Temat o wszystkim

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr sie 24, 2011 12:05 am

MarchewaNH pisze:
Ogólnie jestesmy z Polski i powinnismy pisać Polska a nie jakieś Polandy kurde, może Polen od razu albo Польша

O tym samym pomyślałem. Nie wypuściłbym się z czymś takim jak Poland na koszulce narodowej.
Skoro to jest odzież reprezentująca POLSKĘ to oczywiste że napis powinien być w polskim języku

Jaki model taka "Polska" :D

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » śr sie 24, 2011 12:14 am

Model w kolorze całej obrony Mistrza Polski!! POlskiej skisły z 2 polakami!! Myśleli że jak wyjdą na ciemno to będą się lepiej maskować ?? h aha h

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr sie 24, 2011 2:06 am

huteusz pisze:
dzuhas pisze:fajna bluza by byla bez tego napisu z tylu ! ciekawe czy dlatego taka droga bo z murzynem w pakiecie ?

Ogólnie jestesmy z Polski i powinnismy pisać Polska a nie jakieś Polandy kurde, może Polen od razu albo Польша

oczywiscie masz racje,nie przypatrywalem sie-wydawalo mi sie ze tam jest napisane Polska, kroj jest spoko, jakiegos Poland nigdy bym nie kupil

brawo Huteusz, wujek jest dumny ;p
pzdr Osiek

PoMpOn eNHa

Postautor: PoMpOn eNHa » śr sie 24, 2011 4:45 pm

http://bebzol.com/pl/Swiadome-sny-.22520.html

Co o tym sądzicie?
Pamiętam że była już kiedyś prowadzona dyskusja o snach lecz nie wiem czy w tym temacie.
Ja chyba zacznę to praktykować bo w każdym bądź razie brzmi ciekawie. Incepcja 8)
Fanatyczna Emigracja - Hutnik Nowa Huta

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » śr sie 24, 2011 9:11 pm

Ja miałem dzisiaj sen swiadomy akurat :) Serio fajne to jest, mozesz robic co chcesz, i wygląda to nawet bardziej realnie niz rzeczywistosć. Chociaz ja jakos nie moge przezwyciezyc praw fizyki (np. latać itd). Nie pytajcie co robiłem :D
U mnie to zazwyczaj wyglada tak ze prysni sie cos co w ogole jest niemozliwe, i zaczynam myslec ze to musi byc sen. I latwo sie budze, chociaz ten dzisiaj byl trwaly. Wczesniej mialem 3 lub 4 swiadome sny, wszystkie bardzo szybko sie konczyly

Jak chcesz cos wiecej to moge powiedziec z tego co wiem :)

Awatar użytkownika
pawel_nh_zw

Postautor: pawel_nh_zw » śr sie 24, 2011 9:35 pm

Też miewam świadome sny, chociaż nigdy nie próbowałem ich wywoływać. Ostatnio miałem bardzo mało rozbudowany, ale realistyczny jak nigdy - śniło mi się coś bardzo walniętego (a często mi się śnią rzeczy typu goniąca mnie czterometrowa kozica albo któryś z moich kolegów zamieniający się w zombie). Co robiłem, nie powiem :twisted:. Jakkolwiek, jest to jak najbardziej możliwe. Wypróbuję te metody bo to zajebiste uczucie.

Edit: popieprzył mi coś się świadomy sen z realistycznym snem, i to i to miewam.
Ostatnio zmieniony śr sie 24, 2011 9:39 pm przez pawel_nh_zw, łącznie zmieniany 2 razy.
Mistrzejowice Hutnika kibice!

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » śr sie 24, 2011 9:37 pm

reality test jest najlepszy moim zdaniem
i ogólnie naucz się zapamiętywać sny i szukac elementy ktore najczesciej sie powtarzają
w jakies mildy, wildy i inne sprawy sie nie bawilem nigdy

a interesowal sie ktos oobe? to dopiero bajer.

Awatar użytkownika
pawel_nh_zw

Postautor: pawel_nh_zw » śr sie 24, 2011 9:41 pm

huteusz pisze:reality test jest najlepszy moim zdaniem
i ogólnie naucz się zapamiętywać sny i szukac elementy ktore najczesciej sie powtarzają
w jakies mildy, wildy i inne sprawy sie nie bawilem nigdy

a interesowal sie ktos oobe? to dopiero bajer.

OOBE próbowałem wywoływać wielokrotnie, w tym odsłuchując I-Dosera (btw. próbował ktoś tego? zadziałało?) i nigdy mi się nie udało. Mówią, że to niebezpieczne ale ja w ogóle wątpię, że przeżycia typu wyjście z ciała to coś więcej niż normalny sen. Niektórzy mówią, że dusza może nie wrócić do ciała, co tylko potęguje moje powątpiewanie. LD to pewnik.
Mistrzejowice Hutnika kibice!

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » śr sie 24, 2011 10:00 pm

Uzywalem kilkukrotnie I-dosera ale na różne inne metody. W OOBE tez nie dowierzam do konca.

Idosera słuchalem MarijuanaQH - uwaga na trzeszczenie od 5 minuty, przerazilem sie i wyłączylem, i jakos mnie zamulało. LucidQH nie działa. Quickhappy nieco tak, ale moze to być placebo. I raczej na zasadzie placebo wlasnie idoser działa.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr sie 24, 2011 11:21 pm

O kur... :shock: Normalnie jakbym czytał jakiś podręcznik akademicki (czytam, czytam i nie wiem o co chodzi :lol: )

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » śr sie 24, 2011 11:44 pm

to gwoli wyjasnienia dodam ze OOBE czyli Out Of Body Experience to tzw wyjscie duszy z ciala, ze niby mozna podczas snu opuscic swoje cialo i odwiedzic dowolne miejsce :D ale to brzmi jak jakies herezje na dobrą sprawe
natomiast I-doser to program ktory wydaje rozne dziwne dzwieki, zakladasz sluchawki na uszy, zamykasz oczy i sluchasz roznych szumow przez 10-60 min, maja one na celu wywolanie okreslonych uczuc, emocji itd.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw sie 25, 2011 12:12 am

Eee to taki I-doser już znam... Zakładam słuchawki na uszy, jak oglądam redtub'a i też odczuwam emocje :wink:

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » czw sie 25, 2011 12:15 am

Ciekawy temat się zrobił, brakuje jeszcze tylko żeby ktoś opisał swoje przeżycia po zażyciu extasy :D .
HUTNICZY KLUB SPORTOWY

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw sie 25, 2011 10:46 am

huteusz pisze:to gwoli wyjasnienia dodam ze OOBE czyli Out Of Body Experience to tzw wyjscie duszy z ciala, ze niby mozna podczas snu opuscic swoje cialo i odwiedzic dowolne miejsce :D ale to brzmi jak jakies herezje na dobrą sprawe

Nie do końca się zgodzę bo coś takiego przeżyłem i wcale nie miałem wypadku ani nie byłem pod wpływem alko czy innych substancji.

Akurat nocowałem wtedy u rodziców rano jak normalnie budzę się wstaję z łóżka idę do łazienki, chwytam za klamkę i... budzę się w łóżku :shock:

Do końca nie mogę uwierzyć że to był sen bo był zbyt realistyczny i czułem jakby mnie coś do środka samego siebie wessało.

Po tym zacząłem się interesować tymi wszystkim snami świadomymi i tak dale...

Sen świadomy zajebiste uczucie (szkoda Huteusz że nie łamiesz praw fizyki, latanie to jest coś!!!) Zajebiste jest też skakanie z wieżowców.

Ja je miewam ale nigdy ich nie wywoływałem sztucznie jak jest według was skuteczność tych wszystkich urządzeń?

A z bardziej hardcorowych akcji przeżył ktoś z was coś takiego
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne
to jest dopiero jazda

MarchewaNH

Postautor: MarchewaNH » czw sie 25, 2011 11:25 am

A z bardziej hardcorowych akcji przeżył ktoś z was coś takiego
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne
to jest dopiero jazda

Nie polecam....zawału można od tego dostać.
Z dwa razy mi się w życiu przydarzyło i mam nadzieję że już więcej nie wystąpi.
Człowiek jest w pełni świadomy widzi, że leży ale nie może ruszyć żadnym mięśniem i tak leży... i taka walka woli żeby się obudzić, serce zaczyna walić, pot strach i nie wiadomo co jeszcze bo zaraz po obudzeniu człowiek jeszcze nie wie na czym stoi więc ten niepokój się potenguje. Gorzej jak się jeszcze coś usłyszy czy zobaczy to już w ogóle można odlecieć.
"Od północnego wschodu miasto narasta i wrasta w ciało starego miasta"
http://www.marchewa-plastyka.blog.onet.pl
http://new.fundacjanh.pl/enha-trip/