POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » ndz lis 28, 2010 12:18 am

OŻÓG 1950 pisze:Łaziły po mediach, wewnętrzne sprawy omawiały wszędzie dookoła.
Takie sprawy załatwia się w rodzinie.

i już

Ja się wcale Jarkowi nie dziwię.

no i mały szczegół
naradzali z Psimkotem:
27.11.2010 10:05 165 Kiedy polityk kłamie
Paweł Poncyljusz odpowiada Katarynie: Chcę od razu odpowiedzieć na pytanie Kataryny, które postawiła dziś rano. Takie rzeczy trzeba wyjaśniać od razu. Tak, spotkałem się z Januszem Palikotem, jak spotykam się z wieloma ludźmi, których znam z Sejmu. To było we wrześniu, a nie w sierpniu i spotkałem się z nim sam. Wiedziałem, że ma badania dotyczące nastrojów społecznych i ciekaw byłem, co z nich wynika. Ale nie rozmawiałem z nim o żadnych naszych planach. To nieprawda. On dośpiewuje sobie rzeczy, które tam nie padły. To on mi proponował współpracę , którą ja absolutnie odrzuciłem.

Paweł Poncyljusz odpowiada Karnowskiemu: Prawdą jest, że spotkanie się odbyło. Prawdą jest też, że Janusz Palikot zaproponował nam przystąpienie do swojego ruchu. Ale oczywiście oboje zareagowaliśmy kategoryczną odmową - to dla nas nieakceptowalne, niemożliwe. Przecież oboje jesteśmy przeciwni temu co Janusz Palikot mówił publicznie, bo było to już po jego kongresie na którym opowiadał jak źli są biskupi, a jak ważne finansowanie in vitro z budżetu. To nie nasza bajka. [Rozmawialiśmy z nim] o badaniach jakie przeprowadził na temat miejsca nowych inicjatyw politycznych na scenie politycznej. Pytałem go o to. Podkreślam, że w ogóle nie rozmawialiśmy z nim o naszychpolitycznych planach. Nieprawdziwa sugestia, że nasze pytania na temat tych badań były związane z naszymi planami politycznymi. To nieprawda, nie mieliśmy takich planów. To on nam zaproponował nam wspólną partię, ale na to nie było naszej zgody. Jak powiedziała Joanna Kluzik-Rostkowska, walczymy ze wszystkim co w polityce reprezentuje Palikot.

Politycy okłamują mnie nieustannie, ale pierwszy raz polityk, którego lubię, z formacji, której ostrożnie kibicowałam, okłamał mnie wprost. Beznadziejne uczucie. I nawet nie dlatego, że wyszłam na idiotkę biorąc te wyjaśnienia za dobrą monetę. Dużo bardziej bolesna jest świadomość, że Poncyljusz i Kluzik mieli do Palikota tak duże zaufanie, że zdecydowali się publicznie kłamać, pewni, że on ich wspólnego sekretu nie wyda, że nie zrobi im krzywdy mówiąc prawdę o spotkaniu, którego oboje się tak bardzo wstydzili. I dzisiaj to nie lojalność wobec wyborcy każe Poncyljuszowi powiedzieć prawdę, ale kryzys zaufania do lojalności Palikota wobec niego i Kluzik.

Z jakiegoś powodu oboje - Kluzik i Poncyljusz - wstydzili się tego spotkania tak bardzo, że aby je ukryć zdecydowali się na publiczne kłamstwa, na dodatek ze świadomością, że Palikot może je obnażyć, a zatem i wiarą, że tego nie zrobi. Spotkanie posłów z nielubianym kolegą dałoby się jakoś wytłumaczyć. Dużo trudniej wytłumaczyć mylenie tropów w tej sprawie. Dopiero po dzisiejszym wywiadzie Poncyljusza wrześniowe spotkanie robi się naprawdę interesujące.

Poncyljusz o spotkaniach z Palikotem - wersja pierwsza
Poncyljusz o spotkaniach z Palikotem - wersja druga

http://kataryna.salon24.pl/254306,kiedy-polityk-klamie

tylko im tefałen o tym nie powie :lol: :lol:
a narodowcy tylko z tamtad wiedzę czerpią :oops:
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/

oszuwar

Postautor: oszuwar » ndz lis 28, 2010 3:12 am

BINGONH pisze:a. z Konstytucją - ogranicza prawo do wolność
b. z podstawową zasadą że nikt nie może być sędzią we własnej sprawie (klub łączy funkcję prokuratora i sędziego)

Sprawa za pewne do wygrania, co do motywacji to skłaniał bym się bardziej ku temu że tą ustawę wprowadziła PO niż chęcią niesienia pomocy kibicom.

No ale jaka by motywacja nie była - wyjdzie nam to na dobre.

Tak że punkt dla PIS-u

Wydaje mi się że w Polsce stadiony sa albo prywatne, albo są dzierżawione (wynajmowane). Gratuluje podejscia do sprawy, tzn jak jesteś włascicielem obiektu to nie masz wpływu kto tam przychodzi, albo jeśli wynajmuje mieszkanie to musze wszystkich do niego wpuszczać bo nie mogę być sedzią we własnej sprawie... a decyzje kogo mogę wpuścic a kogo nie musi tylko i wyłącznie podjąć sąd? Zapraszam wszystkich do lokali do których chodzę, gdzie własciciele nie chcą wpuszczać debili którzy burzą lokal. Proponuje wytłumaczyc to ludziom którzy jak Ci debile wchodzą to wszyscy z lokalu wychodzą. Ale teraz widze ze nie mają do tego prawa, bo o tym może zadecydować sąd.

przepraszam za błedy jestem ostro "zmęczony"
Z Hutnikiem od zawsze...

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz lis 28, 2010 11:08 am

oszuwar pisze:Jestem liberałem dlatego uważam że kazdy własciciel ma prawo decydować o swojej własnosci, kogo tam wpusci a kogo nie. Dziwie sie tylko tym prawdziwym prawicowcom na tym forum którzy mają poglądy skrajnie lewicowe na zasadzie każdy ma prawo do cudzej własności. ŻENADA

A jak w takim razie wytłumaczysz zakaz palenia w lokalach?
Przecież one w 100% są prywatne a właściciel nie może decydować o tym czy wolno palić czy nie.
To też ogranicza moje prawo jako palacza a gdybym miał własny lokal to bym krucjatę przeciwko temu rozpoczął

oszuwar

Postautor: oszuwar » ndz lis 28, 2010 11:10 am

BINGONH pisze:A jak w takim razie wytłumaczysz zakaz palenia w lokalach?

Tu mnie trafiłeś :(
Z Hutnikiem od zawsze...

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Postautor: admin » ndz lis 28, 2010 12:28 pm

Osobiste wycieczki prosimy WYŁĄCZNIE na PW

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz lis 28, 2010 1:17 pm

BINGONH pisze:A jak w takim razie wytłumaczysz zakaz palenia w lokalach?
Przecież one w 100% są prywatne a właściciel nie może decydować o tym czy wolno palić czy nie.
To też ogranicza moje prawo jako palacza a gdybym miał własny lokal to bym krucjatę przeciwko temu rozpoczął

Poprzedni brak regulacji za to ograniczał moje prawa jako niepalacza.

Mimo że tego nie chciałem, wracałem do domu ze śmierdzącym ubraniem.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » ndz lis 28, 2010 2:22 pm

OŻÓG 1950 pisze:
Poprzedni brak regulacji za to ograniczał moje prawa jako niepalacza.

Jakież to prawa Ci brak regulacji ograniczał? Ja nie palę i nie cierpię smrodu petów, ale i tak jestem przeciwny ustawowemu zakazowi palenia we wszystkich knajpach, właśnie dlatego, że ogranicza wolność właścicieli lokalu.

Idąc Twoim tokiem myślenia: kibic X jako miłośnik ciszy i spokoju domaga się zakazania wznoszenia okrzyków, używania instrumentów i jakiegokolwiek innego hałasowania na stadionie, a argumentuje to w ten sposób: Nie znoszę hałasu, ale lubię obejrzeć mecz na żywo, dlatego chcę aby ten hałaśliwy młyn się uspokoił, trzeba to w końcu ukrócić, bo brak regulacji w tej sprawie ogranicza moje prawo jako miłośnika ciszy. Po każdym meczu wracam z bólem głowy, chociaż wcale nie chcę.
I tu mam pytanie do Ciebie Ożogu: poparłbyś kibica X z jego argumentacją, czy nie?

A tak na marginesie to twierdzenie, że BRAK REGULACJI może OGRANICZAĆ jest ciekawe samo w sobie, bo chyba jedyną rzeczą jaką brak regulacji może ograniczać jest monopol.
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz lis 28, 2010 2:36 pm

OŻÓG 1950 pisze:Poprzedni brak regulacji za to ograniczał moje prawa jako niepalacza.

Nie ograniczał.
Każdy lokal mógł wprowadzić zakaz palenia, były takie przed wejściem ustawy. Po prostu właściciele nie chcą tracić klienteli rzadko decydowali się na ten krok.

Państwo jest od tego żeby stanowić prawo, prawo od tego aby pewne rzeczy regulować. A nie ingerować w własność prywatną czy ograniczać wolność.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz lis 28, 2010 4:08 pm

BINGONH pisze:Po prostu właściciele nie chcą tracić klienteli rzadko decydowali się na ten krok.

Jestem święcie przekonany, że z czasem wyjdzie na moje.
Mimo wszystko więcej jest niepalaczy.

Kwestia czasu i klientów będzie więcej.

Tak przynajmniej myślę.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » ndz lis 28, 2010 6:23 pm

OŻÓG 1950 pisze:Mimo wszystko więcej jest niepalaczy.

Zależy gdzie. Ja jak po pracy udałem się z kolegami na browaru to wśród nas{mówię o gościach, z którymi byłem} palaczy do nie stosunek był najczęściej 4 do 3.Natomiast w całym lokalu to często palaczy było 100% i mimo najszczerszych chęci nie mogę sobie przypomnieć żeby odsetek niepalących kiedykolwiek przekroczył 15%.A jeśli chodzi o stosunek pań, które tam stoją za barem do zakazu palenia jak i samego właściciela to najdelikatniejszy, jaki mogę zacytować to, że „żyjemy w faszystowskim kraju”
O ocenach tego przez stałych bywalców nie wspomnę, bo brak w nich cenzuralnych słów.
PS. Adresy lokali, do jakich po pracy chodziłem się odstresować TYLKO na priv :wink: Na romantyczne spotkania z kobietą nie polecam :lol:
PS.2 powinno być chyba niepalących zamiast niepalaczy :wink:
Mówię to co myślę, robię to co mówię

stazyja69

Postautor: stazyja69 » ndz lis 28, 2010 7:40 pm

dan1950 pisze:
stazyja69 pisze:
dan1950 pisze:Stazyj, byłeś w dzieciństwie wychowywany w nienawiści do ślepowrona a teraz co? Stacyja TVN Cię nawróciła? Doprawdy wzruszające.

A w którym roku dowiedziałeś się że Wałęsa to Bolek ?
Mam nadzieję że Wiesz do czego zmierzam :wink:

Stazyj, robisz debila ze mnie? Dobrze wiem o co Ci chodzi, zmierzasz do tego, że o Bolesławie dowiedziałem się ze śmiesznych książek i gazetek a Ty o Jaruzelu czerpiesz wiedzę z doświadczeń życiowych. Muszę Cię zmartwić, o Bolku słyszałem już dużo wcześniej, przed przeczytaniem "SB a Lech Wałęsa". Może nie obserwowałem jego działań (zbyt młody byłem) ale to nie znaczy, że Ty jako przedstawiciel ministerstwa prawdy masz zawsze racje. Tak na marginesie pojawiłeś się na tym forum bardzo niedawno i od razu siejesz napinke. :D

Jak widzę nie zrozumiałeś mnie . Moja wina :oops:
Każdy sądzi według siebie. Nie oceniaj jednak nigdy innych według tej zasady
:wink:
A Twoje ostatnie zdanie wprawiło mnie w niezły ubaw :lol:

Cytat;
Zbigniew Ziobro wiosną tego roku chciał zostać kandydatem PiS w wyborach prezydenckich – ujawnia „Newsweekowi” Paweł Poncyljusz, były poseł PiS, a dziś polityk ugrupowania Polska Jest Najważniejsza.

http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/ ... ta,68621,1

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » ndz lis 28, 2010 8:22 pm

OŻÓG 1950 pisze:Kwestia czasu i klientów będzie więcej.

Tak przynajmniej myślę.

Jak dal mnie ciągle myślisz złym tokiem.
Nie ma znaczenie kto z nas pali, kto nie i komu na ile to przeszkadza, tylko to że państwo wprowadza absurdalny zakaz ograniczający wolność dorosłym osobą. Takim małymi kroczkami faktycznie można ludziom ograniczyć wszystko dla ich dobra, bezpieczeństwa i w trosce o niech.

"Tylko że wtedy buduje się więzienie w więzieniu faktycznie jest bezpiecznie"- cytat z Mikkego

Perła17

Postautor: Perła17 » ndz lis 28, 2010 8:53 pm

Abstrachujac od tego czy to "zamach na wolnosc" to sie z tego ciesze argument taki sam jak Ożóg wracam z rynku i nie smierdze jak popielniczka a jak chce zapilic ide do osobnej sali i tam sie rozkoszuje, a nie ze sobie tancze a ktos pali mi prosto w twarz i przypadkiem mnie podpala :P
Bohaterów Września- Zawsze Wierni

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz lis 28, 2010 9:11 pm

PITROL pisze:PS.2 powinno być chyba niepalących zamiast niepalaczy :wink:

Masz rację. Mój błąd :)

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » ndz lis 28, 2010 9:15 pm

Marcin_SuchaBeskidzka pisze:Tak, to rzeczywiście jest pewien argument. Z tym że w identycznej sytuacji jest tez Mazowiecki.

BINGONH pisze: Bardzo podobnej nie identycznej wszak 4 czerwca były wybory, co prawda tylko częściowo wolne ale zawsze.

A kiedy Jaruzelski został prezydentem? :)