KOMENTARZE, złote rady, genialne pomysły.

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » czw wrz 09, 2010 9:00 am

No się zaczeło polskie piekiełko :lol: .
Widać, że nie wzieliśmy sobie do serca słów wielkiego myśliciela bronisława, że zgoda buduje :lol: .
A prawda jest brutalna, jeśli prawdą jest a nie mam prawa kwestionować tego co napisał Lucero, że składki opłaca kilkanaście osób to znaczy, że nie dorośliśmy jako kibice do idei i zacna idea autorstwa Majlecha o naszym małym socios prysneła jak bańki mydlane w naszej nowej pieśni.
Pozostanie nam śpiewać pieśni sławiące klub podczas melanżu na ławce pod blokiem i być dumnym z byciem kibicem bez klubu.
Sam będąc na miejscu chłopaków z zarządu popierdoliłbym to po tym co tu się wypisuje. Rozumiem, że krytyka przychodzi łatwo, dać 50 pln miesięcznie za to co niby się kocha i wierzy już znacznie trudniej.
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

pawelhks

Postautor: pawelhks » czw wrz 09, 2010 9:03 am

co do transparentnosci przypominam Ci Ozog, ze zamkniecie miesiaca trwa tradycyjnie do 20 dnia miesiaca nastepujacego po miesiacu ksiegowan

Do listy spraw wymienionych m.in przez Lucero dopisac trzeba
- obrobienie papierologii NH - przygotowanie umow z zawodnikami, papierow do MZPN
- ewidencja ksiegowa skladek, kosztow - w tym zakup programu ksiegowego
- przy okazji nauczenie sie kupy nowych rzeczy, bo niky z nas nie ma doswiadczenia w prowadzeniu spraw klubu sportowego

Zamiast biadolic mozna by tak ruszyc glowa jak ugryzc fundusze europejskie - pytalismy o pomoc na forum odzew byl rowny 0 (slownie zero)

Niestety jest 21 wiek i za wszystko trzeba placic nawet za 4 zolta kartke do MZPN. To tak zebysmy sie dobrze rozumieli.
nh2010.pl

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » czw wrz 09, 2010 9:41 am

O ile czytając posty PennyWise w dziale "polityka" resztki włosów jeżą mi się na głowie, tak tu zgadzam się w 100%.
Trzeba zakończyć kolejny mit i spojrzeć prawdzie w oczy. Wierność wiernością, aktywność aktywnością, można pisać piękne słowa, głosi hasła, śpiewać hymny, ale rzeczywistość jest taka, że najważniejsza jest KASA Dopóki jest się po stronie kibicowskiej, można tego nie dostrzegać i dyskutować o "koniecznościach wzmocnień", zatrudnieniu "prawdziwego trenera" itp.. Jeśli ktoś jest w Zarządzie - od bolesnej rzeczywistości nie ucieknie. Bez kasy nie da się zrobić nic. C'est la vie. Choćby nawet 100 osób wpłacało systematycznie po 100 zł miesięcznie, to jest to 10.000 miesięcznie, czyli tak naprawdę grosze, za które na moje oko można z wielką biedą opłacić pięciu mało wymagających grajków. Takie są twarde fakty.

1979

Postautor: 1979 » czw wrz 09, 2010 11:47 am

niektore osoby niestety chca bardzo byc zauważane na tym forum , obojetnie co napisza, obojetnie jak- byle tylko o nich pisac ,mowic z nimi polemizowac(chyba ze caly czas chodza pijane , bo niekiedy tez po pijaku cos glupiego chyba kazdy napisze). Owszem takze liczylem ,ze troche lepiej wystartujemy ,ale w tym sezonie najwazniejsze jest utrzymanie , chyba nikt zdrowy na umysle nie sadzil ze bez sparingow , normalnego trybu przygotowan , z grajacym trenerem bedziemy spokojnie liderem tak jak w zeszlym sezonie z tamtym skladem i trenerem w 3 lidze. Takie cos moglo by byc ale w b-klasie a nie w 4 lidze.
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

flagus

Postautor: flagus » czw wrz 09, 2010 11:58 am

W pełni popieram zdanie 1979.
Niech każdy się zastanowi ile czasu mieli piłkarze aby przygotować się do meczów o IV ligowe punkty.
Nie wiem o co niektórym chodzi. Wolelibyście mecze C-klasy. Wolelibyście być na 2-3 miejsce w C-klasie? W lidze w której piłkarze przed/po meczu idą na piwo do pobliskiej gospody?
Pamiętajcie że dostaliśmy WIELKI dar w postaci 4 ligi. Z meczu na mecz jest coraz lepiej. Dajmy się ograć chłopakom.
Nie od razu Kraków zbudowano.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » czw wrz 09, 2010 1:53 pm

Tym bardziej, że wg wielu osób (w tym byłych piłkarzy Hutnika) ta IV liga jest mocniejsza od III Świętokrzysko-Małopolskiej

Awatar użytkownika
jarkonh

Postautor: jarkonh » czw wrz 09, 2010 2:11 pm

Ale to nie chodzi o poziom piłakrski jaki aktualnie prezentuje Nasza drużyna.
To jest młoda ekipa i oczywistym jest że mogło być różnie, ale na pewno będzie lepiej :lol:
Chodzi o informacje jakie otrzymujemy, o ich ilość.
Moim zdaniem zdecydowanie za mało wykorzystywany jest ten wątek:
http://forum.Hutnik.krakow.pl/viewtopic ... 269#119269
Co chwile ktoś tu kogoś rozliczana z jego czynów ( wpłaciłeś ? pomogłeś ? ), ale żeby tak wcześniej pisać że potrzebny jest ktoś do tego czy tamtego to już nie bardzo...
Obrazek

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw wrz 09, 2010 2:25 pm

Marcin_SuchaBeskidzka - napisałeś najlepszego posta jakiego czytałem na tym forum :!:

Pełne poparcie dla tego i pełen szacunek za treść i formę chyba nikt lepiej tego by nie ujął

Piotrek

Postautor: Piotrek » czw wrz 09, 2010 6:27 pm

a pamietacie jak w Mogilanach nasi Kopacze nie specjalnie chcieli podchodzić do trybun?? to są młodzi chłopcy i oni bardziej niż my pewnie przeżywają kolejne mecze bez zwycięstwa, że im nie idzie, i każdy z nich pewnie czyta to forum, a my kibice po 5 meczach juz zaczynamy na nich najeżdżać. ludzie opamiętajcie się !!!!! na dzień dzisiejszy gramy przetrzebionymi przez kontuzje juniorami (inna sprawa że 90 % kontuzji to brak odpowiedniego przygotowania do sezonu-ale wiemy że inaczej się nie dało), więc tu nie ma co wymagać, tu trzeba maksymalnie wspierać, przy okazji płacąc "frycowe" uczyć się jak najwięcej!!! złośliwe komentarze nic tu nie pomogą

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw wrz 09, 2010 8:09 pm

BINGONH pisze:Marcin_SuchaBeskidzka - napisałeś najlepszego posta jakiego czytałem na tym forum :!:

Pełne poparcie dla tego i pełen szacunek za treść i formę chyba nikt lepiej tego by nie ujął

Jestem tego samego zdania .
A z mojej strony , chociaż nie ja to wymyśliłem :( podobno Krasicki
Prawdziwa cnota krytyk się nie boi :idea:
To dla włodarzy !

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw wrz 09, 2010 8:45 pm

patryk pisze:Drażni mnie za to gdy ktoś nie widzi albo nie chce widzieć pracy członków założycieli (w szczególności ich nie umniejszając innym członkom) bo na chłopski rozum Ożogu muszą ogarnąć cały ogrom organizacyjno-porządkowy jednocześnie szukając wsparcia u potencjalnych darczyńców. Szanuję nie tylko to co opisał lucero, ale także to o czym nie wspomniał - mianowicie ogrom CZASU jaki poświęcają na to, aby sprawy szły do przodu. Nikt z nich nie wylewa tutaj co chwilę frustracji, jak to spędził kolejny dzień/popołudnie na właśnie koszeniu trawy czy porządkowaniu zaplecza socjalnego czy szeregu innych rzeczy. Robią to bo mają na celu jedno - zbudowanie naszej drużyny i klubu. A to wymaga wielu poświęceń.

Jedna odpowiedź i już się nie odzywam.

Nigdzie nie napisałem, że "nie widzę ogromu pracy", że "nie szanuję" itd.

Napisałem, że denerwuje mnie ta swoista skrytość, jakieś tajemnice...

Przypominam, iż moje pytanie brzmiało:
Pytanie do członków nie będących w zarządzie NH2010 (bardzo proszę nie kasować i nie edytować):

Czy macie w ogóle jakąkolwiek wiedzę, co się dzieje wewnątrz naszego klubu?

Miło by było mieć jakąkolwiek wiedzę, co jest grane...

Lucero piszesz o zamiataniu, o sprzątaniu boisk... Rozumiem. Ale dlaczego nikt o tym nie wie? Sporo osób z pewnością by pomogło.

No i ton wypowiedzi - dokładnie tak, jak napisał Huteusz.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

spikerspw
Kontakt:

Postautor: spikerspw » czw wrz 09, 2010 8:55 pm

a dlaczego nikt nie zadzwonił, napisał maila, priv na forum... czy może w czymś w pomóc? w razie takich pytań odpowiedzi padają bardzo szybko.
Kolorowe wierne jest... Kolorowe HKS!!!
www.irmarserwis.pl

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » czw wrz 09, 2010 9:17 pm

spikerspw pisze:a dlaczego nikt nie zadzwonił, napisał maila, priv na forum... czy może w czymś w pomóc? w razie takich pytań odpowiedzi padają bardzo szybko.

Pozwole sobie powiedziec jak ja to widzę. Na przykładzie szkoły, codziennością jest sytuacja:

"Siema huteusz, dasz odpisac zadanie?"

Raczej nie ma czegoś takiego jak:

"Panowie, zrobiłem zadanie, kto z was chce odpisać?"

To kwestia dyskusyjna, ale jeżeli nikt nie pisze że coś chce to podświadomie myśli się że pomocy nie potrzeba.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw wrz 09, 2010 9:27 pm

huteusz pisze:To kwestia dyskusyjna, ale jeżeli nikt nie pisze że coś chce to podświadomie myśli się że pomocy nie potrzeba.

Racja Ja uważam tak samo, mam dzwonić? gdzie? do kogo?
Widzę że ta krytyka powoli przynosi efekty bo już pojawiają się pierwsze informacje jak pomoc jest potrzebna.

Awatar użytkownika
Daro1950

Postautor: Daro1950 » czw wrz 09, 2010 9:34 pm

Piotrek pisze:a pamietacie jak w Mogilanach nasi Kopacze nie specjalnie chcieli podchodzić do trybun?? to są młodzi chłopcy i oni bardziej niż my pewnie przeżywają kolejne mecze bez zwycięstwa, że im nie idzie, i każdy z nich pewnie czyta to forum, a my kibice po 5 meczach juz zaczynamy na nich najeżdżać. ludzie opamiętajcie się !!!!! na dzień dzisiejszy gramy przetrzebionymi przez kontuzje juniorami (inna sprawa że 90 % kontuzji to brak odpowiedniego przygotowania do sezonu-ale wiemy że inaczej się nie dało), więc tu nie ma co wymagać, tu trzeba maksymalnie wspierać, przy okazji płacąc "frycowe" uczyć się jak najwięcej!!! złośliwe komentarze nic tu nie pomogą

Nikt tu nie najeżdża a młodzi chłopcy to są w wieku 16 lat.Każdy wie jak wyglądały przygotowania(brak sparingów,parę treningów) i nikt nie wymaga nie wiadomo jakich wyników ale nikt też nie będzie chwalił i poklepywał po jednym punkcie w 5 meczach a trochę słów krytyki czy też głębszych przemyśleń po analizie gry tych "chłopców" jeszcze nikomu nie zaszkodziło a wręcz przeciwnie może tylko pomóc.