną rozmowę na czwartek. Trener Kruk ma przedstawić swą koncepcję działań w klubie. Nie stawia on zbyt wygórowanych warunków, a poza tym jest spoza środowiska nowohuckiego, ma bardzo przyzwoitą opinię i jest z Krakowa - podkreśla prezes Hutnika Władysław Handziuk.

Drugim trenerem drużyny ma pozostać Kordian Wójs, który pomagał w pracy dotychczasowemu pierwszemu szkoleniowcowi Hutnika Robertowi Kasperczykowi (teraz poprowadzi Górnika Wieliczka).

Hutnik wciąż liczy na pomoc hutniczego koncernu Mittal Steel. Na razie jego przedstawicieli zobaczymy... na zielonej murawie. W najbliższą sobotę o godz. 14 na boisku Hutnika odbędzie się bowiem mecz drużyn Mittal Steel Polska - Czechy.
Źródło: Dziennik Polski
Hutnik Kraków

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Postautor: admin » czw cze 29, 2006 7:55 am

Na prośbę SWSwNH Suche Stawy zamieszczamy treść listu otwartego do p. Prezesa Władysława Handziuka.

Admin.

Stowarzyszenie Wspierania Sportu
w Nowej Hucie „Suche Stawy”
Ul Klasztorna 2 - Willa Rogozińskich
31-979 Kraków
SucheStawy@Hutnik.krakow.pl

Do: Pana Prezesa Sportowej Spółki Akcyjnej Hutnik Kraków –
Władysława Handziuka

Stowarzyszenie Wspierania Sportu w Nowej Hucie „Suche Stawy” wyraża swoje głębokie zaniepokojenie informacją, iż jedyną braną obecnie pod uwagę kandydaturą na posadę trenera drużyny seniorów jest osoba p. Ryszarda Kruka.
Jesteśmy glęboko przekonani, że warsztat trenerski p. Ryszarda Kruka, Jego ugodowy charakter, nie gwarantują postępu sportowego drużyny. Naszym zdaniem młody, perspektywiczny zespół, jakim jest Hutnik potrzebuje „silnej ręki” trenera, który
w odpowiedni sposób zapanuje nad temperamentami i ambicjami poszczególnych piłkarzy.
Wiemy, iż p. Ryszard Kruk jest trenerem z wieloletnim doświadczeniem, jednak jego ostatnie osiągnięcia – degradacja rezerw T.S. Wisła z trzeciej ligi, nie dają podstaw do optymizmu.
Ponadto mamy świadomość faktu, że p. Ryszarda Kruk jest osobą silnie związaną
z innym krakowskim klubem. Wielokrotnie używal pod adresem osób z naszego, hutniczego środowiska pogardliwego określenia „gumiory”. Zatwierdzenie kandydatury p. Ryszarda Kruka z pewnością spowoduje gwałtowne protesty nowohuckich kibiców. Wierzymy, że władze Hutnik Kraków SSA w poszukiwaniu osób godnych piastowania tak zaszczytnego stanowiska będą kierowały się nie tylko względami finansowymi i zażyłością kandydata
z Czlonkami Rady Nadzorczej. Proponujemy wzięcie pod rozwagę kandydatur innych trenerow jak choćby zasłużony dla hutniczych barw p. Robert Orłowski.

Z hutniczym pozdrowieniem;

Członkowie Stowarzyszenia Wspierania Sportu w Nowej Hucie „Suche Stawy”

Do wiadomości:
- Redakcja „Głos – Tygodnik Nowohucki”
- Redakcja „Dziennika Polskiego”
- Redakcja „Gazety Wyborczej”
- Redakcja portalu www.nowahuta.org.pl
- Redakcja portalu www.Hutnik.krakow.pl

pablo

Postautor: pablo » czw cze 29, 2006 8:15 am

"Wielokrotnie używal pod adresem osób z naszego, hutniczego środowiska pogardliwego określenia -gumiory".
Trochę mnie to zbulwersowało .
Ale to tylko uatrakcyjni pierwszy mecz na naszym estadio bo ja supergumior
nieomieszkam p.Krukowi powiedzieć co sądze o jego psiurskiej przeszłości

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw cze 29, 2006 8:33 am

pablo pisze:"Wielokrotnie używal pod adresem osób z naszego, hutniczego środowiska pogardliwego określenia -gumiory".
Trochę mnie to zbulwersowało .
Ale to tylko uatrakcyjni pierwszy mecz na naszym estadio bo ja supergumior
nieomieszkam p.Krukowi powiedzieć co sądze o jego psiurskiej przeszłości

Nie tylko Ciebie. Uważam, że tylko Gumior może powiedzieć do Gumiora: Ty Gumiorze.

Awatar użytkownika
NH Power

Postautor: NH Power » czw cze 29, 2006 8:55 am

admin pisze:Na prośbę SWSwNH Suche Stawy zamieszczamy treść listu otwartego do p. Prezesa Władysława Handziuka.

Admin.

Proponujemy wzięcie pod rozwagę kandydatur innych trenerow jak choćby zasłużony dla hutniczych barw p. Robert Orłowski.

Nie błagam tylko nie on :!: :!: :?
Power =
n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;

czyli mówiąc po prostu "NH Power" = Hutnik

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw cze 29, 2006 9:12 am

NH Power pisze:Nie błagam tylko nie on :!: :!: :?

Masz jakiieś argumenty oprócz błagań?

Z tego co mi wiadomo jest to trener, ktory zna (bo prowadził) sporo naszych piłkarzy. Przychodzi na Suche Stawy (prywatnie) oglądać mecze naszych drużyn... a co najważniejsze... "umie wziąć za pysk".
Z resztą z pisma wynika że jest to tylko propozycja "kogokolwiek lepszego".
a nie JEDYNA opcja forsowana przez Stow.

Pozdrowka. Metalowy
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
Jakuza
Kontakt:

Postautor: Jakuza » czw cze 29, 2006 9:41 am

A ja się ustosunkuje na spokoju do tego pisma.

Wierzymy, że władze Hutnik Kraków SSA w poszukiwaniu osób godnych piastowania tak zaszczytnego stanowiska będą kierowały się nie tylko względami finansowymi i zażyłością kandydata
z Czlonkami Rady Nadzorczej. Proponujemy wzięcie pod rozwagę kandydatur innych trenerow jak choćby zasłużony dla hutniczych barw p. Robert Orłowski.

Zadajcie sobie pytanie czy Pan O. nie kieruje się względami finansowymi. Czy oferty Wisły nie wybrał ze względów finansowych? ktoś mu oczywiście pomógł objąć tę posadę i dobrze wiemy kto (Boguś P. - teściu).
Tak się nagle złożyło że został bez pracy...
Proszę wymieńcie mi listę zasług trenera O. Chętnie poczytam bo za podobne zasługi trenerem równie dobrze mógłby zostać Kocoń lub Szcześniewski.

Czy na pewno Pan trener O. przychodzi na mecze Hutnika tak stricte prywatnie - ja się z tym nie zgodzę.

Nie będę negował Waszej argumentacji co do trenera K. - nie znam go na tyle. Ale od osób związanych ze środowiskiem piłkarskim słyszałem wiele dobrego o jego warsztacie trenerskim. Boję się tylko tego iż może być marionetką zarządu i rady nadzorczej a to tylko pogłębi zapaść Naszego Ukochanego Klubu

Z doświadczenia wiem swoje: aby uzyskać jak najwięcej informacji, trzeba bardzo dużo rozmawiać z zainteresowanymi. Zarząd i Rada doskonale zdawali sobie sprawę o odejściu Kasperczyka więc ruchy(zapytania, rozmowy wiążące) na stanowisku trenerskim powinny być wykonane dużo wcześniej. Chyba że już dawno było wiadomo kto takową posadę obejmie a nam mydli się jak zwykle oczy....
Biało - Błękitno - Niebieskie barwy.....Królewskie barwy

Awatar użytkownika
NH Power

Postautor: NH Power » czw cze 29, 2006 9:52 am

Jakuza mnie wyręczył w argumentacji 8)
Power =

n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;

czyli mówiąc po prostu "NH Power" = Hutnik

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw cze 29, 2006 10:17 am

Jakuza pisze:A ja się ustosunkuje na spokoju do tego pisma.
Proszę wymieńcie mi listę zasług trenera O. Chętnie poczytam bo za podobne zasługi trenerem równie dobrze mógłby zostać Kocoń lub Szcześniewski.
.

Kłania się czytanie tekstu ze zrozumieniem.

Metal pisze:Z resztą z pisma wynika że jest to tylko propozycja "kogokolwiek lepszego".
a nie JEDYNA opcja forsowana przez Stow.

Pismo wyraźnie mówi o sprzeciwie wobec jednej kandydatury, nie NARZUCA innej.

Pozdrawiam. Metal
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
C-Bool_NH

Postautor: C-Bool_NH » czw cze 29, 2006 10:29 am

Musiało coś podkusić p.Kruka aby złożyć podanie o prace u nas.Jesli tak nas nie lubi to czemu u nas pracuje nie sądze żeby chodziło mu o pieniądze bo jak by tak nie trawił nas to by nie chciał być utożsamiany z Gumiorskim środowiskiem :!:
:arrow: Równie dobrze mógłby trenować np.KS Twardy Beton :!:
Pozdro

Awatar użytkownika
C-Bool_NH

Postautor: C-Bool_NH » czw cze 29, 2006 10:34 am

Metal pisze:
Pismo wyraźnie mówi o sprzeciwie wobec jednej kandydatury, nie NARZUCA innej.

Pozdrawiam. Metal

A jaką ma narzucać :?: wszyscy co chcie być związani trenersko z Hutnikiem już podpisali kontrakty z innymi klubami :(
Pozdro

Awatar użytkownika
Jakuza
Kontakt:

Postautor: Jakuza » czw cze 29, 2006 10:51 am

Osobą Pana trenera O. niepotrzebnie negujecie swoje pismo. Jeszcze raz je przytoczę -
Wierzymy, że władze Hutnik Kraków SSA w poszukiwaniu osób godnych piastowania tak zaszczytnego stanowiska będą kierowały się nie tylko względami finansowymi i zażyłością kandydata z Czlonkami Rady Nadzorczej. Proponujemy wzięcie pod rozwagę kandydatur innych trenerow jak choćby zasłużony dla hutniczych barw p. Robert Orłowski.
Biało - Błękitno - Niebieskie barwy.....Królewskie barwy

Krzycho

Postautor: Krzycho » czw cze 29, 2006 11:33 am

jak chocby, ale nie opowiada sie wylacznie za ta kandydatura

przynajmniej ja to tak rozumiem ; )

Perła17

Postautor: Perła17 » czw cze 29, 2006 12:29 pm

Ja to odebralem jako jedyna i dobta kandytatura na trenera hutnika. Tak mi sie wydaje :D
Bohaterów Września- Zawsze Wierni