BINGONH pisze:Rozumiem Ożóg że głosujesz na PIS?
Dobrze Bingo rozumiesz, tylko, że zastrzegam - nie chce mi się dyskutować, zbyt dużo rzeczy mnie ostatnio wkurwia. Także w dysputy mnie nie wciągaj. Pozdrawiam
Moderator: dUfio
pawel_nh_zw pisze:I nawet jeśli z PiS w pewnych kwestiach się nie zgadzam to i tak na nich głosuję, przede wszystkim dlatego że reprezentują oni interesy klasy niższej i średnio-niższej a ja do takowej należę. Nawet jeśli to ma się odbyć kosztem zaostrzenia prawa w pewnych kwestiach lub współpracy z kościołem. Dla mnie ważniejszy jest rozwój ekonomiczny, poprawa służby zdrowia i jakości życia niż jakieś pierdolone finansowanie invitro czy pozorna wolność.
Lucas[NH] pisze:Niestety sam nie popieram zasiłków socjalnych, ale z drugiej strony i tak nie ma szans, aby "oddali nam nasze podatki" więc sam nie wiem czy lepiej, żeby jakaś rodzina otrzymała to "rodzinne", a świeża matka "becikowe".
W Krakowie - Tylko Żółtek
Lucas[NH] pisze:Zgadzam się z tobą Bingo niemal w 100% i sam na PiS raczej nie zagłosują jednak, właśnie warto zauważyć, że to obecny rząd znacząco powiększył biurokracje zwiększając ilość urzędasów.
Za PiSem z pewnością przemawia to, że jest to partia prokatolicka i jakby nie patrzeć mocno konserwatywna.Niestety sam nie popieram zasiłków socjalnych, ale z drugiej strony i tak nie ma szans, aby "oddali nam nasze podatki" więc sam nie wiem czy lepiej, żeby jakaś rodzina otrzymała to "rodzinne", a świeża matka "becikowe".
W Krakowie - Tylko Żółtek
pawel_nh_zw pisze: A aborcja była, jest i będzie zawsze ale gdyby Pisowi pozwolono działać to pewnie coś by z tym zrobił.
Cato pisze:Bingo - czy "nie" dla prywatyzacji służby zdrowia, szczególnie teraz - to wg Ciebie niewłaściwa rzecz ? (mówiąc wprost czy to kolejna okazja dla Ciebie, by skrytykować PiS?) jeśli tak, to czy możesz to poprzeć to argumentami ?
BINGONH pisze:pawel_nh_zw pisze: A aborcja była, jest i będzie zawsze ale gdyby Pisowi pozwolono działać to pewnie coś by z tym zrobił.
Co na przykład?
Wprowadził martwy przepis o całkowitym zakazie, czy karał za aborcje śmiercią?
Aborcja jest z natury czymś złym, a kwestią naszego światopoglądu jest to za jak wielkie zło ją uważamy ale nigdy nie doprowadzimy do likwidacji tego zjawiska.
Tak jak nigdy nie zlikwiduje się prostytucji, narkomanii, alkoholizmu.
To jest margines i jedyne co można i trzeba robić to pilnować by margines pozostał marginesem.
Publiczne potępianie aborcji uważam za jak najbardziej słuszne, bo nie jest to żaden "środek planowania rodziny" - ale wprowadzanie sankcji prawnych uważam za bezcelowe.