Ogólnohutnicza pomoc

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Pomysl1950

Postautor: Pomysl1950 » śr gru 29, 2010 9:45 pm

jest mi ktos w stanie wydrukować 5 kolorowych plakatów za darmo (okey moze byc za piwo :D) ? jak coś to pw.

Awatar użytkownika
jarkonh

Postautor: jarkonh » czw gru 30, 2010 1:41 am

Rybak pisze:
sikorek_nh pisze:Drodzy koledzy gdzie tanio można zakupić tarcze hamulcowe do auta ? Gdzie jest jakiś sklep może z tanimi częściami ?
pozdrawiam.

zdecydowanie jak juz ktos wspomnial Modlnica, po lewej stronie jadac w strone olkusza. Najtansze ceny w malopolsce, i to nie farmazon :)

Auto Hurtownia Mareks
Kontakt

* Modlnica, ul. 100
* małopolskie
* Tel.: 12 4209430

Przekrec i zapytaj

W Zielonkach ceny porównywalne, a nieco bliżej jest ;)

sikorek_nh pisze:a skoro tyle wiecie to może orientujecie się gdzie jest jakiś dobry i nie drogi mechanik ? ktory tarcze wymieni ?

Zapytaj na ul. Nad Dłubnią. Przecznica między ul. Makuszyńskiego a ul. Kocmyrzowską. Taki starszy gość prowadzi tam serwis i ma również przeglądy rejestracyjne. W miarę solidnie i ceny nawet przystępne.
Części również załatwia i nawet na nich nie zdziera :)
Obrazek

krowodrzaHKS

Postautor: krowodrzaHKS » czw gru 30, 2010 10:35 am

Pany powiedzcie mi, jak wyleczyć się z przeziębienia w 1 dzień? Jak wiadomo jutro sylwester, a ja muszę się czuć dobrze :-)
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

Obrazek

pawelhks

Postautor: pawelhks » czw gru 30, 2010 10:40 am

wypij 3 razy dziennie APAP C, grzane piwo z sokiem malinowym. Powinno pomoc, ale wyleczyc do konca nie da sie w jeden dzien
nh2010.pl

Awatar użytkownika
TOMTUS

Postautor: TOMTUS » czw gru 30, 2010 12:21 pm

sam walcze z przeziębieniem i wypiłem wczoraj mleko z masłem i czosnkiem, dzisiaj czuje się o niebo lepiej :)

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » czw gru 30, 2010 12:54 pm

Wie ktoś w jaki sposób w Nowy Rok można wrócić z Szczyrzyca do Krakowa? Jakieś busy itd

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » czw gru 30, 2010 1:03 pm

W Nowy rok niestety busy nie kursują.

www.michalus.pl Można sprawdzić.

Jeżeli mnie pamięć nie myli to z pobliskiego Jodłownika busy Telesfor ( linia Limanowa-Kraków ) w Nowy Rok również nie kursuja. Pozostaje w takim przypadku 2 stycznia. Jeżeli będziesz zaintersowany powrotem w tej dzień to daj znac a poinformuje Cie o godzinach ewentualnych odjazdów, gdyż w okresie świąteczno-noworocznym rozkłady się diametralnie zmieniaja.

Z czystej ciekawości. Gdzie spędzasz tego sylwka? :)
Quam dulce et decorum est pro patria mori

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » pn sty 03, 2011 4:06 pm

Panowie znawcy komputerów, potrzebuje dobry router wifi w miarę dobrej cenie do użytku domowego, żeby w miarę dobrze śmigał net.

HAMAS

Postautor: HAMAS » pn sty 03, 2011 4:32 pm

Jestem na kupnie TV 40-42 cale ,jeśli się ktoś zna proszę o polecenie jaki kupić .

Andrew

Postautor: Andrew » pn sty 03, 2011 7:22 pm

tylko i wyłącznie tv plazmowy.
Ja kupiłem taki Panasonic TX-P50V20E
http://www.ceneo.pl/7466338
jestem bardzo zadowolony. Jesli ogladasz nie tylko filmy, ale tez normalna telewizje cyfrowa oczywiscie, to roznica przy tej wielkosci tv miedzy lcd a plazma jest niesamowita. Jak przypominam sobie lu widze wsrod znajomych tv lcd, jest to moim zdaniem dramat.
Jesli ogladasz tylko filmy, lub kanały HD (ktorych jest juz coraz wiecej) roznica nie jest tak widoczna.
Ostatnio zmieniony pn sty 03, 2011 7:30 pm przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn sty 03, 2011 7:29 pm

Ma ktoś może znajomości lub sam pracuje w ARiMR?
tłumacze skrót Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa

pawelhks

Postautor: pawelhks » pn sty 03, 2011 9:51 pm

BINGONH pisze:Ma ktoś może znajomości lub sam pracuje w ARiMR?
tłumacze skrót Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa

Agency for Restructuring and Modernisation of Agriculture (ARMA)

jest angielska strona ARiMR
nh2010.pl

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » śr sty 12, 2011 6:30 pm

Jest wśród forumowiczów ktoś kto ma kat. prawa jazdy C+E? Chciałbym się dowiedzieć gdzie najlepiej zrobić, ile kosztuje kurs na przewóz rzeczy itp

Andrew

Postautor: Andrew » śr sty 12, 2011 9:50 pm

do kolegi Bua
Wyłożysz kupę kasy. całość razem z psychotestami, kwalifikacją wstępną czyli teraz zastępuje ona kurs na przewóz rzeczy (obowiązuje jakieś daty robienia uprawnień oraz wiek, szczegóły znajdziesz gdzieś w necie), z elektroniczną kartą do tacho, może wyjść nawet około 6-7tys zł. Przepisy co chwila się zmieniają, wszystko idzie w górę. Pierwsza sprawa, to trzeba miec zaklepaną robotę, bo w czasach dzisiejszych nie chcą brać bez doświadczenia. Na początek najwyżej na solo, albo na podwójną obsadę. Jeżeli jezdziles gdzies wczesniej np. busem na kat B, i wiesz co to za chleb no to warto próbować. Orientujesz sie pewnie w klimacie, to wiesz jak transport stoi teraz słabo, firmy przescigaja sie w cenach, jeżdżą byle jeździc, wiec dla kierowców, wiele pieniedzy nie zostaje. A po przeliczeniu na czas, który spędzasz w żelastwie (jezdzac np 3/1) nie wychodzi to kolorowo.
Ceny najlepiej posprawdzać w necie, bo wprowadzają teraz tyle nowości i zmian, że trudno sie połapać.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
markow

Postautor: markow » pt sty 14, 2011 8:57 pm

Szukam książek:

Józef Wilhelm Christ - Technologia obuwia.
Józef Wilhelm Christ - Obuwnictwo

Pozdrawiam
Marcin
-------------------------------------------------------
Forever Hutnik - Czyzyny HKS