Z Przyjaźni przeskoczyliśmy na Róż...
Moderator: dUfio
BINGONH pisze:GrzesiekNH! pisze:Nowa Huta: ul. Kaczyńskiego zamiast Alei Przyjaźni
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/39 ... ,id,t.html
kogoś ponosi konkretnie..
Zrobić cholera jakiś proces przeciwko kaczynizacji i psuciu wizerunku Nowej Huty.
Wkurza mnie to podwójnie
- raz że Kaczyński sobie na ulicę nie zasłużył
- dwa że jeszcze w Nowej Hucie
Jak go tak rada miasta kocha to niech Rynek Główny nazwie jego imieniem ale Grodzką przemianuje, nawet by to pasowało bo Krzyż Katyński już tam jest
Ares pisze:BINGONH pisze:Zanim zaczniesz znowu bić swoją anty krakowską piane, może najpierw sprawdz kto tak lobbuje za zmianą nazwy tej ulicy. Głównym orędownikiem jest przewodniczacy rady dzielnicy Nowa Huta czyli ten sam człowiek który lobbuje również za tym żeby w NH stał pomnik Kuklińskiego. Poza tym uchwała o zmianie nazwy pochodzi z rady dzielnicy Nowa Huta, a nie z rady miasta Krakowa. Rada miasta może to co najwyzej przyklepać lub odrzucić. W przyszlosci proponuje patrzec na to kogo wybieracie to rad dzielnic to nie bedzie takich cyrków.
BINGONH pisze:Wkurza mnie to podwójnie
BINGONH pisze:- dwa że jeszcze w Nowej Hucie.
BINGONH pisze:Zrobić cholera jakiś proces przeciwko kaczynizacji i psuciu wizerunku Nowej Huty.
flagus pisze:Birkucie nikt nie uważa się za jedynego mającego rację w każdej sprawie.
Forum jest po to aby dyskutować.
flagus pisze: w/w zrobić referendum czy ludzie zgadzają się na nadanie ulicy takiej nazwy w swoim mieście
birkut pisze:BINGONH pisze:Wkurza mnie to podwójnie
![]()
![]()
wez mape dowolnego miasta i spojrz kogo mieniem nazywaja ulice zanim zaczniesz pisac takie bzdury.
nienawisc nienawiscia, ale nie osmieszaj sieBINGONH pisze:- dwa że jeszcze w Nowej Hucie.
czy ty uwazasz sie za jedynego reprezentanta tej dzielnicy??
flagus pisze:
Będą wybory prezydenckie czy samorządowe --- aby nie przeprowadzać kolejnych głupich wyborów przy okazji w/w zrobić referendum czy ludzie zgadzają się na nadanie ulicy takiej nazwy w swoim mieście (dzielnicy).
Jest demokracja --- większość ludzi zdecyduje za to niech wprowadzają pomysł w życie.
BINGONH pisze:Jedynym póki co radnym któremu Huta była bliska sercu był Maciej Twaróg.
birkut pisze:w Krakowie jest x ulic rozumiem ze głosujemy nad nadaniem (zmianą) nazwy wszystkich ulic.
czy stosujecie "demokracje (nomen omen) wybiórczą i głosujemy tylko nad L. Kaczyńskim?
BINGONH pisze:Z tym że emocje trochę przesłaniają ci sens dyskusji, czepiasz się detali, rozkładasz moje posty na części pierwsze. Na moje dość ostre stanowisko odpowiadasz jeszcze większą kontrą, nie mam ochoty tak prowadzić dyskusji.
BINGONH pisze:Do meritum i tych ulic najprościej zrobić było by tak że skoro już chcą uszanować czy uhonorować Kaczyńskiego nazwać jego imieniem nowo powstającą ulicę, a nie zmieniać nazwę jednej z bardziej reprezentatywnych, i tworzyć przy okazji kolejny konflikt obok jego osoby
birkut pisze:BINGONH pisze:Z tym że emocje trochę przesłaniają ci sens dyskusji, czepiasz się detali, rozkładasz moje posty na części pierwsze. Na moje dość ostre stanowisko odpowiadasz jeszcze większą kontrą, nie mam ochoty tak prowadzić dyskusji.
Dyskusja wg ciebie powinna polegac na tym ze sie z toba zgadzam??
Stawiasz ostre tezy, ktorych nawet nie starasz sie argumentowac (jak ta o obludnikach oddajacych hold prezydentowi).
BINGONH pisze:Do meritum i tych ulic najprościej zrobić było by tak że skoro już chcą uszanować czy uhonorować Kaczyńskiego nazwać jego imieniem nowo powstającą ulicę, a nie zmieniać nazwę jednej z bardziej reprezentatywnych, i tworzyć przy okazji kolejny konflikt obok jego osoby