HKS, czyli: Hutnicy Kochają Siłownię
Moderator: dUfio
a co do tej "setki" - to jak liczysz rekord? po ćwiczeniach na klate przystąpiłeś do niego (na zmęczonych mięśniach)? czy na początku treningu po lekkiej rozgrzewce i paru seriach próbnych rozpocząłeś boje?
Specjalnego podejścia do rekordu nie robiłem, co daje mi znać że to raczej wcześniej psychika mnie blokowała bardziej niż siła.
Ot standardowy trening na klatkę, gdzie dokładałem co serie 5 kilo i gdy zorientowałem się że robię 90 razy 4 dołożyłem 5 i poszly 3 razy więc postanowiłemspróbowac z ta moją barierą-setką i poszło 2 razy-zapsa siły jeszcze byl ale chodziło mi tylko o sprawdzenie czy wycisnę.
Teraz trochę żałuję bo mogłem próbować jeszcze z 5 dołozyć - ale nic to jutro znów mam klatkę na rozkładzie - tyle że coś mi od weekendu (kiedy robilem ręce) nadgarstek napierdala przy zginaniu (jak ja tego nie lubię-jak nie przejdzie to będzie sakramencko blokował trening z dużym ciężarem).
Jeśli chodzi i centymentry w bicepsie nie jestem nie zadowolony ale niewystarczająco.
Po prostu tej zimy mi się wyjątkowo dobrze ćwiczyło-zmiana siłowni, nowe przyrządy - siła wzrosła, waga też parę kilo do przodu - nawet wyglądowo ten biceps wydaje mi się pełniejszy/większy - myślałem ze poszło więcej - niepotrzebnie wziąłem "centymetr" i mierzyłem. Teraz morale trochę mi spadło hehe.
A ciężar zwiększyć już narazie raczej nie dam rady.
-
-
HDS - dla Ciebie to polecam węgle i białeczko - do tego ewentualnie nitrobolon2 + coś na siłę np tribusterol
RWD - skoro po normalnym treningu tyle dźwigasz to i tak jest nieźle. co do bicepsów, to zauważyłem nie tylko u mnie,że w pewnym momencie po prostu przestają rosnąć, wtedy należy zmienić zestaw ćwiczeń, ewentualnie kolejnośc, czy ilośc powtórzeń
STROŃ - wszystko byłoby git gdyby nie sesja, która mnie niamalże wykończyła (na szczęście to już prawie the end), zrobiłem cykl na nitro - efekty, jak dla mnie znaczne, po parę kilo dołożyłem do wszystkiego, motyle się poszerzyły, wreszcie barki się wyłoniły
ogólnie lepiej mi się ćwiczyło, mniejsze zmeczenie, mogłem machnąc parę dodatkowych super-serii na koniec treningu, poza tym przytyłem ze 3kg, ale niestety po sesji muszę stwierdzić że spowrotem schudłem. teraz waże coś koło 82kg, ale mam nadzieję że już na bank zrealizuję drugi cykl na nitro (tym razem nitrobolon2) + do tego, jak pisałem kiedyś bcaa, białko i tribusterol. chcę dojść do 85kg, może wiecej, następnie planuję miesiąc-półtora poćwiczyć na bcaa i hmb, potem znowu nitro i ewentualnie stack2 (na siłę).
140kg - imponujące
BIMBER - oczywiście, że lepiej jest cokolwiek ćwiczyć niż nic nie robić, Ameryki nie odkryłeś
RWD - skoro po normalnym treningu tyle dźwigasz to i tak jest nieźle. co do bicepsów, to zauważyłem nie tylko u mnie,że w pewnym momencie po prostu przestają rosnąć, wtedy należy zmienić zestaw ćwiczeń, ewentualnie kolejnośc, czy ilośc powtórzeń
STROŃ - wszystko byłoby git gdyby nie sesja, która mnie niamalże wykończyła (na szczęście to już prawie the end), zrobiłem cykl na nitro - efekty, jak dla mnie znaczne, po parę kilo dołożyłem do wszystkiego, motyle się poszerzyły, wreszcie barki się wyłoniły

140kg - imponujące
BIMBER - oczywiście, że lepiej jest cokolwiek ćwiczyć niż nic nie robić, Ameryki nie odkryłeś

Wawrów! <oklaski> Wawrów!
-
Panie Vitaminka,a co Pan polecasz na tzw. sucha mase miesniowa?Bo widze ze sie Pan znasz na temacie
jakis rok temu jadlem przez kilka miesiecy L-Glutamine razem z Cell Pumpem i musze powiedziec ze dalo rade robic 1kg masy miesniowej na miesiac.I tak regularnie przez 4 miechy.Najlepsze jest to ze nic nie zeszlo po calym cyklu.Niestety CP juz nie uswiadczysz(moge sie mylic) a nie chce experymentowac zeby nie przylac rzezby przed latem
Zaproponujesz cos? <sorowka za literowki> PZDR.

-
-
ANCYMON - HDS ma rację, 2 rzeczy naraz za bardzo nie można robić, a hmb i aminokwasy (BCAA) spowodują że przy dobrym treningu trochę pójdziesz z wagą w przód (i to na mięśniach). na samą masę polecam białko
TERROR - dla Ciebie białko + kreatyna,
ale kurde mać, zapomniałem się was zapytać ile ćwiczycie, same suplementy nic nie dadzą! jeśli ktoś zaczyna to najpierw jestn ajlepiej poćwiczyc na "sucho" (ew. z białkiem), potem dodawać różne inne, np. kreatynę na cykl (4-6tygodni).
Junior - a zapraszam zapraszam, wprawdzie się trochę pozmieniało na gryfach
ale się poradzi.
TERROR - dla Ciebie białko + kreatyna,
ale kurde mać, zapomniałem się was zapytać ile ćwiczycie, same suplementy nic nie dadzą! jeśli ktoś zaczyna to najpierw jestn ajlepiej poćwiczyc na "sucho" (ew. z białkiem), potem dodawać różne inne, np. kreatynę na cykl (4-6tygodni).
Junior - a zapraszam zapraszam, wprawdzie się trochę pozmieniało na gryfach

Wawrów! <oklaski> Wawrów!