POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
NH Power

Postautor: NH Power » śr lis 21, 2012 5:22 pm

Pitrol, to nałęcz tak pierdolił bo oglądałem to w tv, też zwróciłem na to uwage
Power =
n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;

czyli mówiąc po prostu "NH Power" = Hutnik

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » ndz lis 25, 2012 7:24 am

Mówię to co myślę, robię to co mówię

ksh72

Postautor: ksh72 » ndz lis 25, 2012 8:11 pm

derexnh

Postautor: derexnh » śr lis 28, 2012 7:46 pm

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » śr lis 28, 2012 7:58 pm

Obrazek

Niektórych nazwisk cholernie szkoda, biorąc pod uwagę nakład i szeroką dostępność tego tygodnika.
Zastanawia mnie teraz kiedy rozpocznie się proces zmiany tematyki artykułów w Uważam Rze Historia...
Quam dulce et decorum est pro patria mori

derexnh

Postautor: derexnh » śr lis 28, 2012 8:30 pm

jak to szkoda ?? przeciez oni beda pisac dalej tylko juz nie w tej gazecie :)
A zdaje sie, ze juz do kupienia jest 2tygodnik "w sieci" gdzie akurat znajdziesz te nazwiska.

ksh72

Postautor: ksh72 » śr lis 28, 2012 8:48 pm

czy będą pisać to się okaże, a "w sieci" to trochę inny projekt.

już jesteśmy parę lat za Białorusią - wszystko co nie za rządem trzeba rozpierdolić.

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » śr lis 28, 2012 8:51 pm

derexnh pisze:jak to szkoda ?? przeciez oni beda pisac dalej tylko juz nie w tej gazecie Smile

Doskonale sobie zdaję sprawę, że raczej nie wejdą w publicystyczny stan uśpienia, ale jak wspomniałem wcześniej żałuję tego przede wszystkim ze względu na:

Troublemaker pisze: nakład i szeroką dostępność tego tygodnika.

Ja sobie do ich tekstów dotrę, aczkolwiek "martwię" się o innych. :)

http://awantura.salon24.pl/467914,solid ... uwazam-rze

Zastanawia mnie, czy wedle powyższej relacji Gmyza wszyscy wyżej podpisani okażą się solidarni.
Ostatnio zmieniony śr lis 28, 2012 8:53 pm przez Troublemaker, łącznie zmieniany 1 raz.

ksh72

Postautor: ksh72 » śr lis 28, 2012 8:52 pm

Gdy słyszę, co dzieje się w „Rzeczpospolitej” i „Uważam Rze”, gdy widzę programy informacyjne i publicystyczne w TVN-ie, Polsacie i TVP, gdy straszą mnie prawicą jako terrorystami, gdy władza zaostrza prawo przeciw wolności słowa i niszczy demokrację, gdy w życiu publicznym szarogęszą się agenci obcych mocarstw, gdy czytam np. Grzegorza Hajdarowicza, Agnieszkę Kublik, Tomasza Lisa, Wojciecha Maziarskiego, Wojciecha Mazowieckiego, Janinę Paradowską i Pawła Wrońskiego, to przypomina mi się arcydzieło „Przygody dobrego wojaka Szwejka”. A zwłaszcza jeden cytat: „Nachalne są te kurwy i zuchwałe”.

Krzysztof Czabański

http://wpolityce.pl/dzienniki/dziennik- ... lo-na-tyle

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » czw lis 29, 2012 1:33 pm

Troublemaker pisze:Zastanawia mnie teraz kiedy rozpocznie się proces zmiany tematyki artykułów w Uważam Rze Historia...

Plotka głosi, że dzieci spod Cedyni wreszcie doczekają się własnej publikacji popularnonaukowej. :wink:

A tak poważnie to bardzo szkoda tego tytułu. Chociaż odkąd przejął go Hajdarowicz była to tylko kwestia czasu. Moim zdaniem jest wręcz dziwne, że aż tyle czasu to trwało.
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!

BarteKSH

Postautor: BarteKSH » czw lis 29, 2012 6:38 pm

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw lis 29, 2012 6:58 pm

Pomocnicy prowokacji - Tomasz Sakiewicz

Z dużym przerażeniem wysłuchałem tego, co mówił Grzegorz Braun o potrzebie likwidowania dziennikarzy. Ze zdumieniem obserwuję dziś, że są tacy, którzy tę wypowiedź popierają. Nie chodzi mi o to, że szkodzi to potwornie prawicy, choć szkodzi, lecz o to, że takie poglądy są sprzeczne z chrześcijańskimi i demokratycznymi fundamentami naszego myślenia o państwie i społeczeństwie.

Najcięższym zarzutem, jaki wysuwam wobec Donalda Tuska, oprócz serwilizmu w stosunku do mocarstw ościennych, jest to, że pod jego rządami giną niewinni ludzie. Nie był w stanie zapewnić bezpieczeństwa prezydentowi i innym pasażerom lotu do Smoleńska. To członek jego partii – Ryszard Cyba – zamordował działacza PiS, a drugiemu usiłował poderżnąć gardło. To za rządów Donalda Tuska rozpleniła się plaga samobójstw ważnych świadków i znanych osób, szczególnie z kręgu służb specjalnych. Rząd jest odpowiedzialny za ochronę swoich obywateli, a za bezpieczeństwo swoich przeciwników politycznych – szczególnie. Taki obowiązek nakłada na władzę zwycięstwo w demokratycznych wyborach. Gdyby ta zasada nie obowiązywała, nikt w wyborach by nie uczestniczył, tylko na własną rękę wymierzał sprawiedliwość – leciał po karabin i wynajmował prywatną armię.

W dniu, kiedy nasza formacja obejmie rządy, będziemy mieli szczególny obowiązek ochrony nie tylko wyborców PO, ale także polityków tego ugrupowania i wspierających ich propagandystów z TVN i „Gazety Wyborczej”. Jeżeli ktokolwiek z nich popełnił przestępstwo, musimy zapewnić mu uczciwy proces. W demokratycznym państwie, zbudowanym na fundamentach chrześcijańskich, nie wolno nawet inaczej myśleć. To, że mamy prawo mówić o naszych oponentach politycznych krytycznie, nie zmienia faktu, że jednocześnie spada na nas obowiązek zapewnienia ochrony ich podstawowych praw, gdy sami będziemy rządzili.

Żeby przejąć władzę w Polsce, nie musimy robić rewolucji. Wystarczy wygrać wybory. Być może trzeba będzie te wybory przyspieszyć pokojowymi demonstracjami. Polska nie może czekać kolejne trzy lata, aż obecny rząd doprowadzi do bankructwa państwa. Scenariusz szybszych zmian będzie możliwy tylko wtedy, gdy zyska akceptację społeczną na masową skalę. Takiej akceptacji nie uzyskamy, wywijając okrwawionym toporem. Faceci w kominiarkach 11 listopada i afera z Brunonem K. miały oddalić nas od poparcia społecznego. Ci, którzy swoimi wypowiedziami do nich się dołączają, stają po stronie prowokacji. Prowokacji, które utrzymują obecne rządy i uzasadniają ich antydemokratyczne działania.

http://niezalezna.pl/35280-pomocnicy-prowokacji

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » śr gru 05, 2012 2:42 pm

Mistrzostwo Świata :shock:

Język miłości

Opublikowano 3 Grudzień 2012 Autor: Janusz Palikot

Jerzy Urban – NIE 49/2012

„Uzdolniony do wszystkiego red. Rafał A. Ziem­kiewicz z „Gazety Polskiej” ocenia („Wszystko się zgadza”, „GP” z 21 listopada): Palikot to już nie baran, to bydlę.

Janusz Palikot jest przyszłością Europy, gdyż władza nad Polską to dlań ciasny, poniżający, choć niezbędny etap przejściowy. Palikotyzm oznacza modernizację i wietrzenie zatęchłości. Palikot jest jaroszem, mędrcem, filozofem.Uwo­dzi ludzi,porywa masy. Książe Walii Karol, kiedy rano wstaje, dzwoni do ambasadora swojej mamusi w Warszawie py­tać, jak dziś ubrany jest Palikot, aby go naślado­wać. Janusz jest bowiem wskaźnikiem elegancji, a Jego czerwony zegarek wyznacza czas przyszły kontynentu.Czas Palikota.
Wokół Palikota zbierają się najwybitniejsi my­śliciele i artyści, a jeśli któryś nie jest wielkością, to przez osmozę myśli bijących od Palikota mistrzem się staje. Widać gołym okiem, jak przy Palikocie rozdymają się talenty i mnożą zwoje mózgów.
Żona Palikota jest tak śliczna, że gdy ustawi się wśród antycznych rzeźb przedstawiających greckie i rzymskie piękności, wyglądają one jak polskie ropuchy z parafialnego bajora. Dzieci Palikotów są tak anielskie, że na ich wi­dok pedofile biegną do Tuska, aby ich wykastro­wał, gdyż widok tych niewiniątek jest nie do wy­trzymania dla dzieciojebców.
Dobroć Palikota nosi znamiona świętości. Pędząc swoim land roverem, zawsze wymija śle­pe staruszki, szczególnie gdy są kulawe i wloką się po pasach. Uczynił on posłami mnogość nie­szczęśników tracących uprawnienia do pomocy społecznej.
Zbiór mów sejmowych Palikota będą kiedyś wkuwać na pamięć studenci politologii oraz adepci prawa uczący się oratorstwa.
Niezmierzone swoje bogactwa Janusz Palikot przeznacza na mecenat nad sztuką i sam upra­wia kulturę wyrafinowaną. Będąc smakoszem, jada siekaną trawę przysmaczoną obierkami z kartofli.

Oto, jakim jest Janusz Palikot, z czego wynika, że to bynajmniej nie baran i bydlę, jak go przed­stawia erudyta i patriota Ziemkiewicz. Będąc prawdziwym Polakiem, Ziem­kiewicz mniema, że potrafi pluć wyżej niż ja. Otóż błądzi. Wyzwany jako palikotowiec na gombrowiczowskie te zawody w plwaniu z całym szacun­kiem dla prawicowego publicysty scharakteryzuję go prawdziwie.

Rafał A. Ziemkiewicz jest spiralnym chujem prawoskrętnym jak korkociąg. Z jego zgni­łych jaj wylęgają się jadowite węże. Pierdolone to gady! Zamiast krwi, którą Ziemkiewicz powinien codziennie przelewać za Polskę, w żyłach jego płynie mocz pełen nieakceptowalnych zarazków. W głowie Ziemkiewicza polskie wszy i plu­skwy walczą zajadle o każdy gram złośliwego raka, którego nosi zamiast mózgu. Ziemkiewicz wyległ się na świat z pizdy zde­chłej świni uwalanej gównem szczurów. Pisząc, pierdoli, a pierdoląc, zaraża HIV, syfem, patrioty­zmem i rzeżączką. Na jego zamrożonym garbie wypełnionym kompleksami narciarze mogą ćwi­czyć krystianie. Z bydlęcych ślepi Ziemkiewicza cieknie ropa pełna radosnych gonokoków. Na żo­łądku ma Michnika, który wygryza temu capowi wrzody na dwunastnicy. Podczas gdy ludzie mają parcie pchające ich do sracza, Ziemkiewicz rwie się do salonu, by zrobić tam swoją kupę śmierdzą­cą jak cała pielgrzymka piesza do Częstochowy. A to, jakim naprawdę Ziemkiewicz jest gnojem i odbytem ludzkości, zachowam w myślach, gdyż opisując, mógłbym go obrazić. Jest też inny powód mojej grzeczności. Wszyscy wzywają, żeby powścią­gnąć język nienawiści i spierać się z szykiem starych hrabin. Politycy, dziennikarze, internauci obiecują się dostosować, gdyż to ocali kraj i odwiedzie waria­tów od planowania zamachów bombowych. Zgodnie z apelem łagodzimy język sporów. Ziemkiewicz, nazywając Palikota tylko by­dlakiem, ja zaś okazuję powściągliwość, kom­plementując Ziemkiewicza słowem „chuj” zaledwie.”
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » śr gru 12, 2012 7:53 am

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... zdjec.html

Posłowie Ruchu Palikmiota, zwolennicy świeckiego państwa świętują w Sejmie żydowską Chanukę na koszt podatników. Pytam się, gdzie zatem rozdział religii od państwa? Lewacka hipokryzja w czystej postaci. Nasz pedałek najwyraźniej "zapomniał", że ortodoksyjni Żydzi, w ich interpretacji Tory i Talmudu, ostro potępiają czynny homoseksualizm.

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » śr gru 12, 2012 7:42 pm

Jedzie chłop traktorem z przyczepą i wiezie drewno z lasu, poszczególne kawałki drewna wystają za przyczepę. Wtem zatrzymuje go Palikot i pyta:
- Podwieziesz mnie pan kawałek?
- A siadaj se pan z tyłu, bo mi na przyczepie czerwonej szmaty brakuje.

Ot i cały komentarz.
Mówię to co myślę, robię to co mówię