Puchar Polski

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

misiek

Postautor: misiek » śr cze 10, 2009 1:08 am

Uśmiałem się jak nie wiem co !! "Gwiazdy" Puszczy nie dorównywały nam grą do pięt to zaczęli kosić bez piłki !! Piękne zachowanie sędziego przy pierwszej sytuacji kartkowej , za faul dla naszego żółtko , a za odepchnięcie Dziadzia po gwizdku czerwo (tak się sędziuje) . Potem kilka fauli bez piłki za które powinny też być chociaż żółtka , ale i tak "nadgonili" to :D (druga czerwona w pierwszej połowie) O bramkach trzeba powiedzieć , że Kępa zapodał klasową asystę do Szewczyka , który uderzył bez namysłu z woleja !! Potem z metra dobił głową piłkę w zamieszaniu i to ustawiło mecz . Potem zaczęli faulować , bo nie potrafili powstrzymywać naszych przepisowo , do przerwy jeszcze Hajduk powinien strzelić bramkę po rajdzie od połowy , ale wypchał się do kąta . Druga połowa to popis kolejnego faulu bez piłki (Kostera) , oczywiście czerwo . Na trybunach nie jak przy dwóch pierwszych wyp... , tylko ironiczne Marcin Kostera !! hehe . Nasi zaczęli grać piłką po obwodzie i dość szybko to przyniosło bramkę na 3-1 (podcinka Kiwackiego jak to napisał vitoss) , po 2-3 minutach podwyższenie na 4-1 po rajdzie prawym skrzydłem Kiwackiego i dograniu do tyłu (Jagła) . Na tym się zakończył mecz (w około 65 minucie !!), ponieważ najpierw Kusia wykopał piłkę na trybunę i obejrzał drugie żółtko , a po chwili inny zawodnik zrobił to samo i sędzia nie patyczkując się pokazał 5 czerwo , po którym odgwizdał zakończenie meczu !! Hutnicy dostali gromkie brawa oraz odziwo sędziowie !! :roll:
Taki mały skrót meczu ;) Pozdro !!
Ostatnio zmieniony śr cze 10, 2009 1:39 am przez misiek, łącznie zmieniany 5 razy.

misiek

Postautor: misiek » śr cze 10, 2009 1:14 am

Piotrek pisze:ta kartka po 4 bramce była celowa, i wtedy powinien być koniec meczu, 5 sztuka to już niczego nie zmieniła. bali sie chłopaki ośmieszenia. w sumie dobry rewanż za 0-6. mam nadzieje że podobnie zagrają o II ligę, bo piłkarsko dziś puszcze zdecydowanie przewyższali

Po piątej czerwonej jest walkower , więc sporo zmieniła .
Ośmieszyliśmy ich grą w pierwszej połowie i wtedy zaczęli grać nie przepisowo , na szczęście sędziowie stanęli na wysokości zadania i widzieli te przewinienia (trzy razy bez piłki , nawet ja tych fauli nie widziałem!!)

4-1 , przerwany w 68 minucie .
Bramki : Szewczyk 5, 19, Kiwacki 63, Jagła 67 - Kusia 52 (k)

Składy :
Hutnik: Turbasa - Czajka, Pasionek (46 Jagła), Jurkowski, Niechciał - Kępa, Świątek, Dziadzio (46 Tarasek), Pyciak - Szewczyk (33 Kiwacki), Hajduk.
Puszcza: Kwedyczenko - Zajda (46 Gaudyn), Kostera, Rapacz, P.Morawski - Michał Morawski, Filipczak, Lewiński, Kusia - Kmak, Zubel.

Kartki :
Żółte : Dziadzio - Kusia, P.Morawski (obaj po dwie)
Czerwone : Kmak 38 (kopnięcie rywala bez piłki), Rapacz 42 (kopnięcie rywala bez piłki), Kostera 65 (niesportowe zachowanie), Kusia 67 (druga żółta), P.Morawski 68 (druga żółta)

Oro

Postautor: Oro » śr cze 10, 2009 1:00 pm

Mam tylko nadzieję, że te karteczki, przynajmniej czerwone, się temu niepołomickiemu bydłu będą liczyły w nowym sezonie. Walnąć im po 3-5 meczów, profilaktycznie, jak temu debilowi z Realu - nie umiesz grać, nie graj!

Awatar użytkownika
Daro1950

Postautor: Daro1950 » śr cze 10, 2009 3:28 pm

Oro pisze:Mam tylko nadzieję, że te karteczki, przynajmniej czerwone, się temu niepołomickiemu bydłu będą liczyły w nowym sezonie. Walnąć im po 3-5 meczów, profilaktycznie, jak temu debilowi z Realu - nie umiesz grać, nie graj!

Kartki z pucharu się nie liczą do ligi

dUfio

Postautor: dUfio » śr cze 10, 2009 8:16 pm

Daro1950 pisze:
Oro pisze:Mam tylko nadzieję, że te karteczki, przynajmniej czerwone, się temu niepołomickiemu bydłu będą liczyły w nowym sezonie. Walnąć im po 3-5 meczów, profilaktycznie, jak temu debilowi z Realu - nie umiesz grać, nie graj!

Kartki z pucharu się nie liczą do ligi

kartki może i nie ale dyskwalifikacje tak. dlatego nasi starali sie by nie dac sie sprowokowac.

dzieki Metal i reszta za zyczenia.

majlech

Postautor: majlech » śr cze 10, 2009 10:15 pm

dUfio - ode mnie tez wszystkiego naj!

Przesledzilem historie PP w zeszlym sezonie i wynika z tego, ze jesli zwyciezymy w Pucharze na szczeblu Krakowskim, to zagramy w polfinale pucharu regionalnego: ze zwyciezca jednego z trzech pozostalych podokregow: wadowickiego, nowosadeckiego lub tarnowskiego. Z tego co wiem, to w Wadowicach Puchar zdobyla Przeciszovia.

Duzyny, ktore wygraja te polfinaly maja (a przynajmniej mialy) zagwarantowany udzial w Pucharze Polski szczebla centralnego.

Roznica polegala na tym, ze zwyciezcy pucharow regionalnych byli rozstawieni, a czesc druzyn (finalistow) musiala rozegrac dodatkowo runde przedwstepna.
Po niej rozgrywano runde wstepna (miedzy zwyciezcami pucharow regionalnych), a dopiero potem runde pierwsza, w ktorej braly zespoly z owczesnej 2. ligi (obecnie 1.).

Niestety nigdzie nie znalazlem jasnego regulaminu rozgrywek w roku 2009/10, wiec mysle, ze bedzie podobnie jak w ubieglym sezonie.
Welcome to Suche Stawy - The Home of Hutnik Kraków!

majlech

Postautor: majlech » śr cze 10, 2009 10:35 pm

Jeszcze znalazlem informacje, ze 16.06 zostanie rozegrany final PP w Tarnowie: zagraja w nim Unia Tarnow z Tuchovia Tuchow.

hajduk

Postautor: hajduk » śr cze 10, 2009 11:08 pm

http://www.krak.tv/kategoria-9,film-425.html materiał z meczu Hutnik Puszcza (półfinał Pucharu Polski)

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » czw cze 11, 2009 5:12 pm

pasowało by nie odpuszczać bo dzięki temy jeśli... (odpukać) bedzie to jedyna szansa oglądnięcia na ESS normalnych drużyn.

a pomyśleć że w sezonie 1986/87 na szczeblu krakowskim puchar zdobywały nasze rezerwy :cry:

majlech

Postautor: majlech » czw cze 11, 2009 8:52 pm

Po wtorkowym meczu PP myślałem, że już długo takiego meczu nie zobaczę. Tymczasem przed chwilką zakończył się mecz barażowy o Serie A – Livorno – Grosseto. W pierwszym meczu Grosseto dość szczęśliwie wygrało 2-0. W dzisiejszym rewanżu najpierw Livorno w 24 min. wyszło na prowadzenie 1-0, a w 33 min. było już 1-1. Potem w końcówce pierwszej połowy Grosseto straciło najpierw jednego piłkarza, a chwilę później i bramkę na 2-1.
Livorno zaczęło bardzo dobrze drugą połowę i szybko strzeliło 2 bramki. Przy stanie 4-1 piłkarzom Grosseto puściły nerwy – w rezultacie czego w ciągu kwadransa dostali 3 czerwone kartki, wyrzucony został też jeden z trenerów gości.
W ostatnich 20 minutach 7 piłkarzy Grosseto walczyło z 11 piłkarzami Livorno, a właściwie starało się nie dopuścić ich do przejęcia piłki. Udało się i mecz zakończył się rezultatem 4-1.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt cze 12, 2009 2:42 am

majlech pisze:W ostatnich 20 minutach 7 piłkarzy Grosseto walczyło z 11 piłkarzami Livorno, a właściwie starało się nie dopuścić ich do przejęcia piłki. Udało się i mecz zakończył się rezultatem 4-1.

no to faktycznie chwałe im przynosi bo odpadli z dalszych gier ;)
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

majlech

Postautor: majlech » pt cze 12, 2009 4:17 am

Przynajmniej w przeciwienstwie do Puszczy dograli mecz do konca :-) No i w drugiej polowie mieli miazdzaca przewage w posiadaniu pilki :-)

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt cze 12, 2009 11:57 am

chodzi o to zdanie od "udało się...". ale co się udało? charakterna drużyna by robiła tak jak oni a w ostatnich 5 minutach rzuciła się na rywali 5 graczami - albo by strzelili i weszli, albo stracili kolejnego gola co i tak nie zmieniało ich sytuacji. o to mi chodzi ;)

majlech

Postautor: majlech » pt cze 12, 2009 12:12 pm

aaa o to.... :-) Przeczytaj uwaznie zdanie poprzednie:

"...a właściwie starało się nie dopuścić ich do przejęcia piłki. Udało się i mecz zakończył się rezultatem 4-1."

Czyli udalo sie... nie dopuscic przeciwnika do przejecia pilki - w ostatnich 20 min, Livorno mialo pilke moze 2-3 razy Panie Stylisto :-) Pozdrowienia - do dywagacji leksykalno-gramatycznych zapraszam na priva:-)

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt cze 12, 2009 1:07 pm

idze idze ;)