PRZYSZŁOŚĆ KS Hutnik KRAKÓW

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

Porter_HKS

Postautor: Porter_HKS » wt sty 19, 2010 10:30 pm

vargas12 pisze:Oraczewski i Szmyt to skurwysyny cwele jebane w dupe łajzy nie maja prawa bycia i nawet troche poczówania sie do tego klubu zniszczyli wszystko co bylo najpiekniejsze od dziecka jebac ich i wszystkich co sprzedawali w hutniku mecze oni tez sie do tego poczesci przyczynili

Tylko że Oraczewski i super dziadek to tylko pracownicy kluby zatrudnieni przez właściciela Presaka. To nie ich wina że są półgłówkami.
Winny tej sytuacji jest w największej mierze właściciel bo to on pociąga za sznurki i dobiera sobie ludzi.

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » wt sty 19, 2010 10:35 pm

Kiedy Presak/Praciak kupowali akcje ssa to przeciez spolka byla juz ciezko zadluzona. Odkad kupili te akcje to jakos nie bylo widac poprawy w zarzadzaniu itd , w takim razie po co oni to kupowali ?
HUTNICZY KLUB SPORTOWY

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » wt sty 19, 2010 10:44 pm

Żeby go zadłużyć jeszcze bardziej a na lewo się nabić kasy ile się da!!!!!! Bo nie wierzę że są w plecy.

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Postautor: admin » śr sty 20, 2010 11:26 am

Z tematu wydzielono kolejny OT do oddzielnego wątku.
http://forum.Hutnik.krakow.pl/viewtopic.php?t=3189

PROSIMY O PRZEMYŚLANE WYPOWIEDZI WYŁĄCZNIE NA TEMAT!

nhmaciek

Postautor: nhmaciek » śr sty 20, 2010 7:25 pm

Zapomnijcie o cudzie. Nie popłynie on z UMK, z Mittal. Zapamiętajcie w sercach na 60.lecie klubu, że modernizacja jest przerowadzana na SS dla Wisły i Cracovii nie dla Hutnika. Pozdrowienia.

Aaa, moje stanowisko o SSA jest znane oczywiscie.

pawelhks

Postautor: pawelhks » czw sty 21, 2010 9:43 am

W serwisie sportowym w Radiu Krakow dzos o 8.30 mowili, ze Hutnik byc moze wystartuje w V lidze, bez 11 pilkarzy, ktorym rozwiazano kontrakty z winy klubu.
nh2010.pl

dUfio

Postautor: dUfio » czw sty 21, 2010 10:25 am

ale od wiosny czy jesieni>

Awatar użytkownika
BOBASBK

Postautor: BOBASBK » czw sty 21, 2010 10:46 am

Hutnik w piątej lidze, jego piłkarze nawet w pierwszej
Szymon Modestowicz
2010-01-20, ostatnia aktualizacja 2010-01-20 21:24

Po spotkaniu trenerów i zarządu Hutnika Kraków wciąż nie wiadomo jaka będzie przyszłość drużyny. Na pewno nie wystąpi w niej 11 zawodników, którzy rozwiązali kontrakty

Rafał Brzeziański, Paweł Czajka, Arkadiusz Garzeł, Rafał Gil, Piotr Gładysz, Sebastian Jagła, Marcin Pasionek, Paweł Pyciak, Michał Suchan, Krzysztof Świątek i Rafał Tabak otrzymali pismo z Małopolskiego Związku Piłki Nożnej, który przychylił się do ich prośby o zakończenie sporu z klubem.

- Nam tej decyzji nie przysłano więc się do niej nie ustosunkujemy - twierdzi Andrzej Szmyt, wiceprezes klubu. - Na razie musimy rozważyć czy warto w ogóle podchodzić do rundy wiosennej, czy na spokojnie przygotować się do udziału w piątej lidze jesienią. Wszyscy wiemy jaka jest sytuacja finansowa klubu (długi szacuje się na 5 mln zł), dlatego nikomu nie będziemy robić problemów z odejściem na normalnych zasadach.

W te zasady nie wierzy testowany w Sandecji Nowy Sącz Gil, któremu w grudniu zakończył się kontrakt z Hutnikiem. - Rozstaliśmy się dzięki skróceniu półtorarocznej umowy, ale klub robił mi już problemy gdy miałem ofertę z GKS-u Katowice. Dlatego zanim się dogadaliśmy złożyłem pismo do związku - tłumaczy napastnik. - Szkoda trochę tego zespołu. Do końca wierzyliśmy, że uda się osiągnąć w tym gronie awans do drugiej ligi. Sytuacja finansowa klubu na to nie pozwoliła.

Kontrakt z I-ligowym Podbeskidziem Bielsko-Biała podpisał Świątek. Wraz z Gilem na angaż w Sandecji liczy także Pyciak. Szansę występów w Przeboju Wolbrom ma Czaja, Dziadzio ma podjąć treningi z Okocimskim Brzesko, a Jagłą zainteresowany jest Bruk-Bet Nieciecza. Reszta zawodników szuka zatrudnienia w niższych ligach.

O przyszłość piłkarzy nie boi się Dariusz Siekliński, dotychczasowy trener zespołu z Suchych Stawów. - Jeśli ich nowi pracodawcy okażą im odpowiednie zaufanie, wszyscy są w stanie grać na wysokim poziomie - uważa szkoleniowiec. - Przez okres kiedy z nimi pracowałem zrobili postępy, a wyniki motoryczne z każdym badaniem szły w górę. Nawet ci, którzy teraz wybiorą grę w czwartej lidze mogą jeszcze wypłynąć. Czasem jest tak, że trzeba zrobić krok w tył, by móc potem wykonać dwa do przodu.

W najtrudniejszej sytuacji znajduje się Gładysz, który od ośmiu miesięcy zmaga się z kontuzją. W listopadzie okazało się, że potrzebna będzie operacja. - Będę musiał zapłacić ze swojej kieszeni. Koledzy chcieli mi pomóc, ale nie wiem co z tego wyjdzie - mówi. - Do klubu miałem przynieść faktury za leczenie, ale teraz nic z tego nie wyjdzie. Sprawa zaległości znajduje się w sądzie, ale wątpię w ich odzyskanie. Przecież nie wymuszę od zarządu pieniędzy, których nie ma.

Niepewna przyszłość klubu pod ścianą postawiła również trenera. Siekliński łączony jest z czwartoligową Szreniawą Nowy Wiśnicz. - Kiedyś prowadziłem ten zespół, znam się też dobrze z burmistrzem miasta - przyznaje Siekliński. - W grudniu odrzuciłem kilka ofert z pierwszej i drugiej ligi, bo byłem przekonany, że zagramy wiosną. Mój kontrakt obowiązuje do czerwca, na razie pozostaję pracownikiem Hutnika.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

Opcja jest tylko jedna nowy klub - NIE POZWÓLMY TYM LUDZIOM COŚ TWORZYĆ !!!
Hutnik Kraków

dUfio

Postautor: dUfio » czw sty 21, 2010 11:24 am

jacy oni sa biedni, nikt im oficjanie nie powiedział, nie przyslal pisma :(
szkoda slów i nerwow

inna sprawa:
jest teraz szum medialny wokol Hutnika. praktycznie co dzien badz co dwa w telwizji, prasie, radiu czy internecie pojawiaja doniesienia na temat hutnika, zarowno klopotow kadrowych, finansowych jak i gry wc na ss.

moze warto by bylo nakrecic, podpuscic, namowic jakis pismakow aby bardziej podrazyli temat? jak mozna bylo doprowadzic do upadku ten klub? jak jednoczesnie mozna tak walczyc o to zeby nie oglaszac upadlosci ssa? czy to czasem niegospodarnosc i dzialanie na szkode spolki? jak mozna tak spartaczyc zarzadzanie danymi przez miasto obiektami? kto za to odpowiada? co z tobetem? co z "inwestorami"? kim byli? czy wogole byli? kto zarobi na wc?

SSA musi upasc i nie mozna pozwolic tym hienom sie nachapac na koniec

Hutnik Nowy/alternatywa dla kibicow na wiosne oczywiscie tez temat wazny ale jakby na innym torze-na pewno nie mozna dopuscic do tego szmytow, gylow i inne oraczewskie

Piotrek

Postautor: Piotrek » czw sty 21, 2010 1:52 pm

dUfio- 100% poparcia, założenie nowego klubu od strony prawnej to podobno żaden problem, jak czytam wyżej że szmit chce grać ssa w 5 lidze na jesień to aż ciary idą, zawsze mogą istnieć dwa kluby SSA Hutnik i HKS Hutnik-to by był chyba ewenement na dużą skalę i derby w 5 lidze. jednak poczekajmy do wiosny, czy zagramy czy nie i wtedy trza będzie zamknąć forum i zacząć działać

viki

Postautor: viki » czw sty 21, 2010 2:37 pm

Nie wiem czy by nie było warto rozważyć poważnie taki scenariusz: Dotrzeć nieformalnym kanałem (tylko jak? kto?) do Majchrowskiego i prosić, aby Miasto Kraków, jako wierzyciel, zażądało postawienia SSA w stan upadłości/likwidacji. Równocześnie zarejestrować Hutnik Nowy i wnioskować do MZPN o przydzielenie mozliwie najwyższej klasy rozgrywkowej. Pytanie: kim grać? SPMTS to bardzo młode chłopaki, zaś II zespół Hutnika jest w gestii HKSSA i dopóki ten twór nie padnie, dopóty SSA trzyma na tym zespole łapę.

Zarząd Infrastrukury Sportowej niechaj skosi całą kasę za grę WiC na Suchych Stawach. Hieny typu Presak, gdy własnym jęzorem przekonają się, że koryto pod tytułem Hutnik Kraków jest już rzeczywiście puste, to bez oglądania się za siebie zarzucą "misję" :lol: ratownia sportu w Nowej Hucie i pobiegną żerować gdzie indziej.

A na 60 urodziny Hutnika najlepszy dla Niego prezent byłby taki, że historia zatoczy koło i wróci On w ręce hutniczej braci!
ezswaz aN Hutnik

lucero

Postautor: lucero » czw sty 21, 2010 2:48 pm

Viki idzie bardzo dobrym torem według mnie, to co powiedział nasz niezawodny Szmit to są wolne żarty

Dobrze, że nie zaproponował nam, iż oni się dobrze przygotują do C klasy, a my bedziemy sobie oglądać ich drużynę za którą stoją długi, nasi zasłużeni właściciele i uznamy, że to dalej Nasz Hutnik

gość żyje w jakimś matrixie wg mnie, na miejscu dziennikarza to bym wykreślił te fragmenty, bo to jest jakaś obraza wciskać takie teksty dziennikarzynie.

patryk

Postautor: patryk » czw sty 21, 2010 2:50 pm

Dobrze piszesz, tylko wydaje mi się, że może na to nie starczyć czasu. No chyba że mówimy o starcie w sezonie 2010/2011.
Podstawowe pytania to:
1 Jak doprowadzić do wylogowania SSA i jej zarządców z tego biznesu
2 Z czego/kogo skompletować drużynę
3 NA jakich zasadach i w jakiej w ogóle lidze zakontraktować potencjalnych graczy
4 Skąd pozyskać środki (powiedzmy, że znajdą się źródła - kto powinien stanąć na czele nowego HUTNIKA)
5 Jak uzyskać pozwolenie na dzierżawę terenów
6 Jak przejąć budynek klubowy

To wolne myśli, także jak ktoś uzna że nie bardzo na miejscu czy też czasie, to proszę nie napierdalać na mnie.

Pozdrawiam
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » czw sty 21, 2010 3:03 pm

Najlepsza i najbardziej optymistyczna wersja to taka, że...

Po grze WC na Suchych Stawach Hutnik SSA ogłasza upadłość, a na jego miejsce powstaje Nowy Hutnik, ale nie Hutnik kibiców, a Hutnik ze wspominanymi inwestorami. Zaczynamy od V ligi, bez długów z inwestorem, który tworzy sekcje seniorską, przejmuje juniorów i niżej, a także całą infrastrukture min. "ekstraklasowy" (jakby nie było) stadion.

Jeśli takowe rozmowy ze sponsorami były przeprowadzone, to napewno ta druga strona, ma na tyle oleju w głowie, żeby olać tych starych dziadów i przeznaczyć swoje pieniądze w nalezyty sposób, bez 5 milionowego długu.

Gra WC na SS to też jakaś w sumie promocja naszego stadionu, bo będą tu bywać wszyscy, z PZPNu, Canal Plus itd.

Jak dla mnie to trzeba przetrzymać tą wiosnę i mam nadzieję, że będzie dobrze.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw sty 21, 2010 3:18 pm

Aldaris,
Twoja wersja zawiera dwa zasadniczo błędne założenia:

1) SSA w upadłości wyzbywa się smakowitego kąska jakim są tereny przy ul. Ptaszyckiego. Przykład likwidacji KS Hutnik pokazuje, że likwidować należy długo, uporczywie i przekazując w zaufane (lepkie) ręce.

2) Zakładasz, że WC będą rozgrywały swoje mecze na naszym stadionie (moim zdaniem nie) i że będzie to "promocja".
Czy Sosnowiec czy Wodzisław się wypromowały?
Media pokazałyby tylko "pseudokibice znowu dali znać o sobie" i "hordy rozwydrzonych wyrostków"....
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!