PRZYSZŁOŚĆ KS Hutnik KRAKÓW

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

viki

Postautor: viki » czw maja 14, 2009 9:20 am

Ok.

Przekonamy się niebawem ostatecznie, gdzie będzie grać WC. Ja uważam, że Wisła będzie grać nawet przy jednej trybunie u siebie (a może im się uda załatwić, że będą to dwie trybuny), a na dosłownie kilka meczy wyląduje poza Krakowem (zapewne Sosnowiec). Cracovia - gdy poleci z ligi - będzie grać na Wawelu lub ewentualnie w Jaworznie.

Prace, jakie miały być wykonane na Suchych Stawach w ramach EURO2012 nie miały aż tak wielkiej skali. To prawda, że plan zakładał, iż teraz - na wiosne 2009 ruszy u nas budowa trybuny. To oczywiście blokowałoby rozgrywanie meczy WC na SS. Tyle, że wszystkie te przebudowy stadionów miały mieć zachowany pewien ciąg. Priorytetem jest Wisła. Stadion główny. Wisła kończy remont u siebie i wraca na Reymonta. Druga z kolei jest Cracovia. Przebudowa Kałuży się kończy, Cracovia wraca do siebie. Na końcu pozostaje niewielka, w porównaniu do Wisły i Cracovii, inwestycja na Suchych Stawach. Naprawdę można się wyrobić z czasem.

Ale to wszystko zdarzyłoby się, gdyby Kraków był miastem-organizatorem. I wcale nie mam przekonania, że wszyscy już od dawna wiedzieli, że EURO2012 w Kraku nie będzie. A to, że cięli wydatki w budżecie miasta? Prosta sprawa. W momencie gdy okazuje się, że Kraków będzie miał EURO Majcherek zaczyna lamentować, że Kraków samodzielnie nie udźwignie przygotowań do EURO. Nie ma na to środków w budżecie itd. Bo wicie rozumiecie my tu aż trzy stadiony budujemy. W sytuacji gdy FIFA potwierdziłaby Kraków, pieniądze popłynęłyby w sporej części z kasy państwa, a nie wyłącznie z miasta.

Dla mnie skandalem jest inna sprawa: dlaczego w Krakowie buduje się dwa stadiony w centrum miasta, oddalone od siebie może raptem ze 2 km? Stadiony na Reymonta i Kałuży, są stadionami miejskimi. Podobnie jak Hutnik. Dlaczego miasto nie zdecydowało się na budowę jednego, ale większego!, nowoczesnego stadionu, na 40 tys. osób? Co weekend grałaby tam Wisła lub Cracovia. Dodatkowo mogłaby tam grać częściej reprezentacja Polski. Taki stadion powinien być również przygotowany do grania na nim koncertów. I zarobiłby na siebie, spokojnie. To pytanie chciałbym zadać Majchrowskiemu. Wtedy można by było łatwiej znaleźć pieniądze na drugi, kameralny stadion w zupełnie innej części miasta - w Nowej Hucie.

Szkoda jednak toczyć o to spór, gdy istotniejsze tematy na horyzoncie. Czy Hutnik przetrwa? Ale na to pytanie nie odpowiedzą kibice! Należy je zadać prezesom. Pan Presak i Szmyt są winni spotkanie kibicom. Pytanie pomocnicze jest takie: kto ma spotkanie zorganizować? Klub czy kibice? W normalnej sytuacji powinien to zrobić klub. Ale u nas nic nie jest normalne. Wobec czego spotkanie muszą zapewne zaaranżować w cywilizowanych warunkach kibice. No chyba, że Panowie Prezesi wolą spotkać się "przypadkowo" z kibicami na ulicy? Tylko czy wtedy formuła rozmowy będzie właściwa? Czy nie będzie zbyt emocjonalna?

Panie Presak, Panie Szmyt – zróbcie chociaż jedno: zorganizujcie spotkanie z kibicami, na którym OFICJALNIE usłyszymy, jakie są plany Zarządu.
ezswaz aN Hutnik

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw maja 14, 2009 9:59 am

viki pisze:Dla mnie skandalem jest inna sprawa: dlaczego w Krakowie buduje się dwa stadiony w centrum miasta, oddalone od siebie może raptem ze 2 km?

Panie Presak, Panie Szmyt – zróbcie chociaż jedno: zorganizujcie spotkanie z kibicami, na którym OFICJALNIE usłyszymy, jakie są plany Zarządu.

Ad 1: nie 2 km a 800 metrów w linii prostej. Z nieoficjalnych rozmów z urzędnikami wynika, że wpisanie 40 mln w planie na modernizację stadionu Hutnika miało być WYŁĄCZNIE listkiem figowym - po to właśnie, że nikt nie burzył się że modernizuje się 2 stadiony a trzeciego nie.
Nie ma znaczenie czy już wtedy zainteresowani dogadali się, że te 40 mln i tak nie trafią do Huty, czy później, Skutek jest dokładnie taki jak wieszczyliśmy w listopadzie. Oświadczenie Stowarzyszenia Suche Stawy jest dostępne w internecie, więc nie ma co pierdolić.

Ad 2: Wciąż nie rozumiecie jednego. Prezesi czują się dyrektorami FIRMY REMONTOWO BUDOWLANEJ, nie są emocjonalnie związani z piłką, nie uważają żeby kibice mieli cokolwiek do gadania. Jeśli odbędzie się jakiekolwiek spotkanie (w co wątpię) to usłyszycie: "jest ciężko, Huta wycofała zamówienia, długi rosną".
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

viki

Postautor: viki » czw maja 14, 2009 10:47 am

Drogi Metalu, nie irytuj się zbędnie. Tutaj nie chodzi o "pierdolenie", tylko o przepływ informacji oraz - wobec braku jakiejkolwiek polityki informacyjnej klubu - o ustalenie faktów. Myslę, że jesteśmy na takim etapie agonii naszego klubu, że zbędna kurtuazja i zachowywanie informacji wyłącznie dla siebie jest zwyczajnie głupie.

Jeżeli z Hutnika ma cokolwiek pozostać w przyszlości, to trzeba zadawać pytania i publikować wszelkie odpowiedzi uzyskane od Zarządu. A jeżeli odpowiedzi brak, to również informowac o tym.

Jeżeli Prezesi uchylają sie od spotkania z kibicami, to trzeba prosić o zainteresowanie i mediacje Majchrowskiego. Wiem, ze PMK ma w dupie kibiców Hutnika, ale jezeli Stowarzyszenie wystąpi najpierw do Prezesa Szmyta z prośbą o pilne spotkanie, a reakcji nie będzie, to niech Majchrowski pomoże się spotkać. Pismo do PMK należy wysłać do wiadomości krakowskich redakcji. Można do sprawy włączyć radnych z Nowej Huty. Można atakować posła Fedorowicza - wiem że Wiślak, ale równocześnie kibic i jego Teatr Ludowy w Nowej Hucie jest położony. Trzeba zacząć krzyczeć, gdyż inaczej umrzemy po cichu. A jak umierać, to z fajerwekami.

Wyjazd do Tarnowa (byc może ostatni wyjazd w historii klubu, nigdy bym nie przypuszcał, że tego dożyję) powinien mieć wyjątkowy charakter. Ciężko będzie zebrać tak dużą grupę kibiców ponownie. Trzeba to wykorzystać. Ale nie w ten sposób, że wywiesimy jakies hasło na prześcieradle. To musi być coś chwytliwego medialnie. Coś co pokaże Kronika, a może i Teleexpres. Ten wyjazd z jednej strony musi być z maksymalnym dopingiem, a z drugiej obrazować katasrofę naszego klubu.
ezswaz aN Hutnik

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw maja 14, 2009 11:04 am

Słowa o pierdoleniu kierowałem raczej w stronę dywagacji "co by było gdyby w Krk było E2012.

Dużo piszesz o tym co "trzeba zrobić". Nawet wskazujesz potencjalnych wykonawców tych skądinąd słusznych pomysłów. To jest chroniczna przypadłość kibiców Hutnika :)

Proponuję zacząć od deklaracji co zrobisz TY. Wtedy dopiszę co zrobię JA :)
A jak nam dobrze pójdzie to do meczu z Unią wpisze się jeszcze kilka osób i coś z tego będzie.

Pozdrawiam serdecznie :)

PS: polecam uwadze ten post:
http://forum.Hutnik.krakow.pl/viewtopic ... &start=143

viki

Postautor: viki » czw maja 14, 2009 11:51 am

Do Zarządu klubu pismo winna skierować organizacja, nie osoba prywatna. Stowarzyszenie reprezentuje szerszą grupe ludzi i takie pismo ma inna rangę. Jeżeli problemem jest zredagowanie pisma z prośba o spotkanie (do wiadomości PMK), to mogę takie przygotować. Pozostanie sprawa wysłania (a raczej dostarczenia do klubu osobiscie, czas! - za potwierdzeniem oczywiście), po opieczętowaniu przez Stowarzyszenie. Tyle na początek. Jeżeli nie będzie odzewu - kolejne pismo. Tym razem do Majcherka. Z prosba o pilne działanie i mediację. Takie też mogę zredagować.
ezswaz aN Hutnik

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw maja 14, 2009 11:57 am

Zgodnie z umową:
Ty napisz pismo. (nie wklejaj jego treści tutaj proszę)
Ja zachęcę Zarząd Stowarzyszenia do pchnięcia go dalej.
DA SIĘ!

Fan Hutnika

Postautor: Fan Hutnika » pt maja 15, 2009 12:00 pm

jak tu ma byc dobrze w klubie jak ma sie prezesa ,ktory bardziej kocha Cracovie niz Hutnik ,zreszta jak napisal ktos juz prezesi sa zarzadcami spolki remontowej.
Panowie gorzej to jeszcze nie bylo w klubie jak doszlo do tego ze Hutnikiem rzadza fanatycy Pasow ,jaja nie z tej ziemi ja pierdole

cytat z forum Pasow

Ten Szmyt bywa u nas na każdym meczu jakby się ktoś pytał. Nie ma co, bo do nas nie ma aż takiej nienawiści w Hucie, ale dobrze też nie jest. pod względem kibicowskim a jeśli chodzi o stadion to lepiej burzyć dopiero po wybudowaniu czegoś w dziurze już zrpobionej.Nie ma Euro nie ma pośpiechu jest czas na zmiany.Gdyby się to co cuduje Magiczny Majcher miało sens to damy radę. Umiemy sobie poradzić i z nim. będzie sprawa prawie jak Basztowa!
http://www.youtube.com/watch?v=tnkA38Lh ... re=related to jeszcze nie tak dawno bylo tak pieknie ,tyle hutniczych braci :(

PAHKS

Postautor: PAHKS » pt maja 15, 2009 12:32 pm

:shock: :shock: :shock: :shock:
DRAMAT
no to po co tu jakis sponsor Szmytowi jak "w moim sercu pasy " w Hutniku tylko pracuje i kase zbiera
PrzyArceHKS
Bylismy jestesmy bedziemy

dUfio

Postautor: dUfio » pt maja 15, 2009 1:08 pm

PAHKS pisze: w Hutniku tylko pracuje i kase zbiera

to wiadomo nie od dzis

Qlawy

Postautor: Qlawy » pt maja 15, 2009 8:07 pm

Dziś w Dzienniku Polskim piszą, że dogadali się z zakonem Cystersów w sprawie Oświetlenia na suchych stawach by wisła i cracovia mogły grac na Hutniku w przszła rundę.

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » pt maja 15, 2009 8:39 pm

Qlawy pisze:Dziś w Dzienniku Polskim piszą, że dogadali się z zakonem Cystersów w sprawie Oświetlenia na suchych stawach by wisła i cracovia mogły grac na Hutniku w przszła rundę.

no to widać jak uważnie czytasz forum ... :twisted:

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » pt maja 15, 2009 8:39 pm

Możecie odnotować w statystykach, że ta KURWA to najgorszy prezes HUTNIKA w historii !!!
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Porter_HKS

Postautor: Porter_HKS » sob maja 16, 2009 12:50 am

metal pisze:[color=darkblue]Słowa o pierdoleniu kierowałem raczej w stronę dywagacji "co by było gdyby w Krk było E2012.

Proponuję zacząć od deklaracji co zrobisz TY. Wtedy dopiszę co zrobię JA :)

Metal nie bądź taki skromny, pochwal się. Wszystkim wytykasz że nic nie robią więc pochwal się swoimi osiągnięciami.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » sob maja 16, 2009 12:54 am

Czytaj ze zrozumieniem proszę.

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » sob maja 16, 2009 1:44 pm

każdy tylko jakieś opinie.. propozycje.. ataki papierowe.. sam tak czasami robię..
Gdyby każdy z nas tak szczerze choć w 1/3 interesował się czynnie tym wszystkim tyle co Metal to pewnie było by kolorowo!! ..