Wszystko o Nowej Hucie

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » czw maja 06, 2010 11:44 pm

BINGONH pisze:Akurat na części pierwsze rozłożyłeś mi posta z którym się zgodził nawet Metal i tam nie ma o czym dyskutować czy argumentować.?

czy to jakiś lokalny ałtorytet??

BINGONH pisze:Ale widzę że chodzi ci o tych obłudników proszę bardzo nie wierze w ani jedną łzę po Kaczyńskich ludzi którzy po nim pluli.

ja tez nie wierze i nie wierzę nie tylko w ich łzy ale im wogole nie wierze. a ty dalej łykasz co powiedzą w TeFAŁNie i Polsacie.
a to własnie oni w tej obłudZIe przodowali

BINGONH pisze:Powiedz mi Birkut jakie szanse na ulicę nazwaną im. Lecha Kaczyńskiego miał on przed wypadkiem, gdyby na jesieni przegrał ba nawet gdyby wgrał wybory?

póki by nie umarl ŻADNA, bo u nas z zasady imieniem żyjących osób ulic nie nazywamy
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pt maja 07, 2010 8:04 am

Nie prawda a ulice,aleje Jana Pawła II ????
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

1979

Postautor: 1979 » pt maja 07, 2010 8:59 am

SIMON NH pisze:Nie prawda a ulice,aleje Jana Pawła II ????

troche głupie porównanie
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

1979

Postautor: 1979 » pt maja 07, 2010 9:03 am

birkut pisze:
BINGONH pisze:Akurat na części pierwsze rozłożyłeś mi posta z którym się zgodził nawet Metal i tam nie ma o czym dyskutować czy argumentować.?

czy to jakiś lokalny ałtorytet??

1.aUtorytet
2.nie wiedziałeś :roll:
od swych narodzin przez wszystkie lata

NA ZAWSZE Hutnik

powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pt maja 07, 2010 10:22 am

birkut pisze: bo u nas z zasady imieniem żyjących osób ulic nie nazywamy

1979 pisze:1.aUtorytet

aronia - mówi ci to coś?? 8)
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pt maja 07, 2010 10:46 am

birkut pisze:
BINGONH pisze:Ale widzę że chodzi ci o tych obłudników proszę bardzo nie wierze w ani jedną łzę po Kaczyńskich ludzi którzy po nim pluli.

ja tez nie wierze i nie wierzę nie tylko w ich łzy ale im wogole nie wierze. a ty dalej łykasz co powiedzą w TeFAŁNie i Polsacie.
a to własnie oni w tej obłudZIe przodowali

Ale co niby łykam?
Nawet nie ma czego łykać bo nie ma żadnej oficjalnej wersji katastrofy, a spekulacji jest cała miara.

BINGONH pisze:Powiedz mi Birkut jakie szanse na ulicę nazwaną im. Lecha Kaczyńskiego miał on przed wypadkiem, gdyby na jesieni przegrał ba nawet gdyby wgrał wybory?

póki by nie umarl ŻADNA, bo u nas z zasady imieniem żyjących osób ulic nie nazywamy[/quote]

Po naturalnej śmierci też miałby zerowe szanse i o to mi chodziło.

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pt maja 07, 2010 10:51 am

BINGONH pisze:Ale co niby łykam?
Nawet nie ma czego łykać bo nie ma żadnej oficjalnej wersji katastrofy, a spekulacji jest cała miara.

nie pisze o wypadku (zamachu)
uwierzyłeś np. w wykreowany przez "wolne" media obraz że cały naród Kaczyńskiego nienawidził.

BINGONH pisze:Po naturalnej śmierci też miałby zerowe szanse i o to mi chodziło.

a jakieś dowody na poparcie tej śmiałej tezy??

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pt maja 07, 2010 11:01 am

1. Nie uwierzyłem w media tylko znałem osobiście wielu ludzi którzy Kaczyńskiego nie lubili, ba znałem nawet takich co na niego głosowali i byli rozczarowani jego prezydenturą.

A nagonka mediów po śmierci Kaczyńskiego spowodowała to że nagle pokochali go ci którzy wcześniej nie mieli zielonego pojęcia o jego prezydenturze a działali w myśl zasady - stała się tragedia to trzeba mu hołd oddawać

I to wiem z własnych obserwacji znajomych i rodziny a nie dzięki mediom

2. Małe szanse na ulice swojego imienia ma polityk bez większych zasług, choć akurat w tym wypadku nie liczą się zasługi ale to kto ma władzę.
Nikt poza środowiskiem PIS-u by nie wysunął takiej propozycji

1950N-H

Postautor: 1950N-H » pt maja 07, 2010 1:32 pm

CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pt maja 07, 2010 1:52 pm

1979 pisze:

troche głupie porównanie

Bo prawdziwe???
Mylę się z prawdą?
NIE...
Podałem dobry argument potwierdzającą że autor myli się z prawdą...
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.

Elbert Hubbard

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pt maja 07, 2010 8:15 pm

BINGONH pisze:Nikt poza środowiskiem PIS-u by nie wysunął takiej propozycji

nie do

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pt maja 07, 2010 8:19 pm

BINGONH pisze:1. Nie uwierzyłem w media tylko znałem osobiście wielu ludzi którzy Kaczyńskiego nie lubili, ba znałem nawet takich co na niego głosowali i byli rozczarowani jego prezydenturą.

A nagonka mediów po śmierci Kaczyńskiego spowodowała to że nagle pokochali go ci którzy wcześniej nie mieli zielonego pojęcia o jego prezydenturze a działali w myśl zasady - stała się tragedia to trzeba mu hołd oddawać

nagonka to byla przed smiercia.

BINGONH pisze:Nikt poza środowiskiem PIS-u by nie wysunął takiej propozycji

wiesz czego by nie chcieli mieszkancy Nowej Huty a teraz sie okazuje ze znasz mysli wszystkich srodowisk poza PiSem.
gratuluje wiedzy.
marnujesz sie na tym forum[/list]

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob maja 08, 2010 10:41 am

Nagonka była i przed i po tylko zmieniły się hasła.
Świetnie to opisał autor tego demota
http://demotywatory.pl/1490079/Kto-podmienil-cialo

birkut pisze:wiesz czego by nie chcieli mieszkancy Nowej Huty a teraz sie okazuje ze znasz mysli wszystkich srodowisk poza PiSem.
gratuluje wiedzy.

Skoro są protesty to znaczy ze nie chcą.
Ja jestem akurat zwolennikiem demokracji tylko na najniższym szczeblu, to mieszkańcy powinni mieć decydujący głos w sprawie czy ktoś zmienia im nazwę ulicy, a nie politycy odgórnymi decyzjami.

Ares

Postautor: Ares » sob maja 08, 2010 1:19 pm

BINGONH pisze:
birkut pisze:wiesz czego by nie chcieli mieszkancy Nowej Huty a teraz sie okazuje ze znasz mysli wszystkich srodowisk poza PiSem.
gratuluje wiedzy.

Skoro są protesty to znaczy ze nie chcą.
Ja jestem akurat zwolennikiem demokracji tylko na najniższym szczeblu, to mieszkańcy powinni mieć decydujący głos w sprawie czy ktoś zmienia im nazwę ulicy, a nie politycy odgórnymi decyzjami.

Jakie protesty?

Radni Dzielnicy są wybierani w wolnych i demokratycznych wyborach co oznacza że są reprezentantami lokalnej spoleczności i stanowią ich głos. Może sie nie znam ale w przypadku Rad Dzielnic to raczej nie ma tam polityków bo dla nich to za niskie progi żeby sie polansować. W Radach Dzielnic zasiadają zazwyczaj mieszkańcy, przynajmniej oficjalnie nie związani z partiami. Partyjni wolą Rade Miasta i w tym przypadku sie zgodze że tam rządzą interesy partii a nie mieszkańców.

Referendum na temat zmiany nazwy ulicy to raczej przesada. To już by był obłęd gdyby w każdym przypadku nadania/zmiany nazwy urządzać lokalne głosowanie.
Jak ktoś chce być już tak bardzo decyzyjny to przecież zawsze może startowac na Radnego Dzielnicy.

Nie mam pojęcie czym sie kierowali Radni Dzielnicy podejmując taką uchwałę i nie mnie to oceniać, ale trzeba pamiętać też o tym że teoretycznie najłatwiej jest zmienić nazwę ulicy w Nowej Hucie. Dlatego że w NH wiekszość adresów jest od nazw osiedli i zmiana nazwy ulicy nie zmusza mieszkańców do wymiany dokumentów itp. itd.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob maja 08, 2010 1:50 pm

A nie najprościej było by się spytać mieszkańców tej ulicy czy im ta zmiana odpowiada?

Dlaczego referendum to by była przesada.

Demokracja jest tak idiotycznie skonstruowana że menel z pod budki będzie wybierał człowieka rządzącego państwem, a przeciętnego Kowalskiego nikt nawet nie spyta czy podoba mu się to że mu ulice przemianują.

Cóż rację ma Korwin pisząc zawsze dupokracja.