dzuhas pisze:przypomnialem sobie jak ja ostatnio pieszczotliwie okreslalem - PORNOKNYSZA - ze wzgledu na swoja delikatnosc, subtelnosc i wyrafinowanie. a wlasciwie ich brak
DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść
Moderator: dUfio
-
- Posty: 46
- Rejestracja: ndz lut 20, 2005 12:11 pm
- Lokalizacja: NH
- Kontakt:
-
- Posty: 816
- Rejestracja: czw sty 19, 2006 4:13 pm
- Lokalizacja: krowodrza
Złoty wiek , pawilony na przeciwko "labiryntu". obecnie jestem unieruchomiony(l4) wiec moge sie tam doczolgac(doslownie) np. jutro. apropo . jakis darmowy (nfz) ortopeda w okolicy Oswicenia ? ja chodze na Rozrywki ale ten chlop mimo ze mnie lubi i wypisuje mi co chce chce to do leczenia sie nie nadaje
ps . uprzedzajac - na prywaciarza mnie nie stac
ps . uprzedzajac - na prywaciarza mnie nie stac
pzdr Osiek
dzuhas pisze:dzisiaj kolejne podejscie do kebaba El Diablo - ostry w ciescie z kurczakiem 7/10
ostatnia proba byla robiona w drugim dniu picia bez jakiegokolwiek podkladu wiec wymaga jeszcze jednego podejscia do wolowiny na srednim sosie w celu uwierzytelnienia
He,he. Mi tam ten kebab wchodzi. Dałbym 6/10. Mam wrażenie, że jego jakość zależy od pory dnia, w której się go je.
Restauracja Yummie w Bonarce. Spoko szama i do tego do 16 fajny zestaw - codziennie inny - za 12 zł. Mają jeszcze filię w Rynku, ale tam pewnie nie ma tej promocji.
- metal
- Site Admin
- Posty: 3416
- Rejestracja: pn sie 23, 2004 5:01 pm
- Lokalizacja: http://www.Hutnik.krakow.pl
- Kontakt:
Przeglądając ten temat myśle,że mógłbym pomóc w znalezieniu fajnego miejsca,a to do "oficjalnego"wyjścia z kobietą a to do zapchania sie byle czym:) Przygode rozpocznijmy od naszej ukochanej Nowej Huty:
Pizzerie:
Banolli-średnio polecam,nawet dobry kebab,ale reszta słaba
Dogrywka-B.dobra pizza z dobrych jakościowo składników
Palermo-Średnio
Boom-Dobra pizza i dania.Miły lokal choc niezbyt miła okolica na spacer:)
Aroma-pizza tylko na telefon,ale na prawde warta uwagi na pusty brzuch:)
Pizza Hut-wysoka cena,znana marka
Telepizza-ceny z kosmosu(czasem promocje),pizza średnia
Warka Pub-Smacza pizza
Budki "smakosza":
W tej "dziedzinie" powiem szczerze jestem...słaby.Wasze pornoknysze i rożne tego typu rzeczy,są dla mnie zapchaniem sie i staram sie jeśc takie rarytasy tylko od "święta".
Uważam,iż lepiej podejśc sobie do naszego wspólnego znajomego na kiełbase lub mięsko z grilla pod NCK,niż torturowac sie:)
BAR:
os.Na Skarpie-pierożki mistrzostwo świata,cena "menu" naprawde warte uwagi,choc lokal może troche odrzucac,ale to kwestia gustu
PC-jak wyżej,ale jedzenie mojim zdaniem słabsze
os.Teatralne-miejsce miłe,lecz ceny jak na "bar" nie za ciekawe.
os.Dąbie-bar z nowszej daty,bardzo ciekawe dania w fajnych cenach
Restauracje Nowa Huta:
Restauracja "JB"-upadli na pysk...jedzenie stare(mały ruch),kiedyś ciekawe miejsce
Błękitna Laguna-Miło,fajnie,czysto i fajne ceny
Forint-Ogromne "placki po węgiersku" jak i reszta nawet dobra
Zajazd Szlachecki-ładny wystrój,co równomiernie podnosi walory smkowe jak i cenowe:)
Santorini-Miło i smacznie:)
Oberża Czarny Koń-fajne miejsce,choc mały ruch
Restauracje Rynek i okolice:
Miód Malina-Miło,średnie ceny...duża liczba gości
Marmolada-typowo Włoskie smaki,dobre jedzienie z cenami jak powyżej
Wesele-wyższy standart cenowy jak i samkowy
Brawa dla Krakowskich ksieży za te 3 restauracje jak i Hotele,apartamenty itp.
Pod Wawelem-fajne promocje,duża liczba gości
Pod Aniołami-wyższy standart miejsca,jak i cen:)
Chaczapuri-ciekawe ceny,dużo jedzienia,ale słabo jakościowo
Wentzl-znana marka,ale to już nie to samo co kiedyś
Wierzynek-to samo co wyżej
Yummie-średnie,choc takie "zdrowe" KFC bym powiedział:)
Soprano-znana marka i stały dobry poziom
Papryczki 3-Dobra pizza z pieca opalanego drewnem
Papryczki 5-ciekawe smaki+pizza jak wyżej w dobrej cenie
Taco-fajna knajpka i super wystrój.Jedzenie dobre typu.burito+nachos:)
Corleone-dobra włoska restauracja w spokojnym miejscu
The Mexican-fajna oprawa podania jak i jedzenie.Polecam sernik podany przez Zorro:)
Del Papa-Włoska knajpka z własnego wyrobu makaronami
Milano-jak wyżej
Bonarowski-restaurcja z bardzo wysokiej półki
Cyklop-pierwsza pizza z pieca opalanego drewnem,stały poziom,stali klienci
Trattoria Pergamin-bardzo fajna knajpka zlokalizowana przy pętli "Cichy Kącik"
Jeffs-Fajne promocje,miłe kelnerki:)
To są moje oceny i sugestie,które mogą wymagac dyskusji:)
oceniłem miejsca,które chyba są warte uwagi i myśle,że komuś sie to przyda:)
Pizzerie:
Banolli-średnio polecam,nawet dobry kebab,ale reszta słaba
Dogrywka-B.dobra pizza z dobrych jakościowo składników
Palermo-Średnio
Boom-Dobra pizza i dania.Miły lokal choc niezbyt miła okolica na spacer:)
Aroma-pizza tylko na telefon,ale na prawde warta uwagi na pusty brzuch:)
Pizza Hut-wysoka cena,znana marka
Telepizza-ceny z kosmosu(czasem promocje),pizza średnia
Warka Pub-Smacza pizza
Budki "smakosza":
W tej "dziedzinie" powiem szczerze jestem...słaby.Wasze pornoknysze i rożne tego typu rzeczy,są dla mnie zapchaniem sie i staram sie jeśc takie rarytasy tylko od "święta".
Uważam,iż lepiej podejśc sobie do naszego wspólnego znajomego na kiełbase lub mięsko z grilla pod NCK,niż torturowac sie:)
BAR:
os.Na Skarpie-pierożki mistrzostwo świata,cena "menu" naprawde warte uwagi,choc lokal może troche odrzucac,ale to kwestia gustu
PC-jak wyżej,ale jedzenie mojim zdaniem słabsze
os.Teatralne-miejsce miłe,lecz ceny jak na "bar" nie za ciekawe.
os.Dąbie-bar z nowszej daty,bardzo ciekawe dania w fajnych cenach
Restauracje Nowa Huta:
Restauracja "JB"-upadli na pysk...jedzenie stare(mały ruch),kiedyś ciekawe miejsce
Błękitna Laguna-Miło,fajnie,czysto i fajne ceny
Forint-Ogromne "placki po węgiersku" jak i reszta nawet dobra
Zajazd Szlachecki-ładny wystrój,co równomiernie podnosi walory smkowe jak i cenowe:)
Santorini-Miło i smacznie:)
Oberża Czarny Koń-fajne miejsce,choc mały ruch
Restauracje Rynek i okolice:
Miód Malina-Miło,średnie ceny...duża liczba gości
Marmolada-typowo Włoskie smaki,dobre jedzienie z cenami jak powyżej
Wesele-wyższy standart cenowy jak i samkowy
Brawa dla Krakowskich ksieży za te 3 restauracje jak i Hotele,apartamenty itp.

Pod Wawelem-fajne promocje,duża liczba gości
Pod Aniołami-wyższy standart miejsca,jak i cen:)
Chaczapuri-ciekawe ceny,dużo jedzienia,ale słabo jakościowo
Wentzl-znana marka,ale to już nie to samo co kiedyś
Wierzynek-to samo co wyżej
Yummie-średnie,choc takie "zdrowe" KFC bym powiedział:)
Soprano-znana marka i stały dobry poziom
Papryczki 3-Dobra pizza z pieca opalanego drewnem
Papryczki 5-ciekawe smaki+pizza jak wyżej w dobrej cenie
Taco-fajna knajpka i super wystrój.Jedzenie dobre typu.burito+nachos:)
Corleone-dobra włoska restauracja w spokojnym miejscu
The Mexican-fajna oprawa podania jak i jedzenie.Polecam sernik podany przez Zorro:)
Del Papa-Włoska knajpka z własnego wyrobu makaronami
Milano-jak wyżej
Bonarowski-restaurcja z bardzo wysokiej półki
Cyklop-pierwsza pizza z pieca opalanego drewnem,stały poziom,stali klienci
Trattoria Pergamin-bardzo fajna knajpka zlokalizowana przy pętli "Cichy Kącik"
Jeffs-Fajne promocje,miłe kelnerki:)
To są moje oceny i sugestie,które mogą wymagac dyskusji:)
oceniłem miejsca,które chyba są warte uwagi i myśle,że komuś sie to przyda:)
Hutnik Krakow Hooligans
To jako twórca tematu rozpocznę naukę gotowania
Na początek danie al' mexico
Składniki
0,5 kg mięsa mielonego
3 kolorowe papryki
1 papryczka chili
1 cebula
1 puszka pomidorów
1 puszka fasoli
Na patelnię dajemy trochę tłuszczu, podsmażamy cebulkę pokrojoną w plastry, w plasterki kroimy też paprykę i dusimy wszystko kilka minut.
Jak papryka zaczyna się robić miękka dodajemy mięso, całość smażymy aż mięsko się usmaży, dodajemy potem pomidory razem z zalewą i fasolą (uprzednio odcedzoną) całość dusimy chwilę na małym ogniu aż woda odparuje.
Ja osobiście preferuje DUŻO chili więc zamiast 1 dowalam z 5 i jeszcze papryką w proszku doprawię.
Podajemy w głębokim talerzu z dodatkiem pieczywa najlepiej podpłomyk i oczywiście obowiązkowo kufel zimnego piwa
Ten przepis jest z gazety ale podrzucę w najbliższym czasie 3 domowe (jeden kupiony od znajomego na kurczak z piwem
)
2 na kotlety mojego pomysłu
Na początek danie al' mexico
Składniki
0,5 kg mięsa mielonego
3 kolorowe papryki
1 papryczka chili
1 cebula
1 puszka pomidorów
1 puszka fasoli
Na patelnię dajemy trochę tłuszczu, podsmażamy cebulkę pokrojoną w plastry, w plasterki kroimy też paprykę i dusimy wszystko kilka minut.
Jak papryka zaczyna się robić miękka dodajemy mięso, całość smażymy aż mięsko się usmaży, dodajemy potem pomidory razem z zalewą i fasolą (uprzednio odcedzoną) całość dusimy chwilę na małym ogniu aż woda odparuje.
Ja osobiście preferuje DUŻO chili więc zamiast 1 dowalam z 5 i jeszcze papryką w proszku doprawię.
Podajemy w głębokim talerzu z dodatkiem pieczywa najlepiej podpłomyk i oczywiście obowiązkowo kufel zimnego piwa
Ten przepis jest z gazety ale podrzucę w najbliższym czasie 3 domowe (jeden kupiony od znajomego na kurczak z piwem

2 na kotlety mojego pomysłu

The Mexicana polecam MARGARITĘ
tą większą
))
Co do jedzenia to z włoskich lubię DA PIETRO na rynku a z takich ciekawych i szybkich jedzeń to noWa RESTO BAR na Kazimierzu..Fajnym miejscem są również MOMENTY na Józefa-50m od noWa


Co do jedzenia to z włoskich lubię DA PIETRO na rynku a z takich ciekawych i szybkich jedzeń to noWa RESTO BAR na Kazimierzu..Fajnym miejscem są również MOMENTY na Józefa-50m od noWa
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard
Elbert Hubbard
-
- Posty: 2733
- Rejestracja: pt paź 01, 2004 2:00 pm
BINGONH pisze:To jako twórca tematu rozpocznę naukę gotowania
Na początek danie al' mexico
Składniki
0,5 kg mięsa mielonego
3 kolorowe papryki
1 papryczka chili
1 cebula
1 puszka pomidorów
1 puszka fasoli
Na patelnię dajemy trochę tłuszczu, podsmażamy cebulkę pokrojoną w plastry, w plasterki kroimy też paprykę i dusimy wszystko kilka minut.
Jak papryka zaczyna się robić miękka dodajemy mięso, całość smażymy aż mięsko się usmaży, dodajemy potem pomidory razem z zalewą i fasolą (uprzednio odcedzoną) całość dusimy chwilę na małym ogniu aż woda odparuje.
Ja osobiście preferuje DUŻO chili więc zamiast 1 dowalam z 5 i jeszcze papryką w proszku doprawię.
Podajemy w głębokim talerzu z dodatkiem pieczywa najlepiej podpłomyk i oczywiście obowiązkowo kufel zimnego piwa
Ten przepis jest z gazety ale podrzucę w najbliższym czasie 3 domowe (jeden kupiony od znajomego na kurczak z piwem)
2 na kotlety mojego pomysłu
Zostawiam dziewczynę i przeprowadzam się do Ciebie. Wódki co prawda nie pijesz ale przypuszczam, że równie dobrze będziemy mogli nadmiar wolnego czasu "zabić" tematami historycznymi.

Quam dulce et decorum est pro patria mori
-
- Posty: 526
- Rejestracja: ndz sie 29, 2004 4:26 am
- Lokalizacja: KRK (74-75) NH (75-03) KRK (03-?)
Troublemaker pisze:BINGONH pisze:To jako twórca tematu rozpocznę naukę gotowania
Na początek danie al' mexico
Składniki
0,5 kg mięsa mielonego
3 kolorowe papryki
1 papryczka chili
1 cebula
1 puszka pomidorów
1 puszka fasoli
Na patelnię dajemy trochę tłuszczu, podsmażamy cebulkę pokrojoną w plastry, w plasterki kroimy też paprykę i dusimy wszystko kilka minut.
Jak papryka zaczyna się robić miękka dodajemy mięso, całość smażymy aż mięsko się usmaży, dodajemy potem pomidory razem z zalewą i fasolą (uprzednio odcedzoną) całość dusimy chwilę na małym ogniu aż woda odparuje.
Ja osobiście preferuje DUŻO chili więc zamiast 1 dowalam z 5 i jeszcze papryką w proszku doprawię.
Podajemy w głębokim talerzu z dodatkiem pieczywa najlepiej podpłomyk i oczywiście obowiązkowo kufel zimnego piwa
Ten przepis jest z gazety ale podrzucę w najbliższym czasie 3 domowe (jeden kupiony od znajomego na kurczak z piwem)
2 na kotlety mojego pomysłu
Zostawiam dziewczynę i przeprowadzam się do Ciebie. Wódki co prawda nie pijesz ale przypuszczam, że równie dobrze będziemy mogli nadmiar wolnego czasu "zabić" tematami historycznymi.
Biedroń byłby z Was dumny!

ezswaz aN Hutnik