Wszystko o Nowej Hucie

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob maja 01, 2010 12:58 pm

yyy rzeczywiście :)
Z Przyjaźni przeskoczyliśmy na Róż...
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Ares

Postautor: Ares » sob maja 01, 2010 7:19 pm

BINGONH pisze:
GrzesiekNH! pisze:Nowa Huta: ul. Kaczyńskiego zamiast Alei Przyjaźni

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/39 ... ,id,t.html

kogoś ponosi konkretnie..

Zrobić cholera jakiś proces przeciwko kaczynizacji i psuciu wizerunku Nowej Huty.
Wkurza mnie to podwójnie

- raz że Kaczyński sobie na ulicę nie zasłużył
- dwa że jeszcze w Nowej Hucie

Jak go tak rada miasta kocha to niech Rynek Główny nazwie jego imieniem ale Grodzką przemianuje, nawet by to pasowało bo Krzyż Katyński już tam jest

Zanim zaczniesz znowu bić swoją anty krakowską piane, może najpierw sprawdz kto tak lobbuje za zmianą nazwy tej ulicy. Głównym orędownikiem jest przewodniczacy rady dzielnicy Nowa Huta czyli ten sam człowiek który lobbuje również za tym żeby w NH stał pomnik Kuklińskiego. Poza tym uchwała o zmianie nazwy pochodzi z rady dzielnicy Nowa Huta, a nie z rady miasta Krakowa. Rada miasta może to co najwyzej przyklepać lub odrzucić. W przyszlosci proponuje patrzec na to kogo wybieracie to rad dzielnic to nie bedzie takich cyrków.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz maja 02, 2010 9:57 am

Ares pisze:
BINGONH pisze:Zanim zaczniesz znowu bić swoją anty krakowską piane, może najpierw sprawdz kto tak lobbuje za zmianą nazwy tej ulicy. Głównym orędownikiem jest przewodniczacy rady dzielnicy Nowa Huta czyli ten sam człowiek który lobbuje również za tym żeby w NH stał pomnik Kuklińskiego. Poza tym uchwała o zmianie nazwy pochodzi z rady dzielnicy Nowa Huta, a nie z rady miasta Krakowa. Rada miasta może to co najwyzej przyklepać lub odrzucić. W przyszlosci proponuje patrzec na to kogo wybieracie to rad dzielnic to nie bedzie takich cyrków.

Kukliński w NH też mi się nie podoba ale to inna kwestia, a co do rady jednej i drugiej mało ważne kto w jakiej zasiada i z jakiej dzielnicy, tylko z jaką partią trzyma.

Jedynym póki co radnym któremu Huta była bliska sercu był Maciej Twaróg.

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » ndz maja 02, 2010 10:28 am

BINGONH pisze:Wkurza mnie to podwójnie

:shock: :shock:
wez mape dowolnego miasta i spojrz kogo mieniem nazywaja ulice zanim zaczniesz pisac takie bzdury.
nienawisc nienawiscia, ale nie osmieszaj sie

BINGONH pisze:- dwa że jeszcze w Nowej Hucie.

czy ty uwazasz sie za jedynego reprezentanta tej dzielnicy??

BINGONH pisze:Zrobić cholera jakiś proces przeciwko kaczynizacji i psuciu wizerunku Nowej Huty.

nie ogladaj sie na innych tylko DO DZIELA!!! :D :D
powodzenia
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz maja 02, 2010 10:36 am

Ja podpisuje się pod procesem. Oprócz Kaczyńskiego pragnę dołączyć Jasia i Małgosię oraz Czerwonego Kapturka co się wilkiem puszczała.
Ostatnio zmieniony ndz maja 02, 2010 10:37 am przez Aldaris, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

flagus

Postautor: flagus » ndz maja 02, 2010 10:36 am

Birkucie nikt nie uważa się za jedynego mającego rację w każdej sprawie.
Forum jest po to aby dyskutować.

Ale radni (którzy mają bardzo sprecyzowane poglądy w jedną lub drugą stronę) nie powinni decydować o tym czy ktoś chce mieszkać przy ulicy L.Kaczyńskiego bo ja za ch... bym nie chciał.

Będą wybory prezydenckie czy samorządowe --- aby nie przeprowadzać kolejnych głupich wyborów przy okazji w/w zrobić referendum czy ludzie zgadzają się na nadanie ulicy takiej nazwy w swoim mieście (dzielnicy).
Jest demokracja --- większość ludzi zdecyduje za to niech wprowadzają pomysł w życie.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » ndz maja 02, 2010 10:41 am

flagus pisze:
Ale radni (którzy mają bardzo sprecyzowane poglądy w jedną lub drugą stronę) nie powinni decydować o tym czy ktoś chce mieszkać przy ulicy L.Kaczyńskiego bo ja za ch... bym nie chciał.

.

ja bym na Złotej Jesieni nie chcial mieszkac bo nie dosc ze brzydko to nie lubie jesieni
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » ndz maja 02, 2010 10:48 am

a złoto lubisz?
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » ndz maja 02, 2010 11:01 am

flagus pisze:Birkucie nikt nie uważa się za jedynego mającego rację w każdej sprawie.
Forum jest po to aby dyskutować.

wiec mi odpowiedz jakie powinny byc wg ciebie kryteria doboru patronow ulic jesli urzedujacy prezydent, ktory ginie w wypadku samolotowy w trakcie pelnienia obowiazkow nie zasluguje na to???

flagus pisze: w/w zrobić referendum czy ludzie zgadzają się na nadanie ulicy takiej nazwy w swoim mieście

rece mi opadly :oops:
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz maja 02, 2010 4:57 pm

birkut pisze:
BINGONH pisze:Wkurza mnie to podwójnie

:shock: :shock:
wez mape dowolnego miasta i spojrz kogo mieniem nazywaja ulice zanim zaczniesz pisac takie bzdury.
nienawisc nienawiscia, ale nie osmieszaj sie

BINGONH pisze:- dwa że jeszcze w Nowej Hucie.

czy ty uwazasz sie za jedynego reprezentanta tej dzielnicy??

1. To nie jest argument jest tysiące nazw ulicy o idiotycznych nazwach, ale nie widzę potrzeby ich zmieniania

2. Nie nie uważam się za jedynego przedstawiciela, ale jestem tu urodzony mieszkam i mam prawo do głoszenia swoich poglądów nawet jak się z nimi nie zgadzasz

flagus pisze:
Będą wybory prezydenckie czy samorządowe --- aby nie przeprowadzać kolejnych głupich wyborów przy okazji w/w zrobić referendum czy ludzie zgadzają się na nadanie ulicy takiej nazwy w swoim mieście (dzielnicy).
Jest demokracja --- większość ludzi zdecyduje za to niech wprowadzają pomysł w życie.

Dobry pomysł jakiś pożytek z tej demokracji by był w końcu

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » ndz maja 02, 2010 9:47 pm

w Krakowie jest x ulic rozumiem ze głosujemy nad nadaniem (zmianą) nazwy wszystkich ulic.
czy stosujecie "demokracje (nomen omen) wybiórczą i głosujemy tylko nad L. Kaczyńskim?

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz maja 02, 2010 10:13 pm

BINGONH pisze:Jedynym póki co radnym któremu Huta była bliska sercu był Maciej Twaróg.

A Pilch?

To, że w głównej mierze wspiera Wandę, a nie Hutnika, nie może oznaczać, iż Nowa Huta nie jest mu bliska.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz maja 02, 2010 11:09 pm

birkut pisze:w Krakowie jest x ulic rozumiem ze głosujemy nad nadaniem (zmianą) nazwy wszystkich ulic.
czy stosujecie "demokracje (nomen omen) wybiórczą i głosujemy tylko nad L. Kaczyńskim?

Birkut nie chce się z tobą kłócić w tym temacie.
Bo czytam wszystkie twoje posty i mimo iż ze sporą częścią tego co piszesz się nie zgadzam to szanuje twoją opinię, tym bardziej że potrafisz ją sensownie wyłożyć i podeprzeć argumentami.

Ale wszystko co piszesz na temat tragedii i Kaczyńskiego (po wypadku) jest nacechowane silnymi emocjami.
Widać że bardzo się tym przejąłeś (nawet avart sobie zmieniłeś), rozumiem to, jesteś zwolennikiem ich polityki.

Z tym że emocje trochę przesłaniają ci sens dyskusji, czepiasz się detali, rozkładasz moje posty na części pierwsze. Na moje dość ostre stanowisko odpowiadasz jeszcze większą kontrą, nie mam ochoty tak prowadzić dyskusji.

Do meritum i tych ulic najprościej zrobić było by tak że skoro już chcą uszanować czy uhonorować Kaczyńskiego nazwać jego imieniem nowo powstającą ulicę, a nie zmieniać nazwę jednej z bardziej reprezentatywnych, i tworzyć przy okazji kolejny konflikt obok jego osoby

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pn maja 03, 2010 11:17 pm

BINGONH pisze:Z tym że emocje trochę przesłaniają ci sens dyskusji, czepiasz się detali, rozkładasz moje posty na części pierwsze. Na moje dość ostre stanowisko odpowiadasz jeszcze większą kontrą, nie mam ochoty tak prowadzić dyskusji.

Dyskusja wg ciebie powinna polegac na tym ze sie z toba zgadzam??
Stawiasz ostre tezy, ktorych nawet nie starasz sie argumentowac (jak ta o obludnikach oddajacych hold prezydentowi).

BINGONH pisze:Do meritum i tych ulic najprościej zrobić było by tak że skoro już chcą uszanować czy uhonorować Kaczyńskiego nazwać jego imieniem nowo powstającą ulicę, a nie zmieniać nazwę jednej z bardziej reprezentatywnych, i tworzyć przy okazji kolejny konflikt obok jego osoby

inni (Gruzini, Litwini) nie maja z tym problemow, wiec moze to ci protestujacy tworza kolejny konflikt i nie potrafia uszanowac (mimo obludnych zapewnien) prezydenta nawet po smierci

Awatar użytkownika
    BINGONH

Postautor: BINGONH » wt maja 04, 2010 11:25 am

birkut pisze:
    BINGONH pisze:Z tym że emocje trochę przesłaniają ci sens dyskusji, czepiasz się detali, rozkładasz moje posty na części pierwsze. Na moje dość ostre stanowisko odpowiadasz jeszcze większą kontrą, nie mam ochoty tak prowadzić dyskusji.

Dyskusja wg ciebie powinna polegac na tym ze sie z toba zgadzam??
    Stawiasz ostre tezy, ktorych nawet nie starasz sie argumentowac (jak ta o obludnikach oddajacych hold prezydentowi).

Akurat na części pierwsze rozłożyłeś mi posta z którym się zgodził nawet Metal i tam nie ma o czym dyskutować czy argumentować.
    Ale widzę że chodzi ci o tych obłudników proszę bardzo nie wierze w ani jedną łzę po Kaczyńskich ludzi którzy po nim pluli.
    Najprzyzwoiciej z tego całego grona zachował się Palikot który po prostu przestał się pokazywać w mediach

BINGONH pisze:Do meritum i tych ulic najprościej zrobić było by tak że skoro już chcą uszanować czy uhonorować Kaczyńskiego nazwać jego imieniem nowo powstającą ulicę, a nie zmieniać nazwę jednej z bardziej reprezentatywnych, i tworzyć przy okazji kolejny konflikt obok jego osoby

inni (Gruzini, Litwini) nie maja z tym problemow, wiec moze to ci protestujacy tworza kolejny konflikt i nie potrafia uszanowac (mimo obludnych zapewnien) prezydenta nawet po smierci[/quote]

Powiedz mi Birkut jakie szanse na ulicę nazwaną im. Lecha Kaczyńskiego miał on przed wypadkiem, gdyby na jesieni przegrał ba nawet gdyby wgrał wybory?